Zašto vjerujete u to što vjerujete?

Rasprave o vjerskim temama.
Hendrix

#26 Re: Zašto vjerujete u to što vjerujete?

Post by Hendrix »

teodati wrote: 26/08/2026 15:07
Hendrix wrote: 25/08/2026 23:53
teodati wrote: 25/08/2026 17:47

A gdje vam je kakva alternativa Bogu?

To sam pitao.

Pa morate nešto imati, ili samo negirate Boga bez dokaza? :?
Pa nema alternative niti je mora biti, u tome i jeste fazon. Umjesto da se napinjemo kao ti i nesta smisljamo da smo otkrili svo znanje svijeta, jednostavno ja mogu reci ne znam i to je to. Mozda nesto ima...mozda nema. Ja zivim dalje i bez toga saznanja i nista mi ne fali.

Ali ono sto je 100% sigurno jest da bog ako postoji nije u obliku kojem ga tvoje religije i skrabanja likova prije par hiljada godina predstavljaju. Bajke perverznih likova koje uvijek nekako zavrse na kontroli zena i masturbacije. To je problem ovog univerzuma, ili mozda zelje perverznjaka koji su smisljali ove religije?
A lijepo je da priznaš da ne znaš nešto, ali kako onda znaš da nije neka religija u pravu, malo si sam sebi nelogičan. :)
Pa to je makar jednostavno objasniti. Vi nemate niti jedan jedini dokaz da bog postoji osim rekla kazala prica i nekakvih lafo bozijih knjiga koje su naravno napisali ljudi.

Ti kad doneses jedan jedini dokaz boga, ja se pridruzujem tvojoj religiji ma kako se ona zvala.

Ne znam sta je tu tebi nelogicno? Dokazi tvrdnje pa cemo onda raspravljati. A ne ovako citirajuci nekakve bajke i babske price.
Post Reply