Kretenski nacionalizam u Neumu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

dr.pi

Post by dr.pi »

A unutar prazninaaaaa :D
gavrilo

Post by gavrilo »

kako ono bjese... jablanica je ono "i" :D
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Neum je kroz agresiju od Hrvata oduzet Bosnjacima i zato ovo sve rade da bi ga zadrzali ali Neum nije hrvatski on je samo osvojen od Hrvata on je bosnjacki i bosanski jer je Hercegovina dio Bosne i Hercegovine i zato Neum pripada i Bosni a ti tamo sto vicu da je hrvatski to je ko Nijemci koji su vikali da je Francuska njihova.
praznina

Post by praznina »

Nije valjda da neko pored toliko lijepih mjesta na Jadranu još uvijek ide u Neum? Ja sam bio jedanput i više nikad. Upekao kamen, nigdje hladovine a more peksino a put vodi preko Svitave.
praznina

Post by praznina »

mr__bosnjak wrote:Neum je kroz agresiju od Hrvata oduzet Bosnjacima i zato ovo sve rade da bi ga zadrzali ali Neum nije hrvatski on je samo osvojen od Hrvata on je bosnjacki i bosanski jer je Hercegovina dio Bosne i Hercegovine i zato Neum pripada i Bosni a ti tamo sto vicu da je hrvatski to je ko Nijemci koji su vikali da je Francuska njihova.
To si ti hrabar samo ovako preko foruma. Hajde idi npr. u Međugorje pa im reci da oni nisu Hrvati nego neki Bošnjaci. Tamo još uvijek su cijene izražene u kunama baš kao i u Čitluku i zapadnoj Hercegovini i ja sam se iznenadio kada mi juče u Međugorju reče cijenu u kunama. Mislio sam da su već davno prešli na KM-ove.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

praznina wrote:
mr__bosnjak wrote:Neum je kroz agresiju od Hrvata oduzet Bosnjacima i zato ovo sve rade da bi ga zadrzali ali Neum nije hrvatski on je samo osvojen od Hrvata on je bosnjacki i bosanski jer je Hercegovina dio Bosne i Hercegovine i zato Neum pripada i Bosni a ti tamo sto vicu da je hrvatski to je ko Nijemci koji su vikali da je Francuska njihova.
To si ti hrabar samo ovako preko foruma. Hajde idi npr. u Međugorje pa im reci da oni nisu Hrvati nego neki Bošnjaci. Tamo još uvijek su cijene izražene u kunama baš kao i u Čitluku i zapadnoj Hercegovini i ja sam se iznenadio kada mi juče u Međugorju reče cijenu u kunama. Mislio sam da su već davno prešli na KM-ove.
Reko bi im da mogu bit sta hoce ali da neuznamju tudju drzavu ako nece da joj pripadaju ali sta ako dobijem nekoliko udaraca.
praznina

Post by praznina »

mr__bosnjak wrote:
praznina wrote:
Reko bi im da mogu bit sta hoce ali da neuznamju tudju drzavu ako nece da joj pripadaju ali sta ako dobijem nekoliko udaraca.
Sumnjam da bi to bilo baš "nekoliko udaraca". Završio bi najmanje na intenzivnoj.

Ja sam otišao samo da se nađem sa curama iz Poljske koje sam upoznao na Netu a inače sam nikada ne bih otišao u Međugorje jer se tamo i ne osjećam baš ugodno ali eto napravio sam izuzetak. To mi je bio drugi put nakon 17 godina pauze.

Zaboravio sam reći jednu stvar koja me je iznenadila tamo. Naime vidio sam Arape katolike. Nisam mogao vjerovati svojim očima.
Last edited by praznina on 03/08/2005 19:05, edited 1 time in total.
gavrilo

Post by gavrilo »

praznina wrote:Reko bi im da mogu bit sta hoce ali da neuznamju tudju drzavu ako nece da joj pripadaju ali sta ako dobijem nekoliko udaraca.
Sumnjam da bi to bilo baš "nekoliko udaraca". Završio bi najmanje na intenzivnoj.[/quote]

zalosna stvarnost bosne i hercegovine... :( hercegovci :D

samo se zezam... :wink:
mostarac

Post by mostarac »

Ja vam kazem da ce se u BiH prije zaklinjat u trebinju i na Palama, nego u Grudama.
Tito nije uspio za 45 godina da ih emancipuje i asimilira da budu normalni ljudi, a imao je i vlast i sredstva, a ne sada da ih neko emancipuje kad smo i bez vlasti i bez sredstava. Pa njima nikad nije bolje bilo u istoriji. nema Bosna pojma ko su Skutori.
dr.pi

Post by dr.pi »

Pa njima nikad nije bolje bilo u istoriji.
Ima tu istine. BH pasos, hrvatski pasos a bescarinska zona... :-) Ugrozeni tamo, ugrozeni vamo :roll: Jedino ih muci novi jezik, ne ide bas glatko. :D
MBA

Post by MBA »

"Necu" ti reci da si neobrazovan i da ti je IQ kritican!
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

MBA wrote:

"Necu" ti reci da si neobrazovan i da ti je IQ kritican!
Reci ako hoces ali nije tako a ja tebi hocu reci da ti neodgovara istina pa tako pricas.
iceman ze

Post by iceman ze »

Neum.......uh kako teska uspomena. rekao sam sebi da cu ga zaobilaziti, i nikad vise necu proci kroz taj mali zatucani gradic. Tu sam zadnje 4 godine pola svog zivota ostavio, a kako sam samo dosao tu pun ambicija i vjere da uspijem. Poslije toliko godina, nemam nijednu finu uspomenu koja bi bila vrijedna spoema. Imam par prijatelja s kojim sam u kontaktu i to je sve.

Stvarno neznam ko ljude tjera , da za svoj novac budu ponizavani i ugnjetavani, a mogli su za nesto malo vise para provesti se lijepo negdje drugo u Dalmaciji.

O tome sta sam sve dozivio ,malo mi bilo 2 dana da vam pricam, ali sve sto sam procitao nije nista sta sam sve vidio i dozivio dole, tako da me nista nemoze iznenaditi.

Ali dobar je moj stari,dok sam jos dole radio, kaze''Sine, a da mi prodamo vikendicu i kupimo ti dole stan da neputujes stalno dole-gore''.......reko stari prije bih se preselio u Albaniju nego dole zivio.... :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Mirnes Ajanovic je jedan najobicniji klovn BH politike, konfliktna licnost i licnost koja je bolesna ako nije u centru paznje. Naravno sta i ocekivati od jednog vozaca autobusa. Ne branim uopste te koji su ga napali i ako postoji zakon zna se sta im sljedi. Ali je vrlo interesentno kako to bas da se desi Mirnesu, ne recimo nikome od familije Izetbegovic ili bilo kojeg Bosnjackog politicara nego bas Mirnesu, onom Mirnesu koji za govornicom izaziva starce od 60 i kusur godina da se marise sa njima. Takvih neprimjerenih istupa je bilo i bice svugdje a pogotovo ako se isprovociraju. Zato ne treba nikoga osudjivati ako ne znamo tacno sta se desilo jer ja koliko sam shvatio on je parkirao auto ispred necije kuce. Zar se nije moglo desiti da su ga ljudi zamolili da tu ne parkira aon onako sav nadobudan da im je rekao "Znate li vi ko sam ja" itd itd i naravno ljudi ga otjerali u P.M. Ne mora znaciti da je tako ali i ne treba nikoga osudjivati ako nisi bio na licu mjesta.
.Acrobat.

Post by .Acrobat. »

ISTRA ODPULE DO PORECA UKLJUCUJUCI I ROVINJ. BEZ IMALO PRIMJESA NACIONALIZMA KAKO I PRIJE TAKO I NAKON RATA.
U potpunosti se slažem! Ako želite savršeno ljetovati,( uz malo više love), Istra je najbolji izbor.
Istra je potpuno antinacionalistička i tolerantna regija, tamo su potpuno alergični na bilo kakav nacionalizam-zašto Thompson u širokom luku zaobilazi Istru, a HDZ oduvijek u pola gradova ne prolazi ni izborni prag-ljudi se bave pravim stvarima-pa Istarska županija ima BDP odma iza Zagreba, a više od Slovenskog prosjeka! A sve fino, uređeno, novo, kulturno, samo da vidite Titove Brione- znao je i Tito gdje je dobro!... Multikulti u pravom smislu- Poreč/Parenzio, San Vincento/Svetvinčenat, ; gradonačelnik Pule je Luciano Del Bianco, Hrvat(!) - ljudi su toliko izmješani i povezani da ni po imenu ne znaš ko je Hrvat, Talijan...
Zanimljivi su rezultati lokalnih izbora u Istarskoj i Riječkoj županiji:
Istra:
IDS-DDI (Istarski Demokratski Sabor-Dieta Democratica Istriana):50,1%
SDP:13,7%
Hrvatski Blok (HDZ,HSP,HD,HKDU,HČSP,DC,HDU-ujedinjeni nacionalisti za koje glasaju ugl. izbjeglice i doseljenici...): 8,9%
HNS (Vesna Pusić, extremna ljevica): 5,2%

Rijeka (Primorsko-Goranska žup.):
SDP: 29,88%
HDZ: 17,6%
IDS-DDI/PGS (tj. Primorsko-Goranski Savez-opet regionalni): 14,86%
HNS: 7,2%
Nezavisni: 5,66%

Na popisu stanovništva je u Istri 5-20% (ovisno od grada do grada) "Istrijana"-fenomen regionalnog izjašnjavanja koji ne znam da li igdje još u našem širem susjedstvu postoji. Neki ljudi se jednostavno ni ne žele nacionalno ili vjerski (uz velik udio ateista i agnostika) izjasniti- to je privatna stvar s kojom nisu opterećeni.
Sjećam se kako su HDZ-ovci pjenili kad je Istarska županija donjela "Istarski statut" u kojem su međuostalim proglasili talijanski jezik (uz hrvatski) službenim pa su ih ovi optužili da su donjeli nekakav istarski "ustav"...Hehe.

A vi se držite Makarske.
.Acrobat.

Post by .Acrobat. »

Neum je kroz agresiju od Hrvata oduzet Bosnjacima i zato ovo sve rade da bi ga zadrzali ali Neum nije hrvatski on je samo osvojen od Hrvata on je bosnjacki i bosanski jer je Hercegovina dio Bosne i Hercegovine i zato Neum pripada i Bosni a ti tamo sto vicu da je hrvatski to je ko Nijemci koji su vikali da je Francuska njihova.
O budale! :lol:
A jel ti znaš kako je Neum uopće dospio u BiH? To je dio Dalmacije, točnije Dubrovačke republike- Dubr. Rep. je ustupila to mjesto Osmanlijskom Carstvu da izbjegnu direktnu granicu sa Mletačkom republikom koja je tada vladala sjevernim dijelom Dalmacije. Prema popisu stan. 91. je preko 90% Hrvata u Neumu. Budalo. Neum bošnjački. C,c,c,c... :shock: :-x :x
Vodenjak

Post by Vodenjak »

umro je mostar wrote:Ja vam kazem da ce se u BiH prije zaklinjat u trebinju i na Palama, nego u Grudama.
Tito nije uspio za 45 godina da ih emancipuje i asimilira da budu normalni ljudi, a imao je i vlast i sredstva, a ne sada da ih neko emancipuje kad smo i bez vlasti i bez sredstava. Pa njima nikad nije bolje bilo u istoriji. nema Bosna pojma ko su Skutori.
Vidis, ne reaguje niko...
Ni zbog cega drugog vec zato sto su i ptice na grani to znale jos 1990. dok su mishevi vezali tamo neke zastave.... :x
.Acrobat.

Post by .Acrobat. »

Al nema svrhe s tobom i takvima niti raspravljati, ti nisu ni vrijedni objašnjavanja, dovoljno o tome govori tvoj nick, i tvoja obrazovanost koja se najočitije manifestira u konstrukciji tvojih rečenica u kojima nema ni interpunkcijskih znakova (vidi gore).
Al šta ćeš kad takvih u BiH ima još uhahaj...na štetu normalnih Hrvata, Bošnjaka & Srba.
praznina

Post by praznina »

.Acrobat. wrote:
ISTRA ODPULE DO PORECA UKLJUCUJUCI I ROVINJ. BEZ IMALO PRIMJESA NACIONALIZMA KAKO I PRIJE TAKO I NAKON RATA.
U potpunosti se slažem! Ako želite savršeno ljetovati,( uz malo više love), Istra je najbolji izbor.
Istra je potpuno antinacionalistička i tolerantna regija, tamo su potpuno alergični na bilo kakav nacionalizam-zašto Thompson u širokom luku zaobilazi Istru, a HDZ oduvijek u pola gradova ne prolazi ni izborni prag-ljudi se bave pravim stvarima-pa Istarska županija ima BDP odma iza Zagreba, a više od Slovenskog prosjeka! A sve fino, uređeno, novo, kulturno, samo da vidite Titove Brione- znao je i Tito gdje je dobro!... Multikulti u pravom smislu- Poreč/Parenzio, San Vincento/Svetvinčenat, ; gradonačelnik Pule je Luciano Del Bianco, Hrvat(!) - ljudi su toliko izmješani i povezani da ni po imenu ne znaš ko je Hrvat, Talijan...
Zanimljivi su rezultati lokalnih izbora u Istarskoj i Riječkoj županiji:
Istra:
IDS-DDI (Istarski Demokratski Sabor-Dieta Democratica Istriana):50,1%
SDP:13,7%
Hrvatski Blok (HDZ,HSP,HD,HKDU,HČSP,DC,HDU-ujedinjeni nacionalisti za koje glasaju ugl. izbjeglice i doseljenici...): 8,9%
HNS (Vesna Pusić, extremna ljevica): 5,2%

Rijeka (Primorsko-Goranska žup.):
SDP: 29,88%
HDZ: 17,6%
IDS-DDI/PGS (tj. Primorsko-Goranski Savez-opet regionalni): 14,86%
HNS: 7,2%
Nezavisni: 5,66%

Na popisu stanovništva je u Istri 5-20% (ovisno od grada do grada) "Istrijana"-fenomen regionalnog izjašnjavanja koji ne znam da li igdje još u našem širem susjedstvu postoji. Neki ljudi se jednostavno ni ne žele nacionalno ili vjerski (uz velik udio ateista i agnostika) izjasniti- to je privatna stvar s kojom nisu opterećeni.
Sjećam se kako su HDZ-ovci pjenili kad je Istarska županija donjela "Istarski statut" u kojem su međuostalim proglasili talijanski jezik (uz hrvatski) službenim pa su ih ovi optužili da su donjeli nekakav istarski "ustav"...Hehe.

A vi se držite Makarske.
Makarska kao grad takođe nije nacionalistička iako se HDZ-ovci i doseljeni zapadno-hercegovci svojski trude da Makarska postane Zadar ili Šibenik. Čak su i Tuđmanu podigli spomenik a sjećam se da su prošle godine pravili frku u vezi trave oko spomenika jer su istu donijeli iz Banja Luke pa je bilo natezanja je li ili nije iz BL.
daduli_sa

#45 Re: Kretenski nacionalizam u Neumu

Post by daduli_sa »

Kurt_Kombajn wrote:
stochar wrote: Uz osude napada, ako su se dogodilo i nama se nameće pitanje otkud u Neumu, u Hercegovini "bosansko more".

Kakva stoka... Djevojcici glava razbijena, ljudi izvrijedjani, i njihov jedini komentar 'otkud Neum bosansko more?'. Zato i imamo takve kretenske ekstremiste. MIslim da bi pojedine nazovi-novinare trebalo pozatvarati. Neum jeste Hercegovina, ali je u zemlji koja se zove Bosna i Hercegovina. Tako da koliko god je regionalno hercegovachko, u drzavnom smislu je i bosansko. PetB!

...nije ni bosansko ni hercegovacko, nego hrvatsko. hrvatsko. hrvatsko!!!...neum je na lijepom plavom hrvatskom moru (jos treba angazovati thompsona da skompotuje valcer na ovu temu)...i ribe su sve hrvatice...raspisi referendum pa ces vidjeti...
srecom pa je Kurtu davno vec prosla postena misao glavom a nakon toga i ponesto drugo tako da ga niko sad ne shvata vise ozbiljno cak i kad se ucini da je ponovo medju zivima... samo ga istomisljenici mogu razumiti pa se normalan covjek zapita u kojem svijetu i oni zive i sta je njihovim tijelom kao zadnje proslo/proletilo?! :lol:
nosepicker

Post by nosepicker »

hananah wrote:Ne sladoled nego lignje sa salatom i pomfritom. Pileci medaljoni su 20-23 kune, hamburger 15 kuna, girice sa pomfrijem od 15-18 kuna, i to ljudi napravili restorane na samim plazama, okupas se fino jedes i onda opet kupanje. Da, uz svako jelo dobijes i neki sok po zelji ili casu vina. :)
vidi se da si censored koja u zivotu nije putovala pa je tako odusevljena dalmacijom... pih. censored te kune i girice koje si censored.

nosepicker, pripazi na rjecnik!
Hvala!

Moderator
privremeni

Post by privremeni »

Znaci dogovoreno, ne idemo u Dalmaciju, vec u Neum, ne zbog besparice , sto li onda raspravljamo o cijenama, vec sto su dalmosi fasisti, a Neum je nas i nase pare ostaju u nasoj zemlji, a mi nismo fasisti,ili da ipak idemo u Tunis. :lol:
A sto se Mirnesa tice, pa poznato je da kcerke na tatu lice. Mogu zamisliti tu scenu. :D
.Acrobat.

Post by .Acrobat. »

Za BiH se koristi skraceni naziv Bosna
Daj mi citiraj članak iz Ustava gdje to piše.
Po istom principu bi BiH mogli skraćeno zvat "Hercegovina".
St.Germain

Post by St.Germain »

.Acrobat. wrote:
Za BiH se koristi skraceni naziv Bosna
Daj mi citiraj članak iz Ustava gdje to piše.
Po istom principu bi BiH mogli skraćeno zvat "Hercegovina".
kakav clanak, po medijima sirom svijeta se UVIJEK spominje samo Bosnia/Bosnien, na to je vjerovatno mislio
to nije zato sto svijet mrzi hercegovinu ili hrvate :oops: nego im se polomi jezik kad izgovaraju pun naziv drzave
everybody hurts

Post by everybody hurts »

kakav clanak, po medijima sirom svijeta se UVIJEK spominje samo Bosnia/Bosnien, na to je vjerovatno mislio
to nije zato sto svijet mrzi hercegovinu ili hrvate :oops: nego im se polomi jezik kad izgovaraju pun naziv drzave[/quote]

Agree...
Post Reply