Prednosti/nedostaci Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Brando wrote:
ni to mi se ne svidja u sa... sto seljaci ne gube svoje navike, vec ih cak i namecu drugima... ono sto bi nas narod reko... ni seoskog stida ni gradskog obraza...
e bravo Alfons, ovo je najgore od svega i po meni uzrok svemu :x :x :x
sto je najgore... nisam ni ja sarajlija... :D
nebi

Post by nebi »

Alfons Kauders wrote:
Brando wrote:
ni to mi se ne svidja u sa... sto seljaci ne gube svoje navike, vec ih cak i namecu drugima... ono sto bi nas narod reko... ni seoskog stida ni gradskog obraza...
e bravo Alfons, ovo je najgore od svega i po meni uzrok svemu :x :x :x
sto je najgore... nisam ni ja sarajlija... :D
...ali si iz harne carsije,sto jes',jes'. :D :D
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Pogon "Dalekovodi" koliko znam relativno uspjesno posluje, a Energoinvest kao holding je pao kurcu za usi.
farky

Post by farky »

nisam ni ja sarajlija ali volim ovaj grad.. taman mi je nekako po mjeri :D

uzivam u onome sto mi se svidja, a sto mi se ne svidja trudim se da ignorisem :-)

preduga je lista stvari koje mi se svidjaju da sad ovdje nabrajam :D
bpsang

Post by bpsang »

flora.sa wrote:ja neću govoriti baš o nedostacima, ali ću reći da me nervira:

Zgrada PTT Inžinjeringa sa onim prozorima, koji, kad ih gledaš iz tramvaja, izgledaju kao da je orao otvorio kljun...
I ono Željezno čudo Energoinvesta, takođe na Alip.polju, koje je tako ružno, da se ne da u njega gledati, a svi koji dolaze u SA, sa aerodroma moraju ga vidjeti....

I čemu ono uopće služi??? :?
Ono zeljezno cudo sluzi za ispitivanje dalekovodnih stubova,sto znaci naprezanje i istezanje ,ako imalo znas mehaniku shvatices,sto se tice PTT
Inzenjeringa sta joj fali samo mozda malo vanjskog dotjerivanja. :D
bpsang

Post by bpsang »

Bumbar wrote:Nacin oblacenja...samo u Sarajevu sam vidjela da je fazon obuci providne bijele hlace i tange... ili npr. crni grudnjak ispod bijele kosulje i doci tako na posao...
:D :D :D
zar je trebala obuci crne providne hlace i bijele tange :D
kako bi doslo do izrazaja...
Halo ba...
ovo je velegrad, pa zar tako upadno gledas kako se Sarajke oblace :D
za nekog od nas Sarajlija to je normalno.
Da sam i ja zensko , vjerovatno bi se tako oblacio ... :D :D :D
everybody hurts

Post by everybody hurts »

Sarajevo je najseljackiji (nisam siguran da postoji ovaj pridjev, al eto) grad u Evropi....a evo i razloga:

- Pun je papaka, klosara, gošpara, malogradjana, dzeparosa, narkomana i ko zna cega i koga jos...

- Policija nam je da bog sacuva, odes biciklom vilsonovim, dodje lik stavi ti noz pod grlo, uzme ti biciklo, pare i sve sto imas, ti kao odgovoran gradjanin prijavis policajcu, kazes mu ima momak noz, prijeti, a on ti kaze:" i"????????(ziva istina, drugu mi se desilo)

- Otimacina, bodenja, tuca na svakom koraku, ponovo odes policiji da kazes da su ti oteli mobitel, peglat ce te 2 sata(kakav je noz imao tip, jel desnjak ili ljevak, jel ti prislonio noz ili....(ko da je bitno)) i na kraju nista, uhvatit ce ga kad na vrbi zasvrbi, a i ako ga uhvate nece snositi nikave posljedice, ponovo ce te naci i hebati ti nekoga....

- O muzickom ukusu "sarajlija" da i ne govorimo, in su pjevaljke poput cece, stoje, moje, seke, meke, razni sabani, murati, sude lavovi, esadi plavci uz koje mozes rezati vene dok uzivas u alkoholu i sl., dok je punk, heavy metal, metal, rock i sve ostalo skroz out

- Malogradjanstvo je takodjer prisutno, ponovo si in ako pusis travu, ako si u osnovnoj padao po nekoliko puta, imas s paket, ako si sminka obucen(kako mrziiimmmmmmmm), a out si naravno ako ucis, ponasas se normalno i civilizovano i sl.

- Zabava u sarajevu: kina su nam (blago receno): ocajnikus.com, banjaluka ima jaca kina 100 x, lafo mi metropola, nidje multipleksa, a tu su naravno bosna koja prikazuje filmove stare nekoliko godina...

- Kafici, ovuda slabo zalazim, al kako sam primjetio,a i vi kazete, okupirali su ih papci, naravno u pozoristima nidje nikog i sl.

- Sarajevo je jedan od najprljavijih gradova u evropi siguran sam, smeca na svakom koraku, jos kad vrne kesu punu otpadaka sa 14. jer mu je mrsko sici i fino baciti u kontejner, dodje mi da se koknem odmah...

- Dalje, mrzim sto nismo nizasta sposobni, bosmal nece sagraditi ihihihihih mjeseci, a i godina....

- mrzim sto se u gradu bezveze zauzimaju zelene povrsine i grade se seljacki objekte poput vila parka( ZNATE LI VI DA SAM JA NA MJESTU GDJE JE SADA VILA PARK IGRAO LOPTE KAO DIJETE), a takodjer tzv. parking koji je vila park prisvojio, je zapravo teren fudbalski, kojeg sam obozavao i koji je tu jos od prije rata, a sada sluzi za parking seljacinama....

Eto, mogao bih jos razglabati, prednosti sarajevo ima jedino u odnosu na manja mjesta u bih, ali u sirem regionu, nikad....
Last edited by everybody hurts on 27/07/2005 21:13, edited 2 times in total.
bpsang

Post by bpsang »

Brando wrote:
Qler wrote: I neko je reko za ono zeljezno energoinvestovo cudo u nedzaricima, fakat, za sta ono sluzi!?
to cudo sluzi za pravljenje i montiranje dalekovoda za struju, a ta firma je bila jedan od jacih u bivsoj jugi a sad je pala kurcu za usi :-?
CCC
Nije jarane pala k.... za usi, ta firma i dalje prevrce milione dolara po LIBIJI I OSTALIM ARAPSKIM ZEMLJAMA, ugradjujuci nasu pamet tj dalekovodne stubove.I TO JE SARAJEVO JARANE :)
Qler

Post by Qler »

100_KA wrote:
flora.sa wrote:ja neću govoriti baš o nedostacima, ali ću reći da me nervira:

Zgrada PTT Inžinjeringa sa onim prozorima, koji, kad ih gledaš iz tramvaja, izgledaju kao da je orao otvorio kljun...
I ono Željezno čudo Energoinvesta, takođe na Alip.polju, koje je tako ružno, da se ne da u njega gledati, a svi koji dolaze u SA, sa aerodroma moraju ga vidjeti....

I čemu ono uopće služi??? :?
Ono zeljezno cudo sluzi za ispitivanje dalekovodnih stubova,sto znaci naprezanje i istezanje ,ako imalo znas mehaniku shvatices,sto se tice PTT
Inzenjeringa sta joj fali samo mozda malo vanjskog dotjerivanja. :D
pa mogli su ga bar malo kamuflirati :D onako je pravo ruglo!

E za pohvalu je obnova glavne dzade :D svaka im cast, rade brzo, a dogodine planiraju od M. Dvora do vijećnice i nazad :D onda ce biti bas extra :D
Prosirenje ulice Put zivota, i to je za pohvalu, bit ce manje guzve, zapadni prilaz gradu je sada OK, ali je ispocetka bio katastrofa! Eto i to prosiruju. A treba se poceti praviti i "prsten" oko grada, tako da oni koji idu npr. Ze-Mo ne moraju proci pored hece, koji je, baj d vej, fakat fuj! Smrdi na kilometre!
bpsang

Post by bpsang »

everybody hurts wrote:Sarajevo je najseljackiji (nisam siguran da postoji ovaj pridjev, al eto) grad u Evropi....a evo i razloga:

- Pun je papaka, klosara, gošpara, malogradjana, dzeparosa, narkomana i ko zna cega i koga jos...

- Policija nam je da bog sacuva, odes biciklom vilsonovim, dodje lik stavi ti noz pod grlo, uzme ti biciklo, pare i sve sto imas, ti kao odgovoran gradjanin prijavis policajcu, kazes mu ima momak noz, prijeti, a on ti kaze:" i"????????(ziva istina, drugu mi se desilo)

- Otimacina, bodenja, tuca na svakom koraku, ponovo odes policiji da kazes da su ti oteli mobitel, peglat ce te 2 sata(kakav je noz imao tip, jel desnjak ili ljevak, jel ti prislonio noz ili....(ko da je bitno)) i na kraju nista, uhvatit ce ga kad na vrbi zasvrbi, a i ako ga uhvate nece snositi nikave posljedice, ponovo ce te naci i hebati ti nekoga....

- O muzickom ukusu "sarajlija" da i ne govorimo, in su pjevaljke poput cece, stoje, moje, seke, meke, razni sabani, murati, sude lavovi, esadi plavci uz koje mozes rezati vene dok uzivas u alkoholu i sl., dok je punk, heavy metal, metal, rock i sve ostalo skroz out

- Malogradjanstvo je takodjer prisutno, ponovo si in ako pusis travu, ako si u osnovnoj padao po nekoliko puta, imas s paket, ako si sminka obucen(kako mrziiimmmmmmmm), a out si naravno ako ucis, ponasas se normalno i civilizovano i sl.

- Zabava u sarajevu: kina su nam (blago receno): ocajnikus.com, banjaluka ima jaca kina 100 x, lafo mi metropola, nidje multipleksa, a tu su naravno bosna koja prikazuje filmove stare nekoliko godina...

- Kafici, ovuda slabo zalazim, al kako sam primjetio,a i vi kazete, okupirali su ih papci, naravno u pozoristima nidje nikog i sl.

- Sarajevo je jedan od najprljavijih gradova u evropi siguran sam, smeca na svakom koraku, jos kad vrne kesu punu otpadaka sa 14. jer mu je mrsko sici i fino baciti u kontejner, dodje mi da se koknem odmah...

- Dalje, mrzim sto nismo nizasta sposobni, bosmal nece sagraditi ihihihihih mjeseci, a i godina....

- mrzim sto se u gradu bezveze zauzimaju zelene povrsine i grade se seljacki objekte poput vila parka( ZNATE LI VI DA SAM JA NA MJESTU GDJE JE SADA VILA PARK IGRAO LOPTE KAO DIJETE), a takodjer tzv. parking koji je vila park prisvojio, je zapravo teren fudbalski, kojeg sam obozavao i koji je tu jos od prije rata, a sada sluzi za parking seljacinama....

Eto, mogao bih jos razglabati, prednosti sarajevo ima jedino u odnosu na manja mjesta u bih, ali u sirem regionu, nikad....

kako bi volio cuti dalje tvoje izlaganje, mozda za to dobijes i SESTOAPRILSKU NAGRADU :D
dinash

Post by dinash »

everybody hurts wrote: - Sarajevo je jedan od najprljavijih gradova u evropi siguran sam, smeca na svakom koraku, jos kad vrne kesu punu otpadaka sa 14. jer mu je mrsko sici i fino baciti u kontejner, dodje mi da se koknem odmah...
samo da vidis bruxelles posllije subotnjeg shopinga.

inace, smeta mi sto je sarajevo UZASNO ili nikako povezano sa ostatkom drzave i svijeta (zeljeznica, eniuan?).
Qler

Post by Qler »

everybody hurts wrote:Sarajevo je najseljackiji (nisam siguran da postoji ovaj pridjev, al eto) grad u Evropi....a evo i razloga:

- Pun je papaka, klosara, gošpara, malogradjana, dzeparosa, narkomana i ko zna cega i koga jos... a svega toga nema po evorpi jel?!

- Policija nam je da bog sacuva, odes biciklom vilsonovim, dodje lik stavi ti noz pod grlo, uzme ti biciklo, pare i sve sto imas, ti kao odgovoran gradjanin prijavis policajcu, kazes mu ima momak noz, prijeti, a on ti kaze:" i"????????(ziva istina, drugu mi se desilo) to za policiju jeste tacno, ali nekad i iznenade pa pomognu

- Otimacina, bodenja, tuca na svakom koraku, ponovo odes policiji da kazes da su ti oteli mobitel, peglat ce te 2 sata(kakav je noz imao tip, jel desnjak ili ljevak, jel ti prislonio noz ili....(ko da je bitno)) i na kraju nista, uhvatit ce ga kad na vrbi zasvrbi, a i ako ga uhvate nece snositi nikave posljedice, ponovo ce te naci i hebati ti nekoga.... Isto kao i gore napisano
- O muzickom ukusu "sarajlija" da i ne govorimo, in su pjevaljke poput cece, stoje, moje, seke, meke, razni sabani, murati, sude lavovi, esadi plavci uz koje mozes rezati vene dok uzivas u alkoholu i sl., dok je punk, heavy metal, metal, rock i sve ostalo skroz out onda se ne druzis sa pravim ljudima ili ne izlazis na prava mjesta, eto ja slusam SVE od muzike, volim i narodnu, ali malo "kvalitetniju" kao sto je Haris, Toma, Halid B. i sl., a volim i Van Gogh, Negative, Bajaga, Azra, volim Galiju, Linkin Park, The Cranberries, i jos mnogo njih! Uglavnom o ukusima se ne raspravlja, a svako sebi nadje drustvo koje mu odgovara, jer, bilo bi bezveze da sad SVI slusamo Iron Maiden, zar ne?!

- Malogradjanstvo je takodjer prisutno, ponovo si in ako pusis travu, ako si u osnovnoj padao po nekoliko puta, imas s paket, ako si sminka obucen(kako mrziiimmmmmmmm), a out si naravno ako ucis, ponasas se normalno i civilizovano i sl. opet se ne druzis sa pravim ljudima

- Zabava u sarajevu: kina su nam (blago receno): ocajnikus.com, banjaluka ima jaca kina 100 x, lafo mi metropola, nidje multipleksa, a tu su naravno bosna koja prikazuje filmove stare nekoliko godina... jeste sra*e sto nemamo mulitplex, ali imamo dobre repertoare, i imamo SFF, a Bosna i jeste bar meni nekako "draga" sto pusta stare filmove :D

- Kafici, ovuda slabo zalazim, al kako sam primjetio,a i vi kazete, okupirali su ih papci, naravno u pozoristima nidje nikog i sl. Odlika metropole je da ima za svaciji ukus svega, sto znaci da se zna gdje su papci, gdje sminkeri, rokeri, "obicni" i tako dalje, garant nece neko ko slika metalicu otici na "Bazene"?!

Znam iz iskustva da je Mostar MNOGO prljaviji! A toga garant ima jos!

- Dalje, mrzim sto nismo nizasta sposobni, bosmal nece sagraditi ihihihihih mjeseci, a i godina... A jesi li primjetio kako je kad slovenci placaju, tj grade, sve u roku! Mercator, Terme,.. ali ruku na srce, glavna ide dobro! i prosle godine su je dobro napravili!

- mrzim sto se u gradu bezveze zauzimaju zelene povrsine i grade se seljacki objekte poput vila parka( ZNATE LI VI DA SAM JA NA MJESTU GDJE JE SADA VILA PARK IGRAO LOPTE KAO DIJETE), a takodjer tzv. parking koji je vila park prisvojio, je zapravo teren fudbalski, kojeg sam obozavao i koji je tu jos od prije rata, a sada sluzi za parking seljacinama.... Grad se siri, hebi ga, doduse, malo bi trebalo biti organizovanije, ali sta ces, geografski je grad ogranicen po sirini :(

Ne kazem ja da je grad sad extra, ali nije ni zasluzio da ga ovako ocrne, imamo i pozitivnih strana :D
hananah

Post by hananah »

Nedostaci - neemancipovani ljudi iliti papci :(
- more

Mijenjamo papke za more :D
Murate pusti ba branu :D
bpsang

Post by bpsang »

hananah wrote:Nedostaci - neemancipovani ljudi iliti papci :(
- more

Mijenjamo papke za more :D
Murate pusti ba branu :D
Murate jesi li pustio branu,da ocistimo ovo ono iz naseg dragog
SARAJEVA :-D :-D :-D
sure_alma

Post by sure_alma »

eto nek si nam ti rekao sto ne valja sarajevo...bas si zlatan...
pa poslije rata i ne mozemo bolje ocekivati...trebamo pozitivno misliti i ako nista pojedinacno se boriti za bolje sutra...lahko je nabrajati sto nam nesto ne valja, takvi smo mi bosancerosi...jedva cekamo da nas neko nesto tako pita i mi smo ko pisaca masina, mozemo razglabati godinama...a kad nas neko pita da kazemo nesto pozitivno, onda zatrokiramo skroooz...ma bjezi..gadi mi se...
sve to stoji sto si ti rekao, i mi sve to znamo, ali daj majke ti mogao si makar nesto pozitivno reci..pa to je nasa zemlja i nas grad...
sarajevo je prelijep historijski grad kome se mnogi stranci dive, i koji cak i danas dolaze da vide tu ljepotu...strani politicari kupuju kuce i zemlju u sarajevu jer kazu da je ljepota zivjeti u nasem seheru...
mogla bih i ja pisati sta ne valja, ali poenta je da se kaze i sta ne valja ali Boga mi i sta valja...
anyway, "furaj mali sam sredinom"..... :D
pozdrav svima
iznogud

Post by iznogud »

tako plitak odgovor moze ponuditi samo neko ko citira Dinu Supka Merlina

jedina stvar nazadnija od sarajeva u ovom trenutku su "sarajlije" i najteze je biti sarajlija medju ovim doslama, papcima, sto slusaju "samo ponekad halida b. ili kebu"a noge im same na cirilicu zaigraju

sarajevo je rupa, anus evrope, i nece pomjeriti naprijed iz statusa kasabe jos nekoliko generacija, ako i tad pomjeri

samo se mediokriteti mogu zadovoljiti odgovorima "tek je rat prosao" ili "samo mali ti sredinom", u gradu gdje ni administracija (koja je 60% radne snage) ne radi kako treba dok ne "podmazes", gdje gradjani hodaju trotoarima jer se papci, navikli da vezu koze pred kucama, parkiraju na trotoare, u gradu gdje stanovnistvo, "sarajlije", preskacu tramvajske shine da ih ne udari struja, gdje je nalupati zenu stvar kucnog odgoja i tradicije, i sve ostalo... preduga je lista kritike, jedino je mozda shije duzina liste - papaka.
everybody hurts

kako bi volio cuti dalje tvoje izlaganje, mozda za to dobijes i SESTOAPRILSKU NAGRADU :D[/quote]

Pa zar nisam dobar, zivota ti??? :D

Vec mi je pun qrac ovih laznih patriota koji ovuda hmmmm...... rade nesto po forumu, a prvom prilikom bi napustili ovaj hebeni grad, a sto je najgore dosta ih se i javlja iz dijaspore(ona iz amerike nesto prica hahaha, ma ti si meni legenda, ev vidim mnogi me kritikuju, ne da mi se sad svakoga citirati(ima vas puno :D ), al evo opet da kazem prvo onome sto mi kaze da se ne druzim sa pravim ljudima, molim ga da ne lupa gluposti jer me uopste i ne poznaje, ja samo gledam situaciju oko sebe znaci u mahali svojoj, skoli(ne bojte se nije klosarska) itd., drugo sad se poredite sa evropom kako je i ona prljava i kako ima losih ljudi, a o mnogobrojnim prednostima evrope u odnosu na bih niko nista, dalje ja kazem sarajevo prljavo, onaj mi kaze mostar... OMG...pa mogao si mi navesti neku metropolu, kao sto je neko vec napisao, a ne podijeljeni grad pisljivi, dalje onaj/ona sto kaze kako stranci vole sarajevo OMG, koji ba stranci, oni sto pljackaju bih!!!!!! Ja nemam nista protiv sirenja grada, vec protiv bespotrebnog zauzimanja zelenih povrsina, vidim da ti je biologija/ekologija jaca strana u skoli bila
Koji Sff??? onaj na koji svake godine isti likovi dolaze?????
ne mogu da vjerujem da tako razmisljate, ona sto mi kaze da sam zlatan, znam da jesam, da jw bogdo vise ovakvih kao ja :D , o kojim prednostima govorite, molim vas..... sarajevo je papanski grad i pomirite se sa tim .......
Last edited by everybody hurts on 27/07/2005 23:44, edited 3 times in total.
everybody hurts

iznogud wrote:tako plitak odgovor moze ponuditi samo neko ko citira Dinu Supka Merlina

jedina stvar nazadnija od sarajeva u ovom trenutku su "sarajlije" i najteze je biti sarajlija medju ovim doslama, papcima, sto slusaju "samo ponekad halida b. ili kebu"a noge im same na cirilicu zaigraju

sarajevo je rupa, anus evrope, i nece pomjeriti naprijed iz statusa kasabe jos nekoliko generacija, ako i tad pomjeri

samo se mediokriteti mogu zadovoljiti odgovorima "tek je rat prosao" ili "samo mali ti sredinom", u gradu gdje ni administracija (koja je 60% radne snage) ne radi kako treba dok ne "podmazes", gdje gradjani hodaju trotoarima jer se papci, navikli da vezu koze pred kucama, parkiraju na trotoare, u gradu gdje stanovnistvo, "sarajlije", preskacu tramvajske shine da ih ne udari struja, gdje je nalupati zenu stvar kucnog odgoja i tradicije, i sve ostalo... preduga je lista kritike, jedino je mozda shije duzina liste - papaka.

AKO SE IKAD UPOZNAMO, IMAS PIVU OD MENE :D :D :D

Pusti ba, nemoj se nervirati, ovi ocito ne vide dobro ili nece da vide, kaze mi ona mogao si pozitivne strane sarajeva, pa de mi ih navedi ti molim te, nesto ti je kratka lista u odnosu na moju....
Qler

Post by Qler »

e jebes sarajlije koji tako pricaju o svom gradu! :-?
farky

Post by farky »

interesantno je da dok sam zivio po drugim gradovima uglavnom bih se lako nasao sa sarajlijama, a sad kad sam u sarajevu uglavnom se lako nalazim sa ljudima koji nisu sarajlije :-?

haj nek mi neko objasni zasto je to tako :?

i zasto mi se cini da vise volim ovaj grad od nekoga ko je rodjen ovdje :roll:
MoHiKaNaC

Post by MoHiKaNaC »

u sarajevu se desavaju i pozitivne i negativne stvari.....koliko god mrzili komunizam morate priznati da je sloboda koju je policija tada imala sa svojim pendrekom doprinosila da vam nisu tek tako mogli prici i pokrasti vas na sred ulice....demokratija i donosi i odnosi :)

helem...mnoge negativne strane koje nabrajate su ustvari normalne za svaki veci grad u svijetu....sarajevo jeste puno i papaka i seljaka i emancipovanih ljudi....nakon rata mnogo ljudi iz urbanog dijela grada je odselilo vani pa se njihov broj smanjio....sa druge strane odrasla su djeca mnogobrojnih radnickih porodica koje su 80-ih godina dosle u sarajevo trceci za hljebom....nemoguce je ocekivati da djeca iz tih porodica imaju interesovanja kao njihovi vrsnjaci iz grada....izuzetaka ima, i bice ih sve vise, ali trenutno je tako....i mislim da niko nema prava da se ljuti na te ljude sto su takvi jer su njihovi ocevi dobrim dijelom doprinijeli odbrani sarajeva....prigradska podrucja su sprijecila da cetnici pridju blize....ali to nam nije tema....

a pokazite mi jednu svjetsku metropolu koja nije puna suprotnosti...naravno malo ko ih primjecuje jer ce te na filmovima i serijama vidjeti samo najbolje.....tako to ide....ovo govorim jer sam iskusio zivot u jednoj velikoj metropoli....cini mi se da su raznolikosti u sarajevu puno manje nego tamo gdje sam bio.....

sto se tice (ne)cistoce, zaista je primjetan nemar ljudi koji stanuju u zgradama i koji bez ikakvog sluha prljaju sta stignu....vjerujte da nije prigradska mahala nije prljava kao nasi stambeni blokovi a ima ih mnogo...

ja volim sarajevo....daleko od toga da je savrsen grad....ali pozitivne stvari se desavaju i nase je da kao pojedinci poguramo sve sto je dobro....mozda uz nase zalaganje stvari krenu malo brze....

haugh!
jagomirka

Post by jagomirka »

Qler wrote:e jebes sarajlije koji tako pricaju o svom gradu! :-?
ma,pusti se toga..i tih sarajlija..sami se seru po sebi,pa nije ni cudo sto se drugi mogu onda srati..fakat me bude stid ko se sve sarajlijom naziva..pravih sarajlija je ostalo jako malo..rat je ucinio svoje,tako da se raje sa strane doslo puno..i vise mi je na vrh glave ljudi koji dodju ovdje,prosetaju po ferhadiji vide nekog papka u trenerci i eto on je odmah "rodjeni Sarajlija" i onda nesto s*ru..na kraju svi papci ispadose..malo neka se oni malo raspitaju,pa mozda i nalete na one prave sarajlije koji su poticu iz starih sarajevskih porodica..
sure_alma

Post by sure_alma »

everybody hurts wrote:kako bi volio cuti dalje tvoje izlaganje, mozda za to dobijes i SESTOAPRILSKU NAGRADU :D
Pa zar nisam dobar, zivota ti??? :D

Vec mi je pun qrac ovih laznih patriota koji ovuda hmmmm...... rade nesto po forumu, a prvom prilikom bi napustili ovaj hebeni grad, a sto je najgore dosta ih se i javlja iz dijaspore(ona iz amerike nesto prica hahaha, ma ti si meni legenda, ev vidim mnogi me kritikuju, ne da mi se sad svakoga citirati(ima vas puno :D ), al evo opet da kazem prvo onome sto mi kaze da se ne druzim sa pravim ljudima, molim ga da ne lupa gluposti jer me uopste i ne poznaje, ja samo gledam situaciju oko sebe znaci u mahali svojoj, skoli(ne bojte se nije klosarska) itd., drugo sad se poredite sa evropom kako je i ona prljava i kako ima losih ljudi, a o mnogobrojnim prednostima evrope u odnosu na bih niko nista, dalje ja kazem sarajevo prljavo, onaj mi kaze mostar... OMG...pa mogao si mi navesti neku metropolu, kao sto je neko vec napisao, a ne podijeljeni grad pisljivi, dalje onaj/ona sto kaze kako stranci vole sarajevo OMG, koji ba stranci, oni sto pljackaju bih!!!!!! Ja nemam nista protiv sirenja grada, vec protiv bespotrebnog zauzimanja zelenih povrsina, vidim da ti je biologija/ekologija jaca strana u skoli bila
Koji Sff??? onaj na koji svake godine isti likovi dolaze?????
ne mogu da vjerujem da tako razmisljate, ona sto mi kaze da sam zlatan, znam da jesam, da jw bogdo vise ovakvih kao ja :D , o kojim prednostima govorite, molim vas..... sarajevo je papanski grad i pomirite se sa tim .......[/quote]

e moj ti onaj kako ti je ime...(everybody hurts).....
ja se javljam iz amerike, ali da si ti meni ziv i zdrav ista ja ova prezivjela rat u seheru i mnogo godina, ali imam druge razloge sto sam ovdje, nije za javnost...ali ti komentarisi kako hoces..nije vazno, vazno je da je svako hurt... :D
ti pricaj i pisi sta hoces, da je sarajevo ovako ili onako...
niko ne bjezi od istine, pa ni ja ova...
ali mislim da ima barem nekih pozitivnih strana o sarajevu...ti poceo nabrajati ko da si u vojsci...
pa brate mili onda idi grlom u jagode i pusti se sarajeva...
dosta nam je crnjaka, jos nam ti trebas da pricas o njima...
idi u neku birtiju i tamo pricaj mahalske...svakako mahalasi su puni jeda i kod njih nema pozitive, samo ko je umro, ko se nesretno ozenio, pa i kako je sarajevo jedno VELIKO CRNILO...pa tako i ti...
ti i dalje izlazi svoje misljenje, i ja to postujem, ali ja samo govorim da ne moras biti tako pesimistican...
NE FILOZOFIRAJ RAMBO NEGO NAPRAVI HIT... :-D
pozdrav svima
neutralac

Post by neutralac »

Onom spomeniku na Cengic Vili ja dizem spomenik( tu se nekih davnih dana zaljubih u jednu Sarajku i to osta evo do danas).
Sve ostalo nije vazno spomena.To sve treba srusiti i izravnati i praviti nesto starije. Kao glavog arhitektu uzeti Bozu Kamiondziju.
Tony Montano

Post by Tony Montano »

Dakle, svi serete kako Sarajevo ima i dobrih stvari, a niko da kaze kojih (cevapi se ne pikaju).
Post Reply