Porodica partnera

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#26 Re: Porodica partnera

Post by laserShow »

angie_ wrote: 11/05/2022 09:28 U vezi sam 1.5 godinu,zivimo skupa
Kada mu budes zena i na papiru i kada budete imali brak kao usmjerenje, onda mozes postaviti pitanje vezano za njegovu porodicu. Za sada, vi ste u vezi, fino vam je i nemoj to narusavati.

Sve ovo se mijenja ako budete u braku.
Project Lucian

#27 Re: Porodica partnera

Post by Project Lucian »

-Chesterfield- wrote: 11/05/2022 11:13
angie_ wrote: 11/05/2022 10:50
Sto je najgore, on nije ni financijski zavisan od njih, nego cak suprotno…roditelji su godinama njemu na grbaci.
Šutni ti njega - ostavi ga!
Kako ostaviti muškarca koji ti može osigurati finansijsku nezavisnost, lakše ga je posvađat sa roditeljima, nije ni prva ni zadnja koja je tako uradila. On da je pametan trebo bi nju odhebat, nije joj minđa od zlata jbt.
auspuhc

#28 Re: Porodica partnera

Post by auspuhc »

Project Lucian wrote: 11/05/2022 14:38

Kako ostaviti muškarca koji ti može osigurati finansijsku nezavisnost, lakše ga je posvađat sa roditeljima, nije ni prva ni zadnja koja je tako uradila. On da je pametan trebo bi nju odhebat, nije joj minđa od zlata jbt.
:thumbup:

Zamisli ti sad je problem i sto je dobar covjek pa misli i brine o svojim roditeljima koji su ili u penziji ili pred istom.
soha96

#29 Re: Porodica partnera

Post by soha96 »

To za selidbu treba rijesiti na vrijeme ili trazi drugog partnera. Imas osobe koje jednostavno ne zele da zive vani. To sto si mu ti sad nova porodica, ne znaci da nema staru plus prijatelje i ostatak zivota pa da to sve ostavlja i ide vani zapocinjati zivot od nule. Nije zivot samo novac i zena.
auspuhc

#30 Re: Porodica partnera

Post by auspuhc »

Pa da joj se ukaze bolja prilika ostavila bi ga iste sekunde. Ali tip se cini poprilicno ok. Plus je vec u tridesetim. Zna kako stvari stoje. Proracunate su zene.
Po meni svaki kvalitetan muskarac ima taj zastitnicki instinkt kako prema vlastitoj zeni, tako i prema roditeljima. Ja ovdje ne vidim nikakav problem osim sebicnosti postavljacice teme koja bi svu paznju za sebe.
minix

#31 Re: Porodica partnera

Post by minix »

Kada su moji roditelji kupovali stan u Sarajevu, stavili su da smo moj otac i ja suvlasnici stana, da "klapuša" kada dođe ne može taj stan lako prodati.
Eto dokle ide taj oprez.
angie_

#32 Re: Porodica partnera

Post by angie_ »

Hmm, on se doselio kod mene u moj stan i ja sam jedina od nas dvoje koja ima PIO/MIO i ustedjevinu...tako da grijesis jarane :)
Kal El

#33 Re: Porodica partnera

Post by Kal El »

Nažalost svakakvih ljudi ima, ja sa rodbinom moje žene imam odlične odnose, tako i supruga sa mojima.

Ali taj tvoj je mamin sin, ja bih ti preporučio da tražiš dalje...

Volim ja svoje roditelje i brata/sestre isto tako supruga voli i svoje ali ne viđamo se konstantno iako smo svi blizu, punana moja mi je 2-3min hoda udaljena. I to mi je sasvim ok, imamo svoj život.

Dok sam živio kod svojih od komšija kćerka bi svaki božiji dan dolazila sa djecom i suprugom kod majke, ja to nikad neću razumijeti, jadan suprug jbt...

Eh kako je kod nas situacija.

Punica mi je malo konzervativna, živjeli smo zajedno prije nego smo se uzeli, punica bi došla u posjetu i pita suprugu moju da li imamo odnose jer spavamo u istom krevetu, kaže joj supruga "mama, šta želiš da čuješ" :lol: , dobra je ko duša ali život je jednostavno nije mazio, rođena na selu, mlada se udala i bivši govno je maltretirao, isto tako moju suprugu i njenu braću. Supruga se ponekad zeza da se punica više obraduje meni nego njoj :lol:

Supruga i ja radimo isti posao, tako i moja mama, tako da su se moja supruga i mama prvo upoznale na poslu i tako zavoljele, pogotovo zato što je moja mama moderna i ne smeta joj ama baš ništa, moja mama puši cigare isto tako i mi (nažalost) ali prvo što je rekla kad smo se uzeli "eh napokon snaha sa kojom mogu zapaliti i popiti kafu" :lol:

Ali nije svima ovako bajno, sestra moja nažalost ima problema sa njenom svekrivom što bi neki rekli, žena je nažalost zlo živo isto tako njen suprug, vazda ljubomorni na neke gluposti i uvijek se pokušavaju dokazati, sestra me zamolila da vidim neko biciklo malcu i našao sam neko fino biciklo i htio sam ga kupiti ali svekar čuo odnekle i kupio malcu biciklo, nije frka, ja joj dao te pare neka radi šta hoce.

Rekao sam joj idući put nek se pročuje da sestri i zetu kupujem auto tako da bi im svekar kupio prije mene hahaha...
angie_

#34 Re: Porodica partnera

Post by angie_ »

auspuhc wrote: 11/05/2022 15:42

Zamisli ti sad je problem i sto je dobar covjek pa misli i brine o svojim roditeljima koji su ili u penziji ili pred istom.
Covjek je dobar i to je odlicno...poenta je donosenja zajednickih odluka, koje on ne moze donijeti sam kao odrastao covjek od 35+, pazenje roditelja nije uopste upitno.
Kal El

#35 Re: Porodica partnera

Post by Kal El »

Eh, jesmo zaostali...vjerovatno si i ti mamin sin koji ne može dva dana bez da je vidiš.
angie_

#36 Re: Porodica partnera

Post by angie_ »

minix wrote: 11/05/2022 16:12 Kada su moji roditelji kupovali stan u Sarajevu, stavili su da smo moj otac i ja suvlasnici stana, da "klapuša" kada dođe ne može taj stan lako prodati.
Eto dokle ide taj oprez.
Znaci po tvojoj logici, ja trebam to da uradim njemu...hmm interesantno :)
Covjek nije ni kreditno sposoban, tako da mogu ja sutra da "klapnem" njega...joj mi smo stvarno tuzno drustvo izgleda...sve zajeb neki se gleda, a kao "porodicne vrijednosti" :-)
-Chesterfield-

#37 Re: Porodica partnera

Post by -Chesterfield- »

Ona ga ne zaslužuje!
angie_

#38 Re: Porodica partnera

Post by angie_ »

soha96 wrote: 11/05/2022 15:47 To za selidbu treba rijesiti na vrijeme ili trazi drugog partnera. Imas osobe koje jednostavno ne zele da zive vani. To sto si mu ti sad nova porodica, ne znaci da nema staru plus prijatelje i ostatak zivota pa da to sve ostavlja i ide vani zapocinjati zivot od nule. Nije zivot samo novac i zena.
I to je razumljivo i ja cesto mislim kako bi se on snasao vani, jer je dosta drugaciji od mene - ja sam se cesto selila, studirala vani.. meni je to sasvim OK. I cesto mislim da li bi nam to bio teret i kako bi sve izgledalo. Ali ako ostanemo ovako, ostajemo u njegovom svijetu, samo u krugu njegovih, koji uopste nisu jednostavna porodica...osjecam se kao dijete s njim, a ne kao odrasla osoba, jer smo mi stalno okruzeni njegovim roditeljima..kada nismo zajedno on je s njima ili sa svojom bracom i sestrom..ni prijatelji mu nisu toliko bitni, izlasci i slicno.
angie_

#39 Re: Porodica partnera

Post by angie_ »

-Chesterfield- wrote: 11/05/2022 16:43

Ona ga ne zaslužuje!
Preskocio si dio u kojem on zivi u mom stanu i ja imam bolju financijsku pozadinu od njega i stabilan posao :wink:
-Chesterfield-

#40 Re: Porodica partnera

Post by -Chesterfield- »

angie_ wrote: 11/05/2022 16:48

Ona ga ne zaslužuje!
Preskocio si dio u kojem on zivi u mom stanu i ja imam bolju financijsku pozadinu od njega i stabilan posao :wink:
Nije sreća para puna vreća...
no_sikiriki

#41 Re: Porodica partnera

Post by no_sikiriki »

angie_ wrote: 11/05/2022 16:46
soha96 wrote: 11/05/2022 15:47 To za selidbu treba rijesiti na vrijeme ili trazi drugog partnera. Imas osobe koje jednostavno ne zele da zive vani. To sto si mu ti sad nova porodica, ne znaci da nema staru plus prijatelje i ostatak zivota pa da to sve ostavlja i ide vani zapocinjati zivot od nule. Nije zivot samo novac i zena.
I to je razumljivo i ja cesto mislim kako bi se on snasao vani, jer je dosta drugaciji od mene - ja sam se cesto selila, studirala vani.. meni je to sasvim OK. I cesto mislim da li bi nam to bio teret i kako bi sve izgledalo. Ali ako ostanemo ovako, ostajemo u njegovom svijetu, samo u krugu njegovih, koji uopste nisu jednostavna porodica...osjecam se kao dijete s njim, a ne kao odrasla osoba, jer smo mi stalno okruzeni njegovim roditeljima..kada nismo zajedno on je s njima ili sa svojom bracom i sestrom..ni prijatelji mu nisu toliko bitni, izlasci i slicno.
Ovi što ti kažu da će situacija biti drugačija/bolja kad/ako se udaš za njega su vrlo naivni. Može biti samo gore. Jer takve porodične dinamike se samo intenziviraju i onda će se i od tebe (i vašeg djeteta ako biste ga imali) očekivati da visite s njegovom rodbinom, i još više će vam se miješati u život.
Ovo ne pričam napamet, imam takvih ljudi u okolini i pred razvodom su. Zato bolje bježi dok još možeš.
kakavdanakneiskustvu

#42 Re: Porodica partnera

Post by kakavdanakneiskustvu »

no_sikiriki wrote: 11/05/2022 10:32 Imaš temu "Život sa roditeljima poslije 30-te." Tamo imaš koliko hoćeš maminih sinova, kao taj tvoj. :mrgreen: Pa vidi šta pišu i vrlo lako ćeš skontati na kojem si mjestu i želiš li takav život.
sin može biti mamin i tatin,ne tetkin,strinin,isto tako i kćerka,mamina, tatina
kakavdanakneiskustvu

#43 Re: Porodica partnera

angie_ wrote: 11/05/2022 11:19
immuno wrote: 11/05/2022 11:08 Mozda nisam dala pravi odgovor na tvoje pitanje al imam osjecaj da velike protivnike vidis u njegovoj familiji, tesko ili nikako to neces promijeniti,. Zao mi je zvuci surovo al tako je, jedino sto mozes uraditi prihvatiti I nastojati uzivati u tome koliko je moguce I koliko to zelis. Ima jedna surova poslovica koju mrzim Ali tako je.
Druge ljude nemozes promijeniti samo svoj prema njima. Sve u zivotu je uzimanje I davanje, nekad moras nesto uzeti sto ti nije drago al opet si zadovoljan jer si dobio nesto sto ti je puno vaznije od toga.
Ma ne vidim neprijatelje u njima...oni su takvi kakvi jesu. Mozda ih ne razumijem, ali ja nisam u vezi s njima.

Samo kazem pozadinu koja mozda dovodi do njihove zavisnosti o njemu.

Ali na kraju on odlucuje, on je taj koji zeli da tako odrzava taj odnos, ne oni. Vrlo djetinjasto ponasanje.
a šta je sa tvojim roditeljima,braćom ,sestrama ako ih imaš,smeta li njemu tvoj odnos sa njima?
angie_

#44 Re: Porodica partnera

Post by angie_ »

kakavdanakneiskustvu wrote: 11/05/2022 17:00
angie_ wrote: 11/05/2022 11:19

Ma ne vidim neprijatelje u njima...oni su takvi kakvi jesu. Mozda ih ne razumijem, ali ja nisam u vezi s njima.

Samo kazem pozadinu koja mozda dovodi do njihove zavisnosti o njemu.

Ali na kraju on odlucuje, on je taj koji zeli da tako odrzava taj odnos, ne oni. Vrlo djetinjasto ponasanje.
a šta je sa tvojim roditeljima,braćom ,sestrama ako ih imaš,smeta li njemu tvoj odnos sa njima?
Moja porodica zivi u drugom gradu.
Ne smeta mu odnos, jer niko od mojih nije u nasem gradu. Ja posjecujem porodicu mozda 1-2x mjesecno, cujemo se kao i svi.

I da zivimo u istom gradu, ja ne mogu da zamislim da bi svakodnevno pila kafu s bratom ili trcala mami na rucak. Od 19. godine zivim sama, tako da nemam tu dinamiku u porodici.
kakavdanakneiskustvu

#45 Re: Porodica partnera

ok,postoje takve osobe,ja sam bio u braku sa ženom koja je godišnji odmor htjela provoditi isljučivo sa porodicom u kojoj se rodila,takođe slaviti novu godinu ,praznike,je li to mamina kćerka ?
auspuhc

#46 Re: Porodica partnera

Post by auspuhc »

Ona ga ne zaslužuje!
Pa zasto si onda sa njim? Strah da ne ostanes sama?
no_sikiriki

#47 Re: Porodica partnera

Post by no_sikiriki »

kakavdanakneiskustvu wrote: 11/05/2022 17:20 ok,postoje takve osobe,ja sam bio u braku sa ženom koja je godišnji odmor htjela provoditi isljučivo sa porodicom u kojoj se rodila,takođe slaviti novu godinu ,praznike,je li to mamina kćerka ?
Što se mene tiče, jeste, iako se iz nekog razloga ne koristi taj izraz kod nas. I jednako je problematično za one koji ne žele tako živjeti, kao i "mamini sinovi".
kakavdanakneiskustvu

#48 Re: Porodica partnera

no_sikiriki wrote: 11/05/2022 17:36
kakavdanakneiskustvu wrote: 11/05/2022 17:20 ok,postoje takve osobe,ja sam bio u braku sa ženom koja je godišnji odmor htjela provoditi isljučivo sa porodicom u kojoj se rodila,takođe slaviti novu godinu ,praznike,je li to mamina kćerka ?
Što se mene tiče, jeste, iako se iz nekog razloga ne koristi taj izraz kod nas. I jednako je problematično za one koji ne žele tako živjeti, kao i "mamini sinovi".
angie_

#49 Re: Porodica partnera

Post by angie_ »

auspuhc wrote: 11/05/2022 17:34

Pa zasto si onda sa njim? Strah da ne ostanes sama?
Svidja mi se tvoj jednostavni nacin trollanja :D

Algoritam za zene: 1) sponzorusa, kreni iz tog ugla, ako nije
2) ocajna

Dobar dobar.. daj nesto drugo :D
angie_

#50 Re: Porodica partnera

Post by angie_ »

Meni je to isto...u najmanju ruku kako god to zvao i kojeg god da je osoba spola..
To je meni pomalo infantilno ponasanje, ali eto nismo svi isto mozda odrasli..
Post Reply