Ne vidim ja da sam besplatno pisao da se dijeli hrana, nego kupcima da se dijeli besplatno, tako i kupcima pomognu i sl, cak i da ih privuku mozda tim potezom. A pisao sam i akcije cesce da budu na te proizvode itd. Dopunio sam naknadno da se dijeli na bonove i sl, ugrozenom stanovnistvu, a poreferenala bi se drzava s trgovcima naknadno na neki nacin i sl.
Znaci ne besplatno skroz. A doniranje hrane nema bas toliko kako smo ja i stara vidili iz medija nedavno, nije uredzeno kako treba i dalje.
Win-win situacija bi bila, kupci te proizvode besplatno dobiju ili na akciji, a trgovci pazare mozda jos nesto.
Vjerujem da se nesto moze smisliti. Nego odmah na dzon se doceka bilo koja ideja koja bi mogla pomoci, a ne odmoci. Cak i ona u vezi radnih akcija eno stoji zakljucana, a nije besplatna uopste smisljena, nego smjestaj, hrana, dio dnevnice u novcu, a ostatak u obaveznicama koje bi se mogle prodati ili kupiti nesto za njih.
Ta je isto ideja docekana dzonom.
Dijeljenje proizvoda pri isteku?
Moderator: anex
- Sanjarko
-
Lain Coubert
#27 Re: Dijeljenje proizvoda pri isteku?
Pa bude i kod nas tih akcija za tobu kojoj ističe rok.
Skoro sam uzeo u Robotu Edamer Paladin, kila 7,5 KM, ostalo 40 dana do isteka roka, Tilsiter po 9 KM isto 40 dana, u robotu uvijek ima nešto 2 za cijenu jednog, obično uzimam slatkiše tako, jučer uzeo kilu keksa onog okruglog za 4,80, prije toga pola kile štrudle za 2 KM.
Skoro sam uzeo u Robotu Edamer Paladin, kila 7,5 KM, ostalo 40 dana do isteka roka, Tilsiter po 9 KM isto 40 dana, u robotu uvijek ima nešto 2 za cijenu jednog, obično uzimam slatkiše tako, jučer uzeo kilu keksa onog okruglog za 4,80, prije toga pola kile štrudle za 2 KM.
-
dječak sa šibicama
#28 Re: Dijeljenje proizvoda pri isteku?
Ovi indijanci smanje cijenu tri dana prije isteka roka pavlake, recimo, ili jos smjesnije zalijepe dvije pavlake po cijeni jedne. Pa sta cu sa njima, za tri dana bice pokvarena, vjerovatno.
Kad zalijepi kobasice, stavicu ih u led, ali sta cu sa pavlakom. Stavite popust 10 dana ranije, da ima nekog smisla.
Sva kvarljiva roba nema smisla ici na akciju par dana prije isteka, ne isplati se rizikovati kupcu, jaja mlijecni proizvodi i slicno. Salmonela nije vrijedna rizika.
Kad zalijepi kobasice, stavicu ih u led, ali sta cu sa pavlakom. Stavite popust 10 dana ranije, da ima nekog smisla.
Sva kvarljiva roba nema smisla ici na akciju par dana prije isteka, ne isplati se rizikovati kupcu, jaja mlijecni proizvodi i slicno. Salmonela nije vrijedna rizika.
- Sanjarko
#29 Re: Dijeljenje proizvoda pri isteku?
Pa to sam i napisao u uvodnom komentaru, akcije na proizvode 7 ili 10 dana pri isteku.dječak sa šibicama wrote: ↑13/10/2024 12:58 Ovi indijanci smanje cijenu tri dana prije isteka roka pavlake, recimo, ili jos smjesnije zalijepe dvije pavlake po cijeni jedne. Pa sta cu sa njima, za tri dana bice pokvarena, vjerovatno.
Kažem vjerovatno se nešto može smisliti ali ne odmah džonom dočekati bilo šta što može kažem pomoći, a ne odmoći.
- Sanjarko
#30 Re: Dijeljenje proizvoda pri isteku?
Ne sporim bude, ali ono početkom ove godine ili prošle ali mislim ove da je bilo s nekim Milkos namazima je za osudu.Lain Coubert wrote: ↑13/10/2024 12:54 Pa bude i kod nas tih akcija za tobu kojoj ističe rok.
Ni popusta, ni akcije, ništa, a stotine tih namaza, istek roka bio par dana.
Max 7.