mIRCerka wrote:poslala sam im fax u 8:45 ujutro, tleefon ukljucen u 3 poslijepodne...
da smo kakva pravna drzava, mogal bih ih tuziti i reci PROPALO MI POSLOVA OD 50,000 KM RADI ISKLJUCENOG TEL, ali mi smo sipak od drzave...
Firme koje prave poslove od 50.000 preko fax-a, sigurno vode racuna i da plate racun za taj fax. Ne dovode se u situaciju, da same sebi rezu granu na kojoj sjede, kasnjenjem u redovnom placanju racuna za jedan takav broj.
Ukoliko si htjela "brze" ukljucenje, bez obzira da li je razlog posao od 50.000 ili fax bilo kojeg drugog sadrzaja, nazoves 033/444-555, zamolis ih da ti ukljuce telefon ranije, i vjerujem da bi ti izasli u susret.
Kad posaljes Fax, on ide u "redovnu proceduru", (broj ti je ukljucen isti dan)...a za bilo kakav problem (brze ukljucenje broja iskljucenog zbog duga) nazoves Help desk, kazes da si poslala fax, i zamolis za razumjevanje. Vjerujem da bi ti izasli u susret.
mIRCerka wrote: ne mislim ja da si ti moj problem, ja se samo zalim na komplet BH TELECOM i fixni i mobilni....
Pa sto onda galamis na mene?
mIRCerka wrote: sjecam se nekog J., on je radio na ULTRA helpdesku....
prvo sam zvala jer mi se zaglavila neka poruka, i zovem regularno HELPDESK i onda mi teta kaze ZOVI J. i dade mi broj mobitela, poziv koji NARAVNO skida kredit...
nebitno...J. mi je odglavio mobitel i sve je profunkcionisalo, ali KAKO JE DODJAVOLA ZNAO BROJEVE SA KOJIH MI STIZU PORUKE KOJE SU ZAGLAVLJENJE I KAKO JE DODJAVOLA ZNAO DA JE JEDNA TEXT A DRUGA SLIKA???
a sve kao NEMA UGOVORA, NEMA PRACENJA, NEMA OVO NEMA ONO...
ULTRA nema ugovora, nema identiteta korisnika...ali, kako zamisljas da ti se sa kartice skida neka odredjena suma, ako na centrali kojoj pripadas, nema traga koji broj pozivas, ili na koji broj saljes poruku? To je drugi par cipela. Znaci, centraka u zavisnosti od toga da li saljes domaci ili ino SMS, tebi skine odredjenu sumu sa kartice, ili ako pozivas doacu fiksnu, neku drugu mreznu grupu, nekog drugog GSM operatera, obavljas ino razgovor i sl, centrala prepoznaje gdje je poziv/SMS upucen, i skida odredjenu sumu sa tvoje kartice.
mIRCerka wrote: ETO, rekoh ti stosta toga sto zamjeram TELECOMU....
Nemoj ti samo meni sta zamjerit'...ako mogu bilo sta da pomognem, tu sam