Kako ste se oslobodili psihijatara i njihove hrpe tableta?
-
R A V E N
#26 Re: Kako ste se oslobodili psihijatara i njihove hrpe tableta?
Što je više "stručnjaka", manje je nas...
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#27 Re: Kako ste se oslobodili psihijatara i njihove hrpe tableta?
Ja plivam u banci, plivam burazu, nikako da isplivam za bazena.
-
melb26sa
#28 Re: Kako ste se oslobodili psihijatara i njihove hrpe tableta?
Pogledati The Zyprexa Papers (kindle https://psychrights.org/Issues/ZPapers/ ... ctions.pdf
Zyprexa (olanzapine genericno ime) - proizvodjac Eli Lilly je svjesno prikrio posljedice koje je lijek nanio (i nanosi) pacijentima (dijabetes, metabolicki poremecaji). Da nije bilo advokata Jim Gottsteina, i tadasnjeg NYT novinara Alexa Berensona, nuspojave i posljedice nikad ne bi dosle do javnosti vec bi i dalje bile zataskane u sudskim spisima.
https://www.nytimes.com/2006/12/17/business/17drug.html
https://narpa.org/reference/playing_dow ... _of_a_drug
Zyprexa (olanzapine genericno ime) - proizvodjac Eli Lilly je svjesno prikrio posljedice koje je lijek nanio (i nanosi) pacijentima (dijabetes, metabolicki poremecaji). Da nije bilo advokata Jim Gottsteina, i tadasnjeg NYT novinara Alexa Berensona, nuspojave i posljedice nikad ne bi dosle do javnosti vec bi i dalje bile zataskane u sudskim spisima.
https://www.nytimes.com/2006/12/17/business/17drug.html
https://narpa.org/reference/playing_dow ... _of_a_drug
-
TheMule
#29 Re: Kako ste se oslobodili psihijatara i njihove hrpe tableta?
Nema lijecenja od tableta, moraju se uzimati non stop da bi se potisnulo ludilokaranana wrote: ↑06/10/2023 17:53 da li ti lijekovi ustvari lijece ili samo "drze pod kontrolom"? da li se pacijent moze izlijeciti tako da jednog dana doktor moze reci: ne trebaju ti vise ove.
vjerovatno ima takvih, ne znam puno.
edit: i da li je eventualno izlijecenje direktan proizvod lijekova ili je ustvari psihijatar i drugi nehemijski tretmani razlog izlijecenja a lijekovi su bili tu samo da pomognu?
-
R A V E N
#30 Re: Kako ste se oslobodili psihijatara i njihove hrpe tableta?
tramvajtrojka wrote: ↑10/10/2023 09:09 jer shvacate da je otvarac tempirana bomba bez tableta pazite kome dajete savjete o bacanju tableta, nisu doktori debili da ne znaju kome trebaju a kome ne
"ARGHHAHHH!!! MI ZNAMO JER MI SMO EKSPERTI!!!"
-
TheMule
#31 Re: Kako ste se oslobodili psihijatara i njihove hrpe tableta?
Bio sam prisutan nekoliko puta kad je jedan covjek prico sa mrtvim ocem koji mu je govorio da nas mora sviju pobiti. Jedna zena je pricala sa nevidljivom drugaricom, tipicni razgovor trajo 5 minuta.... Nisam ekspert, ali iz mog ugla gledanja, tablete se ne mogu prekidati, bar ne bez nekog efikasnog alternativnog lijecenja.R A V E N wrote: ↑13/11/2023 19:54tramvajtrojka wrote: ↑10/10/2023 09:09 jer shvacate da je otvarac tempirana bomba bez tableta pazite kome dajete savjete o bacanju tableta, nisu doktori debili da ne znaju kome trebaju a kome ne"ARGHHAHHH!!! MI ZNAMO JER MI SMO EKSPERTI!!!"
- dulekrele
#32 Re: Kako ste se oslobodili psihijatara i njihove hrpe tableta?
Da pomaze bazeni bi bili puni 24h.
-
R A V E N
#33 Re: Kako ste se oslobodili psihijatara i njihove hrpe tableta?
Neophodno je da ovoj temi pristupimo onako kako je René Descartes pristupao svojim meditacijama, pa čak i okamistički.
-
detroit-mercy
#34 Re: Kako ste se oslobodili psihijatara i njihove hrpe tableta?
Odvest dobrom hodzi 
-
R A V E N
#35 Re: Kako ste se oslobodili psihijatara i njihove hrpe tableta?
A šta će efendija da uradi?
-
detroit-mercy
#36 Re: Kako ste se oslobodili psihijatara i njihove hrpe tableta?
Zlo da iscera a dobro da ucera 
-
R A V E N
#37 Re: Kako ste se oslobodili psihijatara i njihove hrpe tableta?
Čitao sam o tim muslimanima 90-ih. Izgleda da ih ima dosta i kod nas.
-
paladinka
#38 Re: Kako ste se oslobodili psihijatara i njihove hrpe tableta?
Nikako , kad si prehladjen uzmes isto aspirin.
-
R A V E N
#39 Re: Kako ste se oslobodili psihijatara i njihove hrpe tableta?
A još nismo ni zagrebali teme kao što su parapsihijatrija, crna psihijatrija...
-
swanfilter
#40 Re: Kako ste se oslobodili psihijatara i njihove hrpe tableta?
karanana wrote: ↑06/10/2023 17:53 da li ti lijekovi ustvari lijece ili samo "drze pod kontrolom"? da li se pacijent moze izlijeciti tako da jednog dana doktor moze reci: ne trebaju ti vise ove.
vjerovatno ima takvih, ne znam puno.
edit: i da li je eventualno izlijecenje direktan proizvod lijekova ili je ustvari psihijatar i drugi nehemijski tretmani razlog izlijecenja a lijekovi su bili tu samo da pomognu?
Ima tu faktora.
Jedni trebaju tablete trenutno i ako nalete na dobrog psihijatra, koji je predan svom poslu, spreman slusati, biti sagovornik, imaju sanse izaci iz ambisa.
Drugi, opet, su takvih dijagnoza da ga samo terapija drzi zivim i koliko toliko, funkcionalnim.
-
swanfilter
#41 Re: Kako ste se oslobodili psihijatara i njihove hrpe tableta?
Al i tablete se olako prepisuju.tramvajtrojka wrote: ↑10/10/2023 09:09 jer shvacate da je otvarac tempirana bomba bez tableta pazite kome dajete savjete o bacanju tableta, nisu doktori debili da ne znaju kome trebaju a kome ne
Mislim da fali prilicno predanosti poslu i da se ide manjom linijom otpora.
Sve vise znace tablete kao nacin i sve manje razgovor da bi istim dosao do uzroka problema.
Zato je i mnogo slucajeva kada bas zbog tableta i pogresnih dijagnoza ljudi odu u helac ..
-
Satori
#42 Re: Kako ste se oslobodili psihijatara i njihove hrpe tableta?
Najbolji trenuci naseg merhametli naroda su ipak razmjena tableta, cascavanje tabletama kad je prema nasoj procjeni neko pod pritiskom, kupovina lijekova na crno i, kad vec ides po svoju terapiju, uzmi bogati i meni, nek ti da doktor dvije kutije. Tako nas narod uzima svega, od lexija, xanaxa, apaurina, pa do tezih droga, steta da se baci, daj sta das. A vi bi se odricali lijekova i doktora, cccc.
-
melb26sa
#43 Re: Kako ste se oslobodili psihijatara i njihove hrpe tableta?
A Midwestern doctor ima dobar pregled kako se doslo do toga da su SSRI odobreni iako se znaju svi problemi sa ovom kategorijom lijekova.
https://www.midwesterndoctor.com/p/just ... to-protect
https://www.midwesterndoctor.com/p/just ... to-protect