Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Lokalni izbori 2024: Gdje svaki glas broji... barem dok ne nestane struje!

Dobrodošli u naš kutak političke zabave, gdje se lokalni kandidati pretvaraju u superheroje, a glasanje postaje akcioni film s više zapleta od turskih serija! Ovdje možete pratiti ko trči za funkciju u općini, a ko se samo trudi da ne trči nigdje. Diskutujte, predviđajte i pratite kako vaši omiljeni (ili najmanje omiljeni) političari pokušavaju da ispune obećanja – od asfaltiranja ulice do postavljanja nove klupe u parku.
Pridružite se, jer iako su izbori ozbiljni... mi sigurno ne moramo biti!

Moderator: Bloo

Locked
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#26 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by Bobi »

Mateo Kovačić govori tečno 6 svjetskih jezika, mogao bi on biti premijer nekad Hrvatske :D, nije to referenca za bilo sta, jednostavno zna te jezike i to je to, zna za sebe :D.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#27 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by gentoo »

_BataZiv_0809 wrote: 07/09/2024 21:47 Moras biti namazan svim bojama i moras imati jak tim oko sebe.
Ili mozes raditi po PS-u bez "dje sam ja tu" ?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#28 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by _BataZiv_0809 »

Moras imat i jaku ekipu oko sebe.

Sjecas se prije par godina kad je Futko sam proglasio budzet pa su SDA trubaduri pobudaludili :mrgreen:

Pa je i forumski zubar meni pravniku sa polozenim pravosudnim ispitom porucivao da procitam zakon :lol:

Federoooooooooocija doktor prava koji nije pravnik najavljivao tuzbe, zalbe, zatvore :lol:

E to je kad imas sposobnog pravnika u timu koji je znao rastumacit predlaganje i proglasenje.

Samo primjer navodim, ne implicira da se slazem sa postupkom.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#29 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by _BataZiv_0809 »

gentoo wrote: 07/09/2024 21:53
_BataZiv_0809 wrote: 07/09/2024 21:47 Moras biti namazan svim bojama i moras imati jak tim oko sebe.
Ili mozes raditi po PS-u bez "dje sam ja tu" ?
I za radit po PS-u moras biti mudonja i doooooobro potkovan.

To je ulazak u osinjak go i bos.
gentoo

#30 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by gentoo »

Vi isto da ste djeca neka :mrgreen:

Jeste gledali zadnju sjednicu kad je u Live prenosu "uvalio" vlastitog premijera zeleci da bolnica dobije nesto ?

Odnosno.. kao takav vjerovatno je daleko od idealnog kandidata i za samu SDA tako da.. @Casual's vjerovatno ima info iz prve ruke :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#31 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by _BataZiv_0809 »

Gledo sam.
Naivan je ispao.
Dobar je insan i ima postene namjere.
A to u politici ne prolazi nekaznjeno.
Bobi
Forum administrator

#32 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by Bobi »

Bio ja jednom kod Malika na pregledu, znate sta mi je rekao nakon sto je pogledao nalaz cijelih 1,5 sek. :D ?
gentoo

#33 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by gentoo »

Pa dobro, po tebi onda Fudo treba da ostane (i hoce) jer je on kandidat sa najvise marifetluka u rukavu i najvise trikova kako da ostane u suficitu a grad se raspada :wink:

Meni iskreno treba kandidat koji ce grad (odma' u prava 2 mjeseca mandata) uvaliti 200-300 mil u kredit i srediti sve od garaza, parkinga, trgova, ulica i sokaka, klupa, bazena, hitne, da obiljezi linije i zebre na cesti konacno plastikom, da sa godspodjom (ili gospodinom) proseta gradom bar 2x sedmicno i popije kafu medju narodom (a ne ko Fudo kad je izjavio "ja majke mi na kamberovica nikad ne idem" ), da je investicija u mjesnoj zajednici ono sto zaista treba a ne "sto odluce mjestani" , da skloni auta i papke sa trotoara i zelenih povrsina, da u prvoj godini mandata napravi aplikaciju za mobitel gdje ce gradjani moci slikati i raznoraznim inspekcijama prijavljivati neregularnosti, da ta ista inspekcija radi posao, da su savjetnici neko poput Britvara i Lemesa a ne karatiste, spikerke sa BM radia i bivse kosarkasice itd, itd..

Trazim li puno ? Ko je od ovogodisnjih kandidata najblize ovom ? :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#34 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by _BataZiv_0809 »

Bobi wrote: 07/09/2024 22:11 Bio ja jednom kod Malika na pregledu, znate sta mi je rekao nakon sto je pogledao nalaz cijelih 1,5 sek. :D ?
Kako placate? Kes ili kartica?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#35 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by _BataZiv_0809 »

gentoo wrote: 07/09/2024 22:12 Pa dobro, po tebi onda Fudo treba da ostane (i hoce) jer je on kandidat sa najvise marifetluka u rukavu i najvise trikova kako da ostane u suficitu a grad se raspada :wink:

Meni iskreno treba kandidat koji ce grad (odma' u prava 2 mjeseca mandata) uvaliti 200-300 mil u kredit i srediti sve od garaza, parkinga, trgova, ulica i sokaka, klupa, bazena, hitne, da obiljezi linije i zebre na cesti konacno plastikom, da sa godspodjom (ili gospodinom) proseta gradom bar 2x sedmicno i popije kafu medju narodom (a ne ko Fudo kad je izjavio "ja majke mi na kamberovica nikad ne idem" ), da je investicija u mjesnoj zajednici ono sto zaista treba a ne "sto odluce mjestani" , da skloni auta i papke sa trotoara i zelenih povrsina, da u prvoj godini mandata napravi aplikaciju za mobitel gdje ce gradjani moci slikati i raznoraznim inspekcijama prijavljivati neregularnosti, da ta ista inspekcija radi posao, da su savjetnici neko poput Britvara i Lemesa a ne karatiste, spikerke sa BM radia i bivse kosarkasice itd, itd..

Trazim li puno ? Ko je od ovogodisnjih kandidata najblize ovom ? :mrgreen:
Ne, nego za sve to sto si nabrojo, a s cim se slazem, treba ti neko ko je sposoban i dobro namazan i podrzan jakom ekipom.
Bobi
Forum administrator

#36 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by Bobi »

_BataZiv_0809 wrote: 07/09/2024 22:13
Bobi wrote: 07/09/2024 22:11 Bio ja jednom kod Malika na pregledu, znate sta mi je rekao nakon sto je pogledao nalaz cijelih 1,5 sek. :D ?
Kako placate? Kes ili kartica?
ccccc.... ma regularno bolan išao, moš mislit nisam ni čekao došao tacno na termin i primio me, ono u minut , ja zabezeknut :D. Rekao mi je "Odlično ste" :mrgreen: ,kucko nesto 5 minuta i kaze dodji za godinu :D.
gentoo

#37 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by gentoo »

_BataZiv_0809 wrote: 07/09/2024 22:14 Ne, nego za sve to sto si nabrojo, a s cim se slazem, treba ti neko ko je sposoban i dobro namazan i podrzan jakom ekipom.
Naravno..oko savjetnika se sve vrti. Samo sto ja mislim da neko "pismen" poput Malika sebi ne bi dozvolio papanluk medju savjetnicima.. Drugo je sta bi mu stranka naredila i sta bi "morao" (mozda zato i nije zainteresovan? ).

Donekle isto mislim i za Babajica.. s tim sto bi se on vjerovatno okruzio Dzenom, Sabanijem i slicnim rodjenim izmedju 1978 - 1983 kojima je predhodni najveci uspjeh zivota sto su bili u stranci i sto rade u nekoj banci ili tako kao ti na drzavnoj sisi u odjelu i bijeloj kosulji, ja smatram tecno govorenje 7 jezika mnogo vecim uspjehom od tog :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#38 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by _BataZiv_0809 »

gentoo wrote: 07/09/2024 22:18
_BataZiv_0809 wrote: 07/09/2024 22:14 Ne, nego za sve to sto si nabrojo, a s cim se slazem, treba ti neko ko je sposoban i dobro namazan i podrzan jakom ekipom.
Naravno..oko savjetnika se sve vrti. Samo sto ja mislim da neko "pismen" poput Malika sebi ne bi dozvolio papanluk medju savjetnicima.. Drugo je sta bi mu stranka naredila i sta bi "morao" (mozda zato i nije zainteresovan? ).

Donekle isto mislim i za Babajica.. s tim sto bi se on vjerovatno okruzio Dzenom, Sabanijem i slicnim rodjenim izmedju 1978 - 1983 kojima je predhodni najveci uspjeh zivota sto su bili u stranci i sto rade u nekoj banci ili tako kao ti na drzavnoj sisi u odjelu i bijeloj kosulji, ja smatram tecno govorenje 7 jezika mnogo vecim uspjehom od tog :mrgreen:
Ma dok je u SDA mozes mislit kakvi bi mu savjetnici bili :D
putokaz1

#39 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by putokaz1 »

_BataZiv_0809 wrote: 07/09/2024 21:47 To sto je doktor, elokventan i sto govori 6 jezika ne znaci da je dobar menadzer a kamoli politicar.

Moras biti namazan svim bojama i moras imati jak tim oko sebe.
ja govorim 4 jezika blizu sam
Ja_Ja

#40 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by Ja_Ja »

Bobi wrote: 07/09/2024 20:30 Da, doktor bi bio dobar samo zato sto je doktor, to je pogrešno razmišljanje ono minus 273 :D . Biti gradonačelnik treba biti neko dokazan provjeren , sta su se ta dvojica Babajić i Ejubović dokazali? Jel imaju nesto da se pohvale s necim da su napravili uradili?
Insinuiraš. Dr. nije dobar samo zato što je doktor. Doktor je intelektualno, a čini se i moralno ( pošto mu se spočitava pokušaj da nadje zajedničku sa gradom i kantonom) koplje ispred svih u gradskoj sali.

Prateći ga ove zadnje četri godine tip je jednostavno daleko najelokventniji vijećnik, mislim nije to ni toliko teško biti pored tipova ala Denan Pašalić ili kako li se već zove ono govedo. Daleko je najinteligentniji u vijeću i nikada ga nisam čuo da je sa nipodaštavanjem se obračao sagovorniku. Možda ono i najbitnije, čitave ove četri godine je bio jedan od rijetkih ako ne i jedini koji je pokušavao da nadje sajedničku sa neistonišljenicima. Za mene su ovo gore sve vrline jednog političara a nikako mane. Tako da činjenica da nije “namazan” nije negativnost već mrtva pozitiva.

Ovdje se bukvalno piše da je onaj koji hoće slagati, prevariti i obmanuti najkvalifikovani da bude gradonačelnik.

U suštini mi bezveze pišemo o Ejuboviću u ovom kontekstu jer nije kandidat za gradonačelnika ali jeste Babajić koji ima sličnostii koji se podjednako diskvalifikuje zbog toga što nije seoska varalica.
mishic

#41 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by mishic »

Pa onoga Beganovića, HDZ-ovca, boljeg je teško naći...
N.N.

#43 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by N.N. »

Zamisli ucis cijeli zivot, ulazes vrijeme, pare, trud u svoje obrazovanje i na kraju das' glas onom zutom sto razdvaja bikove :D hahahaah

Pa to je isto da ti Designerica renda sir na glavu i puca te patikom po glavi, grob te jebo' :lol:

Malik Ejubovic je vrh momak. Ali tako je to kod nas, qurac se valjda vise dize na zOkon, vlOst i slicno.
Zato i idemo gdje treba da idemo....pravac pm :D
putokaz1

#44 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by putokaz1 »

Pitam Druga iz Zenice 2016 za koga si SDP ili SDA
On kaze za Treceg
Taj Treci je i sad
ShnjaZZZ

#45 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by ShnjaZZZ »

Pa eto glasajte za Malika yebo vas on, obični kompleksaš. Prije bih ruku sebi odsjeko nego dao glas nekome poput njega. Još u SDA stranci :skoljka:
tramvajtrojka

#46 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by tramvajtrojka »

Image

Zna se koje gazije ce lopatom uzeti ove izbore :mrgreen: 8-) (cale armani) 😎
Bobi
Forum administrator

#47 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by Bobi »

Momak ti si ovdje zaluto :lol:
Ja_Ja

#48 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by Ja_Ja »

ShnjaZZZ wrote: 08/09/2024 22:34 Pa eto glasajte za Malika yebo vas on, obični kompleksaš. Prije bih ruku sebi odsjeko nego dao glas nekome poput njega. Još u SDA stranci :skoljka:
Zašto kompleksaš? Kada nekog nazoveš nekim imenom valjda je red da elaboriraš, ovako ispada ono da nemaš šta da kažeš pa ti je jedini argument u diskusiji “vidi mu glOve.”
ShnjaZZZ

#49 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by ShnjaZZZ »

Ne želim otkriti svoj identitet
Saian

#50 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by Saian »

Saric Tajko? :D
Locked