Prodaja nekretnine - sve o tome
Moderator: anex
- drndalo
#26 Re: Prodaja nekretnine - sve o tome
Hm, to ces morati sa notarom nekim vidjeti da li se tako nesto u odsustvu moze zavrsiti. I uz koji papir iz inostranstva moze.
- Pandakonda
#27 Re: Prodaja nekretnine - sve o tome
Pitanje za forumase. Od općine mi je stigao zapisnik gdje su kupljenu nekretninu procijenili nekih 35% vise od kupoprodajne i one koju je banka izvrsila prije hipoteke. Rekli su da imam 7 dana pravo zalbe. Pa me zanima kakva su vasa iskustva bila sa ovim, da li se neko zalio i sta bi bilo dobro "priloziti" u zalbu da se smanji njihova procjena
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#28 Re: Prodaja nekretnine - sve o tome
Jedino mogu snizirti cijenu ako je staarogradnja neopremljen loša lokacija nema lifta spreman za renoiviranje, ovo ostalo slabo pije vode. Ne znaju oni da mozda razlika na bankovni izvod nije placena gotovinomPandakonda wrote: ↑29/12/2025 12:29 Pitanje za forumase. Od općine mi je stigao zapisnik gdje su kupljenu nekretninu procijenili nekih 35% vise od kupoprodajne i one koju je banka izvrsila prije hipoteke. Rekli su da imam 7 dana pravo zalbe. Pa me zanima kakva su vasa iskustva bila sa ovim, da li se neko zalio i sta bi bilo dobro "priloziti" u zalbu da se smanji njihova procjena
-
Bobi
- Forum administrator
#29 Re: Prodaja nekretnine - sve o tome
Jel imaš kakve konekcije(vezu)
?
- Pandakonda
#30 Re: Prodaja nekretnine - sve o tome
Ma sto je najgore sve je vidljivo da je starogradnja, da nema lifta jer je kuca, i da je opremljenost jako losa i da je zapusteno. Ne znam otkud im ideja da kuca vrijedi skoro 40% vise od dogovorene cijeneBobi wrote: ↑29/12/2025 12:33Jedino mogu snizirti cijenu ako je staarogradnja neopremljen loša lokacija nema lifta spreman za renoiviranje, ovo ostalo slabo pije vode. Ne znaju oni da mozda razlika na bankovni izvod nije placena gotovinomPandakonda wrote: ↑29/12/2025 12:29 Pitanje za forumase. Od općine mi je stigao zapisnik gdje su kupljenu nekretninu procijenili nekih 35% vise od kupoprodajne i one koju je banka izvrsila prije hipoteke. Rekli su da imam 7 dana pravo zalbe. Pa me zanima kakva su vasa iskustva bila sa ovim, da li se neko zalio i sta bi bilo dobro "priloziti" u zalbu da se smanji njihova procjena.
Nisam ja te srece
-
Bobi
- Forum administrator
#31 Re: Prodaja nekretnine - sve o tome
oni imaju pravilnik interno periodicno se uskladjuje, najcesce po cijenama iz golasnika. uslikaj sve to to šra moze umanjiti cijenu, da je staro razdrndano neupotrebljivo, ako imaju neke pukotine na zidovima,ako je stolarija stara nije pvc nego ono bas staro drveno, da nema izolacije, ukratko uslikaj objekat da izgleda što lošije i prilozi uz žalbu sa procjenom nekom svojom koliko treba sredstava da se objakat dovede u stanje za stanovanje.A mozes trazit i izlazak komisije na teren ali to je dodatna za*ebancija.Pandakonda wrote: ↑29/12/2025 12:52Ma sto je najgore sve je vidljivo da je starogradnja, da nema lifta jer je kuca, i da je opremljenost jako losa i da je zapusteno. Ne znam otkud im ideja da kuca vrijedi skoro 40% vise od dogovorene cijeneBobi wrote: ↑29/12/2025 12:33Jedino mogu snizirti cijenu ako je staarogradnja neopremljen loša lokacija nema lifta spreman za renoiviranje, ovo ostalo slabo pije vode. Ne znaju oni da mozda razlika na bankovni izvod nije placena gotovinomPandakonda wrote: ↑29/12/2025 12:29 Pitanje za forumase. Od općine mi je stigao zapisnik gdje su kupljenu nekretninu procijenili nekih 35% vise od kupoprodajne i one koju je banka izvrsila prije hipoteke. Rekli su da imam 7 dana pravo zalbe. Pa me zanima kakva su vasa iskustva bila sa ovim, da li se neko zalio i sta bi bilo dobro "priloziti" u zalbu da se smanji njihova procjena.
Bankovna procjena se u nekih 5% razlikuje od ugovorene ali u moju korist, tako da ne znam gdje su ovi nasli skoro 40% vise
Nisam ja te srece![]()
-
belfy
#32 Re: Prodaja nekretnine - sve o tome
trazi izlazak komisije na teren. najlakse i najefikasnije rjesenje.Pandakonda wrote: ↑29/12/2025 12:52Ma sto je najgore sve je vidljivo da je starogradnja, da nema lifta jer je kuca, i da je opremljenost jako losa i da je zapusteno. Ne znam otkud im ideja da kuca vrijedi skoro 40% vise od dogovorene cijeneBobi wrote: ↑29/12/2025 12:33Jedino mogu snizirti cijenu ako je staarogradnja neopremljen loša lokacija nema lifta spreman za renoiviranje, ovo ostalo slabo pije vode. Ne znaju oni da mozda razlika na bankovni izvod nije placena gotovinomPandakonda wrote: ↑29/12/2025 12:29 Pitanje za forumase. Od općine mi je stigao zapisnik gdje su kupljenu nekretninu procijenili nekih 35% vise od kupoprodajne i one koju je banka izvrsila prije hipoteke. Rekli su da imam 7 dana pravo zalbe. Pa me zanima kakva su vasa iskustva bila sa ovim, da li se neko zalio i sta bi bilo dobro "priloziti" u zalbu da se smanji njihova procjena.
Bankovna procjena se u nekih 5% razlikuje od ugovorene ali u moju korist, tako da ne znam gdje su ovi nasli skoro 40% vise
Nisam ja te srece![]()
- Pandakonda
#33 Re: Prodaja nekretnine - sve o tome
Mislis ponovo da izađu ? Mene je komisija zvala da ce izaci ali kako smo se tesko mogli uskladiti radi rasporeda meni su rekli da samo posaljem slike pa da ispadne kao da je odrađeno.belfy wrote: ↑29/12/2025 16:13trazi izlazak komisije na teren. najlakse i najefikasnije rjesenje.Pandakonda wrote: ↑29/12/2025 12:52Ma sto je najgore sve je vidljivo da je starogradnja, da nema lifta jer je kuca, i da je opremljenost jako losa i da je zapusteno. Ne znam otkud im ideja da kuca vrijedi skoro 40% vise od dogovorene cijeneBankovna procjena se u nekih 5% razlikuje od ugovorene ali u moju korist, tako da ne znam gdje su ovi nasli skoro 40% vise
Nisam ja te srece![]()
-
Bobi
- Forum administrator
#34 Re: Prodaja nekretnine - sve o tome
Pa jesi im poslao slike?
-
belfy
#35 Re: Prodaja nekretnine - sve o tome
pa eto, onda slike, ako su vec tako rekli. mozda i oni hoce da se opravdaju...Pandakonda wrote: ↑29/12/2025 16:20Mislis ponovo da izađu ? Mene je komisija zvala da ce izaci ali kako smo se tesko mogli uskladiti radi rasporeda meni su rekli da samo posaljem slike pa da ispadne kao da je odrađeno.belfy wrote: ↑29/12/2025 16:13trazi izlazak komisije na teren. najlakse i najefikasnije rjesenje.Pandakonda wrote: ↑29/12/2025 12:52
Ma sto je najgore sve je vidljivo da je starogradnja, da nema lifta jer je kuca, i da je opremljenost jako losa i da je zapusteno. Ne znam otkud im ideja da kuca vrijedi skoro 40% vise od dogovorene cijeneBankovna procjena se u nekih 5% razlikuje od ugovorene ali u moju korist, tako da ne znam gdje su ovi nasli skoro 40% vise
Nisam ja te srece![]()
- Pandakonda
#36 Re: Prodaja nekretnine - sve o tome
Jesam s tim da se na tim slikama tesko moze vidjeti neke stvari koje su objektivno lose a moraju se renovirati. Kao sto su recimo instalacije, prozori, istroseni zidovi itd. Ostaje jedino da se u zalbi to napise.
@belfy To je bilo prije nego sto su mi rekli kolika je njihova procjena. Lik koji je izlazio na teren samo rekao hajde da se ne ganjamo ti meni na viber posalji slike
-
svi u napad
#37 Re: Prodaja nekretnine - sve o tome
Nista ne mozes uciniti ako nemas neku stelu tamo. Oni samo gledaju lokaciju i kako se krecu cijene na trzistu. Meni su opalili samo 10 % od ugovorene cijene iako sam u to vrijeme platio upravo 10% vise od te trzisne cijene (bili dalekovidi da ce cijene rasti
) Ja sam platio i gotovo. Znam da mojih 10% nije isto tvojih procenata al sta je tu je sto bi rekao vleiki mag i trener FK Sarajevo. Zelim ti srecu al vjeruj da ces se samo vise nasikirati i na kraju platiti. Zivjeli
- Pandakonda
#38 Re: Prodaja nekretnine - sve o tome
Hvala za info drug, mora se pokusat pa sta budesvi u napad wrote: ↑29/12/2025 17:21 Nista ne mozes uciniti ako nemas neku stelu tamo. Oni samo gledaju lokaciju i kako se krecu cijene na trzistu. Meni su opalili samo 10 % od ugovorene cijene iako sam u to vrijeme platio upravo 10% vise od te trzisne cijene (bili dalekovidi da ce cijene rasti) Ja sam platio i gotovo. Znam da mojih 10% nije isto tvojih procenata al sta je tu je sto bi rekao vleiki mag i trener FK Sarajevo. Zelim ti srecu al vjeruj da ces se samo vise nasikirati i na kraju platiti. Zivjeli
-
svi u napad
#39 Re: Prodaja nekretnine - sve o tome
Sretno ti bilo.