Savrseni dom....

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

beta vulgaris

Post by beta vulgaris »

Ne, nedovoljno zemlje okolo

ali hvala na slici
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

more l´avko? je više retoričko pitanje :D
Bumbar

Post by Bumbar »

beta vulgaris wrote:Kuca na litici, recimo kao u dorsetu na istoku Engleske.

Litica visine nekih 50 pa na vise metara (zbog vlage).

Kuca minimalno na pola od kamena, do prvog sprata, nakon toga moze cigla ili beton, sa potkrovljem.
Velika zastakljena terasa sa pogledom na more, kao i bastica sa pogledom na more.

Boje? Iskljucivo da se stapaju sa okolinom, kamen tamniji, onaj sivkast.
Iznutra feng shui obavezno.
Bez susjeda po mogucstvu i BEZ kapije, bez ograde.

Samo prostor, samo sloboda
cool :-)

a da mi postavimo pitanje koliko je dalek vas trenutni dom od onoh iz snova... :-)
anais_nin

Post by anais_nin »

i ja sanjam dom s pogledom na more :D imam vise snova....

ali u vecini pogled izgleda ovako:

Image

posto sanjam, voljela bih da je veci dio kuce u staklima, puno puno punoooooooooo svijetlosti....ona stakla od plafona pa do poda, sa klizecim vratima koja idu na terasu....samo s jedne strane u zidu onaj starinski prozor divan, sa mekim podguznjacima da se mogu uvalit u prozor, rastvoriti sve i citati :)

unutra najbitniji elementi OGROMNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA kuhinja, da se napokon mogu igrati Jamie Olivera u adekvatnom prostoru....i jedna soba samo za mene, sa policama za knjige do stropa, udobnim foteljama, kaminom, bez TVa, ono moj kreativni prostor za odmaranje, citanje, rad, bez da me iko ometa...

ehhhhhhhhhhhhhhhhhh :D lijepo je sanjati...
zlata

Post by zlata »

Image
Ovako nesto...i bas u ovom kraju...vec odavno se spremam...graditi. Pa kad-tad...Ako'Bog'Da!!!
zlata

Post by zlata »

Image
Image
Ovo je vrt i ljetna kuhinja sa gradelama.
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

lijepa ova kuća
sojka

Post by sojka »

Image

Image

Image

Interijer po meni igra daleko vecu ulogu, nego puka vashtinja. :)
sojka

Post by sojka »

Image

Image

nostalgicna varijanta

Image
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Image

Evo pittove kuce...

Image

... i bazena...

:D
pitt

Post by pitt »

Sta hoces....ko se jos moze pohvaliti da ima mobilni bazen :D:D:D
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Image

...ovako mi se nesto svidja, da je na putu i da je stara gradnja, posebno mi se dopao balkon...samo ovaj da dodam, ne bih nikad posteljinu i gace onako otvoreno prostrla :D :D :D
sojka

Post by sojka »

Soul sister,

zraci nekom toplinom.

A sto se tice vesha, nasmijala mi se do suza.. :lol: :lol: i neka ne bi. Ne bih ni ja. :)
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

sojka wrote:Soul sister,

zraci nekom toplinom.

A sto se tice vesha, nasmijala mi se do suza.. :lol: :lol: i neka ne bi. Ne bih ni ja. :)
pa da pa da, jeste na putu ali zraci i "mahala" a cim je mahala onda mora da je toplo... :D mislim ako pazljivo sagledas sliku vidjet ces tetu u spvacici ispred te dole radnje ili sta je vec, mozda i praonica :D ili veseraj...a cim je u spavacici moze se tumaciti kao opusteno mjesto za zivjeti, znas nema pretvaranja..."budi onakav kakav si" (los prevod al haj) :D ...sto ne znaci da bih sama hodala u spavacici po komsiluku, jel avaj... :D
sojka

Post by sojka »

Ma cesto se tako nekako upakovano izrazim sa sto manje rijeci. Toplina u ovom slucaju znaci zivahnost... :-)

Mada cisto sumnjam da bih dugo mogla biti u takvoj sredini...

Ma vidi me: :-)
Image

Vise ovako nesto..van oka jaFnosti, mir, idilica...zasitila sam se buke gradova, sve vise me preriferije ili mirniji dijelovi grada privlace.
A jesam dosadna ;) :P
Image
Ivy

Post by Ivy »

Santorini je moj san :)

Image
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Vise ovako nesto..van oka jaFnosti, mir, idilica...zasitila sam se buke gradova, sve vise me preriferije ili mirniji dijelovi grada privlace.
A jesam dosadna
moze ali preko dana ili dva :roll: ne mogu izdrzati previse tu tisinu i mir sume i periferije, bjezim i da ti iskreno kazem bojim se previse tisine. Licno moram biti u gradu, moram cuti ljude, vidjeti ih...osjetiti da sam ziva sa njima, znas osjetiti puls grada... :) sto ne znaci da ne trazim tisinu u tom svemu...po potrebi :)
sojka

Post by sojka »

stan na 79. katu. :)
Image

sa recimo ovakom bashtom:

Image

I neTJu da chujem ustajala zhabokrechina, kad se naziru listovi lotusa.. :)

i jos par patkica, fazana koji iznad lete

terasica

Image

Bjezhi, mogla bih do ujutru ovako sanjariti... :-) :-)

Mada ja vec imam svoj sopstveni sancic i vrtic..sa veoma malo zamjerki;)
sunday_morning

Post by sunday_morning »

moj savrseni dom mora biti u toplim bojama (dosta bez, svijetle i tamno smedje, bijele) i pastelnim varijantama (svijetlo zelena, svijetlo plava..sa jacim kontrasima kao detaljima).

obavezno brodski pod..zaljubljena sam u njegov izgled, toplinu, udobnost kojom zraci..prije svega mora ga biti u ogromnom i futuristickom, ali ipak udobnom dnevnom boravku. stolice japanskog dizajna, lezaljka i sofe sa debeli jastucima...sve bez sa drvenom konstrukcijom (mozda orah ili javor) ..niski stolic, sirok...jedan zid iznad male stilske komodice iz XVII st. sav oblozen minijaturama...ostali zidovi imaju velike slike (bez pejzaza, vocki i sl...vec onako neobicni oblici i psihodelicni motivi)
na stropu i okolo...dosta greda, prelakirane ali zadrzan krivudav, prirodan oblik...
ispod stola..perzijska tanka prostirka...neobicna lampa..dosta polica, knjiga i casopisa...neprimjetna tehnika, tv, dvd i ostali kiceraj..

spavaca soba..kao svetiste...plafon u staklu ali..nakosena dva velika komada stakla na stropu u sredini prazno...kreveti veliki, obavezno veliko uzglavlje..iznad uzglavlja..izboceni dio zida sa par zemljanih posuda..dva okvira sa slikama...dosta velikih debelih svijeca, neobicni prirodni stalci za aromaterapiju, etericna ulja i sl.
sa strana klizeci ormari...dvije kratke lampe..mala prostirka...nocni stolic u kutu..

kuhinja..nesto veliko, na L..boja tresnje drvo..zeleni zidovi sa dosta crvenih detalja

kupatilo..crno/sivo sa roze kombinacija..plocice, peskiri...u uglu jedan cup sa suhim cvijecem...na L kada...dosta prosotra za kozmetiku..lijepo veliko ogledalo za sminkanje..

predivan pogled sa prozora se podrazumijeva...klizna vrata u boravku sva u staklu...lijepa terakot terasa...sa koje vode polukruzne stepenice do bazena..bazen kao kada /mexico stil, zelim identican kao u filmu ''when a man loves a woman'' meg ryan & andy garcia...tu bi bilo kao u 1001 noci...okolo niske lampe, palme...mmmm 8-)
anais_nin

Post by anais_nin »

Ivy wrote:Santorini je moj san :)

Image
s razlogom...prelijepo...boje kao izmisljenje...a sunca na izvoz tokom godine.... :D

sojka svidja mi se gore negdje ona slika sa puno prozora, i meni je to prelijepo, puno puno svijetlosti i topline iznutra :D

soul sista orginalno :D
Ivy

Post by Ivy »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
sojka

Post by sojka »

Image

I usput jedna anegdotica P. Coelha, Putnik

o bogatstvu

Pozivu eremita na dvor jednog od najmocnijih kraljeva.
>Zavidim ti sveti covjece, da se sa tako malo zadovoljavash.<

>Zavidim i ja Vama, Vasa Visosti, koja se sa jos manje zadovoljava nego ja.<- odgovori eremit.

>Sta zelis sa tim reci? Cijela ova drzava pripada meni<, rece kralj pomalo bolecivo.

> Upravo tako, rece stari eremit. >Ja imam muziku sfera, imam rijeke i brda cijelog svijeta. Imam mjesec i zvijezde, zato sto nosim Boga u dusi.
Vase Visocanstvo ima samo kraljevstvo.
Aurora Borealis

#48 Re: Savrseni dom....

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 27/11/2010 00:06, edited 1 time in total.
Sunrise00

#49 Re: Savrseni dom....

Post by Sunrise00 »

Image

Image
(veeelika kucna biblioteka :D )

Image

itd. :D :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#50 Re: Savrseni dom....

Post by Chmoljo »

hadzinica wrote:
Image
joj hadzinice ovo je tako idealno... :o sjo, za opuštene razogovore from akšam 'til sabah :-D perfektno
Post Reply