Nostalgija
- dembele
#26 Re: Nostalgija
Prenosi utakmica na radiu. Čekaš javljanje reportera iz Sarajeva, Splita, Rijeke, Skoplja,Ljubljane, Mostara, Novog Sada a onda paziš da ne zaspiš kako bi sve to gledao na sportskom pregledu. Koje razočarenje bude kada shvatiš da si prespavao a ne može se naknadno pogledati.
-
Olivander
#27 Re: Nostalgija
Meni fali ono vrijeme poslije rata kad sam jos bio dijete, dodjem iz skole kuci, bacim torbu i odma trazi loptu i zovi sve po komsiluku da idemo igrat fudbala. Nije bilo bitno da li je vrucina ili kisa, fudbal se igrao uvijek. I onda poslije nekad budes gladan, uletis u kucu namazes na krisku marmelade od sipka ili sljive i u sekundi pojedes jer ekipa ceka na tebe. Nije se imalo novaca ali se bilo zadovoljno sa sitnicama.
-
Olivander
#28 Re: Nostalgija
Da ti nisi mozda iz Gradacca jer i ja sam pio vodu sa Hadziefendijine cesme poslije igre?Ironmen wrote: ↑24/07/2025 18:31Sjecam se kako je mirisalo ljeto prije dok sam kao dijete igrao klikera ispod reda Jablana u debeloj hladovini, sada cesto prodjem u setnji kroz isti park ali ljeto vise nema miris kao sto je imalo u djetinstvu. Okus vode sa Hadziefendijine cesme nakon sto ste trcali 2 km sa poligona zedni kao deve, bez para i mobitela ali svi sretni, pa utorkom u skoli prepricavanje petice sa HRT2 i ciji je gol bio naljepsi nesto kasnije TopGol a zatim na poligonu reinkarnacija istih.Čega se rado sjećate iz djetinjstva, mladosti i prošlih vremena
- Ironmen
#29 Re: Nostalgija
Olivander wrote: ↑28/07/2025 10:12Da ti nisi mozda iz Gradacca jer i ja sam pio vodu sa Hadziefendijine cesme poslije igre?Ironmen wrote: ↑24/07/2025 18:31Sjecam se kako je mirisalo ljeto prije dok sam kao dijete igrao klikera ispod reda Jablana u debeloj hladovini, sada cesto prodjem u setnji kroz isti park ali ljeto vise nema miris kao sto je imalo u djetinstvu. Okus vode sa Hadziefendijine cesme nakon sto ste trcali 2 km sa poligona zedni kao deve, bez para i mobitela ali svi sretni, pa utorkom u skoli prepricavanje petice sa HRT2 i ciji je gol bio naljepsi nesto kasnije TopGol a zatim na poligonu reinkarnacija istih.Čega se rado sjećate iz djetinjstva, mladosti i prošlih vremena![]()
Jablani ispred Ivan Goran Kovacic skole i pomenuti poligon, a u Albigeti indijanac kolac 0,5 km onda nemamo za limunade pa na cesmu kod Hadziefendije a nekada i na staru autobusku