Sve potrebnr informacije imas ovdje pa opletiDreamBosnia wrote: ↑07/10/2021 19:59 Da li ima neko preporuku za neku firmu u Sarajevu gdje ne rade kokoške/sirovine/hinje/kompleksaši (mentalni sklop zaposlenika koji uz političare rastjeruje ljude iz BiH)-firmu sa zdravim okruženjem, ne postavljaju glupa pitanja na intervjuu, nisu paranoični (nisu svi bolesno ambiciozni, ima nas normalnih), nude obuku početniku (niko ne može steći određene tehničke vještine i godine radnog iskustva ako ne radi, nismo mi krivi što nema prakse na faksu, ne bi ni oni koji su "popili svu pamet svijeta" stekli godine iskustva da ih neki tečić, jaran ili politički kolega nije ubacio), ne traže štelu (rade kao ekonomisti osobe bez ikakvih kvalifikacija ili bez neke struke koja se s poslom može povezati), nude razvoj karijere (ne želim biti "teta kopirka"), i sl.? Tražim posao ekonomiste. Poslala sam trocifren broj CVa, dobila dvocifren broj intervjua i nijedan posao.![]()
Il' su drugi natprosječno pametni, il' sam baksuz, il' se nalazim u pogrešnoj državi?![]()
Nisam inače hejter, al' ova situacija u BiH i traženje posla ubi u pojam.![]()
jadi-nas-nezaposlenih-t114485.html?start=4650