Ne cirkusaj, zna se na koga se moj komentar odnosi i ko vodi glavnu rijec u EU, to sigurno nisu nebitni sateliti tipa Slovenije, Rumunije, Bugarske i sl.
Pridruživanje Države BiH Europskoj uniji
- MehmedPasaMoric
-
BiBi911
#27 Re: Pridruživanje Države BiH Europskoj uniji
Ti si iz srbije, jel tak. A tvoji su bili djeca cvijeca. Ono dosli ste u Bosnu i donijeli prosperitet. Niste mrava zgazili.MehmedPasaMoric wrote: ↑30/11/2024 10:50Ne pripadam Evropskoj Uniji, a ne Evropi kao kontinentu. Ne dijelim njihove vrijednosti, ne zivim njihovim nacinom zivota, nije mi pradedo lutao svijetom trazeci gdje da ukrade koji dijamant da bi sa njim pojacao drzavnu ekonomiju, nisam krscanin a ni ne smatram da ljudi treba sami da odluce kojeg su spola itd. I sto bih ja prihvacao njihova pravila? Ne zivimo mi u rezervatu nego slobodnoj i nezavisnoj drzavi. Daj navedi mi jednu stvar koju BiH i zapadna Evropa imaju zajednickuBiBi911 wrote: ↑30/11/2024 10:38Kako ne pripadas Evropi? Ne zeli te niko jer ne prihvatas pravila. Jel se sta od onih par pitanja ispunilo i praksi.MehmedPasaMoric wrote: ↑30/11/2024 10:34 Ne podrzavam jer tamo ne pripadamo i jer nas tamo ne zele.... Cak je i tuzno gledati kako prave cirkus od nas i daju lazna obecanja
Od kuda ti to da je Evropa Krscanska i da su samo Krscani u Evropi(ono onaj nas iz Poljske to zna rec al ga niko nesto ne hebe oko toga)
Zajednicke stvari izmedju Evrope i Bosne:
Sloboda za sve gradjane
Tehnologija/napredak
Sloboda trgovine i kretanja
Historija
Svi nasi i njihovi putevi povezani
U Evropi mozes reci svoju religijsku/seksualnu pripadnost slobodno ko u Bosni (u tom tvome dijelu kamenujete ljude)
Na isti nacin se zahebavamo, zabavljamo, uzivamo.
Ja medju moje Lazio navijace umstanem sa dresom FK Sarajevo (probaj nesto slicno u tvom dijelu svijeta)
Sta ti i vi bradonje zelite od Bosne.
Rat izmedju klanova, porodica, ulica.
Od zena pravite debele nindze
Mrzite sve koji nisu kao vi i javno ih ubijate
Tvoji su nas drzali kao robove
Sve vidite kroz religiju kako vama odgovara ne kako pise
Mrzite druge religije
Zelite svijet vratit 500godina unazad
Smetaju vam slobode
Svako ko ne misli kao vi vam je prijetnja
Svoje Probleme i nedostatke prebacujete drugima
Ono Evropa je cinila sranja u proslosti al ko nije. Evropa je bar osudila javno svoje greske dok tvoji negiraju sve zlocine.
Koristis taj mobitel/pc koji je sa zapada, vozis se autom, autopit, asfalt, beton, silikon, zeljezo, hrana, higijena, zdravstvo, sigurnost, skolstvo.... sve je ovo pocelo negdje ali u Evropi se usavrsilo i nastavilo koristit. A ti nas zelis vratit u pustinju, da mrzimo komsije jer kite jelku i voze Kia.
Razlka izmedju tebe i radovana nepostoji. Oba ste genocidasi pelenasi. Oba nas mrzite jer hocemo slobodu, dobar zivot za sve nas, cak i za takve kao vi.
-
Vjecita_zavrzlama
#28 Re: Pridruživanje Države BiH Europskoj uniji
Nemasti veze,Bosnjaci na zapadu imaju bolji imidz nego i srbi koji su eto krscani.Mi smo bijelciMehmedPasaMoric wrote: ↑30/11/2024 11:07Lijepo je to (iako se ja mozda i ne slazem), ali se oni ne osjecaju blizi tebi nego Njemcu, a pogotovo se Njemac ne osjeca blizi tebi nego Pakistancu niti vidi neku razliku izmedju tebe i Pakistanca i tu je glavni problem. Problem je zato sto ce Njemac, Hrvat i Slovnac odluciti mozes li ti sa njima, a ne tiVjecita_zavrzlama wrote: ↑30/11/2024 10:56Ja kao bosnjak se osjecam blize sa jednim hrvatom i slovencem i austrijancem nego sa somalcem arapom i pakistancemMehmedPasaMoric wrote: ↑30/11/2024 10:50
Ne pripadam Evropskoj Uniji, a ne Evropi kao kontinentu. Ne dijelim njihove vrijednosti, ne zivim njihovim nacinom zivota, nije mi pradedo lutao svijetom trazeci gdje da ukrade koji dijamant da bi sa njim pojacao drzavnu ekonomiju, nisam krscanin a ni ne smatram da ljudi treba sami da odluce kojeg su spola itd. I sto bih ja prihvacao njihova pravila? Ne zivimo mi u rezervatu nego slobodnoj i nezavisnoj drzavi. Daj navedi mi jednu stvar koju BiH i zapadna Evropa imaju zajednicku
-
BiBi911
#29 Re: Pridruživanje Države BiH Europskoj uniji
Hajd malo historije kao je EU nastala i zasto. Jesu li Hrvati morali proci isti proces kao mi ili su dobili olaksice za ulazak sto su Hrvati. Koji su im bili uvijeti za ulazak u EU?MehmedPasaMoric wrote: ↑30/11/2024 11:07Lijepo je to (iako se ja mozda i ne slazem), ali se oni ne osjecaju blizi tebi nego Njemcu, a pogotovo se Njemac ne osjeca blizi tebi nego Pakistancu niti vidi neku razliku izmedju tebe i Pakistanca i tu je glavni problem. Problem je zato sto ce Njemac, Hrvat i Slovnac odluciti mozes li ti sa njima, a ne tiVjecita_zavrzlama wrote: ↑30/11/2024 10:56Ja kao bosnjak se osjecam blize sa jednim hrvatom i slovencem i austrijancem nego sa somalcem arapom i pakistancemMehmedPasaMoric wrote: ↑30/11/2024 10:50
Ne pripadam Evropskoj Uniji, a ne Evropi kao kontinentu. Ne dijelim njihove vrijednosti, ne zivim njihovim nacinom zivota, nije mi pradedo lutao svijetom trazeci gdje da ukrade koji dijamant da bi sa njim pojacao drzavnu ekonomiju, nisam krscanin a ni ne smatram da ljudi treba sami da odluce kojeg su spola itd. I sto bih ja prihvacao njihova pravila? Ne zivimo mi u rezervatu nego slobodnoj i nezavisnoj drzavi. Daj navedi mi jednu stvar koju BiH i zapadna Evropa imaju zajednicku
8godina u Njemackoj i Poljskoj i jos me niko ne uporedi sa pakistancem. Obisao uzdiz i porijeko te mrske zemlje i vidi niko jednu losu rijec.
Dovedem te u Poljsku i cuces sta ce ti reci kada im kazes da si iz Bosne.
Al ti zelis da te mrze jer si strujo od te iste mrznje i sta ocekujes od drugih.
- cyprus
#30 Re: Pridruživanje Države BiH Europskoj uniji
E baš ima ljudi koji priželjukuju da ih se mrzi... Prosto išću 
- kamberovica polje
#31 Re: Pridruživanje Države BiH Europskoj uniji
Ma ne mogu vjerovat da veliki odlučuju, a mali slušaju. Kakav presedan, pa to se do sad u historiji nikad nije događalo.MehmedPasaMoric wrote: ↑30/11/2024 11:13Ne cirkusaj, zna se na koga se moj komentar odnosi i ko vodi glavnu rijec u EU, to sigurno nisu nebitni sateliti tipa Slovenije, Rumunije, Bugarske i sl.
Ako je stvarno tako, trebamo se priklonit pravim zaštitnicima malih, i šampionima demokratije i pravde,BRICS-u.
- MehmedPasaMoric
#32 Re: Pridruživanje Države BiH Europskoj uniji
Ne dovodi me ti nigdje ziv bio, iz prethodnog posta gdje si me citirao si mi zamirisao na "progresivnog" topdziju, a ja takvih sklonosti nemamBiBi911 wrote: ↑30/11/2024 11:26Hajd malo historije kao je EU nastala i zasto. Jesu li Hrvati morali proci isti proces kao mi ili su dobili olaksice za ulazak sto su Hrvati. Koji su im bili uvijeti za ulazak u EU?MehmedPasaMoric wrote: ↑30/11/2024 11:07Lijepo je to (iako se ja mozda i ne slazem), ali se oni ne osjecaju blizi tebi nego Njemcu, a pogotovo se Njemac ne osjeca blizi tebi nego Pakistancu niti vidi neku razliku izmedju tebe i Pakistanca i tu je glavni problem. Problem je zato sto ce Njemac, Hrvat i Slovnac odluciti mozes li ti sa njima, a ne tiVjecita_zavrzlama wrote: ↑30/11/2024 10:56
Ja kao bosnjak se osjecam blize sa jednim hrvatom i slovencem i austrijancem nego sa somalcem arapom i pakistancem
8godina u Njemackoj i Poljskoj i jos me niko ne uporedi sa pakistancem. Obisao uzdiz i porijeko te mrske zemlje i vidi niko jednu losu rijec.
Dovedem te u Poljsku i cuces sta ce ti reci kada im kazes da si iz Bosne.
Al ti zelis da te mrze jer si strujo od te iste mrznje i sta ocekujes od drugih.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#33 Re: Pridruživanje Države BiH Europskoj uniji
Arapskoj ligi trebamo teziti
- MehmedPasaMoric
#34 Re: Pridruživanje Države BiH Europskoj uniji
Ma treba da budemo neutralni kao sto smo oduvijek i bili, svoji na svom, da dovedemo neku normalnu vlast i zivimo pristojnim zivotom. Sto trenutno zvuci nedostizno, ali je daleko dostiznije od integriranja u Evropske kvazi vrijednosti
- Prpa.ba
- tramvajtrojka
#36 Re: Pridruživanje Države BiH Europskoj uniji
Ne moze put k istocnjackim diktaturama, kadirovcima, radikalizmu, kmecanju o ugroženosti, i put k EU to su dva dijametralno suprotna pravca. Zna se sta su evropski standardi i odricanja na tom putu, a sta je nacionalističko ubleharenje i udaranje po prstima u odbrani tkzv. vrijednosti
- Sanjarko
#37 Re: Pridruživanje Države BiH Europskoj uniji
Ja cu mandrknut dotad kad mi udzemo u EU, 40 mi je godina, prosjecan zivotni vijek kod nas je 72 godine, a u nas bolesnih je i manji za u prosjeku 15 godina, znaci 72-15=57 tj da imamo jos 17 godina da udzemo u EU.
Jedino ako nas ne uguraju na neki drugi nacin, kao protektorat i pridruzena clanica ili tako nesto, ne stalna clanica i sl, ali zapamtite ni u njihovo preduzece ne cvatu ruze bas najbolje, demografski ce da gruhnu/padnu za oko 100 miliona stanovnika, a s tim im i ekonomija ode u k*rac, osim ako demografske mjere ne upale ili se nesto slucajno u buducnosti nepromjeni.
Jedino ako nas ne uguraju na neki drugi nacin, kao protektorat i pridruzena clanica ili tako nesto, ne stalna clanica i sl, ali zapamtite ni u njihovo preduzece ne cvatu ruze bas najbolje, demografski ce da gruhnu/padnu za oko 100 miliona stanovnika, a s tim im i ekonomija ode u k*rac, osim ako demografske mjere ne upale ili se nesto slucajno u buducnosti nepromjeni.
- Prpa.ba
#38 Re: Pridruživanje Države BiH Europskoj uniji
I umjesto da se odreknete kmecanja i prihvatite europske standarde, vi trkom sa osobom koja se lazno predstavlja kao zastupnik BiH, predstavnicima europejske RH i Smitom na europski sud za ljudska prava da obarate presudu koja ide u korist odricanja na europskom putu.tramvajtrojka wrote: ↑30/11/2024 12:12 Zna se sta su evropski standardi i odricanja na tom putu, a sta je nacionalističko ubleharenje i udaranje po prstima u odbrani tkzv. vrijednosti
Zanimljiva perspektiva.
Odricanje meni, moc tebi.
Nece da moze, pa makar sve manjine vruce kifle poispadale iz usta.
- Sanjarko
#39 Re: Pridruživanje Države BiH Europskoj uniji
Onaj Hrvat nam prijeti raspadom drzave ako ne ostanu Hrvati kao jedan od glavnih naroda s ucescem u vlasti od oko 35% iako ih je oko 15%, i to glavesina neka visoka im je, nije Milanovic, nije Plenkovic, nego neki dan sta je bio ovdje kod nas u Mostaru, nisam ga zapamtio, ime i prezime.
Prijeti ratom fakticki, ko i mnogi Srbi i samo cekaju mnogi Hrvati povoljan trenutak da ovdje s Europskim nazovimo tako Palestincima i trnom u oku zavrse stvar, tako razmisljaju.
Europsko licemjerje na n-tu.
Prijeti ratom fakticki, ko i mnogi Srbi i samo cekaju mnogi Hrvati povoljan trenutak da ovdje s Europskim nazovimo tako Palestincima i trnom u oku zavrse stvar, tako razmisljaju.
Europsko licemjerje na n-tu.
-
Bbby
#40 Re: Pridruživanje Države BiH Europskoj uniji
Pa samo ovo uvodjenje viza za Kinu, Tursku i Rusiju u samom startu je katastrofalna odluka, posebno za turizam, a u EU uci necemo svakako
-
Vjecita_zavrzlama
-
Bbby
#42 Re: Pridruživanje Države BiH Europskoj uniji
Naravno ali treba uzeti u obzir i politicke posljedice uvođenja viza, ne znam kako Srbija dobija keš bez ovih dodatnih uslova kao sto npr uvijek uslovljavaju nas za bilo kakav dalji korak. Tu je cak i Dodik u pravu, smijesno je koliko puno traze od nas u poređenju sa nekim drugim zemljamaVjecita_zavrzlama wrote: ↑30/11/2024 12:48Moramo birati put, zelimo na zapad.Znaci prece nam je to.Kome je to turizam doveo blagostanje ? To je samo plus ako ide
- Point.
#43 Re: Pridruživanje Države BiH Europskoj uniji
Nemoj ga puno Prpa.Prpa.ba wrote: ↑30/11/2024 12:24I umjesto da se odreknete kmecanja i prihvatite europske standarde, vi trkom sa osobom koja se lazno predstavlja kao zastupnik BiH, predstavnicima europejske RH i Smitom na europski sud za ljudska prava da obarate presudu koja ide u korist odricanja na europskom putu.tramvajtrojka wrote: ↑30/11/2024 12:12 Zna se sta su evropski standardi i odricanja na tom putu, a sta je nacionalističko ubleharenje i udaranje po prstima u odbrani tkzv. vrijednosti
Zanimljiva perspektiva.
Odricanje meni, moc tebi.
Nece da moze, pa makar sve manjine vruce kifle poispadale iz usta.![]()
![]()
- Sanjarko
#44 Re: Pridruživanje Države BiH Europskoj uniji
Ja znam da sam imao oko 20 godina mozda i manje kad smo trebali da pristupamo EU, to je bilo oko 2006/7 godine, hej od tada proslo 20 godina, i vjerovatno necu docekati jos ovih 17 sta sam navodio prethodno.
-
broj dva
- tramvajtrojka
#46 Re: Pridruživanje Države BiH Europskoj uniji
Da budemo rusko turska gubernija sa kineskim trovackim fabrikama kao u Srbiji
-
Vjecita_zavrzlama
#47 Re: Pridruživanje Države BiH Europskoj uniji
Bogami par botova ne cini narod, cak i ti botovi se uredno javljaju iz Luxemburga Svedske i Njemacke a Tursku vide ali samo kao turisti na 7 dana.I kasnije pricaju.. ma siromastvo u Turskoj , grijehotatramvajtrojka wrote: ↑30/11/2024 13:23Da budemo rusko turska gubernija sa kineskim trovackim fabrikama kao u Srbiji![]()
, nasem narodu vise odgovara da se klanjaju putinu i erdoganu u nekoj velikoj Srbiji nego da budu punopravna članica europske porodice
- MehmedPasaMoric
#48 Re: Pridruživanje Države BiH Europskoj uniji
Ta porodica jede krmetinu za nedeljni rucak, bojim se da nam mjesto umjesto za stolom ne bude u spajzu a rucak bajata kukuruzatramvajtrojka wrote: ↑30/11/2024 13:23Da budemo rusko turska gubernija sa kineskim trovackim fabrikama kao u Srbiji![]()
, nasem narodu vise odgovara da se klanjaju putinu i erdoganu u nekoj velikoj Srbiji nego da budu punopravna članica europske porodice
-
starboy018
#49 Re: Pridruživanje Države BiH Europskoj uniji
koje bi to bile političke posljedice za vize?Bbby wrote: ↑30/11/2024 12:54Naravno ali treba uzeti u obzir i politicke posljedice uvođenja viza, ne znam kako Srbija dobija keš bez ovih dodatnih uslova kao sto npr uvijek uslovljavaju nas za bilo kakav dalji korak. Tu je cak i Dodik u pravu, smijesno je koliko puno traze od nas u poređenju sa nekim drugim zemljamaVjecita_zavrzlama wrote: ↑30/11/2024 12:48Moramo birati put, zelimo na zapad.Znaci prece nam je to.Kome je to turizam doveo blagostanje ? To je samo plus ako ide
cim je i SNSD potpisao tu mjeru za uvodenje viza Rusiji i Kini da za naslutiti da je iz EU bilo “ili vi njima vize ili mi vama”.
-
1Dante1
#50 Re: Pridruživanje Države BiH Europskoj uniji
Našim genima teče istok. Nemamo mi dodira sa Zapadom, jednostavno ne znamo. Je li vaša mjesna zajednica izgleda kao zapad ili istok?