Smiju li se roditelji mijesati?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

ovejaraS

Post by ovejaraS »

ourou, za tvoju informaciju, uzmes li nju bices najsretniji covjek na svijetu :) , jer nema postenije i toplije duse od romske (indijke i indijanke takodje) samo se ta prirodna cinjenica krije od razvratnih bijelaca, sorry svima koji su se prepoznali - jer istina boli :(
sojka

#27 Re: Smiju li se roditelji mijesati?

Post by sojka »

ourou wrote:Već par mjeseci imam novu djevojku, šta da kažem, slažemo se itd...

Kad sam je upoznao s roditeljima nastaju problemi:

Ona je malo tamnije puti i oni sumnjaju u cigansko / romsko prijeklo i kategorično zabranjuju svaki dalji kontakt...

Ja lično ne vidim problem u tome, čak i da je tako. Naravno svjestan sam sredine u kojoj živimo, i šta sve to znači...

Zanima me vaše mišljenje o tome, kao i to da li ima smisla intenzivnije tragati za njenim porijeklom. Zar ne bi bilo krajnje uvredljivo iznošenje takvih sumnji i stavova.

Da li da se slijepo složim sa starcima, ili da se borim dalje...

Ucini joj uslugu i ostavi je. :-)
danas

#28 Re: Smiju li se roditelji mijesati?

Post by danas »

sojka wrote: Ucini joj uslugu i ostavi je. :-)
vrlo mudar savjet!
ovejaraS

#29 Re: Smiju li se roditelji mijesati?

Post by ovejaraS »

danas wrote:
vrlo mudar savjet!

bezdusni bijelci :oops:
arnica_80

#30 Re: Smiju li se roditelji mijesati?

Post by arnica_80 »

Ona je malo tamnije puti i oni sumnjaju u cigansko / romsko prijeklo i kategorično zabranjuju svaki dalji kontakt...

Ja lično ne vidim problem u tome, čak i da je tako. Naravno svjestan sam sredine u kojoj živimo, i šta sve to znači...

Zanima me vaše mišljenje o tome, kao i to da li ima smisla intenzivnije tragati za njenim porijeklom. Zar ne bi bilo krajnje uvredljivo iznošenje takvih sumnji i stavova.

Iskreno receno: djelujes nesiguran. Ako mozes sumnjati odmah poslije rijeci roditelja znaci da ni sam mozda ne znas sta ustvari zelis?
A da sam na tvom mjestu raspitala bi se. Ako volis i postujes djevojku sjedni sa njom i igraj igru otvorenih karata... ja bih to uradila da se nalazim u takvoj situaciji. Sve u svemu.... sretno i ne slusaj misljenja drugih ljudi, pretpostavljam da si dovoljno zreo da znas sta ustvari zelis.
Zadig

Post by Zadig »

glupo je javljati se na ovu temu.
Nick Orou se registrovo samo da bi postavio ovu temu, sto je fajn, ali nikada ga vise pod tim nickom nisam vidio na forumu, a isti ima samo 1 post, i to ovaj, i to na dan registracije.
arnica_80

Post by arnica_80 »

Zadig wrote:glupo je javljati se na ovu temu.
Nick Orou se registrovo samo da bi postavio ovu temu, sto je fajn, ali nikada ga vise pod tim nickom nisam vidio na forumu, a isti ima samo 1 post, i to ovaj, i to na dan registracije.
Ko zna.... mozda cita knjigu sa uputstvom koristenja interneta. Doci ce on kad-tad :-) :-)
PITARKA_SA

#33 Re: Smiju li se roditelji mijesati?

Post by PITARKA_SA »

danas wrote:
vrlo mudar savjet!
vrlo primitivan savjet!
Gazz

#34 Re: Smiju li se roditelji mijesati?

Post by Gazz »

PITARKA_SA wrote:
danas wrote:
vrlo mudar savjet!
vrlo primitivan savjet!
Za one koji su prošli slično iskustvo nije primitivno, čak štaviše kao što sojka reče jako promišljeno i mudro. Ovaj dečko bi trebao biti pametan i poštediti svoju djevojku kasnijih teškoća i neugodnosti, a naročito boli. Bolje sasiječi u korijenu nego dovesti do toga da nepravda uništi ljubav i vezu, kad ona već dospije do tog stadija da se prekinuti ne može. Kamo sreće da sam bila dovoljno jaka da prekinem u startu, poštedila bih sebe godina provedenih u suzama i dokazivanju ko sam. Sreća pa na kraju ipak nekako uspjeh. No.... nejse...
Postoji ljudi/roditelji koji ne odustaju tako lako od ubjeđenja da svome djetetu čine dobro i u nastojanjima da sprovedu svoje vrlo lako mogu ugroziti ne samo zdravlje, nego i cijeli život djeteta. Takvi roditelji se ne mijenjaju i uvijek će pokušavati petljati se u njegov život. Nadam se dečko da imaš dovoljno čvrst karakter da postaviš stvari na svoje mjesto, ali dobro pazi da ne povrijediš puno nekoga ko je u svemu tome nedužan, u ovom slučaju svoju djevojku. Kažem puno, jer neminovno je da će neko u toj situaciji na kraju ipak biti povrijeđen.

Dakle, imaš dva izbora.. ili da prekineš odmah i nađeš neku koja će odgovarati tvojim roditeljima /ali uzmi u obzir da im i ona možda neće valjati/ ili da ostaneš s djevojkom, ali da se odupreš koliko god možeš i ne dozvoliš da ona ispašta zbog razmjerica između tebe i roditelja /mada sumnjam da ćeš uspjeti/. Ti najbolje znaš svoje roditelje i dokle oni mogu ići. Isto tako najbolje poznaješ sam sebe i znaš da li ćeš uspjeti izaći na kraj s tim, ako postane mora.

Sa srećom![/b]
CiCiban

Post by CiCiban »

hm..svijet izgubljen zbog tepsije baklave
(gledano iz ugla teiste..)
zasto bas baklave?.. . pa..blenta je jednom, davno, napisla nesto u vezi s tom tepsijom ..
xygirl

Post by xygirl »

pa nebi se trebali mijesati..
PITARKA_SA

#37 Re: Smiju li se roditelji mijesati?

Post by PITARKA_SA »

Gazz wrote:
PITARKA_SA wrote:
danas wrote: vrlo mudar savjet!
vrlo primitivan savjet!
Za one koji su prošli slično iskustvo nije primitivno, čak štaviše kao što sojka reče jako promišljeno i mudro. Ovaj dečko bi trebao biti pametan i poštediti svoju djevojku kasnijih teškoća i neugodnosti, a naročito boli. Bolje sasiječi u korijenu nego dovesti do toga da nepravda uništi ljubav i vezu, kad ona već dospije do tog stadija da se prekinuti ne može. Kamo sreće da sam bila dovoljno jaka da prekinem u startu, poštedila bih sebe godina provedenih u suzama i dokazivanju ko sam. Sreća pa na kraju ipak nekako uspjeh. No.... nejse...
Postoji ljudi/roditelji koji ne odustaju tako lako od ubjeđenja da svome djetetu čine dobro i u nastojanjima da sprovedu svoje vrlo lako mogu ugroziti ne samo zdravlje, nego i cijeli život djeteta. Takvi roditelji se ne mijenjaju i uvijek će pokušavati petljati se u njegov život. Nadam se dečko da imaš dovoljno čvrst karakter da postaviš stvari na svoje mjesto, ali dobro pazi da ne povrijediš puno nekoga ko je u svemu tome nedužan, u ovom slučaju svoju djevojku. Kažem puno, jer neminovno je da će neko u toj situaciji na kraju ipak biti povrijeđen.

Dakle, imaš dva izbora.. ili da prekineš odmah i nađeš neku koja će odgovarati tvojim roditeljima /ali uzmi u obzir da im i ona možda neće valjati/ ili da ostaneš s djevojkom, ali da se odupreš koliko god možeš i ne dozvoliš da ona ispašta zbog razmjerica između tebe i roditelja /mada sumnjam da ćeš uspjeti/. Ti najbolje znaš svoje roditelje i dokle oni mogu ići. Isto tako najbolje poznaješ sam sebe i znaš da li ćeš uspjeti izaći na kraj s tim, ako postane mora.

Sa srećom![/b]
cuj da nadzes djevojku koja ce odgovarati tvojim roditeljima??! :shock:
povrsno,glupo i neshvatljivo..znaci treba traziti momka ili djevojku ali samo ako se uklapa u profil koji roditelji zele??
NEBULOZE :shock:
Gazz

#38 Re: Smiju li se roditelji mijesati?

Post by Gazz »

PITARKA_SA wrote:cuj da nadzes djevojku koja ce odgovarati tvojim roditeljima??! :shock:
povrsno,glupo i neshvatljivo..znaci treba traziti momka ili djevojku ali samo ako se uklapa u profil koji roditelji zele??
površno - ... si pročitala post

glupo i neshvatljivo - ... samo za one sa ograničenim koeficijentom inteligencije, što se naravno može povezati i sa ovim "površno"

Nebuloze - napiši nam molim te koju "dubioznu", "pametnu" i "shvatljivu", da dečko, kao i ostali sa sličnim problemima, znaju šta da rade.

Unaprijed zahvalna 8)
PITARKA_SA

#39 Re: Smiju li se roditelji mijesati?

Post by PITARKA_SA »

Gazz wrote:
PITARKA_SA wrote:cuj da nadzes djevojku koja ce odgovarati tvojim roditeljima??! :shock:

glupo i neshvatljivo - ... samo za one sa ograničenim koeficijentom inteligencije, što se naravno može povezati i sa ovim "površno"

Nebuloze - napiši nam molim te koju "dubioznu", "pametnu" i "shvatljivu", da dečko, kao i ostali sa sličnim problemima, znaju šta da rade.

Unaprijed zahvalna 8)
ocigledno previse zavisis od misljenja okoline !nemam sta raspravljat,zakljucak mi je sasvim dovoljan!
bpsang

#40 Re: Smiju li se roditelji mijesati?

Post by bpsang »

Bori se dalje covjece ako je volis nije bitno sto je koje i kakva je

roditelji ce to prozivjeti a ti ces nadzivjeti

BUDI SRETAN SA NJOM
bpsang

#41 Re: Smiju li se roditelji mijesati?

Post by bpsang »

ovejaraS wrote:
danas wrote:
vrlo mudar savjet!

bezdusni bijelci :oops:
SLAZEM SE SA TOBOM IAKO SAM BIJELAC (malo crn od suncanja )
ZABRANIMO RASNU DISKRIMINACIJU
mostarac

#42 Re: Smiju li se roditelji mijesati?

Post by mostarac »

Gazz wrote:
PITARKA_SA wrote:
danas wrote: vrlo mudar savjet!
vrlo primitivan savjet!

Sa srećom![/b]
a isto tako postoje ljudi koji ne dozvoljavaju roditeljima da im se mjesaju u zivot i ako volim curu mogu vristati i skakati po glavi, ali je to moj izbor. Oni se ne mogu mjesati, niti bi im to dozvolio po cijenu prekida kontakta sa roditeljima, jer ako ne mogu prihvatiti osobu koju ti volis, onda njima i nije bas tako stalo do tebe, koliko do toga sta ce kosmiluk rec. Glupo je rec da te roditelji ne vole, ali sa tim cinom ozbiljno ugrozavaju moje povjerenje u njih i postavlja se pitanje ako te danas uspiju rastaviti od osobe koju volis, sta ce ti raditi sutra kad budes u braku? Hoce li ti svijecu drzat, davat imena djeci i u sve se mjesat. Po meni to sebi mogu dozvoliti samo nesamostalni ljudi. Jednostavno ako zaista mislis da se vjencas sa tom osobom kazes roditeljima ja se zenim/udajem, a oni nek rade sta hoce. Ti si izabrao(la) svoh zivotnog saputnika sa kojim ti valja ziviti dugo dugo i volis ga i tu roditelji nema sta da se mjesaju, jer nece oni svako jutro gledati tu osobu, nego ti. Roditeljima je tu samo vazno kako ce komsiluk i sira familija reagovat, a ti jednostavno dodjes i kazes boli me neka stvar za komsije i siru familiju. Ja sam takav i mrtav hladan bi prekinuo odnose sa pola familije radi osobe koju sam odlucio da ozenim. Bjeri ko ih je**, nek gledaju svoja posla.
Maga

#43 Re: Smiju li se roditelji mijesati?

Post by Maga »

umro je mostar wrote:
Gazz wrote:
PITARKA_SA wrote:[

me neka stvar za komsije i siru familiju. Ja sam takav i mrtav hladan bi prekinuo odnose sa pola familije radi osobe koju sam odlucio da ozenim. Bjeri ko ih je**, nek gledaju svoja posla.
A ja ti kazem da tako mislis samo zato jer si mlad, i "revolucionaran"

Nije tako jednostavno prekinuti sa roditeljima. Narocito kad obe strane
malo ostare. Osim toga mozes da se zaljubis u neku "budalu"
(izvini ovo s tobom licno nema nikakve veze, samo teorija),
i da posle godinu shvatis da su roditelji bili u pravu.

Veruj mi roditelji nekada ( naravno ne uvek) imaju bolji
i istancan feeling za takva stvari.

Ovo o cemu ovde pisem dozivala sam u svojoj najuzoj porodici.
S amnom naravno nema nikakve veze, ja sam kao i po obicaju
uvek "bezgresna" :)

Lep pozdrav
Maga

Uvek je mnogo veca problematika kada su sinovi i majke iu pitanju
nego cerke i majke!
mostarac

#44 Re: Smiju li se roditelji mijesati?

Post by mostarac »

Maga wrote:
umro je mostar wrote:
Gazz wrote: A ja ti kazem da tako mislis samo zato jer si mlad, i "revolucionaran"

Nije tako jednostavno prekinuti sa roditeljima. Narocito kad obe strane
malo ostare. Osim toga mozes da se zaljubis u neku "budalu"
(izvini ovo s tobom licno nema nikakve veze, samo teorija),
i da posle godinu shvatis da su roditelji bili u pravu.

Veruj mi roditelji nekada ( naravno ne uvek) imaju bolji
i istancan feeling za takva stvari.

Ovo o cemu ovde pisem dozivala sam u svojoj najuzoj porodici.
S amnom naravno nema nikakve veze, ja sam kao i po obicaju
uvek "bezgresna" :)

Lep pozdrav
Maga

Uvek je mnogo veca problematika kada su sinovi i majke iu pitanju
nego cerke i majke!
znam da nije jednostavno prekinuti odnose sa roditeljima, ali ovdje uglavnom problemi izbijaju radi nacije, a to je veoma glupo. Na moju srecu ja nikad nisam imao tih problema sa roditeljima, niti cu ih imati, jer koliko je do njih, toliko je i do mene, a ja sam stvari postavio tako da NE DOZVOLJAVAM nikome da ucestvuje u tim mojim odlukama i to su oni prihvatili.
buhtelj

Post by buhtelj »

I ja sam imao slicnu frku kada sam upoznao jedanput djevojku iz Sandjaka koja je bila za mene osobno savrsenstvo bez mane ..... i kada su starci saznali njeno podrjetlo nisu bas bili previse veseli.... inace nije bilo nikakve izravne agresivne reakcije staraca, ali ignorancija do nje sa stare mojih starca... u tom trenutku sam sam jos uvjek bio ovisan od njih financijski.... sam skuzio najbolje; bye bye bye malena .....ali sada mi je jasno nakon 10 godina da sam napravio FATAL ERROR.....jebiga ja sam sada ozenjen a ni ona nije vise freee jebiga :( :( :(
Gazz

#46 Re: Smiju li se roditelji mijesati?

Post by Gazz »

PITARKA_SA wrote:
Gazz wrote:

Unaprijed zahvalna 8)
ocigledno previse zavisis od misljenja okoline !nemam sta raspravljat,zakljucak mi je sasvim dovoljan!

I opet kazem povrsno citas ili jednostavno ne razumijes, ocigledno si izostavila neke dijelove u tom "zakljucku" koji su ti /da ti nacrtam/ boldirani :

"Dakle, imaš dva izbora.. ili da prekineš odmah i nađeš neku koja će odgovarati tvojim roditeljima /ali uzmi u obzir da im i ona možda neće valjati/ ili da ostaneš s djevojkom, ali da se odupreš koliko god možeš i ne dozvoliš da ona ispašta zbog razmjerica između tebe i roditelja /mada sumnjam da ćeš uspjeti/. Ti najbolje znaš svoje roditelje i dokle oni mogu ići. Isto tako najbolje poznaješ sam sebe i znaš da li ćeš uspjeti izaći na kraj s tim, ako postane mora."

U ovim rijecima ja ne vidim da sugeriram i insistiram kategoricno na tome da covjek ostavi djevojku zbog roditelja, a to sta ti vidis samo Bog dragi zna.

A sto se tiče zavisnosti od okoline, reći ću ti samo:"Ne daj Boze da na težak način shvatiš koliko okolina zna biti gadna, a i ljudi koji zavise od njihovog misljenja!"
Mislim da sam ti time sve rekla, ali s obzirom da malo teze kapiras bojim se da nisi shvatila.

End of discussion

Pozdrav!
BigusDickus

#47 Re: Smiju li se roditelji mijesati?

Post by BigusDickus »

umro je mostar wrote:
Gazz wrote:
PITARKA_SA wrote: vrlo primitivan savjet!

Sa srećom![/b]
a isto tako postoje ljudi koji ne dozvoljavaju roditeljima da im se mjesaju u zivot i ako volim curu mogu vristati i skakati po glavi, ali je to moj izbor. Oni se ne mogu mjesati, niti bi im to dozvolio po cijenu prekida kontakta sa roditeljima, jer ako ne mogu prihvatiti osobu koju ti volis, onda njima i nije bas tako stalo do tebe, koliko do toga sta ce kosmiluk rec. Glupo je rec da te roditelji ne vole, ali sa tim cinom ozbiljno ugrozavaju moje povjerenje u njih i postavlja se pitanje ako te danas uspiju rastaviti od osobe koju volis, sta ce ti raditi sutra kad budes u braku? Hoce li ti svijecu drzat, davat imena djeci i u sve se mjesat. Po meni to sebi mogu dozvoliti samo nesamostalni ljudi. Jednostavno ako zaista mislis da se vjencas sa tom osobom kazes roditeljima ja se zenim/udajem, a oni nek rade sta hoce. Ti si izabrao(la) svoh zivotnog saputnika sa kojim ti valja ziviti dugo dugo i volis ga i tu roditelji nema sta da se mjesaju, jer nece oni svako jutro gledati tu osobu, nego ti. Roditeljima je tu samo vazno kako ce komsiluk i sira familija reagovat, a ti jednostavno dodjes i kazes boli me neka stvar za komsije i siru familiju. Ja sam takav i mrtav hladan bi prekinuo odnose sa pola familije radi osobe koju sam odlucio da ozenim. Bjeri ko ih je**, nek gledaju svoja posla.
Nema smisla davati bilo kakav univerzalni odgovor, jer sve zavisi od situacije do situacije. Mozda ti nisi toliko vezan za svoju porodicu ali ima ljudi koji jesu. Pod ovim "vezani", ne mislim nuzno i da ovise od njih, vec da bi potpuni prekid odnosa sa porodicom ili udaljavanje, nekim ljudima znacilo preveliku promjenu u zivotu, koju sebi mozda i ne mogu dopustiti.

Ako sam ja navikao da se ponasam prilicno samostalno i oslanjam uglavnom na sebe i svoje prijatelje, vise nego na porodicu, to ne znaci da sam ja ispravniji od onoga ko se oslanja na porodicu. Svako ima svoj zivot i situaciju u kojoj se pokusava snaci na najbolji moguci nacin. Znaci, nije od presudne vaznosti necija hrabrost, odlucnost, samostalnost itd., vec u toj jednacini ili mozaiku, ima gomila djelica koje treba sagledati i uvrstiti, da bi se vidjela potpuna slika i dobio odgovor.
stelium

#48 Re: Smiju li se roditelji mijesati?

Post by stelium »

ourou wrote:
Da li da se slijepo složim sa starcima
Ni u kom slucaju,imas svoj zivot,svoju sudbinu,svoju nafaku...pa sta bude! :)
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

ourou (citat):

Da li da se slijepo složim sa starcima
Sa starcima nemoj da se slozis ni onda kad su u pravu :D
sojka

#50 Re: Smiju li se roditelji mijesati?

Post by sojka »

PITARKA_SA wrote:
danas wrote:
vrlo mudar savjet!
vrlo primitivan savjet!

Sada bih kao dijetesce nastojala da udjem u rasprave.. :)

Veoma cesto mi se ucini da svijet mijenja teze. Primitivno po meni je uci u vezu sa nekim i izloziti ga ovakvoj vrsti pitanja i dovesti u neprijatnosti zbog diskriminirajucih razlika po pitanju nacionalnosti, boje koze i tako dalje. Ljubav ne postavlja ovu vrstu pitanja, ni to sta bilo ko o tom zapravo misli. To su ljudi koji pate od pedigrea kojeg ni sami nemaju, a da ne govorimo o nekoj velicini, sirini u razmisljanju i tako dalje. Zapravo vise mi on govori o sebi kao o osobi, o njegovoj zrelosti.
Cim se podkrade upit, steta je vec tu, uvazili mi to ili ne. Mislim da iz tog razloga djevojka gubi vrijeme sa njim.
Kako bi se ona osjecala da sve ovo procita i bude bilo kad konfrontirana sa ovim stavom, pa zatim kakvu sliku o njoj ce imati tek njena djeca. Krajnji iskaz primitivizma, neslanosti, neljubavi o kojoj je vjerovatno trebala biti rijec, cak da izaziva vrstu gadjenja.

Zaista ne vidim tu primitizma sa moje strane.
Post Reply