Kada mu budes zena i na papiru i kada budete imali brak kao usmjerenje, onda mozes postaviti pitanje vezano za njegovu porodicu. Za sada, vi ste u vezi, fino vam je i nemoj to narusavati.
Sve ovo se mijenja ako budete u braku.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Kako ostaviti muškarca koji ti može osigurati finansijsku nezavisnost, lakše ga je posvađat sa roditeljima, nije ni prva ni zadnja koja je tako uradila. On da je pametan trebo bi nju odhebat, nije joj minđa od zlata jbt.
Project Lucian wrote: ↑11/05/2022 14:38Kako ostaviti muškarca koji ti može osigurati finansijsku nezavisnost, lakše ga je posvađat sa roditeljima, nije ni prva ni zadnja koja je tako uradila. On da je pametan trebo bi nju odhebat, nije joj minđa od zlata jbt.
Hmm, on se doselio kod mene u moj stan i ja sam jedina od nas dvoje koja ima PIO/MIO i ustedjevinu...tako da grijesis jaraneProject Lucian wrote: ↑11/05/2022 14:38Kako ostaviti muškarca koji ti može osigurati finansijsku nezavisnost, lakše ga je posvađat sa roditeljima, nije ni prva ni zadnja koja je tako uradila. On da je pametan trebo bi nju odhebat, nije joj minđa od zlata jbt.
Covjek je dobar i to je odlicno...poenta je donosenja zajednickih odluka, koje on ne moze donijeti sam kao odrastao covjek od 35+, pazenje roditelja nije uopste upitno.auspuhc wrote: ↑11/05/2022 15:42Project Lucian wrote: ↑11/05/2022 14:38
Kako ostaviti muškarca koji ti može osigurati finansijsku nezavisnost, lakše ga je posvađat sa roditeljima, nije ni prva ni zadnja koja je tako uradila. On da je pametan trebo bi nju odhebat, nije joj minđa od zlata jbt.![]()
Zamisli ti sad je problem i sto je dobar covjek pa misli i brine o svojim roditeljima koji su ili u penziji ili pred istom.
Eh, jesmo zaostali...vjerovatno si i ti mamin sin koji ne može dva dana bez da je vidiš.Project Lucian wrote: ↑11/05/2022 14:38Kako ostaviti muškarca koji ti može osigurati finansijsku nezavisnost, lakše ga je posvađat sa roditeljima, nije ni prva ni zadnja koja je tako uradila. On da je pametan trebo bi nju odhebat, nije joj minđa od zlata jbt.
Znaci po tvojoj logici, ja trebam to da uradim njemu...hmm interesantno
Project Lucian wrote: ↑11/05/2022 14:38Kako ostaviti muškarca koji ti može osigurati finansijsku nezavisnost, lakše ga je posvađat sa roditeljima, nije ni prva ni zadnja koja je tako uradila. On da je pametan trebo bi nju odhebat, nije joj minđa od zlata jbt.
I to je razumljivo i ja cesto mislim kako bi se on snasao vani, jer je dosta drugaciji od mene - ja sam se cesto selila, studirala vani.. meni je to sasvim OK. I cesto mislim da li bi nam to bio teret i kako bi sve izgledalo. Ali ako ostanemo ovako, ostajemo u njegovom svijetu, samo u krugu njegovih, koji uopste nisu jednostavna porodica...osjecam se kao dijete s njim, a ne kao odrasla osoba, jer smo mi stalno okruzeni njegovim roditeljima..kada nismo zajedno on je s njima ili sa svojom bracom i sestrom..ni prijatelji mu nisu toliko bitni, izlasci i slicno.soha96 wrote: ↑11/05/2022 15:47 To za selidbu treba rijesiti na vrijeme ili trazi drugog partnera. Imas osobe koje jednostavno ne zele da zive vani. To sto si mu ti sad nova porodica, ne znaci da nema staru plus prijatelje i ostatak zivota pa da to sve ostavlja i ide vani zapocinjati zivot od nule. Nije zivot samo novac i zena.
Preskocio si dio u kojem on zivi u mom stanu i ja imam bolju financijsku pozadinu od njega i stabilan posao-Chesterfield- wrote: ↑11/05/2022 16:43Project Lucian wrote: ↑11/05/2022 14:38
Kako ostaviti muškarca koji ti može osigurati finansijsku nezavisnost, lakše ga je posvađat sa roditeljima, nije ni prva ni zadnja koja je tako uradila. On da je pametan trebo bi nju odhebat, nije joj minđa od zlata jbt.
Ona ga ne zaslužuje!
Ovi što ti kažu da će situacija biti drugačija/bolja kad/ako se udaš za njega su vrlo naivni. Može biti samo gore. Jer takve porodične dinamike se samo intenziviraju i onda će se i od tebe (i vašeg djeteta ako biste ga imali) očekivati da visite s njegovom rodbinom, i još više će vam se miješati u život.angie_ wrote: ↑11/05/2022 16:46I to je razumljivo i ja cesto mislim kako bi se on snasao vani, jer je dosta drugaciji od mene - ja sam se cesto selila, studirala vani.. meni je to sasvim OK. I cesto mislim da li bi nam to bio teret i kako bi sve izgledalo. Ali ako ostanemo ovako, ostajemo u njegovom svijetu, samo u krugu njegovih, koji uopste nisu jednostavna porodica...osjecam se kao dijete s njim, a ne kao odrasla osoba, jer smo mi stalno okruzeni njegovim roditeljima..kada nismo zajedno on je s njima ili sa svojom bracom i sestrom..ni prijatelji mu nisu toliko bitni, izlasci i slicno.soha96 wrote: ↑11/05/2022 15:47 To za selidbu treba rijesiti na vrijeme ili trazi drugog partnera. Imas osobe koje jednostavno ne zele da zive vani. To sto si mu ti sad nova porodica, ne znaci da nema staru plus prijatelje i ostatak zivota pa da to sve ostavlja i ide vani zapocinjati zivot od nule. Nije zivot samo novac i zena.
sin može biti mamin i tatin,ne tetkin,strinin,isto tako i kćerka,mamina, tatinano_sikiriki wrote: ↑11/05/2022 10:32 Imaš temu "Život sa roditeljima poslije 30-te." Tamo imaš koliko hoćeš maminih sinova, kao taj tvoj.Pa vidi šta pišu i vrlo lako ćeš skontati na kojem si mjestu i želiš li takav život.
a šta je sa tvojim roditeljima,braćom ,sestrama ako ih imaš,smeta li njemu tvoj odnos sa njima?angie_ wrote: ↑11/05/2022 11:19Ma ne vidim neprijatelje u njima...oni su takvi kakvi jesu. Mozda ih ne razumijem, ali ja nisam u vezi s njima.immuno wrote: ↑11/05/2022 11:08 Mozda nisam dala pravi odgovor na tvoje pitanje al imam osjecaj da velike protivnike vidis u njegovoj familiji, tesko ili nikako to neces promijeniti,. Zao mi je zvuci surovo al tako je, jedino sto mozes uraditi prihvatiti I nastojati uzivati u tome koliko je moguce I koliko to zelis. Ima jedna surova poslovica koju mrzim Ali tako je.
Druge ljude nemozes promijeniti samo svoj prema njima. Sve u zivotu je uzimanje I davanje, nekad moras nesto uzeti sto ti nije drago al opet si zadovoljan jer si dobio nesto sto ti je puno vaznije od toga.
Samo kazem pozadinu koja mozda dovodi do njihove zavisnosti o njemu.
Ali na kraju on odlucuje, on je taj koji zeli da tako odrzava taj odnos, ne oni. Vrlo djetinjasto ponasanje.
Moja porodica zivi u drugom gradu.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑11/05/2022 17:00a šta je sa tvojim roditeljima,braćom ,sestrama ako ih imaš,smeta li njemu tvoj odnos sa njima?angie_ wrote: ↑11/05/2022 11:19
Ma ne vidim neprijatelje u njima...oni su takvi kakvi jesu. Mozda ih ne razumijem, ali ja nisam u vezi s njima.
Samo kazem pozadinu koja mozda dovodi do njihove zavisnosti o njemu.
Ali na kraju on odlucuje, on je taj koji zeli da tako odrzava taj odnos, ne oni. Vrlo djetinjasto ponasanje.
Što se mene tiče, jeste, iako se iz nekog razloga ne koristi taj izraz kod nas. I jednako je problematično za one koji ne žele tako živjeti, kao i "mamini sinovi".kakavdanakneiskustvu wrote: ↑11/05/2022 17:20 ok,postoje takve osobe,ja sam bio u braku sa ženom koja je godišnji odmor htjela provoditi isljučivo sa porodicom u kojoj se rodila,takođe slaviti novu godinu ,praznike,je li to mamina kćerka ?
no_sikiriki wrote: ↑11/05/2022 17:36Što se mene tiče, jeste, iako se iz nekog razloga ne koristi taj izraz kod nas. I jednako je problematično za one koji ne žele tako živjeti, kao i "mamini sinovi".kakavdanakneiskustvu wrote: ↑11/05/2022 17:20 ok,postoje takve osobe,ja sam bio u braku sa ženom koja je godišnji odmor htjela provoditi isljučivo sa porodicom u kojoj se rodila,takođe slaviti novu godinu ,praznike,je li to mamina kćerka ?
Svidja mi se tvoj jednostavni nacin trollanja
Meni je to isto...u najmanju ruku kako god to zvao i kojeg god da je osoba spola..kakavdanakneiskustvu wrote: ↑11/05/2022 17:20 ok,postoje takve osobe,ja sam bio u braku sa ženom koja je godišnji odmor htjela provoditi isljučivo sa porodicom u kojoj se rodila,takođe slaviti novu godinu ,praznike,je li to mamina kćerka ?