Stigo nam VoLTE

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Sanjarko

#26 Re: Stigo nam VoLTE

Post by Sanjarko »

mfa_secure wrote: 13/01/2025 13:22
Sanjarko wrote: 13/01/2025 12:56
mfa_secure wrote: 13/01/2025 09:11

?

Otišao sam, ali šta trebam gledati tamo? :D
Ma stara im oprema nekakva, tako nešto ali nisam siguran da li to ima veze s esim, da li zbog toga ne mogu da to implementiraju ili šta već.
Ma ok ali nije to. Oprema im je nova, tj. implementirano je sve kao i kod ostalih, samo sto oni koriste Ericsson opremu, a ostali su na Huawei-u.

Esim normalno može na Haloo u tehničkom smislu, jer isti ima Eronet u ponudi.
:thumbup:
slavemaster

#27 Re: Stigo nam VoLTE

Post by slavemaster »

mfa_secure wrote: 13/01/2025 09:12
slavemaster wrote: 13/01/2025 08:44 Pa dobro mislim da je dobra opcija ako nije dobar signal onda ćeš kvalitetnije razgovarati preko WLAN call plus što je zanimljivo ako si u inostranstvu, poziv kući preko WLAN call je zemaljski poziv
To da, vezano za kvalitet.

A jesi siguran to za inostranstvo da se obračunava kao lokalni poziv?
Probao radi
BarbaDue

#28 Re: Stigo nam VoLTE

Post by BarbaDue »

Može li mi neko objasniti princip WLAN call-a?
petard

#29 Re: Stigo nam VoLTE

Post by petard »

Recimo da je slicno kao VoLTE stim da posto pristupate preko vaseg rutera i dalje do ims platfrome provajdera, mora ici VPN tunel. Ostalo bi trebalo da je slicno. To je neka evolucija stare ideje dect/gsm ili dect/pcs koja nazalost nikada nije zazivjela u praksi. Mozda u CH ili negdje slicno je mogla da se proba kad je bila moderna. Dok udjete u kucu ili zatvoren prostor, vas preuzima unutrasnji repetitor i preko isdn linije zavrsavate sve. To je dalje evoluiralo u UMA platformu koja je koriscena u USA sredinom 2000 na TMO operateru u uslovima gdje je pokrivenost provajdera bila slaba ili gdje ste kucni broj realizovali preko numeracije TMO i sim kartice ubacene u ruter. Medjutim, usluga je bila previse komplikovana/skupa za 'prosjecnu' osobu kao i za provajdera. Koliko se sjecam, HTC shadow je koriscen od strane operatera i kasnije drugi modeli. UMA je pocelo masivnije da se koristi sa razvojem windows mobile platforme. Predpostavljam da je nesto slicno postojalo i na Symbian-u dok je bio u modi. Symbian sam preskocio, tako da ga ne poznajem. Mozda je bilo nesto i na ostalim plafromama moderenim u usa kao recimo CrackBerry ili slicno. AT&T (gluvi bell) je imao rjesenje sa piko celijama tako da je to rijesio hardverskim putem. Tada su telefoni vise trosili bateriju i procesorsku snagu za obradu wifi signala nego signala mobilne telefonije....
arminicos

#30 Re: Stigo nam VoLTE

Post by arminicos »

Ja u firmi koristim napredni router i telefon od proizvodjaca iz EU. I mi telefoniramo HD kvaliteta tona dosta glasnije i bolje se cuje..kvalitetniji IP poziv dok razgovaramo..
petard

#31 Re: Stigo nam VoLTE

Post by petard »

Firme sa ovih prostora su u skladu sa uslugama i proizvodima koje pruzaju...
nagibSA

#32 Re: Stigo nam VoLTE

Post by nagibSA »

Pojavi mi se danas VoLTE na Oneplus 13, iako je aktivirano na broju od samog pojavljivanja. Hajd' fino da prosiruju podrsku. m:tel
Post Reply