Senad Hadzifejzović...

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
CiCiban

Post by CiCiban »

u jednom trenutku je neko izgovorio recenicu koju nisam u stanju ponovit.. islo je otprilike ovako '' a kada bi se sabrala medjusobna udaljenost svih gradova iz kojih su se nasi reporteri javljali iznosila bi bla.bbla.ooo kilometara..''
:roll: sjetih se artura denta dok je slusao poeziju
Prenj

Post by Prenj »

CiCiban wrote:u jednom trenutku je neko izgovorio recenicu koju nisam u stanju ponovit.. islo je otprilike ovako '' a kada bi se sabrala medjusobna udaljenost svih gradova iz kojih su se nasi reporteri javljali iznosila bi bla.bbla.ooo kilometara..''
:roll: sjetih se artura denta dok je slusao poeziju
Prolupo covjek pred nasim ocima :(
Dokaz kako visak sujete i najvece talente moze upropastiti :(
CiCiban

Post by CiCiban »

:-) od toga pati i vlasnik kuce .. ili kako se to danas ..jednostavnije kaze :roll: :D GAZDA!!!1 :P :P
karanana

Post by karanana »

nisam bio u toku pa moze li mi neko reci...jeli to nema vise centralnog dnevnika? zasto?
Prenj

Post by Prenj »

Kao da je na Senada profesionalno okruzenje krajnje negativno utjecalo ...
U zadnjem Centralnom, Adnan Rondic se, u nekoliko navrata, javlja iz Srebrenice kao da su Jadranski susreti u pitanju, a ne deset godina tragedije u kojoj je 8000 ljudi ubijeno.
edu

Post by edu »

dobro si prenj..malo malo pa se smjeska..vise je licilo na prijenos uranka sa vrela bosne..zna li neko kada ce praviti ljetnu pauzu..ili ce biti antologijskih dnevnika sa plaze u tucepima..kamerman neki ceh..a u kadru hadziface family.. :D :D :D
El-Vedex

Post by El-Vedex »

Cuj JapaJakovac . . .
Pa ko si ti sad Edu i ostali da nekog nazivash takvim imenom . . .
Dje je tu osjecaj za odmejrenost , OK covjek ti se ne svodja pa shta . . .
Ja kazem da nije bilo Senada , mi bi ga morali izmisliti . . . Senad ima novinarsku Harizmu kakvu malo novinara ima . . . Ali on je prije svega da razjasimo voditelj . . . To da ima gafova se moze tolerisati , kad nekoga stavish pod lupu to ti tako dodje . . . Bash bih volio vidjeti tebe pred Auditorijem. To shto je Senada kritikov'o Ozren Kebo je sasvim normalna stvar jer je Kebo novinar , majstor svog zanata i on si to pravo moze priustiti .
Ja lichno mislim da Senad ono shto radi dobro radi . . . A iz ovih kritika na njegovu sujetu i ambiciju nevidim nishta drugo nego drugu sujetu koja nije uspjela izaci iz anonimnosti . . . pothranjenu sa onom nashom klasichnom Bosanskom mrznjom prema koliko toliko uspjesnim ljudima svog zanata . . . Jer Da. Senad Hadzifejzovic jeste uspjeshan novinar i da Senad Hadzifejzovic jeste sujetan u onoj mjeri koja je dovoljna da uspije u svom poslu. Sujeta je ljudska i sve dok ne predje u bezobrazluk moze se tolerisati.
Jer i Senad je gospodo draga sasvim normalan covjek sa svim svojim vrlinama i manama , i Senad treba negdje da otputuje , da se promovira , da ubire plodove svoga rada . . . Ko mu na tome zamjeri taj je ili glup ili krajnje zavidan.
Ni meni ponekad ne pashe kako se neke stvari interpretiraju ili shto neka vijest nije u udarnom terminu ali nije to razlog da kritikujem nekoga iz ugla totalno ne primjerenog da bi se podveo pod subjektivnu uvredu covjeka koji radi. A onaj ko radi taj ce ponekad da i pogrijeshi . . .
Ali to nije razlog da se neki forumash nadje i da prishiva nadimak koji nema nikakve veze sa poslom kojim se dotichni bavi.
JEr sve mi je ovo lichilo ko da je iz pera Senada Avdica , novinara kojeg slabo cijenim zbog svog neprofesionalizma , prostachkog jezika i kvazi intelektualnih kovanica kojim pokushava da plijeni javno mnijenje . . . Ali ga opet nezelim napadati jer jeto njegov nachin i imidz novine u kojoj radi.
I zato mi ne smeta ni to sto su Hadzifejzovicevi dnevnici ponekad pre ekskluzivni . . . A vecinom i jesu . . . Jel i pomenuti Arnold je vjerovatno nekom ekskluzivan. Meni istina nije. Ali nikad nebih volio da krojim svijet po svojim arshinima . . . A hvala bogu pa nije ni po arshinima Edua . . .

Zato neka nama Senada Hadzifejzovica . . . Dine Kassala , Zdravka Grebe , Dine Merlina , Gorana Bregovica , Ozrena Kebe , Miljenka Jergovica, brace Bosmal :), Tanovica , Sidrana . . . itd . . . pa cak i do vjecito isfrustriranog novinara Senada Avdica. . .
Jer svi su oni dio mozaika Bosne i Hercegovine koji neshto javno radi.

Toliko
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

El-Vedex wrote:Cuj JapaJakovac . . .
Pa ko si ti sad Edu i ostali da nekog nazivash takvim imenom . . .
Dje je tu osjecaj za odmejrenost , OK covjek ti se ne svodja pa shta . . .
Ja kazem da nije bilo Senada , mi bi ga morali izmisliti . . . Senad ima novinarsku Harizmu kakvu malo novinara ima . . . Ali on je prije svega da razjasimo voditelj . . . To da ima gafova se moze tolerisati , kad nekoga stavish pod lupu to ti tako dodje . . . Bash bih volio vidjeti tebe pred Auditorijem. To shto je Senada kritikov'o Ozren Kebo je sasvim normalna stvar jer je Kebo novinar , majstor svog zanata i on si to pravo moze priustiti .
Ja lichno mislim da Senad ono shto radi dobro radi . . . A iz ovih kritika na njegovu sujetu i ambiciju nevidim nishta drugo nego drugu sujetu koja nije uspjela izaci iz anonimnosti . . . pothranjenu sa onom nashom klasichnom Bosanskom mrznjom prema koliko toliko uspjesnim ljudima svog zanata . . . Jer Da. Senad Hadzifejzovic jeste uspjeshan novinar i da Senad Hadzifejzovic jeste sujetan u onoj mjeri koja je dovoljna da uspije u svom poslu. Sujeta je ljudska i sve dok ne predje u bezobrazluk moze se tolerisati.
Jer i Senad je gospodo draga sasvim normalan covjek sa svim svojim vrlinama i manama , i Senad treba negdje da otputuje , da se promovira , da ubire plodove svoga rada . . . Ko mu na tome zamjeri taj je ili glup ili krajnje zavidan.
Ni meni ponekad ne pashe kako se neke stvari interpretiraju ili shto neka vijest nije u udarnom terminu ali nije to razlog da kritikujem nekoga iz ugla totalno ne primjerenog da bi se podveo pod subjektivnu uvredu covjeka koji radi. A onaj ko radi taj ce ponekad da i pogrijeshi . . .
Ali to nije razlog da se neki forumash nadje i da prishiva nadimak koji nema nikakve veze sa poslom kojim se dotichni bavi.
JEr sve mi je ovo lichilo ko da je iz pera Senada Avdica , novinara kojeg slabo cijenim zbog svog neprofesionalizma , prostachkog jezika i kvazi intelektualnih kovanica kojim pokushava da plijeni javno mnijenje . . . Ali ga opet nezelim napadati jer jeto njegov nachin i imidz novine u kojoj radi.
I zato mi ne smeta ni to sto su Hadzifejzovicevi dnevnici ponekad pre ekskluzivni . . . A vecinom i jesu . . . Jel i pomenuti Arnold je vjerovatno nekom ekskluzivan. Meni istina nije. Ali nikad nebih volio da krojim svijet po svojim arshinima . . . A hvala bogu pa nije ni po arshinima Edua . . .

Zato neka nama Senada Hadzifejzovica . . . Dine Kassala , Zdravka Grebe , Dine Merlina , Gorana Bregovica , Ozrena Kebe , Miljenka Jergovica, brace Bosmal :), Tanovica , Sidrana . . . itd . . . pa cak i do vjecito isfrustriranog novinara Senada Avdica. . .
Jer svi su oni dio mozaika Bosne i Hercegovine koji neshto javno radi.

Toliko
Novinar ili voditelj?
davis.ba

Post by davis.ba »

Nevjerovatno kako kod nas ljudi sve živo mrze, šta kod se pokrene, šta kod neko uradi, mora se naći makar neko ko će sve to popljuvati iako nema nikakve veze sa konkretno tom temom. Centralni dnevnik je jedna od rijetkih emisija na ovim našim programima koja je izuzetno dobra. Sad bi mogao navoditi redom sve gluposti koje ste napisali ovdje ali vidim da nema tu fajde.

Ljudi nemojte toliko mrziti, ako vam se ne sviđa neko, ili nešto nemojte to pratiti i završena priča. A ne pisati eseje i romane o tome kako je neko po vama loš, pa kao onda kad napišeš kako je neko loš ti ćeš postati bolji. :shock:

P.S.
Ako mislite da možete bolje bujrum pa uradite bolje i riješena stvar.
Prenj

Post by Prenj »

davis.ba wrote: ...
Centralni dnevnik je jedna od rijetkih emisija na ovim našim programima koja je izuzetno dobra. Sad bi mogao navoditi redom sve gluposti koje ste napisali ovdje ali vidim da nema tu fajde.
...
Bilo bi dobro ako bi mogao dodati i pokoji argument.
El-Vedex

Post by El-Vedex »

DaysleepeR wrote:
El-Vedex wrote:

Novinar ili voditelj?
Novinar je po obimu shiri pojmam od pojma voditelj . . . Shto znachi voditelj je isto tako i novinar , i kolumnist je novinar, pa imamo i novinara istrazivacha itd. .. itd...
Kao u svakoj profesiji pa i u novinarskoj imamo neshto shto se zove specijalizacija za odredjeni segment te profesije . . .

Jeli ti sad jasno ili treba josh nesto da kazem.
davis.ba

Post by davis.ba »

Prenj wrote:
davis.ba wrote: ...
Centralni dnevnik je jedna od rijetkih emisija na ovim našim programima koja je izuzetno dobra. Sad bi mogao navoditi redom sve gluposti koje ste napisali ovdje ali vidim da nema tu fajde.
...
Bilo bi dobro ako bi mogao dodati i pokoji argument.
Ukratko šta se meni sviđa:

Voditelj kao centralna figura dnevnika je svakako najbolji u državi. Sam koncept emisije je tako napravljen da emisija nije klasični dnevnik od pola sata u kome se napravi par priloga i onako suhoparno ispriča što imamo priliku vidjeti na svim ostalim televizijama, znači emisija iako je dnevnik je drugačija i samim tim mnogo primamljivija za gledati.

Pored klasičnih priloga tu je i dio emisije posvećen isto tako problemima ali iz drugog ugla kroz face to face, što je isto tako pozitivno, daje cijeloj emisiji raznovrsnost, i jednostavno ne dosadi gledati cijelu emisiji iako traje nekad i preko sat vremena. Cijela emisija zamišljena kao sedmični pregled dešavanja pokriva sva značanija dešavanja u državi i u svijetu.

Nešto što je jako važno i dobro jesu i različiti prilozi tipa "idemo dalje" koji su posvećeni najčešće uspješnim mladima i jednostavno pozitivnim stvarima kojih tako malo ima, a što ne vidimo ni na jednom drugom dnevniku. U emisiju se uključuju novinari, političari, drugi zanimljivi ljudi iz cijelog svijeta, što opet nema nijedan drugi dnevnik. Važan dio emisije su i svakako prilozi "opasne priče" koje radi Sidran tako da se itekako može šta pametno i čuti.

Sama emisija ima odličan grafički i scenski dizajan što daje na sve to još jednu dozu profesionalizma i kvalitete, tako da to sve zajendno odlično izgleda.

Ovo je ono iz glave što sam se trenutno sjetio.
horoz

Post by horoz »

CD je najkvalitetnija info emisija u BiH. Ima bisera ali imaju ih i ostali znatno više.
Nećete valjda porediti sad FTV dnevnik i sl. sa CD-om.
El-Vedex

Post by El-Vedex »

davis.ba wrote:
Prenj wrote:
davis.ba wrote:

Ukratko šta se meni sviđa:

Voditelj kao centralna figura dnevnika je svakako najbolji u državi. Sam koncept emisije je tako napravljen da emisija nije klasični dnevnik od pola sata u kome se napravi par priloga i onako suhoparno ispriča što imamo priliku vidjeti na svim ostalim televizijama, znači emisija iako je dnevnik je drugačija i samim tim mnogo primamljivija za gledati.

Pored klasičnih priloga tu je i dio emisije posvećen isto tako problemima ali iz drugog ugla kroz face to face, što je isto tako pozitivno, daje cijeloj emisiji raznovrsnost, i jednostavno ne dosadi gledati cijelu emisiji iako traje nekad i preko sat vremena. Cijela emisija zamišljena kao sedmični pregled dešavanja pokriva sva značanija dešavanja u državi i u svijetu.

Nešto što je jako važno i dobro jesu i različiti prilozi tipa "idemo dalje" koji su posvećeni najčešće uspješnim mladima i jednostavno pozitivnim stvarima kojih tako malo ima, a što ne vidimo ni na jednom drugom dnevniku. U emisiju se uključuju novinari, političari, drugi zanimljivi ljudi iz cijelog svijeta, što opet nema nijedan drugi dnevnik. Važan dio emisije su i svakako prilozi "opasne priče" koje radi Sidran tako da se itekako može šta pametno i čuti.

Sama emisija ima odličan grafički i scenski dizajan što daje na sve to još jednu dozu profesionalizma i kvalitete, tako da to sve zajendno odlično izgleda.

Ovo je ono iz glave što sam se trenutno sjetio.
Eto culi ste covjeka . . . Bravo.

Daj ti sad Argument zbog kojeg je CD losh . . . A da se ne dotiche subjektivnog odnosa prema voditelju , tj. o tome kako je on prepotentan , sujetan i slichne gluposti . . .
Uporedi ga sa slichnom emisijom sa drugig TV kuca . . .
Argumentiraj . . . kad vec trazish Argumente
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

El-Vedex wrote:
DaysleepeR wrote:
El-Vedex wrote:

Novinar ili voditelj?
Novinar je po obimu shiri pojmam od pojma voditelj . . . Shto znachi voditelj je isto tako i novinar , i kolumnist je novinar, pa imamo i novinara istrazivacha itd. .. itd...
Kao u svakoj profesiji pa i u novinarskoj imamo neshto shto se zove specijalizacija za odredjeni segment te profesije . . .

Jeli ti sad jasno ili treba josh nesto da kazem.
A vidis bas sam te navuko jer se pravis pametan.

Voditelj se na zapadu zove "talking-head" znaci neko ko dobro izgovara napisano kome apsolutno sve sadrzaje priprema tim NOVINARA.

Prema tome, zalim slucaj ali voditelj nije novinar, ogromna je razlika.

Necu uopste komentarisati tvoju "podjelu" novinara na novinara-kolumnista, novinara-istrazivaca itd., to se sve zove jednostavno novinar.

A voditelj je tv ili radijsko lice/glas, jedna vrsta javne licnosti, ali daleko od novinara.

Da li je festivalski voditelj novinar? :)

Ovaj je mislis novinar je govori o dnevno politickim temama? :D:D
El-Vedex

Post by El-Vedex »

DaysleepeR wrote:
El-Vedex wrote:
DaysleepeR wrote:
Cuj ti njega . . . "navuko me" . . . .

Ja se ne pravim pametan , nego jesam dovoljno pametan . To shto se neshto na zapadu naziva tako kako se naziva ("talking-head") , neznachi da je apriori univerzalija koja ce da definishe neki pojam .
Pazi shta sam ja na pocetku rekao , Novinarstvo je po obimu pojam shiri od Voditelja.
Ako neznash shta to znachi onda nema svrhe da nastavljam dalje najvishe zbog toga shto je to cisto skretanje sa teme . . . Ti si od svega pomenutog nashao da cijepidlachish izmedju Novinar i Voditelj . . .
Izbicu ti i taj argument iz ruke pa reci da je Hadzifejzovic i jedno i drugo i to vrlo uspjeshno .

A da ne bih ispao totalno ne fer i sujetni egoista reci cu da i ti imash pravo u svojoj tvrdnji izmedju Novinara i Voditelja , Naravno da svaki voditelj nije novinar . . . Pa to je valjda jasno . . .
Ovdje je rijech o Hadzifejzovicu kao novinaru i voditelju jedne prilichno normalne i za nashe uslove EXLUZIVNE:) emisije .

A ti ako mislish da sam ono gore rekao samo da bih se napravio pametan onda si prilichno nezreo i izkompleksiran .
Moje je lichno pravo da ocekujem da ovo chita dovoljno educiran auditorij koji shvata shta hocu reci a ne da me "navlachi" ko na kakvom trecerazrednom kvizu.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Izvini ali Hadzifejzovic je klasicni talking head.

Taj covjek nije nikad otisao na teren i napravio reportazu niti je napisao clanak u novinama, a kamoli komentar na nesto.

On je lice koje zna da iskreno prenese nesto sto neko drugi istrazi i napise, dakle klasicni talking head.

Da je uspjesan nije, realno on radi na maloj, lokalnoj mahalsko-dijasporskoj televizijici u povoju za koju je i trenutna produkcija i programska sema prevelik zalogaj pa su puni gafova.
edu

Post by edu »

razmisljao sam da li da ti odgovorim ili ne..(tebi El-Vedex)..jer po tvom stilu pisanja i pravopisnim greskama mislim da to ne zasluzujes..no..kako trenutno nemam pametnijeg posla..rekoh hajde da napisem koju...

prvo..mislim da sam kompetentan da bih mogao pricati na ovu temu..jer me samo jos jedan ispit dijeli od diplomskog rada na odsjeku zurnalistika..iako sam svjedok da to vise, nazalost, nije nikakvo mjerilo..taj fakultet nije zavrsio samo onaj ko ga nije upisao..tvoje kvalifikacije?

drugo..nikad nisam rekao da mi se senad ne svidja..ne svidja mi se to sto on radi...

trece..ovo oko karizme je subjektivna stvar..tebi je to karizma..meni nesto drugo..vec su te drugi naucili da biti voditelj ne znaci i biti novinar..problem je taj sto je senad urednik cd-a..ali prvo nauci razliku izmedju voditelja i novinara...

cetvrto..senadova sujeta je davno presla u bezobrazluk..njegova "ekskluzivnost" vec odavno pravi milione gledalaca u nasoj drzavi budalama..no..nije on kriv..krive su te budale koje i ne primjecuju da su budale..kriva je neprosvjecenost..zato i tebi ne zamjeram...

peto..nisam mu ja prisio taj nadimak nego senad avdic..da citas sta drugo osim avaza i gledas neku drugu televiziju osim hayata mozda bi to i znao...

sesto..hvala ti na ovom sto nalazis slicnost izmedju mog stila pisanja i stila pisanja senada avdica...

sedmo..ne krojim ja svijet po svojim arsinima..kako ti rece..nego samo normalno rezonujem..od cega bi imali vise koristi ljudi u nasoj drzavi: od (neemitovanog) priloga o pomoci narodnoj kuhinji ili od (emitovanog) priloga o arnoldu koji nam ekskluzivno otkriva da je disneyland u californiji...

osmo..i edwin po je dio mozaika koji NESTO javno radi...

ukazujem na greske..koje su ocigledne..je li u dnevniku treba da bude promocija spota "burek"?..zasto nema promocije spotova drugih muzicara???..zato sto je hadzija veliki ahbab sa senadom..mahala ima prioritet..sto se tice grafike..i scene..to nema veze sa senadom..spice je uradila fabrika..(salem kantardzic)..a scenu je postavio cini mi se dino mustafic i njegov otac mustafa koji jedan od boljih kamermana u bivsoj jugi..ali je zato senad nasao za shodno da poslije kritikuje fabriku sto je skoro iste spice napravila i federalnoj..tu mozete prepoznati sav njegov ciganluk..ne moze niko imati iste..priblizno iste spice k'o ja..bez obzira sto ja nisam idejni tvorac tih spica..bijednik...

ne zelim cd porediti sa drugim emisijama jer je ovo tema o senadu i njegovom cd-u..bujrum otvorite temu o dnevniku ftv-a pa cemo pricati...
rei

Post by rei »

El-Vedex wrote:
davis.ba wrote:
Prenj wrote: Eto culi ste covjeka . . . Bravo.

Daj ti sad Argument zbog kojeg je CD losh . . . A da se ne dotiche subjektivnog odnosa prema voditelju , tj. o tome kako je on prepotentan , sujetan i slichne gluposti . . .
Uporedi ga sa slichnom emisijom sa drugig TV kuca . . .
Argumentiraj . . . kad vec trazish Argumente

ma kome vi to pisete oni samo dodju na ove forume da blate ljude te ovakav je onakav je , kako im smeta ovo ono , kako se ko i koliko puta poljubi na ulici i slicne gluposti njihov moto je "samo onog drugog sto vise oljagaj"i , od njih rijec pohvale sigurno ovdje neces cuti ..... dobro se ne gadite sami sebi....

Sto rece devis ba. i rece sta mu se svidja mogla bih se snjim sloziti naravno da ima i nesto sto mi se ne dopada a to je ono stalno ponavljanje broja telefona i pitanja koje je postavljeno gledaocima, ali zato ne mrzim ljude i ne blatim ih , kritika je jedno a blacenje, ponizavanje je sasvim drugo.... :roll:
Za sad je Senad u drzavi najbolji i voditelj i urednik dnevnika, ako bi vi to bolje radili izvolite... :lol:
Ralfson

Post by Ralfson »

A kako kaze Cerimagic... "Dok ste vi trepnuli, tv signal je prelazio i po 11 000 km, sto je svojevrsni presedan u ovdasnjem novinarstvu..."
Pa sta sad` mi trebamo da se ibretimo!? Kao da smo u 89-toj a ne u 2005-oj hebi ga..
edu

Post by edu »

a kad rece..a iz new yorka sam vam se javio i JA..i ona glava njegova u kadru... :lol: :lol: :lol:
brinneta

Post by brinneta »

Sram Vas bilo!
Ko Vam valja? Niko!
Po meni je CD najbolja i najkvalitetnija emisija u BiH. A za ono javljanje iz Potocara svaka im cast. Sto se niste pokupili pa umjesto Rondica fino pjeske presli Mars Smrti sa onim jadnim prezivjelim ljudima? Kome Vi odajete pocast? Nikome!
Bitno je blatiti, blatiti i blatiti.
Trebali ste pazljivo slusati zadnji CD, lijepo Vam je receno, tj objasnjeno ko je ko i sta je sta. Mozda bi CD valjao da Vam dovede Cecu, Vesnu, Manu, Canu i ostale kokoske.

Sram Vas bilo!
Prenj

Post by Prenj »

Da analiziramo zadnji Centralni, jos je dostupan na site-u?
alek

Post by alek »

zar nisu sami sebe (iz)analizirali u zadnjem? :D
davis.ba

Post by davis.ba »

Ralfson wrote:A kako kaze Cerimagic... "Dok ste vi trepnuli, tv signal je prelazio i po 11 000 km, sto je svojevrsni presedan u ovdasnjem novinarstvu..."
Pa sta sad` mi trebamo da se ibretimo!? Kao da smo u 89-toj a ne u 2005-oj hebi ga..
A reci mi koja je još emisija radila u BiH neki sličan projekat? Baš me zanima.
Post Reply