VW vs Audi

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

shibonja

#26 Re: VW vs Audi

Post by shibonja »

dizem samo zbog naslova :lol:
Chemist

#27 Re: VW vs Audi

Post by Chemist »

Dobra i argumentirana rasprava, a ne kao u posljednje vrijeme!
AS_sa

#28 Re: VW vs Audi

Post by AS_sa »

ha ... ovu su ona stara vremena. ... postena prica nema navljacenja .... danas vise nema toga .... samo dok golfisti vide ovu temu ... od audija nece nista ostat :lol:
johntra

#29 Re: VW vs Audi

Post by johntra »

ja rasprave i govana... :lol:
Mlad i Nevin

#30 Re:

Post by Mlad i Nevin »

JD wrote:Ma nije toliko problem u autu koliko u nasim ljudima. Nasi bi ljudi i od Mercedesa S klase napravili papansko auto da mogu.
I to je moguće...kod mene komšija cigo ima predzadnju seriju S klase i vjerovali ili ne nema para da popravi duga svjetla. Kad ih pali stalno žmigaju ko u disku..
emko1234

#31 Re: VW vs Audi

Post by emko1234 »

johntra wrote:ja rasprave i govana... :lol:
moj johntra...neki novi klinci :D a kako nam je lijepo znalo bit na ovom podforumu..
i samo da kazem nesto pokretacu temu jer sam clan audi generation-a..audi je premiunm brand al u kurcu..vodi se ko premium brand al zvanicno jos uvijek nije..tu je mala zackoljica zato sto ga vw tako reklamira jer u njihovoj grupaciji jest premium al inace se jos uvijek ne vodi ko premium..ja koliko znam tu je volvo merc i bmw..mada bi trebali jos da budu lexus jag i audi al nisu..
drugo..ovo sto pricas o platformama je neistina da ne kazem glupost..moj stari b7 je dijelio platformu s passatom b6 bar mi je tako rekao lik kad sam ga kupovao isto kosto mi je rekao da mi sad b8 dijeli paltformu s passatom i na slicnoj je uradjen novi superb..leon je s golfom i i tricom..seat polo fabia su na istoj platformi..mislim ako si vozio ta auta znat ces da sam upravu..sto se tice dizelasa audi je prije 10 godina prvi u grupaciji imao 3.3tdi s common rail tehnologijom tako da je logicno da se u toj klasi nece vracat na pumpa dizna pricu..iako je pumpa dizna najbolji dizel sistem na svijetu..vozio sam ga 3 godine i ne postoji common rail s kojim se moze poredit..zbog buke i troskova proizvodnje se cijeli program preselio na common rail pricu..s tim sto je motor u pheatonu isao bolje od tadasnjeg 4 litra tdi-ja iz audija..
lamborghini nije pod vodstvom nego je u vlasnistvu audija..posto je vw grupacija jedan holding i dionicarsko drustvo ne postoji rijec vodstvo koje se moze dovest u vezu ovog o cemu ti pricas..lamborghini kao brand koji pravi super cars ce naravno preuzet vecinu tehnike koja je najzastupljenija u audijevim modelima sto je logicno jer neces dati 190k eura za lambo i imat klimu iz skode fabije..
eto..toliko od mene..
johntra

#32 Re: VW vs Audi

Post by johntra »

Ma nineac je veći zaluđenik za Audija od tebe... :D
samo ga nema posljednjih pet godina...
Post Reply