VW vs Audi
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- shibonja
#26 Re: VW vs Audi
dizem samo zbog naslova 
- Chemist
#27 Re: VW vs Audi
Dobra i argumentirana rasprava, a ne kao u posljednje vrijeme!
-
AS_sa
#28 Re: VW vs Audi
ha ... ovu su ona stara vremena. ... postena prica nema navljacenja .... danas vise nema toga .... samo dok golfisti vide ovu temu ... od audija nece nista ostat 
- johntra
#29 Re: VW vs Audi
ja rasprave i govana... 
-
Mlad i Nevin
#30 Re:
I to je moguće...kod mene komšija cigo ima predzadnju seriju S klase i vjerovali ili ne nema para da popravi duga svjetla. Kad ih pali stalno žmigaju ko u disku..JD wrote:Ma nije toliko problem u autu koliko u nasim ljudima. Nasi bi ljudi i od Mercedesa S klase napravili papansko auto da mogu.
-
emko1234
#31 Re: VW vs Audi
moj johntra...neki novi klincijohntra wrote:ja rasprave i govana...
i samo da kazem nesto pokretacu temu jer sam clan audi generation-a..audi je premiunm brand al u kurcu..vodi se ko premium brand al zvanicno jos uvijek nije..tu je mala zackoljica zato sto ga vw tako reklamira jer u njihovoj grupaciji jest premium al inace se jos uvijek ne vodi ko premium..ja koliko znam tu je volvo merc i bmw..mada bi trebali jos da budu lexus jag i audi al nisu..
drugo..ovo sto pricas o platformama je neistina da ne kazem glupost..moj stari b7 je dijelio platformu s passatom b6 bar mi je tako rekao lik kad sam ga kupovao isto kosto mi je rekao da mi sad b8 dijeli paltformu s passatom i na slicnoj je uradjen novi superb..leon je s golfom i i tricom..seat polo fabia su na istoj platformi..mislim ako si vozio ta auta znat ces da sam upravu..sto se tice dizelasa audi je prije 10 godina prvi u grupaciji imao 3.3tdi s common rail tehnologijom tako da je logicno da se u toj klasi nece vracat na pumpa dizna pricu..iako je pumpa dizna najbolji dizel sistem na svijetu..vozio sam ga 3 godine i ne postoji common rail s kojim se moze poredit..zbog buke i troskova proizvodnje se cijeli program preselio na common rail pricu..s tim sto je motor u pheatonu isao bolje od tadasnjeg 4 litra tdi-ja iz audija..
lamborghini nije pod vodstvom nego je u vlasnistvu audija..posto je vw grupacija jedan holding i dionicarsko drustvo ne postoji rijec vodstvo koje se moze dovest u vezu ovog o cemu ti pricas..lamborghini kao brand koji pravi super cars ce naravno preuzet vecinu tehnike koja je najzastupljenija u audijevim modelima sto je logicno jer neces dati 190k eura za lambo i imat klimu iz skode fabije..
eto..toliko od mene..
- johntra
#32 Re: VW vs Audi
Ma nineac je veći zaluđenik za Audija od tebe...
samo ga nema posljednjih pet godina...
samo ga nema posljednjih pet godina...