Uloga Grka u srebrenickom masakru pod istragom ...

Prenj

Post by Prenj »

risno wrote:
Prenj wrote:Risno,

da li si bio u BiH od 1992. do 1995.?
Ajd prenj ne menjaj temu, isti si srbin cim gubi ajd da promenimo taktiku da ga pitamo nesto drugo il da potpisemo daytom i dobijemo rs :D
:?
risno

Post by risno »

kub lajkan wrote:
risno wrote:
Prenj wrote:Risno,

da li si bio u BiH od 1992. do 1995.?
Ajd prenj ne menjaj temu, isti si srbin cim gubi ajd da promenimo taktiku da ga pitamo nesto drugo il da potpisemo daytom i dobijemo rs :D
Sve je to u okviru teme. Slobodno ti reci gdje si bio... :D
Sto editova upis? Napiso umjesto Slobodno Slobodan? :D

Za vrijeme rata sam iso u 5 razred osnovne skole. Eto gdje sam bio. :D
Prenj

Post by Prenj »

risno wrote:
kub lajkan wrote:
risno wrote: Ajd prenj ne menjaj temu, isti si srbin cim gubi ajd da promenimo taktiku da ga pitamo nesto drugo il da potpisemo daytom i dobijemo rs :D
Sve je to u okviru teme. Slobodno ti reci gdje si bio... :D

Sve mi se cini da si ti jos uvijek u 5. razredu osnovne ... :roll:
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Prenj wrote:
risno wrote:
kub lajkan wrote: Sve je to u okviru teme. Slobodno ti reci gdje si bio... :D

Sve mi se cini da si ti jos uvijek u 5. razredu osnovne ... :roll:
A ja sam cuo da je sad u osmom. Prema podacima grcke obavjestajne sluzbe... :D
risno

Post by risno »

Da se vratimo temi.

Image

NATO nije zavrsio rat u Bosni bombardovanjem, jer su srbi uvjek znali gdje ce bit bombardovati, grci kao clan NATO prenosili NATO-ove vojne tajne srbima.

------------------------------------------------------------------------
Nekoliko sedmica nakon pada Srebrenice, NATO se pripremao za bombardiranje bosanskih Srba.
U toj tački je Aris Mousionis, osnivač i predsjednik Udruženja grčko-srpskog prijateljstva, boravio u Bosni i Hercegovini kao gost generala Mladića.
Mousionis se Michasu hvalio kako je prenosio NATO-ove vojne tajne Mladiću - tajne dobijene od Andreasa Papandreoua, grčkog premijera.

Mousionis je Michasu rekao da je NATO dostavio detalje grčkim vlastima i da ih je Papandreou "u zapečaćenoj koverti" dao jednom posredniku, "koji ih je odnio u štab vojske u Atini, odakle su sadržaji prebačeni do mene. Primio sam i odmah dešifrirao poruke. Zatim sam ih dao zamjeniku Ratka Mladića, koji ih je isporučio generalu lično

http://www.bhdani.com/arhiva/258/t25801.shtml
------------------------------------------------------------------------

Rat u Bosni se zavrsio posto su kriscani vidjeli da nemogu unistit muslimane u Bosni. Da su muslimani sve vise jacali a srbi sve vise gubili prostore.
To je bio pravi razlog sto su srbi na kraj potpisali mir.
Krivokapic

Post by Krivokapic »

ma daj covjece, tko je zelio vise rata, armija bih je vec 1994 dobila svoj oblik i izgled prave armije, ali djaba kad se nije vise imalo ljudi, a ono sto je bilo, bilo je na izmaku zivaca. Pa daj poceli su starce sa ulice da dizu u vojsku koji nikada nisu sluzili vojsku.
Prenj

Post by Prenj »

risno wrote: ...
Rat u Bosni se zavrsio posto su kriscani vidjeli da nemogu unistit muslimane u Bosni. Da su muslimane sve vise jacali a srbi sve vise gubili prostore.
Ko je tebe ucio blizoj istoriji?

Za tvoju informaciju, kriscani (i pokoji musliman) iz Hrvatske vojske su u vrijeme kada ameri kazu STOP ratovanju, bili nadomak Banjaluke.
Doduse, nakon Daytona, su kriscani morali predati hriscanima iz RS-a tek osvojene Sipovo i Mrkonjic, ali ta lekcija je valjda na rasporedu sljedece godine ...
risno

Post by risno »

Prenj wrote:
risno wrote: ...
Rat u Bosni se zavrsio posto su kriscani vidjeli da nemogu unistit muslimane u Bosni. Da su muslimane sve vise jacali a srbi sve vise gubili prostore.
Ko je tebe ucio blizoj istoriji?

Za tvoju informaciju, kriscani (i pokoji musliman) iz Hrvatske vojske su u vrijeme kada ameri kazu STOP ratovanju, bili nadomak Banjaluke.
Doduse, nakon Daytona, su kriscani morali predati hriscanima iz RS-a tek osvojene Sipovo i Mrkonjic, ali ta lekcija je valjda na rasporedu sljedece godine ...
Image

Ma jasta kriscani se predali kriscanima, a ovi jos poslije 10 godina kao jos trazu za njima.
Kriscani rekli kriscanima, niste uradili posao kako treba, niste unistile muslimane iz evrope, ajd nema veze vi kao bjezite mi cemo vas kao trazit.
Krivokapic

Post by Krivokapic »

pa zasto muslimani nisu nasli i ubili ili uhapsili i jednog i drugog?

Ili sto nam nije pomogla prijateljska muslimanska drzava Irak na celu sa sadamom(koji se ljubio sa milosevicem kada je bilo najgore u bosni)
risno

Post by risno »

Krivokapic wrote:pa zasto muslimani nisu nasli i ubili ili uhapsili i jednog i drugog?

Ili sto nam nije pomogla prijateljska muslimanska drzava Irak na celu sa sadamom(koji se ljubio sa milosevicem kada je bilo najgore u bosni)
Bosna nije nikad imala prijateljske odnose sa Irakom na celu sa Sadam Huseinom. Raspitaj se bolje.

Zadnji intervju Alije Izetbegovica.
101 pitanje Alija Izetbegovic

56. Sa svim muslimanskim zemljama imali smo prijateljske odnose. Izuzetak je Irak s kojim nemamo ni diplomatske odnose. Šta je uzrok?
- Kada je 1990. Irak napao Kuvajt, ja sam na pitanje novinara odgovorio da je Saddam Hussein luđak. Naša i arapska štampa prenijele su tu izjavu. Pretpostavljam da je to razlog. Tirani su sujetni i pamte.

100. Saddam Hussein?
Alije Izetbegovic: Ratni zločinac i tiranin. U ovome ga na Srednjem istoku nadmašuje samo Ariel Sharon.

http://www.bihor-petnica.com/Alija%20Izetbegovic.html
------------------------------------------------------------------------------
Sta mislis odakle su dolazile pare za svo oruzje Armije BiH? Od Evrope i Amerike (kriscana) sigurno nije.
Pare su dolazile od strane muslimanskih zemalja (60 na broju).
Irak nije bio medju njima.
Krivokapic

Post by Krivokapic »

a ko je platio americke tomahavke?
da nisu arapske zemlje?
Prenj

Post by Prenj »

risno wrote: Sta mislis odakle su dolazile pare za svo oruzje Armije BiH? Od Evrope i Amerike (kriscana) sigurno nije.
Pare su dolazile od strane muslimanskih zemalja (60 na broju).
Irak nije bio medju njima.
Pa zasto onda tih 60 zemalja nije poslalo svoju avijaciju i mornaricu da odbrane BiH, umjesto sto su poslali one bradonje sto nas samo osramotise?
risno

Post by risno »

Krivokapic wrote:a ko je platio americke tomahavke?
da nisu arapske zemlje?
Platili? Ja mislio oni nam poklonili :D

Jok nego smo mi platili, sta je to nekoliko miliardi dollara, radimo par decenija i isplatimo :D
gavrilo

Post by gavrilo »

da nisu arapske zemlje?
ovde budi oprezan. pazi da ti se srbi kao risno ne ukljuce u diskusiju... :D
Krivokapic

Post by Krivokapic »

risno wrote:
da nisu arapske zemlje?

Jok nego smo mi platili, sta je to nekoliko miliardi dollara, radimo par decenija i isplatimo :D
ma lupetas
Drumer

Post by Drumer »

Ljudi a kada cete vi shvatiti jednu stvar. A to je- da bi se znalo nesto o politici moras zavrsiti skole i biti aktivni politicar. To sto se nama obicnim smrtnicima plasira putem medija, je samo scenario onako pro-forme da nam se nesto kaze i da bi se ovce drzale na okupu. A pitanja, zasto,kako, zbog cega i ostalo ostavite onim koji to zavrsavaju iza zatvorenih vrata. Sve ovo sto vi pricate su vjerovatno neistine i stvari koje oni gore zele da mislimo da jesu takve i slicno. Da vise ne duzim. Ima puno pametnijih stvari i tema za razglabanje...Haj zdravo P.S ovo je bilo nekoliko stvari a ne jedna...
Krivokapic

Post by Krivokapic »

Drumer wrote:Ljudi a kada cete vi shvatiti jednu stvar. A to je- da bi se znalo nesto o politici moras zavrsiti skole i biti aktivni politicar. To sto se nama obicnim smrtnicima plasira putem medija, je samo scenario onako pro-forme da nam se nesto kaze i da bi se ovce drzale na okupu. A pitanja, zasto,kako, zbog cega i ostalo ostavite onim koji to zavrsavaju iza zatvorenih vrata. Sve ovo sto vi pricate su vjerovatno neistine i stvari koje oni gore zele da mislimo da jesu takve i slicno. Da vise ne duzim. Ima puno pametnijih stvari i tema za razglabanje...Haj zdravo P.S ovo je bilo nekoliko stvari a ne jedna...
uredu, ali ovo je podforum politika
Drumer

Post by Drumer »

I sta je pjesnik htjeo da kaze?
risno

Post by risno »

Krivokapic wrote:
Drumer wrote:Ljudi a kada cete vi shvatiti jednu stvar. A to je- da bi se znalo nesto o politici moras zavrsiti skole i biti aktivni politicar. To sto se nama obicnim smrtnicima plasira putem medija, je samo scenario onako pro-forme da nam se nesto kaze i da bi se ovce drzale na okupu. A pitanja, zasto,kako, zbog cega i ostalo ostavite onim koji to zavrsavaju iza zatvorenih vrata. Sve ovo sto vi pricate su vjerovatno neistine i stvari koje oni gore zele da mislimo da jesu takve i slicno. Da vise ne duzim. Ima puno pametnijih stvari i tema za razglabanje...Haj zdravo P.S ovo je bilo nekoliko stvari a ne jedna...
uredu, ali ovo je podforum politika

ma lupetas
Prenj

Post by Prenj »

Drumer wrote:Ljudi a kada cete vi shvatiti jednu stvar. A to je- da bi se znalo nesto o politici moras zavrsiti skole i biti aktivni politicar. To sto se nama obicnim smrtnicima plasira putem medija, je samo scenario onako pro-forme da nam se nesto kaze i da bi se ovce drzale na okupu.
...
Da, pogotovo u Bosni.
Adnan Terzic, sef vlade, je diplomirani geometar.
risno

Post by risno »

Prenj wrote:
Drumer wrote:Ljudi a kada cete vi shvatiti jednu stvar. A to je- da bi se znalo nesto o politici moras zavrsiti skole i biti aktivni politicar. To sto se nama obicnim smrtnicima plasira putem medija, je samo scenario onako pro-forme da nam se nesto kaze i da bi se ovce drzale na okupu.
...
Da, pogotovo u Bosni.
Geometar?

Terzić je potpredsednik SDA, rođen je 1960. u Zagrebu i po zanimanju je diplomirani inženjer geodezije.

http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiv ... 2001.shtml

Ne vjerujem da ti smeta kad je srbin politicar inženjer geodezije

Dragan Planić
diplomirani inženjer geodezije
Rođen 1963. godine u Kragujevcu. Član gradskog odbora od 1999-2003 godine i član Glavnog odbora Demokratske stranke od 2001 godine. Tokom izbora održanih u periodu od 2000-2004 aktivno učestvovao u organizaciji i vođenju kampanje kao šef izbornog štaba Demokratske Stranke.
Last edited by risno on 29/06/2005 12:38, edited 1 time in total.
Drumer

Post by Drumer »

Hello, pa bas zato i govorim, sta su ovi nasi mogli ovdje da urade. Nista naravno jer je citav scenario izreziran od strane stranaca i velikih sila. A ljudi imaju kapacitete do jaja..Mi kao nesto hocemo da na svoju ruku uradimo. ma daj molim te..
Krivokapic

Post by Krivokapic »

nemoj ba protiv covjeka, bio je on u ajvatovici i on je jedan od vecih muslimana u bih :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Fair Life

Post by Fair Life »

risno wrote:
da nisu arapske zemlje?

Nema potreba raditi da bi se isplatilo...

Alija je davno izjavio da je u BiH uletilo deset milijardi donacija za odbranu u toku rata.

Sa tim novcima se mogla platiti kompletna Legija stranaca, al' eto... valjalo je nesto ostaviti i za privatizaciju.
Prenj

Post by Prenj »

risno wrote:
Prenj wrote:
...
Da, pogotovo u Bosni.
Geometar?

Terzić je potpredsednik SDA, rođen je 1960. u Zagrebu i po zanimanju je diplomirani inženjer geodezije.

http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiv ... 2001.shtml
Risno, sve mi se cini da ti stvarno moras jos skole uciti
Post Reply