Predstavljen XEV YoYo: Najpovoljniji električni auto na našem tržištu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Labirint
#26 Re: Predstavljen XEV YoYo: Najpovoljniji električni auto na našem tržištu
https://www.fiat.com/fiat-topolino/topolino/features
Evo još jedan iz te kategorije, friško predstavljen, rekao bih tehnički skromniji nego ovaj kinez ali zato oku mnogo
prihvatljiviji a po svemu sudeći i cjenovno bi mogao biti konkuretniji. Ako sam dobro negdje zakačio oko 8k eura bi trebao
što će reći da uz subvenciju to ide kao cijena jednog beverlija od 125 kubika...
Evo još jedan iz te kategorije, friško predstavljen, rekao bih tehnički skromniji nego ovaj kinez ali zato oku mnogo
prihvatljiviji a po svemu sudeći i cjenovno bi mogao biti konkuretniji. Ako sam dobro negdje zakačio oko 8k eura bi trebao
što će reći da uz subvenciju to ide kao cijena jednog beverlija od 125 kubika...
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: 508 SW
#27 Re: Predstavljen XEV YoYo: Najpovoljniji električni auto na našem tržištu
Imas i njegovog blizanca, Citroen Ami.Labirint wrote: ↑06/07/2023 09:54 https://www.fiat.com/fiat-topolino/topolino/features
Svi imaju homologaciju kao kvadricikl.
-
Labirint
#28 Re: Predstavljen XEV YoYo: Najpovoljniji električni auto na našem tržištu
Da da da,ima i onaj neki Opel manji, ta tri modela za sada od ovih poznatih. Ovog će biti sve više...sime_cipol wrote: ↑06/07/2023 10:11Imas i njegovog blizanca, Citroen Ami.Labirint wrote: ↑06/07/2023 09:54 https://www.fiat.com/fiat-topolino/topolino/features
Svi imaju homologaciju kao kvadricikl.
- Optimist
#29 Re: Predstavljen XEV YoYo: Najpovoljniji električni auto na našem tržištu
Bgm ja zadnja 2 dana stalno vidjam po gradu one Twingo E-go u pokretu, na razlicitim lokacijama.
Bit ce da ima interesa i potrebe za onim tipom vozila kod nas.
Bit ce da ima interesa i potrebe za onim tipom vozila kod nas.
-
citroen xm
#30 Re: Predstavljen XEV YoYo: Najpovoljniji električni auto na našem tržištu
Moguće je i da raja malo testira novo čudo na našim cestama. Ono, daće koju markicu da isprobaju na šta to liči. E samo da ne bude svakog čuda tri dana dosta.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#31 Re: Predstavljen XEV YoYo: Najpovoljniji električni auto na našem tržištu
Ovaj citroen cesto vidjam. Omladina voza po gradu, ispred fakulteta i skola ih vidjam. Isto kao i zoe, twizy

-
citroen xm
#32 Re: Predstavljen XEV YoYo: Najpovoljniji električni auto na našem tržištu
Ružan, onaj Fiat iako isto auto puno ljepše urađen.
Mada vidim voze ih u Fr maloljetnici, zgodan za grada, do škole... A bio je smiješno povoljan. Mislim, nije da na njemu i ima nešto puno vrijedno, ali eto neki prevoz za siću je ipak solidna opcija.
Mada vidim voze ih u Fr maloljetnici, zgodan za grada, do škole... A bio je smiješno povoljan. Mislim, nije da na njemu i ima nešto puno vrijedno, ali eto neki prevoz za siću je ipak solidna opcija.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: 508 SW
#33 Re: Predstavljen XEV YoYo: Najpovoljniji električni auto na našem tržištu
Ako sam dobro shvatio, u nekim zemljama mogu i 14godisnjaci vozati, a u većini i oni sa 16.
-
aston_martin
#34 Re: Predstavljen XEV YoYo: Najpovoljniji električni auto na našem tržištu
Ovo ni na sta ne lici. Treba sacekati na auta sa solid-state baterijama koje se mogu napuniti za manje od 10 minuta i imaju puno duzi zivotni vijek.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#35 Re: Predstavljen XEV YoYo: Najpovoljniji električni auto na našem tržištu
Tretira se kao voznja motorom. (Neka) vozacka za motor je potrebna.sime_cipol wrote: ↑06/07/2023 17:09 Ako sam dobro shvatio, u nekim zemljama mogu i 14godisnjaci vozati, a u većini i oni sa 16.