Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ja stao na benzinsku pumpu na regularan parking, i pozurim da kupim nesto na benzinskoj jer sam imao dogovor za 15 min.. vratim se do svog auta, iza mene seljacina sa dzipom stao sa pola auta na mjesto gdje se ne parkira a sa pola auta na invalidsko mjesto, zagradio i mene potpuno a i invalida koji bi trebao tu parkirati.... sta da mu radim osim da mu hebem mater kad se vrati? vratio se nakon pola sata neki stari lik, ja sjeo u kafic kafu da popijem nakon silnih pokusaja da ga nađem... i ja da mu fino priđem on gas i ode kao da nista nije bilo.. zvao policiju, kazu sigurno je tu negdje pomaci ce se ubrzo..
sta bi ti uradila? zbog kretena koji se ne zna parkirati (eto ne mora propisno, samo nemoj zagradit nekog) da ja kasnim negdje, ja koji sam se parkirao na svoje mjesto?
Zvala policiju.
Benzinska pumpa se znatno razlikuje od mog primjera stambenog naselja gdje se zvucnim silovanjem zbog jednog covjeka narusava mir pedesetak i vise ljudi.
Napisah ti šta su mi rekli kad sam ih nazvao... a po tebi je kriv onaj što je propisno parkirao i što je zagrađen, a nije onaj što ga je zagradio? OK. Tebi ako se ne žuri ili ako imaš obaveze koje su hajde eto i mora i ne mora, onda ti fino na javni prijevoz i guslaj.. ja sam taj dan, a sigurno i ostali, imao gomilu obaveza gdje moram ići autom inače bih 3 dana putovao javnim prijevozom... tako da, nema svako vremena da čeka zagrađivača
Da. Sigurno pisem sve ovo jer mislim da su krivi pojedinci koje krkani zagrade.
Zvala bih policiju dok ne dodju u tvojoj situaciji koju ne relativizujem nego ima drugi kontekst i uticaj u smislu buke koja je meni znatno veci problem. Zvala bih policiju i u ovom slucaju danas.
Meni se nikad ne zuri otkako sam otkrila koliko pretjerujemo u glorifikaciji vlastitog znacaja.
Naravno, sve dok neko ne ugrozi tvoje zdravlje ili ljudski integritet, to ti ostaje kao jedino pravo. Zato obavezno i imaš zeljeznu šipku ili francuz u autu, ako se to slučajno desi.
Ja nedavno pisao ceduljicu za supcica jednog,ocistim mjesto on parkira i sve tako,dok mi nije puko film neki dan,a bio nadrkan nesto...a vrlo dobro zna gdje se ko parkira...
Tako i ovo,udri bagru jebem im mater i bjezi prije policije,jer njih ne vrijedi cekat ni zvat..
studiorum_tuzlaensis wrote: ↑14/01/2021 14:39
Naravno, sve dok neko ne ugrozi tvoje zdravlje ili ljudski integritet, to ti ostaje kao jedino pravo. Zato obavezno i imaš zeljeznu šipku ili francuz u autu, ako se to slučajno desi.
p.s. Lijepa riječ otvara i gvozdena vrata.
slazem se,ali u vecini takvih slucajeva je taj koji je nekog zagradio kreten,nema druge riječi,kreten,ni ne misle da je do njih
Nekad u žurbi zagradim neka auta na parkingu nekih 10ak minuta, ali u autu mi je na vidnom mjestu istaknut broj telefona, još ne imadoh nikakvih problema.
Nejasni su mi seljoberi koji svjesno zagrade čovjeka i samo se ispare.
Dok nisam postavio ulaznu kapiju, redovno su mi se ljudi parkirali u dvorište, nemaš pojma ni ko je ni šta je, nekad i po cijeli dan tuđe auto znalo stajat'.
S4mpion wrote: ↑14/01/2021 15:27
Nekad u žurbi zagradim neka auta na parkingu nekih 10ak minuta, ali u autu mi je na vidnom mjestu istaknut broj telefona, još ne imadoh nikakvih problema.
Jesam li ja dužan po nekom zakonu ili pravilu da imam telefon i još da tebe zovem kada mene blokiraš?
Jesam li ja dužan po nekom zakonu ili pravilu da imam telefon i još da tebe zovem kada mene blokiraš?
Na skenderiji kod onih zgrada redovno se auta zagrade zato sto nema mjesta ali uvjek ima broj telefona i ljudi dodu pomjere. Niko nikada nije imao problema
zbog takvih moraš imati,i još obavezno kredita na istom,da potrošiš pola marke na objašnjavanje ko si i zbog čega zoveš
Naravno da nisi, svako ima pravo sebi otežavat' život.