Stipe Mesić-najveće hrvatsko blago
-
el maffo
Juga je bila rasturena i prije nego su je rasturili i to sto je je on rasturio macku o rep !!!!! Al je eto ipak koliko toliko ostao "lite" u ovoj najezdi nacionalizma i domoljublja a i sama danasnja izjava u Srebrenici je dokaz da zavrijedjuje postovanje pa ako nista onda zbog onoga sto kaze.Sinalco wrote:Šta god taj "gospodin" za svog života uradio, ostaće najviše upamćen po izjavi koju je dao kad je dao ostavku na mjesto predsjednika presjedništva SFRJ: "Ja sam svoj zadatak ispunio - rasturio sam Jugoslaviju!"rainbow_sex wrote:nisam slusao stipa ali on je jedini politicar na ovim prostorima koji je GOSPODIN.
A nekoliko mjeseci prije toga je dao zakletvu da će čuvati SFRJ .... dakle pravi gospodin kome ni njegova sopstvena riječ i zakletva nije sveta ... i
Nikad ne bih volio da mi takav čovjek bude predsjednik. Ko zna kakav sad on ima zadatak za koji ćemo saznati tek kad ga ispuni ...
Juga je rasturena kad je narodu obecano da "OVAJ NAROD NESME NIKO DA BIJE"
-
*Unreal*
Pustite tu pricu, on je trenutno jedini politicar na cijelom balkanu kojemu se mnogi dive, on je jedan od onih koji pomazu regionu da izadje iz ovog mraka, nikada nas (bosance) nije iznevjerio izjavama i postupcima, uostalom ova zadnja ceremonija u Kladnju govori za sebe.
Pa radi koga bi se asfaltirale ulice i iznosilo cvijece kod nas, da nece mozda za Suleta Tihica & Co
Svaka cast Mesicu on je za mene vise predsjednik od svih "nasih"...vise je on uradio za ovu zemlju nego svi politicari skupa...
Zivio predjsednik
Pa radi koga bi se asfaltirale ulice i iznosilo cvijece kod nas, da nece mozda za Suleta Tihica & Co
Svaka cast Mesicu on je za mene vise predsjednik od svih "nasih"...vise je on uradio za ovu zemlju nego svi politicari skupa...
Zivio predjsednik
-
paauk
da je vise ovakvih politicara svi bi smo bili realniji...cak i ti...Zrinski wrote:A ja patetike i lažnih izliva ljubavi Bože moj. Da vaš ljubljeni Stipe Bosanac ili umjetničko drug Stevan Mesić kaže samo jednu krivu riječ opet bi bio ustaša. Zato manje ptetike i više realnosti.
PS
Ako vam je već toliko dobar za ruku pa sebi u BiH.
-
fruit
Slobodna Evropa 12.07.2005
citat:
"Prilikom posjete masovnoj grobnici u Potočarima,Stipe Mesić
nije se trudio da sakrije suze"... završen citat.
treba li ovo komentarisati.??????????????
P.S
Zrinjski,ja znam da ti nisi za njega glasao,ali ti si prošlost (ružna),ove države.
citat:
P.S
Zrinjski,ja znam da ti nisi za njega glasao,ali ti si prošlost (ružna),ove države.
-
rainbow_sex
zrinski ja mislim da si ti placeni cetnik
-
Zrinski
Krokodilske suze. Ne sjećam se da je Stevan Blesić otišao do Vukovara i pustio koju suzu ( makar i krokodilsku) za sve poginule i poslije okupacije pobijene hrvatske branitelje. Licemjer nad licemjerima je znao gdje da kupi poene.fruit wrote:Slobodna Evropa 12.07.2005
citat:
P.S
Misliš da sam prošlost? Ja baš i ne mislim tako.
-
Sinalco
Tačno!Zrinski wrote:A ja patetike i lažnih izliva ljubavi Bože moj. Da vaš ljubljeni Stipe Bosanac ili umjetničko drug Stevan Mesić kaže samo jednu krivu riječ opet bi bio ustaša.
A poznajući Mesića, on će kad tad nesmotreno izreći nešto što se neće sviditi ljudima ovdje i preko noći će se čovjek pretvoriti u "osvjedočenog ustašu".
-
Sinalco
Nije stvar u tome kakvu je Jugoslaviju Stipe rasturio već je za mene bitno to da je on DAO ZAKLETVU građanima Jugoslavije da će čuvati Jugoslaviju, a poslije trijumfalno izjavljuje "Ispunio sam zadatak, rasturio sam Jugoslaviju".Toozla wrote:...zna se koju, kakvu i ciju je Jugoslaviju Stipe rasturio....i neka je....
Ja tom čovjeku više ni dijete ne bih smio povjeriti na čuvanje. Jer ko zna kakav je on sebi zadatak postavio dok je meni obećavao da će mi čuvati dijete ....
-
Krivokapic
Pa dobro mesić je uvijek bio zakleti neprijatelj ekstremnih hrvata i srba, i zato i samo zato ga oni ne vole.
A zasto je bio zakleti neprijatelj hrvata i srba?
Pa zna se, zato sto je za njega bosna uvijek bila u AVNOJ-skim granicama, dok je kod ovih ekstrema uvijek postojala želja za odcijepljenjem od Bosne, od historije/istorije/povijesti, od korijena i pripajanja nekakvim maticama.
Pa zna se, zato sto je za njega bosna uvijek bila u AVNOJ-skim granicama, dok je kod ovih ekstrema uvijek postojala želja za odcijepljenjem od Bosne, od historije/istorije/povijesti, od korijena i pripajanja nekakvim maticama.
-
Zrinski
Ma hadje! Extremnih Hrvata kažeš?? Jel ti to ozbiljno ili se šališ?? Koje li je ono stranke bio član drug Mesić??? Jel one što je vi muslimani toliko volite i nazivate extremnom?? Zar nije drug Stevica bio predsjednik Sabora u vrijeme najžešćih okršaja Hrvata i Muslimana?? I onda ti bubneš kako je Mesić neprijatelj extremnih Hrvata.Krivokapic wrote:Pa dobro mesić je uvijek bio zakleti neprijatelj ekstremnih hrvata i srba, i zato i samo zato ga oni ne vole.
-
Toozla
...bio jedan drugi politicar koji se pravio da ne vidi sta je ispod krinke, "znamo koje, cije i kakve" Jugoslavije....kad se klofalo po HR on rekao nije nas problem....kad se klofalo po Ravnom (kod nas) on sa Kirom pokusavao spasiti sta se spasiti nije moglo....u aprilu 92. rekao "mirno spavajte, rata nece biti"....dalje znamo sta se desavalo....Sinalco wrote:Nije stvar u tome kakvu je Jugoslaviju Stipe rasturio već je za mene bitno to da je on DAO ZAKLETVU građanima Jugoslavije da će čuvati Jugoslaviju, a poslije trijumfalno izjavljuje "Ispunio sam zadatak, rasturio sam Jugoslaviju".Toozla wrote:...zna se koju, kakvu i ciju je Jugoslaviju Stipe rasturio....i neka je....
Ja tom čovjeku više ni dijete ne bih smio povjeriti na čuvanje. Jer ko zna kakav je on sebi zadatak postavio dok je meni obećavao da će mi čuvati dijete ....
...kad bi Mesica gledali samo kroz prizmu obecao/pogazio, ti bi bio u pravu......ako u tu analizu uvrstimo i realnost momenta kad je obecanje dato, Mesic je bio vise nego u pravu....i nek je rasturio...
-
Zrinski
Zato što i on mene mrzi i naziva me tzv. bosanskim Hrvatom. Ili sam Hrvat ili nisam i nije njegovo da mi određuje kako ću se ja izjašnjavati. Ako verć ti podržavaš ANOJ onda dase i ja uhvatim istoga. Zar nije kljakavi Jospi Broz dozvolio da se izjačnjavamo kao Hrvati a ne kao "Bosanski Hrvati". Ako ti tvrdiš da su granice BiH neprikosnovene zbog AVNOJa onda bi valjda i to pravo da se ja izjašnjavam kako ja hoću trebalo biti neprikosnoveno. Ili možda griješim?Krivokapic wrote:pa sto ga mrzis?
-
Krivokapic
niko nemoze(a vala i nesmije) da naredjuje kako ce se tko izjasnjavati, ja ako hocu da se izjasnim da sam cigan, ili bosanac, ili bošnjak, ili hrvat, ili srbin ili bilo sto ne bi mi trebao da naredjuje nitko kako cu se izjasnjavati, ali to sto on ovdasnje hrvate zove bosanski, pa valjda to radi zato sto su hrvati autohtono stanovnistvo bosne i hercegovine, nikakva dijaspora, umjesto da budes ponosan i sto si hrvat i sto si bosanac, ti se odrices jednog svog velikog dijela iz svog porijekla, a to je bosna i hercegovina.
A bosna, kao sto je moja, bosna je i tvoja(pod uslovom da si iz bosne
),
bosna je zemlja gradjana bosne i hercegovine
A bosna, kao sto je moja, bosna je i tvoja(pod uslovom da si iz bosne
-
rainbow_sex
i mene zaboli milokriz za tvoje misljenje , i samo nastavi misliti svojom tintaromIskreno me zaboli milokliz što ti misliš. A da ne misliš tom tintarom to je sasvim jasno
-
Zrinski
Nisam iz Bosne ja sam iz Bosne i Hercegovine točnije iz Sarajeva. I da jesam ponosan što sam Hrvat i apsolutno mi ne treba ono "bosanski".Krivokapic wrote: A bosna, kao sto je moja, bosna je i tvoja(pod uslovom da si iz bosne),
-
dariosa
ogavno ruzna proslost... povijest...Zrinski wrote:Krokodilske suze. Ne sjećam se da je Stevan Blesić otišao do Vukovara i pustio koju suzu ( makar i krokodilsku) za sve poginule i poslije okupacije pobijene hrvatske branitelje. Licemjer nad licemjerima je znao gdje da kupi poene.fruit wrote:Slobodna Evropa 12.07.2005
citat:
P.S
Misliš da sam prošlost? Ja baš i ne mislim tako.