eksplozije u Londonu

Post Reply
stidljiv

Post by stidljiv »

Ne opravdavam ja ubijanje civila...ni blizu tome...poenta je sta su britanska i americka politika uradile u afganistanu i iraku...bez nekog valjanog razloga...cista okupacija...i vi sad ocekujete da ti ljudi budu mirni i da na sve to gledaju sa odusevljenjem ?? Razmisli malo pa onda komentarisi...

Sve u zivotu ima svoj razlog...Nista se ne desava tek tako...
stidljiv

Post by stidljiv »

Fair Life wrote:
melina wrote:(...)
ali, tesko je vjerovati da je to uradio izolirani pojedinac koji nije u vezi s bilo kakvom politickom ili slicnom organizacijom...
(...)
Kazes... nije pojedinac, nego organizacija!! U ovom grmu lezi zec.

Otud se i javila potreba za borbu protiv svjetskog terorizma i... treba je neumoljivo nastaviti.
A ustvari se vodi politika protiv islama i sve sto je povezano sa islamom... odmah se za ovo optuzuje neka teroristicka organizacija, naravno islamska...zar nije to malo cudno ?
koop

Post by koop »

Pa onda majstore pusku u ruku i idi oslobadjaj.

Nema opravadnja niti prostora za bilo kakve vrste komentara osim da je ovo zvjerstvo.

Naravno ako si covjek.

Ako nisi, e tu ti onda vise niko ne moze pomoci, osim mozda dragog Boga.
kawan

Post by kawan »

hananah wrote:Ne bih ni s kim da se raspravljam, ne slazem se s onim "oko za oko, zub za zub" to mi je bolesno. Ponavljam da u Londonu zive sve moguce svjetske nacije i nema opravdanja za ovo ni slucajno :x
An eye for an eye makes the whole world blind
hananah

Post by hananah »

Koop: Onog trenutka kada pocnete opravdavati ubijanje civila shvatite da ste se spustili na razinu zivotinje.
Koope znam sta si htio reci ali ipak zivotinje ubijaju iz potrebe ne iz osvete, a to je ogromna razlika, ovi koji su postavili bombe su cudovista, zvijeri, isto kao sto su zvijeri oni koji ubijaju u Afganistanu ili Palestini ili Izraelu, isti oni koji su ubijali u Bosni, to je sve isto.
Ne interesuje me religija, ne interesuje me politika, zao mi ljudi nevinih ma gdje god oni bili, i gnusam se onih koji se sluze ovakvim niskim udarcima kao sto je postavljanje bombi i ubijanje nevinih civila. Nezvanicno iza toga stoji al kaida. Ja ne svrstavam sve Arape u istu vrecu i zato cu opet ponoviti da se svijet boji Arapa zbog al kaide, koja je gnusna kao i bilo koja druga teroristicka organizacija.
TERORIZAM NISTA NE RJESAVA SAMO STVARA RAZDOR I MRZNJU :x
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Image

Image
Zadig

Post by Zadig »

TEMA:

Image

danke

skupljajte informacije ako imate, a manite se balkanske suplje bar na trenutak
samir.konic

Post by samir.konic »

hananah wrote:London je najnerasistickiji grad na svijetu. Prokleti arapski extremisti, zbog njih i na postene Arape svi gledaju sa strahom. Ja bih oko tog Avganistana izgradila zid i ne bih im nikad dala nigdje da idu. Prokletnici

Sta su se hteli englezi k*rcit po Iraku (izvinte za izreku), misle mogu da ubijaju i muce hiljade zivila a da im se to ne vrati.

Cudno mi je bilo sto nije ovo ranije bilo, al izgleda cekali pravi moment da im se osvete. Sad se skupljaju 8 najbogatsijih nacija u Londonu, i bush snjima takodje.
koop

Post by koop »

hananah,
Nisam htio da vrijedjam zivotinje, al' da ne bih poceo psovati to je nekako izaslo prvo. Elem, ocigledno se slazemo, samo me boli koliko bolesnika zivi medju nama.
Prenj

Post by Prenj »

stidljiv wrote:
Fair Life wrote:
ali, tesko je vjerovati da je to uradio izolirani pojedinac koji nije u vezi s bilo kakvom politickom ili slicnom organizacijom...
(...)

Otud se i javila potreba za borbu protiv svjetskog terorizma i... treba je neumoljivo nastaviti.
A ustvari se vodi politika protiv islama i sve sto je povezano sa islamom... odmah se za ovo optuzuje neka teroristicka organizacija, naravno islamska...zar nije to malo cudno ?
Cudno???
Ne, nego su Englezi sami sebi postavili bombu, da bi mogli da optuze arapske teroriste, bas kao sto smo i mi sami sebe bombardovali na Markalama da bi optuzili Radovanove Srbe. :x

Monstrume. Nikakve razlike nema izmedju tebe i drustva sa Ravne Gore.
mr2

Post by mr2 »

..
The_Fluid

Post by The_Fluid »

prije nego dodje do tacke da moram editovati vase komentare, molba da tema ostane u okviru normlanog razgovora, bez uvreda i psovki.
Zadig

Post by Zadig »

HALO TEMA IMA LI TEEEEE!!!!!!
TRAZI SE TEMA!!!!
Prenj

Post by Prenj »

..edited by moderator
3per

Post by 3per »

Na King's cross-u broj zrtava je dvoznamenkast.

2 potvrdjeno mrtvo Na Aldfate East stanici, 95 povredjeno, od tofa 7 u kriticnom stanju.

Manite se suplje. Uvijek neduzni stradaju, bilo u Engleskoj, bilo u Afganistanu.
kawan

Post by kawan »

mr2 wrote:..
ciniti se, sam sjed i suti, kad ne j.. srbovima sto bi name samo se pretvaraj da nisi znao da nisi cuo i nisi kriv ma boli te kofer covjece, imamo imi DANE
hananah

Post by hananah »

Da Samire Konicu, okupljaju se na Britanskom ostrvu to je istina. Ali razlog njihovog okupljanja je rjesavanje gladi u Africi.
I fakat nema opravdanja za ovo, nema i gotovo, licno sam izgubila puno familije i to uze u proslom ratu i sta bih sad trebala - minirati kucu od susjeda srba koji su povratnici i za koje se cak govorka da su direktno ucestvovali u proslom ratu :x Ne pada mi na pamet, time nista niko nije rjesio pa necu ni ja niti ce bilo ko ikad ista rijesiti na taj nacin :(
I bilo bi lijepo kada bi se malo postovanja pokazalo prema zrtvama ovog gnusnog napada a ne trazilo opravdanje za njega (kao sto to pojedinci rade), pa kako mozete biti sigurni da vam neko od poznanika nije zrtva tog napada :x
stidljiv

Post by stidljiv »

zuti karton stidljivi, rekoh drzite se teme!!!

moderator
Prenj

Post by Prenj »

http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/2765041.stm
Sunday, 16 February, 2003, 04:10 GMT
'Million' march against Iraq war

Image

Hundreds of thousands of people have taken to the streets of London to voice their opposition to military action against Iraq.

Police said it was the UK's biggest ever demonstration with at least 750,000 taking part, although organisers put the figure closer to two million.
Vjerovatno su neki od onih koji su bili ovdje, takodje zrtve terorista :( :x
3per

Post by 3per »

ITV govori o najmanje 20 mrtvih.

A Government spokesman has talked of 20 people dead in the incidents. A rescue operation is underway on the Underground at King's Cross station.

http://www.itv.com/news/index_13569.html
melina

Post by melina »

stidljiv wrote:
Fair Life wrote:
(...)

naravno ... treba se boriti protiv terorizma ...

ali cim se boris, cinis nasilje i ubijas ...i odmah se priblizis onoj tankoj crti koja razdvaja zlo od dobra...

pa se onda postavlja pitanje.... sta je terorizam ? bilo kakav teror ili samo teror s ciljem da se postigne neki politicki cilj ...

posto se ovaj drugi slucaj uzima mnogo ozbiljnije (jer vlast je vlast ... ), onda se namece pitanje.... ko bi nam to mogao ugroziti vlast ?

koja je to sila koja ima neku moc (energetski izvori, nafta, natalitet...) dovoljno veliku da moze izigravati dezurnog krivca, neprijatelja koji nikad ne spava ... sad vec kad je rusija u komi ???

tu dolazimo do odgvora zasto u zadnje vrijeme imamo stalno istog neprijatelja.... :roll:

taj se krug ne moze prekinuti dok svijest ljudi... velikog broja ljudi, ne bude na tako visokoj razini da postuju ZIVOT drugoga bez ozbira na razlicitosti...

do tada ce se manipulirati s nama na sve moguce nacine

---
melina
ljudi su mrtvi, po ko zna koji put, samo na drugom dijelu planete, a glede borbe molim te novu temu pokreni
moderator
Zadig

Post by Zadig »

u ovih prvih par sati vlada ce gledati da da sto je manje moguce kvantitativnih informacija...
ide se na sanaciju situacije, a poslje ce biti pravy body count
3per

Post by 3per »

Britanski ministar unutrasnjih poslova je smanjio broj napada.

Charles Clarke prica o 4 eksplozije, 3 u metrou i jedna u busu.

(spiegel.de)
hananah

Post by hananah »

Haj ti melina otvori sebi drugu temu o terorizmu, pusti nas da razmjenjujemo informacije o ovoj temi na ovoj temi, a ti se raspravljaj negdje drugo molim te :x
samir.konic

Post by samir.konic »

..
Post Reply