Samo bih mogao preporučiti neke autoritete za interpretaciju lucidnih snova. Lucidni snovi su dobri, ako ništa, jer možeš raditi šta želiš, za razliku od pravog svijeta, gdje smrt na svako koraku. Ali postoje alternative i za lucidne snove, a moja omiljena su filmovi i video igre.
Eckhart Tolle -
Moć sadašnjeg trenutka - Kapije u duhovni svet - San bez snova:
Svake noći kada zakoračite u fazu dubokog sna bez snova vi krećete na putovanje u Duhovni svet. Spajate se sa Izvorom. Crpite iz njega životvornu energiju koja vas održava neko vreme nakon što se vratite natrag u pojavno, u svet zasebnih oblika. Ova energija je važnija za život od hrane: „Čovek ne živi samo od hleba." Ali, kada je u pitanju san bez snova, vi ne ulazite u njega svesno. Iako telesne funkcije još uvek rade, „vi" više ne postojite u tom stanju. Možete li da zamislite kako bi bilo stupiti u san bez snova potpuno svesno? To je nemoguće zamisliti jer takvo stanje nema nikakav sadržaj. Duhovni svet vas oslobađa tek onda kad mu svesno pristupite. To je razlog zbog kojeg Isus nije rekao: istina će vas osloboditi, već je rekao: „Spoznaćete istinu i istina će vas osloboditi." To nije pojmovna istina. To je istina večnog života izvan oblika, koja se spoznaje direktno ili se ne spoznaje uopšte. Ali nemojte pokušavati da ostanete svesni tokom sna bez snova. Vrlo je verovatno da nećete uspeti. U najboljem slučaju možete ostati svesni tokom faze sna, ali ništa dalje od toga. To se zove bistro sanjanje, koje može biti zanimljivo i fascinantno, ali nije oslobađajuće. Stoga upotrebite svoje unutrašnje telo kao kapiju kroz koju ćete ulaziti u Duhovni svet, i držite tu kapiju otvorenom kako bi u svakom trenutku bili povezani sa Izvorom. Kada je u pitanju unutrašnje telo, nije važno da li je spoljašnje fizičko telo staro ili mlado, krhko ili snažno. Unutrašnje telo je večno. Ako još uvek niste u stanju da osetite unutrašnje telo, upotrebite neku od ostalih kapija premda su sve one u krajnjoj tački jedno. O nekima sam već podrobno govorio, ali ću ih ukratko i ovde pomenuti.
A dobra stranica koja interpretira snove, koju sam koristio godinama, je
https://www.myislamicdream.com/. Recimo jednom sam sanjao medvjeda kad sam se zaljubio u curicu preko Interneta, i značenje tog sna je da ću otkriti o njoj sve. Kad ja sljedeći dan nekako otkrio o njoj sve baš. I nisam ni mogao sanjati da ću kao neki agent ili haker sve o njoj naći, nego medvjeda sanjao. Sinoć sam sanjao kako iznad Sarajeva padaju dva ogromna aviona debela, a jedan normalni nastavlja da leti, baš kad sam očekivao da će pasti, ali nažalost za to nema
informacija. Dakle zavisno koje ste religije, ja ukucam u Google npr. "islam dream airplane" da vidim šta znači avion. A ta stranica mi je najviše puta pomogla i pogodila. Recimo jednom sam nešto sanjao, a značenje je bilo da će me kontaktirati policija, i stvarno ubrzo me kontaktirala policija.