zena wrote:Blagi Boze...kakvo je ovo pitanje_Da li mislite da postoji dovoljno potvrda u samom Kur'anu da je Muhammed a.s. upravo taj najavljivani,_?
Ne bi bilo lose da malo poradis na logici... zasto bi neko vjerovao da Kur-an potvrdjuje najavljivanog Poslanika, koji je usput, on prenio covjecanstvu, ako ne vjeruje da je Kur-an rijec Bozija uopce?
Onaj ko vjeruje u aksiome postavljene samom pripadnoscu nekoj vjeri ili grupi uopce ovakvo pitanje ne treba... to se vjeruje...i to je vjera...to se ne dokazuje... znas kao u matematici, nesto od cega se polazi i sto je osnov... ljudi ovdje imaju pravo da vjeruju ili ne...ali ne znam zasto neki od vas imaju potrebu da dokazuju stvari koje same pom sebi nisu za dokazivanje...
Pa nije pitanje upuceno samo onima koji vjeruju u Kur'an, nego pitam i one koji ne vjeruju. Mene samo zanimaju tudja misljenja, i nista drugo,...valjda forum i sluzi za takve stvari??
Zanima me zasto oni koju vjeruju u Kur'an, misle da je Muhammed a.s. zaista Boziji poslanik, tj. sta njih iz Kur'ana drzi u uvjerenju da je bas on taj, a pitam i one koji ne vjeruju sta njih odbija od te tvrdnje, tj. zasto smatraju da Kur'an onakav kakav jeste nije knjiga Bozije objave
Ja ne osporavam da neko ima pravo da vjeruje ili ne vjeruje, i zaista ne znam u kakvu si me to grupu svrstala recenicom
zasto neki od vas....
Zaista,. niti koga zelim da vrijedjam, niti nekome namecem misljenje, samo zelim da cujem i druge sta misle, usotalom i sve druge teme na ovom forumu sluze za to da ljudi iznesu svoja misljenja.
Pokusaj da malo pazljivije citas moja pitanja, pa ces vidjeti da mi logika uopste nije slaba strana. Pitao sam da li postoji ili ne postoji dovoljno potvrda u samom Kur'anu da on nije samo literrano djelo Muhammeda a.s nego da je on rijec Bozija i da li sam Kur'an u sebi krije dokaze za takvo nesto, kao i argumente onih koji ne vjeruju u to. Ja samo ocekujem da se jave i jedni i drugi i iznesu svoje misljenje.