Jesmo li sami?!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

pitt

Post by pitt »

Toozla wrote:....pitt, ako je dzaba pice i hrana ti ne fulas niti jedno predavanje.......znam ja da su studentski dani zahebani ali..... :D :D :D
Sto je dzabe i sejtanu je drago :D:D
hananah

Post by hananah »

Drugi svjetovi postoje definitivno, samo mozda ne u istim dimenzijama kao mi i mozda nemaju iste hemijske elemente na planeti kao mi. Npr. mozda oni udisu kamen ili nesto kao kamen a hodaju po zraku ili necem kao sto je zrak. Suvise zivimo u materijalnom svijetu da bismo to mogli sebi predociti i shvatiti. Mozda cak ovu planetu dijelimo sa "turistima" iz svemira a da toga ni sami nismo svjesni.
Ahmed.ibn.Fahalan

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

Svemir je jedna velika ves masina koja radi savrseno..toliko savrseno da navijamo svoje satove po njemu..i kolicina fenomena, pojava i uopste svega vezanog za svemir je toliko velika da covjekov pokusaj da pronikne u tajne svemira je kao da pokusavate nauciti majmuna da rjesava algebru..sa vise nepoznatih. Ali barem se trudimo..a ko zna vremenom mozda i skoknemo malo naprijed u evoluciji, nikad se ne zna.

Sto se tice vanzemaljaca mislim da je tvrdnja da ih nema ravna onoj da je zemlja ravna ploha koju na svojim ledjima drze dva roza slona :-)
.Acrobat.

Post by .Acrobat. »

Ma ja sam SIGURAN da se vanzemaljci kriju IZA SUNCA, i da njihov svemirski brod kruži oko Sunca s periodom 365 dana, tako da su uvijek zaklonjeni od našeg pogleda!
Ko još podržava moju teoriju i zašto mi niko ne vjeruje?!
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

.Acrobat. wrote:Ma ja sam SIGURAN da se vanzemaljci kriju IZA SUNCA, i da njihov svemirski brod kruži oko Sunca s periodom 365 dana, tako da su uvijek zaklonjeni od našeg pogleda!
Ko još podržava moju teoriju i zašto mi niko ne vjeruje?!
dokle ne dokazu suprotno ja te podrzavam.

nego zna li iko kako ti iza-suncani svemirci izgledaju???
digger

Post by digger »

The_Flyer2002 wrote:nego zna li iko kako ti iza-suncani svemirci izgledaju???
Dobro pocrnili :D
mr_orange

Post by mr_orange »

danas wrote:
Qler wrote: One nekakve linije u mislim peruu, sto imaju smisla samo kad se gledaju iz zraka, a zna se da je to napravljeno davno prije je i "otkiven" kontinent. Ona oni krugovi u poljima, pa neki natpisi kod Maya, Azteca, cudna pisma, i slike. Pa piramide, raspored.
to su nazca linije u peruu; vrlo je za nepovjerovat kada ih vidis odozgo... ne znam sta bih ti rekla... mene su se veoma dojmile. a za koga su i zasto napravljene, kao i piramide i sve to... mi nemamo pojma.

a uvijek me nervira kada se nipodastava stepen razvijenosti drevnih civilizacija... kao da su bili maltene zivotinje, eto, nisu nista znali...
Jel ti fakat smatraš da je bilo teže ovo napraviti nego pentium 4?!

Što se tiče teme, s obzirom da ima 18000 svjetova, bilo bi malo neskromno smatrati da je jedino zemlja nastanjena živim bićima. E sad, to što mi na svoj način zamišljamo ta bića, to je drugo.
Toozla

Post by Toozla »

.....kakvih ba 18000 svijetova..... :? :shock: :? .....mozel' pojasnjenje....
tigris

Post by tigris »

definitivno nismo sami...........al sto se ne pojave il nesto.....da se bas dokaze da znamo da se upoznamo brate........da izadjemo popijemo pivu.... :-)
manijak1

Post by manijak1 »

Sta mislite jesmo li sami u svemiru?!
Ima li vanzemaljaca?
Dolaze li kad kod nas?
Jesu li dobri li losi?
Smatram da smo usamljeni u svemiru :D
Ima vanzemaljaca :D ali još nisu detaljno obrađeni :D
Kad dođu shvate da ima mnogo ljepših destinacija :D
Gori od nas ne mogu biti :D
boogy

Post by boogy »

Kad smo već na ovoj temi.
Možete li zamisliti da svemir nema kraja, znači kada bi ljudi imali tako naprednu tehnologiju da mogu putovati svemirom, na koju god stranu da kreneš nema kraja ...........

i kada bi imao kraj on bi morao da bude u nečemu.
U čemu?
mr_orange

Post by mr_orange »

Toozla wrote:.....kakvih ba 18000 svijetova..... :? :shock: :? .....mozel' pojasnjenje....
Ee, raspitaj se. :D
Qler

Post by Qler »

pa pazi, ako je sad nama lako nactrati te linije, ne mora znaciti da je i njima bilo lako, isto kao sto ce nam se nasi unuci smijati kad im budemo pricali da smo se divili grafici na P3! ili smo vozili auta na neko gorivo, nekakvim cestama...

U ono doba kada se nije moglo letjeti, kada nisu imali neih specijalnih masina, nij bilo goriva, mora da je fakat bilo njima mnogo teze nacrtati ta linije nego nama sada napraviti jedan kompletan automobil.... :roll:
Toozla

Post by Toozla »

mr_orange wrote:
Toozla wrote:.....kakvih ba 18000 svijetova..... :? :shock: :? .....mozel' pojasnjenje....
...imam osjecaj da je za ovih 18000 svijetova potrebno 72000 slonovskih surli...... :D .....jel' grijesim.... :D
pitt

Post by pitt »

Toozla wrote:
mr_orange wrote:
...imam osjecaj da je za ovih 18000 svijetova potrebno 72000 slonovskih surli...... :D .....jel' grijesim.... :D
Vidi ga zna mnozit....ko bi rekao :D
Boga pitaj sta gore u onoj mrakachi sve ima....mozda je najboljei da ne znamo :D:D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

danas wrote: ma suti... imala sam jednom frajera koji je bio ubjedjen da se covjek nikada nije ni spustio na mjesec, nego da je to sve snimljeno istom tehnologijom kojom je bila napravljena odiseja u svemiru 2001 (iste godine...)... :-)
Ma... Nisam tvoj bivsi frajer :D ali moram ti reci da sam se i ja zamislio nad tim da li je COVJEK bio na mjesecu, sto nikakve veze nema s tim da li postoji neko drugi ili ne u svemiru! (Naprosto sam zbog zakona vjerovatnoce ubijedjen da postoji!)

Ali sto se tice mjeseca i 1969 godine koja je bila davno, davnoooooooo kad je zvanicno covjek bio na mjesecu, ne mogu da ne mislim na onih 7 ljudi koji su u ovom casu u orbiti oko zemlje a ne znaju da li ce uspjeti da se vrate na istu! Trideset sest godina nakon pentranja na mjesec, pri ovako brzom napretku tehnologije, nekako mi u najmanju ruku cudno da se ima problema sa zastitnim omotacem oko letjelice a da toga nije bilo ranije...
Dobro, Apolo 13 je imao problema, ali i to je bilo prije hiljadu godina, jegi ba!

Gledao sam neke dvije emisije na Discovery na tu temu, gdje cetvorica bivsih strucnjaka iz NASE tvrde da je sve to bila patka i moram priznati da se vrijedi zamisliti nad tim...
danas

Post by danas »

Vodenjak wrote:
danas wrote: ma suti... imala sam jednom frajera koji je bio ubjedjen da se covjek nikada nije ni spustio na mjesec, nego da je to sve snimljeno istom tehnologijom kojom je bila napravljena odiseja u svemiru 2001 (iste godine...)... :-)
Ma... Nisam tvoj bivsi frajer :D ali moram ti reci da sam se i ja zamislio nad tim da li je COVJEK bio na mjesecu, sto nikakve veze nema s tim da li postoji neko drugi ili ne u svemiru! (Naprosto sam zbog zakona vjerovatnoce ubijedjen da postoji!)

Ali sto se tice mjeseca i 1969 godine koja je bila davno, davnoooooooo kad je zvanicno covjek bio na mjesecu, ne mogu da ne mislim na onih 7 ljudi koji su u ovom casu u orbiti oko zemlje a ne znaju da li ce uspjeti da se vrate na istu! Trideset sest godina nakon pentranja na mjesec, pri ovako brzom napretku tehnologije, nekako mi u najmanju ruku cudno da se ima problema sa zastitnim omotacem oko letjelice a da toga nije bilo ranije...
Dobro, Apolo 13 je imao problema, ali i to je bilo prije hiljadu godina, jegi ba!

Gledao sam neke dvije emisije na Discovery na tu temu, gdje cetvorica bivsih strucnjaka iz NASE tvrde da je sve to bila patka i moram priznati da se vrijedi zamisliti nad tim...
pa nemam bas vremena da o ovome znacajnom "problemu" razbijam glavu (a ko zna, mozda i jesi moj bivsi momak :D )... mene je uvijek kopkalo (da budem postena) kako to da SSSR nikada nije dobacio covjeka na mjesec, a dugo vremena im je svemirski program i tehnologija bila mnogo naprednija od NASA-ine... prvi su stavili zivo bice u orbitu, pa prvi covjek oko zemlje i sve to... i odjednom ameri skrpise raketlu :D pa drito na mjesec...

ima i film o ovome, mislim da se zove "capricorn 1"... kako se zove onaj moses... heston... mislim da igra u njemu...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

danas wrote:
pa nemam bas vremena da o ovome znacajnom "problemu" razbijam glavu (a ko zna, mozda i jesi moj bivsi momak :D )... mene je uvijek kopkalo (da budem postena) kako to da SSSR nikada nije dobacio covjeka na mjesec, a dugo vremena im je svemirski program i tehnologija bila mnogo naprednija od NASA-ine... prvi su stavili zivo bice u orbitu, pa prvi covjek oko zemlje i sve to... i odjednom ameri skrpise raketlu :D pa drito na mjesec...

ima i film o ovome, mislim da se zove "capricorn 1"... kako se zove onaj moses... heston... mislim da igra u njemu...
Pa to ti i velim...
Mislim, NISAM ti bivsi momak! :P :D

Sa bivsim djevojkama sam gledao samo zvijezde! Kad me bubnu, je li! :D :D :D
pitt

Post by pitt »

Halooo pokidane veze :D:D:D
Eno rusi ce sada pocet prodavat karte za te letove.......da zarade malo za kafe :D
ovejaraS

Post by ovejaraS »

za "vodenjaka" i "danas" evo nesto pravo interesantno :) :

http://curious.astro.cornell.edu/questi ... number=366
danas

Post by danas »

ovo mi je inace vrlo znacajan problem u zivotu, crkoh brinuci se oko mjesecevih sondi :D :D :D
ali dosta ljudi se pali na to da nikada nije bilo spustanja na mjesec... ja ne znam... gledam X-Files, to mi je dovoljno konspiracije :D
pitt

Post by pitt »

danas wrote:ovo mi je inace vrlo znacajan problem u zivotu, crkoh brinuci se oko mjesecevih sondi :D :D :D
ali dosta ljudi se pali na to da nikada nije bilo spustanja na mjesec... ja ne znam... gledam X-Files, to mi je dovoljno konspiracije :D
Blago tebi kad si besposlena :D:D Gledaj Discovery Science i sl .......bolje ti je :D
danas

Post by danas »

ovejaraS wrote:za "vodenjaka" i "danas" evo nesto pravo interesantno :) :

http://curious.astro.cornell.edu/questi ... number=366
jao, nemoj mene majke ti... :-) nisam ja nista pisala :-)

ja sam se samo pitala kako SSSR, prije 35 godina, u jeku najzesce "trke za svemirom" nije uspjela postaviti covjeka na mjesec. tada su se velike pare trosile na ovo, jer ovo je bio natjecaj hladnog rata i dokaz "superiornosti" ovih dvaju sila (USA i SSSR). cim se pokazalo ko je ko (ko biva, NASA je bolja) i ova utrka je prestala, pa naravno da nema novih letova na mjesec. znanstveno oni nisu previse ni opravdani, to je vise jedna fascinacija...
bpsang

Post by bpsang »

hananah wrote:Svemirci postoje, cak jedan cesto posjecuje ovaj forum :D
mislis na onog svemirskog (na baterije )
Toozla

Post by Toozla »

....ako je Mujo mogao potkivati konje po mjesecu, zasto NASA nije mogla hodati po mjesecu..... :D :D :D
Post Reply