tri pitanja...i jedno pride
- pitt
Idealista jesam ali sam i svjestan situacije kod nas. Zato i kazem da se nista ne moze preko noci promjeniti i da ce poci vremena i vremena dok stvari ne dodju na svoje mjesto (ako ikad i dodju), al od necega se mora pocet. od sjedenja i ispijanja kafica i palmudanja nikakve fajde....a to je men se cini omiljena zabava nase omladine 
-
Frutek
Ma omladina naša je, čini mi se, sva ubijena u pojam. Jednostavno, kad pogledaš okolo, dobiješ osjećaj kao da nikom više nije stalo ni do čeg. Mislim da je glavni razlog tome ova našta katastrofalna ekonomska situacija. Posla nema ni s glave i kad ga ima, plate su mizerne (čast izuzetcima, ponekoj stranoj firmi i sl.).
Odatle proizilaze i ostali problemi, nacionalne tenzije itd. Ovde se čini kao da vrijeme stoji. Odeš negdje na ne znam ti kolko vremena, vratiš se, sve ama baš isto. Monotonija, tako da i nije čudo da je omladini svejedno
Odatle proizilaze i ostali problemi, nacionalne tenzije itd. Ovde se čini kao da vrijeme stoji. Odeš negdje na ne znam ti kolko vremena, vratiš se, sve ama baš isto. Monotonija, tako da i nije čudo da je omladini svejedno
- pitt
pa u tome je poenta....onima koji su najvise pogodjeni ovom poganom situacijom (omladini, penzionerima, borcima, nezaposlenim, itd.) je svejedno izgleda a bas bi oni trbali biti ti u prvim redovima i traziti i boriti se za promjene. Taj mazohizam nikako da skontam......... 
-
Frutek
Slažem se da nedostaje incijative mladih, organizacija (obrazovnih, naučno-istraživačkih, političkih itd.), ali treba pogledat u korijen problema. Veliki dio omladine je pogođen ratom, rat je svima uništio 10 godina života. Može se reć "kako 10, rat trajo 3.5 godine", ali postratni period je bio bolji od ratnog samo s aspekta da više nije bilo pucanja, sve ostalo je ostalo više manje isto i sad se ko malo popravlja sitaucija.
Toliko vremena uzeto, odakle sad novo vrijeme i živci za demonstracije, za organizacije (od kojih, ruku na srce, nikakvih para nema) itd.?! Kako sad biti toliki idealista da batališ još vremena za neke ideale kad treba raditi i boriti se da nešto konkretno uradiš sa životom.
Što se tiče organizacija, ja najviše podržavam i mislim da nam treba što više onih obrazovne prirode, naučno-istraživačke u raznim poljima jer se to jedini način da se još napreduje u odabranim naukama.
Politika je kod nas preprljav i preodvratan proces. Treba ići napred, naša politika nas samo vuče nazad.
Toliko vremena uzeto, odakle sad novo vrijeme i živci za demonstracije, za organizacije (od kojih, ruku na srce, nikakvih para nema) itd.?! Kako sad biti toliki idealista da batališ još vremena za neke ideale kad treba raditi i boriti se da nešto konkretno uradiš sa životom.
Što se tiče organizacija, ja najviše podržavam i mislim da nam treba što više onih obrazovne prirode, naučno-istraživačke u raznim poljima jer se to jedini način da se još napreduje u odabranim naukama.
Politika je kod nas preprljav i preodvratan proces. Treba ići napred, naša politika nas samo vuče nazad.
-
List
Pitte, kako te nije stid tvrditi da braca Ameri nikad ne pruzise ruku krvniku?
Izrael, Irak, Iran (prije revoljucije). Sve su to americki proizvodi.
Iracani i Iranci klali su se americkim oruzjem.
Rat izmedju Iraka i Irana jedan je od najkrvavijih ratova u historiji ratovanja. Samo sto u svijetu taj rat ne zauzima neko znacajno mjesto. Iz vise razloga. Izmedju ostalog, zato sto nisu sve zrtve jednako vrijedne. Kao i zbog toga sto iza pomenutog rata stoje upravo braca Ameri. A i braca Sovjeti.
O Izraelu da i ne govorim.
U jednome se svakako slazemo. U politici je sve moguce. Narocito u zemlji koja ima ovakav ustav. Nasa zemlja je savrsen primjer nagradjivanja fasizma. Stvorili su se odnosi u kojima fasisti predstavljaju legitiman faktor. I taj faktor podrzava priblizno 50% stanovnistva ove zemlje.
Nekom je tuzno. Nekom je smijesno. Ali tako je.
Izrael, Irak, Iran (prije revoljucije). Sve su to americki proizvodi.
Iracani i Iranci klali su se americkim oruzjem.
Rat izmedju Iraka i Irana jedan je od najkrvavijih ratova u historiji ratovanja. Samo sto u svijetu taj rat ne zauzima neko znacajno mjesto. Iz vise razloga. Izmedju ostalog, zato sto nisu sve zrtve jednako vrijedne. Kao i zbog toga sto iza pomenutog rata stoje upravo braca Ameri. A i braca Sovjeti.
O Izraelu da i ne govorim.
U jednome se svakako slazemo. U politici je sve moguce. Narocito u zemlji koja ima ovakav ustav. Nasa zemlja je savrsen primjer nagradjivanja fasizma. Stvorili su se odnosi u kojima fasisti predstavljaju legitiman faktor. I taj faktor podrzava priblizno 50% stanovnistva ove zemlje.
Nekom je tuzno. Nekom je smijesno. Ali tako je.
- pitt
ne kontas list nisam rekao da nisu pruzali krvniku ruku (jesu i to mnogima) ali nikad nisu pruzali ruku SVOME KRVNIKU.......za razliku od nekih iz SDA sto izabrase zlocinca iz foce u komisiju za zlocine i branise paravcev odlazak u moskvu.
-
List
Tu si u pravu Pitte.
Samo sto braca Ameri nisu bili prisiljeni da pruzaju ruku onome koji im o glavi radi. Od 1941. godine niko se nije usudio da ucini tako nesto (napad u bukvalnom smislu).
S druge strane, nas ipak niko nije pitao. Bilo je, ili potpisi ili ce Slobo & Francek potpisati bez tebe. Pa se ti pusi.
Nakon toga sve ostalo je samo logican slijed dogadjaja. Vlast se nekako mora formirat. Srbi koji bi nama odgovarali ne odgovaraju vecini Srba. I tu se ne moze doci do iskrenog konsenzusa. Mozs samo sjest i plakat ili ici dalje. Sve do jednom.
Svaka garnitura u drzavnoj vlasti iza rata imala je Srbe koji su direktno odgovorni za zlocin.
Nekoc je tu bio Velibor Ostojic, Danas je Paravac, Ivo Miro Jovic, sutra ce bit ko zna ko. A bio je i u vrijeme kad su dosle promjene Svetozar Mihajlovic u "drzavnoj vladi". Izglasan od strane d"drzavnog paralmenta". Inace, on je bio glavni u policiji za Bijeljinu kad je Arkan ocistio Semberiju od Bosnjaka.
I tako ce bit uvijek. Bez obzira koja vlast bila. Sad u "drzavnom parlamentu" sjedi Ivo Lozancic. On je sad u NHI-u. I on je bio uvlasti kad je bio i Svetozar. A u ratu je on jedan od najodgovornijih za ciscenje sireg prostora Zepca od Bosnjaka i za pookusaj potpunog unistenja Bosnjaka u Maglaju i Tesnju koji su zahvaljujuci Zepcu bili u enklavi i prijetio im je konacni poraz.
Uglavnom, zlocinci o kojima pricas su svuda oko nas. Najmanju krivicu za sve to snose Bosnjaci.
Samo sto braca Ameri nisu bili prisiljeni da pruzaju ruku onome koji im o glavi radi. Od 1941. godine niko se nije usudio da ucini tako nesto (napad u bukvalnom smislu).
S druge strane, nas ipak niko nije pitao. Bilo je, ili potpisi ili ce Slobo & Francek potpisati bez tebe. Pa se ti pusi.
Nakon toga sve ostalo je samo logican slijed dogadjaja. Vlast se nekako mora formirat. Srbi koji bi nama odgovarali ne odgovaraju vecini Srba. I tu se ne moze doci do iskrenog konsenzusa. Mozs samo sjest i plakat ili ici dalje. Sve do jednom.
Svaka garnitura u drzavnoj vlasti iza rata imala je Srbe koji su direktno odgovorni za zlocin.
Nekoc je tu bio Velibor Ostojic, Danas je Paravac, Ivo Miro Jovic, sutra ce bit ko zna ko. A bio je i u vrijeme kad su dosle promjene Svetozar Mihajlovic u "drzavnoj vladi". Izglasan od strane d"drzavnog paralmenta". Inace, on je bio glavni u policiji za Bijeljinu kad je Arkan ocistio Semberiju od Bosnjaka.
I tako ce bit uvijek. Bez obzira koja vlast bila. Sad u "drzavnom parlamentu" sjedi Ivo Lozancic. On je sad u NHI-u. I on je bio uvlasti kad je bio i Svetozar. A u ratu je on jedan od najodgovornijih za ciscenje sireg prostora Zepca od Bosnjaka i za pookusaj potpunog unistenja Bosnjaka u Maglaju i Tesnju koji su zahvaljujuci Zepcu bili u enklavi i prijetio im je konacni poraz.
Uglavnom, zlocinci o kojima pricas su svuda oko nas. Najmanju krivicu za sve to snose Bosnjaci.
-
melina
pitt wrote:ne kontas list nisam rekao da nisu pruzali krvniku ruku (jesu i to mnogima) ali nikad nisu pruzali ruku SVOME KRVNIKU.......za razliku od nekih iz SDA sto izabrase zlocinca iz foce u komisiju za zlocine i branise paravcev odlazak u moskvu.
nisu pruzali jer nisu bili u takvoj poziciji.....
mocni su i mogu birati s kim ce i kao koalirati... i upravo zbog te svoje moci nisu bili u situaciji da imaju krvnike kao mi...obicno su oni krvnici...
ali je i kapital uglavnom obrisao ruzne uspomene....
svi veliki narodi su imali neke svoje krvnike kroz vrijeme, ali nisu bili tako izmjesani kao mi i nisu morali sve to rijesiti tako na brzinu kao mi...
kod nas se u jednoj deceniji predje iz socijalizma, rata i logora...do privatizacije, evropskih integracija....
nije ni cudo sto smo svi zbrkani....
ovo vrijeme najbolje odgovara ljudima bez morala i sa osjecajem za zaradu....
ne kazu dzaba.... blago onom kome je dedo lopov bio... (poslije se sve zaboravi)
-
List
Nece se ni uraditi nista. Sad oko 50% stanovnistva BiH zadovoljno trlja ruke i ceka novo vrijeme. U kojem ce pokusati finalizirati svoje planove.pitt wrote:izbor niej bio neki u Dejtonu al je od tada proteklo mnogo vode al nista znacajno se nije promjenilo, niti si se ista uradilo da se ukinu korupcija, kriminal i ovisnost o strancima da vode drzavu.
Kako rece jedan univerzitetski profesor iz Niksica (pravoslavac)....parafraziram.....mi se nista nismo promijenili.....od Njegosa do nasih dana......samo je sad vrijeme takvo kakvo jeste.....pa su se strasti smirile......dovoljno je samo da se opet steknu uslovi za novi rat....i ja vam garantujem....60% gradjana Crne Gore opet bi islo na Hrvatsku i Bosnu i navijalo za istu stvar kao i 1991. godine. Kaze, nasa je historija mit. A mi vjerujemo da je mit istina.
------------------------------------
Skrenuo sam s teme. Nije se uradilo nista. Ali nista se i ne zeli uraditi. Sve se opstruise. Rat se nastavlja ali na drugi nacin. Iako mnogi i dalje izjednacavaju sve tri strane.
- JBT
- pitt
vec sam se zabrinuo da se neces javiti
:D Ave Joza 
ne znam da iko spomenu izjednacavanje zrgve i krvnika ovdje jer svi vrlo dobro znamo sta je bilo. Ovdje se radi o biti srtva svojim politicarima kojima je fotelja preca od interesa onih koje bi trebali predstavljati :
ne znam da iko spomenu izjednacavanje zrgve i krvnika ovdje jer svi vrlo dobro znamo sta je bilo. Ovdje se radi o biti srtva svojim politicarima kojima je fotelja preca od interesa onih koje bi trebali predstavljati :
-
Toozla
...zasto mislis da SDA svojim radom podupire drzavu BIH...List wrote:Ne mislim da su ovi iz SDA dusebriznici. I oni su u korupciji do guse. Ali druge dvije strane su te koje opstruisu stvari koje bi BiH trebale uciniti drzavom.
Dvije strane u sirem smislu. Ne radi se tu o SDS i HDZ.
-
meatoverhere
[quote="List"]Tu si u pravu Pitte.
Od ovog gore argumenta mi hoce nesto bit. Pa sta? Nek potpisu oni. Ni Turci nas nisu pitali da im damo dozvolu da nas okupiraju, pa prezivismo skoro 500 godina. Ovo je prvi put u istoriji Bosne da je nas vladar potpisao dokument kojim ukida drzavu Bosnu. O kakvim pritiscima govorimo? Valjda je on kao predsjednik trebao i zivot zalozit ali ne pristat na ukidanje Bosne.
Od ovog gore argumenta mi hoce nesto bit. Pa sta? Nek potpisu oni. Ni Turci nas nisu pitali da im damo dozvolu da nas okupiraju, pa prezivismo skoro 500 godina. Ovo je prvi put u istoriji Bosne da je nas vladar potpisao dokument kojim ukida drzavu Bosnu. O kakvim pritiscima govorimo? Valjda je on kao predsjednik trebao i zivot zalozit ali ne pristat na ukidanje Bosne.
- JBT
-
List
Auf.
Meatoverhere, rekao si da nikad niti jedan vladar nije potpisao ukidanje drzave.
Ban Kulin je potpisao ugovor kojim se odrice vjere. I on i njegov narod.
Pod Turcima niko od bogumila koji su cinili vecinu nije ostao. Njih niko nije htio. Ni krscani ni muslimani.
Tako bi isto bilo da nismo potpisali Dejton. Srbi bi nas satrali. A Aljo bi umro kao Jaser Arafat. Bez zemlje. Vec sada se niko i ne sjeca Jasera Arafata. Kao da ga nikada nije ni bilo.
Toozla, SDA (kakva god da je, a gadna je) podrzava donosenje zakona koji bi BiH ucinili drzavom. Druge dvije strane nece ni da cuju za to. Dvije strane u sirem smislu. Ne radi se tu o SDS i HDZ.
Pitte, bilo bi dobro kad bi bila neka stranka dobrocinitelja koje vlast nece iskvariti. I ti i ja znamo da takvih trenutno nema.
Danas je svima preca vlast od "visih interesa".
Meatoverhere, rekao si da nikad niti jedan vladar nije potpisao ukidanje drzave.
Pod Turcima niko od bogumila koji su cinili vecinu nije ostao. Njih niko nije htio. Ni krscani ni muslimani.
Tako bi isto bilo da nismo potpisali Dejton. Srbi bi nas satrali. A Aljo bi umro kao Jaser Arafat. Bez zemlje. Vec sada se niko i ne sjeca Jasera Arafata. Kao da ga nikada nije ni bilo.
Toozla, SDA (kakva god da je, a gadna je) podrzava donosenje zakona koji bi BiH ucinili drzavom. Druge dvije strane nece ni da cuju za to. Dvije strane u sirem smislu. Ne radi se tu o SDS i HDZ.
Pitte, bilo bi dobro kad bi bila neka stranka dobrocinitelja koje vlast nece iskvariti. I ti i ja znamo da takvih trenutno nema.
Danas je svima preca vlast od "visih interesa".
-
meatoverhere
[quote="List"]Auf.
Eto sad ispade Ban Kulin veleizdajnik. De da mu ukinemo ulicu u Sarajevu i damo je Azizi Sacirbegovic. Koji su to onda dobri dani koje je narod opjevao? Ponovi malo istoriju, pa ces znati da bogumili nisu cinili vecinu. Crkva bosanska i bogumilstvo nisu isto. Mogu li zakljuciti da ti opravdavas zrtvovanje 250,000 ljudskih zivota radi ocuvanja vjere? Ako je tako, neka ti Bog oprosti. Kazes da pod Trcima niko od "bogumila" nije ostao i da ih niko nije htio. Ni krscani ni muslimani. Moze biti da je upravo to usud Bosne i Hercegovine i da nam se istorija ponavlja jer nismo iz nje nista naucili. Bosanci su se jednom vec, dakle, odrekli i svoje vjere i svoga cirilicnog pisma po kojem je danas popularno pljuvati.
Eto sad ispade Ban Kulin veleizdajnik. De da mu ukinemo ulicu u Sarajevu i damo je Azizi Sacirbegovic. Koji su to onda dobri dani koje je narod opjevao? Ponovi malo istoriju, pa ces znati da bogumili nisu cinili vecinu. Crkva bosanska i bogumilstvo nisu isto. Mogu li zakljuciti da ti opravdavas zrtvovanje 250,000 ljudskih zivota radi ocuvanja vjere? Ako je tako, neka ti Bog oprosti. Kazes da pod Trcima niko od "bogumila" nije ostao i da ih niko nije htio. Ni krscani ni muslimani. Moze biti da je upravo to usud Bosne i Hercegovine i da nam se istorija ponavlja jer nismo iz nje nista naucili. Bosanci su se jednom vec, dakle, odrekli i svoje vjere i svoga cirilicnog pisma po kojem je danas popularno pljuvati.
-
buddha
#47 Re: tri pitanja...i jedno pride
Barbarez wrote:1. Zato sto je prinudjena na to. Kod nas je na zalost sve po nacionalnom kljucu i mora sve biti jedan ovaj jedan ondaj jedan treci. Pnda ono federacija-republika cetnicka tako da je to neizbjezno. Cisto sumljam da SDA ne bi radije usla u koaliciju sa recimo stranom "BIH-nasa domovina" iz Banja Luke kada bi ta stranka imala predstavnika dovoljno za vlast. Medjutim od 81534 stranaka u Republici Cetnickoj 81534 imaju isti program manje vise isti program i bore se za njihv blentitet a ne za drzavu BiH.buddha wrote:tri pitanja
1. Zasto stranka koja sebi prisvaja copyright na naziv zastitnika interesa bosnjackog naroda vec punih 15 godina manje-vise otvoreno koalira sa strankom najveceg krvnika tog istog naroda?
2. Da li je argument i u kojoj mjeri je u politickoj ili ljudskoj etici uopste opravdan, da je SDS legitiman vecinski predstavnik bh srba i da je nekoaliranje sa istom nepriznavanje politicke volje bh srba?
3. Sta mislite o tezi, da je SDA samim svojim postojanjem najveca prepreka integraciji bh drzave, ako se uzme u obzir da
ta stranka na bh. politickom nebu formalno predstavlja zastitnike bosnjackog interesa - mada statisticki gledano ne predstavlja cak ni trecinu a mozda ni cetvrtinu Bosnjaka u parlamentu sudeci po broju ne/glasaca na proteklim izborima i imajuci u vidu rapidan pad glasova u proteklih deset izbornih godina - i da je protuteza SDS-u i HDZ-u - necemu najgorem sto se tadasnjoj repki moglo desiti jer je njihova pojava bila svojevrsna uvertira upotrebe oruzane i fizicke sile kao sredstva u javnoj komunikaciji sa sugradjanima a zavrsnica je kao sto znamo bila krvava - te da kao takva, uvijek spremna koalirati i sa Sotonom samim, da prostite, te dvije stranke su meni dale dovoljno dokaza da ih smatram izaslanicima gore navedenog, treba da se ugasi jer je saucesnik u neprekidnom diktatu agonije u obliku troglavog zmaja koji puse vatru medjunacionalne netrpeljivosti, nepostivanja prava na individualnost, sopstveno misljenje, propagirajuci vjeru kao mjerilo za Bosnjastvo izopstavajuci time veliki broj Bosnjaka iz sopstvene nacije koji se ne opredjeljuje po vjerskoj osnovi, sto je za tako mladu naciju rakrana, vec vidjeno i kod Tudjmana i Milosevica, a inace predstavlja otvoreno koketiranje sa tekovinama nacional-socijalistickog naslijedja?
jedno pride
4. Sta je SDA koalirajuci sa SDS i HDZ u zadnjih 10 godina napravila od Bosne i Hercegovine?
2.Naravno da je opravdan. Stvarnost je na zalost takva. Da izadje u Banja Luci 50.000 ljudi na ulice i da traze jedinstvenu BiH sa zastavama koje nisu cetnicke i da demostriraju za zajednici zivot onda bi to vec bilo nesto drugo.
3.Mislim da je teza veoma glupa i lici na proglas KOS-a. SDA ima svojih gresaka (i to dosta) ali problem u BiH nije u tome da li ce biti na vlasti SDA ili komunisti "ispred bosnjaskoga naroda". Problem je sto ogroman broj gradana BiH sanja da BiH bude podijeljena. Posebno ovi iz manjega blentiteta. Kao sto rekoh kada u BL izadje bar 50.000 ljudi na ulice sa obiljezjima BOSNE I HERCEGOVINE (bili oni ovi trokuti ili medvjed i sargan- ne vazno) i traze integraciju i suzivot tada ce se rijesiti pitanje stanja u BiH. Do tada je sve ovo "vodu hladi vodu vari"
4. Ja da znam jedno vrijeme SDA je bila i u opoziciji ali ni tada se Bog zna sta nije napravilo. Bila SDA, komunisti, liberali, pingvini ili sumari na vlasti ispred bosnjackoga naroda stanje u BiH se nikada nece srediti dok Hasim Muratbegovic ne bude u BL imao isto prava kao Radenko Karadzic i ne moradne gledati cetnicke kokarde na svakome cosku u BL.
Jos pitanja ?
P.S.
Moj san o BiH je gradjanska drzava, drzava u kojoj ce zastave biti nesto sto je obiljezje bih, gdje cu imati himnu koju mogu da odpjevam punim plucima i gdje se necu osjecati u vise od pola zemlje kao u logoru.
Dobro. Ali zasto je SDA uopste pristala koalirati sa strankom Radovana Karadzica, covjeka koji je direktno odgovoran za nanosenje nevidjene patnje Bosnjackom narodu? Zaista mislis, da nije bilo alternative koaliranju sa SDS-om, Sotone u liku partije??? Da li bi ti za kojeg pretpostavljam da si agresiju dozivio na vlastitoj kozi bio spreman da odmah po zavrsetku rata rata sjednes za isti sto sa onim sto su te gadjali tri godine i raspravljas o zajednickom budzetu jer postajete cimeri? Za mene je ostalo upecatljivo sa kakvom su se nonsalantnoscu poslanici SDA prihvatili poslanika SDS - a kao koalicionih partnera i s kakvim zarom pravili ortaske talove pa posto im se to izgleda svidjelo ni jednoj ni drugoj u predizborno vrijeme nije bilo mrsko sikcat na gradjansku alternativu i otvoreno je propagirati kao pomodarstvo ili u najboljem slucaju sve ih proglasit bezvrijednim komunjarama ili ukazivat na neprijatelja koji ne spava koristeci se najcrnjim sovinizmom i primjesama vjerskog ekstremizma (u svojoj vjeri na svojoj zemlji ), a da je dokaza za slicno bilo i previse, dovoljan je pregled stampe svakojake politicke provenijencije (ukljucujuci i najbrojnije, tzv. anamone) u proteklih deset godina, sto ti ovo sve ocito - svjesno ili ne - presucujes.
Pored cinjenice sto me interesuje tvoj stav po jos par pitanja koje sam ti postavio, kod tebe se da primjetiti uticaj politicke propagande na licne stavove, a meni se ne da s tobom povazdan natezati pa cu se laganini povuc s ove diskusije.
-
bojkot
prije nego sto se povuces.....
I nakon svih analiza i misljenja kao morao se voditi dijalog, moralo se saradjivati, mora se sa nekim dijeliti vlada bla bla bla, ne vidim problem u komuniciranju te dvije stranke, ali vidim problem u zajednickom nastupu na politicku scenu, i nevjerovatno back-up-ovanje medjusobnih pozicija.
Crno na bijelo to me navodi samo na:
SDA ne moze bez SDS-a
SDS ne moze bez SDA.....
logican zakljucak je:
SDS=SDA
svaki ucenik logike ti ovo moze dokazati
kraj price
I nakon svih analiza i misljenja kao morao se voditi dijalog, moralo se saradjivati, mora se sa nekim dijeliti vlada bla bla bla, ne vidim problem u komuniciranju te dvije stranke, ali vidim problem u zajednickom nastupu na politicku scenu, i nevjerovatno back-up-ovanje medjusobnih pozicija.
Crno na bijelo to me navodi samo na:
SDA ne moze bez SDS-a
SDS ne moze bez SDA.....
logican zakljucak je:
SDS=SDA
svaki ucenik logike ti ovo moze dokazati
kraj price
-
bojkot
Ili ovo sto sam ja reko, ili su dibidus glupi...pitt wrote:Uhhh sto ce sad rafalna paljba po tebi:D:D
kako kazu...ko sa djavolom tikve sadi...... E tako ce i sa SDA biti
ali stranka koja toliko glasova toliko godina uzima je SVE samo ne glupa
kroz to se ogleda politicka inteligencija uostalom, kroz dobijene glasove