DA LI DRAGAN ANDAN IMA I TRUNKE MORALA?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

rei

Post by rei »

Kad je obmanjivao cijeli svijet svojim izjavama i nanio ogromne
stete laznim izjavama ovoj drzavi sta ocekujete, zasto ga
Pedi nije smijenio vec tada :?
Mr_M

Post by Mr_M »

Optuzujete covjeka bezveze, barem u ovom slucaju.
Nesreca se stvarno desila, dzip EUFOR-a se sudario sa sluzbenim vozilom vlade RS, pri cemu je poginula sekretarica ministra MUP-a RS Darke Matijasevica, a evo i clanak iz "Nezavisnih Novina" koji govori o ovome dogadjaju:
Poginula sekretarica ministra policije
KRAVICE - U teškoj nesreći koja se dogodila juče u selu Kravice pored Bratunca poginula je Brankica Petrović (38] iz Bijeljine, sekretarica ministra policije RS, a teško je povrijeđen Darko Šainović (24), službenik Biroa za informisanje MUP-a RS.

Nesreća se dogodila oko 13.30 na putu između Konjević polja i Kravica prilikom sudara službenog vozila MUP-a RS, koje je vozio Šainović, i vozila EUFOR-a.

Kako je saopšteno iz EUFOR-a, dvojica vojnika, koja su se u trenutku nesreće nalazila u džipu, su lakše povrijeđena.

Dragomir Andan, direktor policije RS, potvrdio je u izjavi za "Nezavisne" da je Petrovićeva poginula na licu mjesta, a da je povrijeđeni Šainović, prebačen u beogradski Urgentni centar.

"Ne znam kakvo je trenutno zdravstveno stanje Šainovića, koji je upravljao vozilom, s obzirom da se nalazim na licu mjesta s ministrom policije RS Darkom Matijaševićem", istakao je Andan, ali nije precizirao više pojedinosti s obzirom da je uviđaj trajao.

Radovan Pejić, portparol direktora policije RS, rekao je da se nesreća dogodila prilikom sudara vozila marke audi, u kojem su bili Petrovićeva i Šainović, sa džipom EUFOR-a.

"Do udesa je došlo kada su se naši radnici vraćali s područja Srebrenice, gdje su u posljednjih nekoliko dana službeno boravili s ministrom Matijaševićem", dodao je Pejić.

Kako saznajemo, Šainović je bio u kritičnom stanju kada je prebačen u Medicinski centar u Zvorniku, a potom u beogradski Urgentni centar.

"Nakon nesreće, na lice mjesta odmah su poslata dva tima EUFOR-a za medicinsku evakuaciju i patrola Vojne policije EUFOR-a", rečeno je u EUFOR-u.

Petrovićeva je do 1998. godine radila u Analitici MUP-a RS sa sjedištem u Bijeljini, a potom se, nakon što je sjedište tog ministarstva prebačeno u Banju Luku, i ona premjestila u Banju Luku, gdje je radila na poslovima sekretarice ministra policije RS.
digger

Post by digger »

Mr_M wrote:Optuzujete covjeka bezveze, barem u ovom slucaju.
Nesreca se stvarno desila, dzip EUFOR-a se sudario sa sluzbenim vozilom vlade RS, pri cemu je poginula sekretarica ministra MUP-a RS Darke Matijasevica, a evo i clanak iz "Nezavisnih Novina" koji govori o ovome dogadjaju:
Najprije, procitaj kompletan post. Nikakve nesrece nije bilo na putu prema Potocarima.
Nesreca se dogodila po povratku iz Potocara.
Stotine ili hiljade clanova familije koji su isli na sahranu morali su da pjesace oko 10 km do Potocara. Mnogi su vjerovatno zakasnili. Zasto se ovo trebalo dogoditi?
Tu je poenta.
*TAMARA*

Post by *TAMARA* »

digger wrote:
Najprije, procitaj kompletan post. Nikakve nesrece nije bilo na putu prema Potocarima.
Stotine ili hiljade clanova familije koji su isli na sahranu morali su da pjesace oko 10 km do Potocara. Mnogi su vjerovatno zakasnili. Zasto se ovo trebalo dogoditi?
Tu je poenta.

Zasto se trebalo ovo dogodit????

Pa oni jadni se slomise "dokazivati" da nije u Srebrenici pobijeno 8000 Bosnjaka. Hajde sada malo razmisli, zasto im je islo u prilog da zaustave bar najmanje 10000 Bosnjaka da ne prisustvuju komemoraciji. Ne treba velika matematika tu.
Samo su se isti ti na celu sa tim Andanom, spustili na jako nizak nivo. Svet zna jako dobro istinu.
Mr_M

Post by Mr_M »

digger wrote:
Tu je poenta.
Obrati se EUFOR-u i Medjunarodnoj zajednici pa ih pitaj ako ne vjerujes. Razumi, jedna zena je izgubila zivot u toj nesreci, vozac tog auta u kome se vozila je bi povrijedjen, a pri tome su povrijedjena o dva pripadnika EUFOR-a. Da ova vijest ne stima vec bi se oglasio neko iz MZ.
bosniaque

Post by bosniaque »

Mr_M wrote:
digger wrote:
Tu je poenta.
Obrati se EUFOR-u i Medjunarodnoj zajednici pa ih pitaj ako ne vjerujes. Razumi, jedna zena je izgubila zivot u toj nesreci, vozac tog auta u kome se vozila je bi povrijedjen, a pri tome su povrijedjena o dva pripadnika EUFOR-a. Da ova vijest ne stima vec bi se oglasio neko iz MZ.

da bas ste vi nekakvi cudni, kako mozete covjeka optuzivati a covjek ni kriv ni duzan, jest da je ucestvovo u srebrenickom masakru ali hajd sta ima veze svako pravi greske pa i on!
Mr_M

Post by Mr_M »

Ovdje nigdje nisam spominjao moguce ucestvovanje u dogadjajima 95' godine, nego o optuzbama da je slagano da se desila saobracajna nesreca 11. jula ove godine
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Mr_M wrote:Ovdje nigdje nisam spominjao moguce ucestvovanje u dogadjajima 95' godine, nego o optuzbama da je slagano da se desila saobracajna nesreca 11. jula ove godine
Cuje moguce ucestvovanje? :x :x :x
Pa fino je na TV-prikazano kako ''bodri'' srpske ''junake'' u ''osvajanju'' Srebrenice! :x :x :x
Mr_M

Post by Mr_M »

Bosanac sa dna kace wrote:
Mr_M wrote:Ovdje nigdje nisam spominjao moguce ucestvovanje u dogadjajima 95' godine, nego o optuzbama da je slagano da se desila saobracajna nesreca 11. jula ove godine
Pa fino je na TV-prikazano kako ''bodri'' srpske ''junake'' u ''osvajanju'' Srebrenice! :x :x :x
Pa nisam mu ja isao dzrati svijecu, pa da znam sta je tad radio. Taj lik je za mene do prije par mjeseci bio nepoznat.
No_Comment

Post by No_Comment »

Mr_M wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:
Pa nisam mu ja isao dzrati svijecu, pa da znam sta je tad radio. Taj lik je za mene do prije par mjeseci bio nepoznat.
Nisi mu drzao svjecu kazesh kako kolje...ali izgleda da mu sada drzish baklju...konacno je postao poznat i priznat taj Andan...

!
Mr_M

Post by Mr_M »

No_Comment wrote:
Mr_M wrote:
Bosanac sa dna kace wrote: Cuje moguce ucestvovanje? :x :x :x
Nisi mu drzao svjecu kazesh kako kolje...ali izgleda da mu sada drzish baklju...konacno je postao poznat i priznat taj Andan...

!
Ne interesuje me to da li priznat ili poznat. Za njega sam saznao iz vijesti, kada je davao neko saopstenje za javnost, a inace u poslijednje vrijeme se nejgovo ime cesto spominje u novinama. Ukoliko je za nesto kriv, postoje istrazni organi koji ce to istraziti, nije moje da sudim, jer nisam kompetentan u tome.
digger

Post by digger »

Mr_M wrote:
digger wrote:
Mr_M wrote:Najprije, procitaj kompletan post. Nikakve nesrece nije bilo na putu prema Potocarima.
Tu je poenta.
Ma koji ti je vrag covjece. Nesreca se dogodila u 13:30 kada je ova jadnica poginula VRACAJUCI se iz Potocara. Zato i jesu morali svi da se vracaju zaobilaznim putem sto je shvatljivo.

Ja ti ponovo govorim da je u Oslobodjenju pisalo da je stotinjak autobusa bilo zaustavljeno NA PUTU ZA POTOCARE, znaci negdje ujutro. Saobracajna nesreca nema nikakve veze sa problemima u DOLASKU na sahranu.
domoljub

Post by domoljub »

bosniaque wrote:
Više od deset hiljada ljudi zakasnilo na dženazu u Potočarima
Piše: A. AVDIĆ
13/07/05

Andan organizovao zakašnjenje i postere zločinaca?

SREBRENICA - “To nije problem. Uostalom, ne interesuje me”! Ovako je u ponedjeljak u Potočarima direktor policije Republike Srpske, Dragan Andan, reagirao na obavijest jednog od članova Organizacionog odbora dženaze i komemoracije, da je policija RS, u Bratuncu, zaustavila više od stotinu autobusa u kojime su, uglavnom, bili članovi porodica koji su u Memorijalnom centru sahranjivali svoje najmilije.

“Pitao bih vas ja da sahranjujete svoje najmilije”, razočarano je odgovoreno Andanu.

Sadik Ahmetović, član Organizacionog odbora, kazao je u utorak, dan nakon dženaze u Potočarima, da je to bila isplanirana akcija MUP-a RS.

“Policija je namjerno opstruirala dolazak oko 10 hiljada ljudi na dženazu u Potočare. Htjeli su da taj skup što više obezvrijede”, kazao nam je Ahmetović.

Zbog blokade, većina ljudi nije stigla da klanja dženazu svojim najmilijim, jer su u Potočare, pješačeći desetak kilometara, stizali u kasnim popodnevnim satima kako bi spustili u zemlju posmrtne ostatke članova svojih porodica.

Druga čudna situacija desila se nakon povratka iz Potočara.

Naime, nakon dženaze, većina ljudi koji su se vraćali iz Potočara, morali su ići zaobilaznim putem preko sela Lonjin, smještenog uz samu granicu sa Srbijom, što je značilo dodatna dva sata putovanja. Zvanična obavijest je bila da se negdje prema selu Kravice dogodila saobraćajna nesreća.

Inače, sve kuće u Lonjinu, kao i selima duž zabilaznog puta, bile su oblijepljene posterima Radovana Karadžića, Ratka Mladića, Slobodana Miloševića, Draže Mihailovića, a stanovnici su podizanjem tri prsta, te verbalno, vrijeđali povratnike iz Potočara.

nema nista bez konacnog obracuna sa njima, mozda ce sada neki navaliti na mene dijaspora te ovo te ono, ali budimo iskreni ruku na srce! :-?
skim obracun,pa ovi iz Saraj'va grada jos malo pa ce organizovati vlak prijateljstva za Beograd,samo steta sto je Seselj u zatvoru pa ih nemoze docekati
Post Reply