Jedino sto ja vjerujem je da kad nazdravljas ako nepogledas u oci prijatelja znaci 7 godina loseg seksa. jer mi se to obistinilo...
Da li ste sujevjerni?
-
kuda dalje?
#26 Re: Da li ste sujevjerni?
Sta znaci biti sujevjeran?? Po meni vjerovanje da crna macka donosi nesrecu nema nikave razlike od vjerovanja da ako odemo u neke "specijalne" gradevine, zvane svete crkve ili ti damije donosi nagradu od svemocnog bica, ako ne na ovom svijetu, onda na slijedecem...
Jedino sto ja vjerujem je da kad nazdravljas ako nepogledas u oci prijatelja znaci 7 godina loseg seksa. jer mi se to obistinilo...
a znam da nije do mene sigurno. 
-
damke_85
#27 Re: Da li ste sujevjerni?
Bolje los seks nego nikakavkuda dalje? wrote:Sta znaci biti sujevjeran?? Po meni vjerovanje da crna macka donosi nesrecu nema nikave razlike od vjerovanja da ako odemo u neke "specijalne" gradevine, zvane svete crkve ili ti damije donosi nagradu od svemocnog bica, ako ne na ovom svijetu, onda na slijedecem...![]()
![]()
![]()
Jedino sto ja vjerujem je da kad nazdravljas ako nepogledas u oci prijatelja znaci 7 godina loseg seksa. jer mi se to obistinilo...![]()
- Kroksica
#28 Re: Da li ste sujevjerni?
Haj mi sad objasni kako je vjerovanje da postoji inteligentno svemoguce, sveznajuce, svesve bice koje je stvorilo sve zivo i nezivo sto postoji u tako savrsenoj harmoniji isto sto i vjerovanje da pljuvanje po crnoj macki otklanja nesrecu?harač wrote:ko god vjeruje u bogove, zubić vile, duhove, djeda mrazove itd. je sujevjeran. što znači da je kod nas 99% ljudi sujevjerno. i onda se pitamo što smo najneobrazovaniji / nepismeniji / siromašniji / nerazvijeniji / korumpiraniji itd. u evropi
- Kroksica
#29 Re: Da li ste sujevjerni?
Ja bih se svakako malo ozbiljnije preispitala, mozda je ipak do tebe.kuda dalje? wrote:
Jedino sto ja vjerujem je da kad nazdravljas ako nepogledas u oci prijatelja znaci 7 godina loseg seksa. jer mi se to obistinilo...![]()
- Kroksica
#30 Re: Da li ste sujevjerni?
I meni je glupo vjerovanje da ce ti se nesto lose desiti ako prodjes ispod lotri, osim ako ne prolazis ispod njih dok si neki radovi "na spratu", isto tako mi je glupo nevjerovanje da ce ti se nesto lose desiti ako uradis nesto lose. Ne moras biti vjernik u Boga da skontas " what goes around comes around" ili ti ga na naski "sto posijes to i pozanjes".damke_85 wrote:Ne.
No medjutim za mene je sujevjerje isto ko i vjerovanje u neoj od religija. Jer u sustini vjerovanje da ce ti se desiti nesto lose ako prodjes ispod lojtri je isto sto i vjerovanje da ce te bog kazniti za neku glupost koju si napravio, tako da mi je smijesno kad neko religiozan nazove nesto sujevjerjem i ismijava to jer u isto vrijeme ismijava i sam sebe.
-
kuda dalje?
#31 Re: Da li ste sujevjerni?
Mislis da je ipak do mene?? Ma nemoguce... kazem ti ja, ima nesto u tom nazdravljanju...Kroksica wrote:Ja bih se svakako malo ozbiljnije preispitala, mozda je ipak do tebe.kuda dalje? wrote:
- Kroksica
#32 Re: Da li ste sujevjerni?
Ma garant do tebe!kuda dalje? wrote:
Mislis da je ipak do mene?? Ma nemoguce... kazem ti ja, ima nesto u tom nazdravljanju...![]()
![]()
Kakvo nazdravljanje, kakvo sujevjerje, nego ti ljudino malo po ovim portalima "prohodaj" pa klikaj na 'sta ona voli' i slicno, vidjeces da ce upalit i rijesit ces se sujevjerja. LOL
-
mishic
#33 Re: Da li ste sujevjerni?
haraČ
glupi smo, zaostali i sve ostalo sto ti nabroja zbog tebe i takvih kao ti
sto uzimaju za pravo da po svom "arsinu" mjere i kvalificiraju sve oko sebe
- harač
#34 Re: Da li ste sujevjerni?
biti ateista ne znaci ne biti imbecil, samo znaci ne prakticirati jednu vrstu sujevjerjanasa wrote:Znala sam da ce se neko od vas cafiraharač wrote:ko god vjeruje u bogove, zubić vile, duhove, djeda mrazove itd. je sujevjeran. što znači da je kod nas 99% ljudi sujevjerno. i onda se pitamo što smo najneobrazovaniji / nepismeniji / siromašniji / nerazvijeniji / korumpiraniji itd. u evropidosjetiti da napise da su vjernici ustvari sujevjerni.....
Bez sale,ti nisi upoznao ateiste koji su pravo sujevjerni?Ja znam puno!
- harač
#35 Re: Da li ste sujevjerni?
uvjeren si da moleci se zubic vili, istina svemogucoj itd., da ces izbjeci beskonacni sadizam nakon smrti. s druge strane, vrseci odredjene rituale, u vezi s mackom, vjerujes da ces izbjeci odredjene negativne posljedice. i u jednom i u drugom slucaju glupostima se pripisuju nadnaravne posljedice koje nemaju kauzalne veze s realnoscu. istina, vjerovanje u zubic vilu je sujevjerje narocito teske vrsteKroksica wrote:Haj mi sad objasni kako je vjerovanje da postoji inteligentno svemoguce, sveznajuce, svesve bice koje je stvorilo sve zivo i nezivo sto postoji u tako savrsenoj harmoniji isto sto i vjerovanje da pljuvanje po crnoj macki otklanja nesrecu?harač wrote:ko god vjeruje u bogove, zubić vile, duhove, djeda mrazove itd. je sujevjeran. što znači da je kod nas 99% ljudi sujevjerno. i onda se pitamo što smo najneobrazovaniji / nepismeniji / siromašniji / nerazvijeniji / korumpiraniji itd. u evropi
- harač
#36 Re: Da li ste sujevjerni?
da ja sam kriv i sto je dobar bio muslimana i u ostatku svijeta zaostao u razvoju. svalite sve na mene (i jevrejemishic wrote:haraČ
- nasa
#37 Re: Da li ste sujevjerni?
Je li ti tvrdis da je vecina muslimana zaostala u razvoju ili....?Zbog cega to mislis,ako mislis tako?harač wrote:da ja sam kriv i sto je dobar bio muslimana i u ostatku svijeta zaostao u razvoju. svalite sve na mene (i jevrejemishic wrote:haraČ
sto uzimaju za pravo da po svom "arsinu" mjere i kvalificiraju sve oko sebe), da vam bude lakse
- nasa
#38 Re: Da li ste sujevjerni?
Znaci,ovdje si zakljucio da su svi vjernici imbecili,a i nevjernici koji su sujevjerni....harač wrote:biti ateista ne znaci ne biti imbecil, samo znaci ne prakticirati jednu vrstu sujevjerjanasa wrote:Znala sam da ce se neko od vas cafiraharač wrote:ko god vjeruje u bogove, zubić vile, duhove, djeda mrazove itd. je sujevjeran. što znači da je kod nas 99% ljudi sujevjerno. i onda se pitamo što smo najneobrazovaniji / nepismeniji / siromašniji / nerazvijeniji / korumpiraniji itd. u evropidosjetiti da napise da su vjernici ustvari sujevjerni.....
Bez sale,ti nisi upoznao ateiste koji su pravo sujevjerni?Ja znam puno!
E ovo ti je stvarno bezveze zakljucak,osim ako ti nije namjera da se svadjas i provociras!
- Kroksica
#39 Re: Da li ste sujevjerni?
Vjerovanje u visu silu i vjerovanje da macka utice na neciju (ne)srecu, nije ni blizu isto bez obzira koliko ti to zelio pribliziti. Visa sila postoji, ne moras je ti nazivati bogom, mozes reci da je "majka priroda" ali svejedno postoji.harač wrote:uvjeren si da moleci se zubic vili, istina svemogucoj itd., da ces izbjeci beskonacni sadizam nakon smrti. s druge strane, vrseci odredjene rituale, u vezi s mackom, vjerujes da ces izbjeci odredjene negativne posljedice. i u jednom i u drugom slucaju glupostima se pripisuju nadnaravne posljedice koje nemaju kauzalne veze s realnoscu. istina, vjerovanje u zubic vilu je sujevjerje narocito teske vrsteKroksica wrote:Haj mi sad objasni kako je vjerovanje da postoji inteligentno svemoguce, sveznajuce, svesve bice koje je stvorilo sve zivo i nezivo sto postoji u tako savrsenoj harmoniji isto sto i vjerovanje da pljuvanje po crnoj macki otklanja nesrecu?harač wrote:ko god vjeruje u bogove, zubić vile, duhove, djeda mrazove itd. je sujevjeran. što znači da je kod nas 99% ljudi sujevjerno. i onda se pitamo što smo najneobrazovaniji / nepismeniji / siromašniji / nerazvijeniji / korumpiraniji itd. u evropi
- harač
#40 Re: Da li ste sujevjerni?
da, na zalost, najveci dio jeste, kako tehnoloski, tako i (narocito) politicki.nasa wrote:Je li ti tvrdis da je vecina muslimana zaostala u razvoju ili....?Zbog cega to mislis,ako mislis tako?harač wrote:da ja sam kriv i sto je dobar bio muslimana i u ostatku svijeta zaostao u razvoju. svalite sve na mene (i jevrejemishic wrote:haraČ
sto uzimaju za pravo da po svom "arsinu" mjere i kvalificiraju sve oko sebe), da vam bude lakse
- harač
#41 Re: Da li ste sujevjerni?
"imbecil" jeste provokatorska rijec, i nije za redovne (ne-forumske) upotrebe. medjutim, opcenito mi je tesko shvatati ozbiljno ljude koji vjeruju u djevicu koja radja bogove, ili hanumana boga majmuna, ili bilo kojeg drugog od bogova sa beskonacnog svedskog stola vjerskog nadahnucanasa wrote:
Znaci,ovdje si zakljucio da su svi vjernici imbecili,a i nevjernici koji su sujevjerni....
E ovo ti je stvarno bezveze zakljucak,osim ako ti nije namjera da se svadjas i provociras!
Last edited by harač on 09/10/2012 19:43, edited 1 time in total.
- harač
#42 Re: Da li ste sujevjerni?
stvar je u tome sto je dokazna snaga u oba slucaja ista, utoliko sto je nema, tako da je (suje)vjerje, bila to vjera, crna macka, homeopatija, ili horoskop, iste spoznajne snage (istakao sam specificnost religije). naravno, svi oni koji upraznjavaju bilo koju od tih stvari u potpunosti su uvjereni u njihovu istinitost i ucinkovitost (i da ne kazem "dokazanost")Kroksica wrote: Vjerovanje u visu silu i vjerovanje da macka utice na neciju (ne)srecu, nije ni blizu isto bez obzira koliko ti to zelio pribliziti. Visa sila postoji, ne moras je ti nazivati bogom, mozes reci da je "majka priroda" ali svejedno postoji.
- nasa
#43 Re: Da li ste sujevjerni?
Ja mislim da ti nikad nisi bio ni u jednoj arapskoj ili muslimanskoj zemlji i sve islamske zemlje izjednacavas, cuj tehnoloski i politicki , u odnosu na koga,koje muslimanske zemlje,pa nemaju sve isto politicko uredjenje....Tako da ne znam sta da ti odgovorim jer ne znam na sta mislis,ali znam da vecina arapskih zemalja ima 5 puta bolje obrazovanje nego mi,zdravstvo,plate,i da se stranci(amerikanci,englezi,srbi,biraj....) polomise da rade i zive u raznim arapskim i vecinski muslimanskim zemljama ......harač wrote:da, na zalost, najveci dio jeste, kako tehnoloski, tako i (narocito) politicki.nasa wrote:Je li ti tvrdis da je vecina muslimana zaostala u razvoju ili....?Zbog cega to mislis,ako mislis tako?harač wrote:
da ja sam kriv i sto je dobar bio muslimana i u ostatku svijeta zaostao u razvoju. svalite sve na mene (i jevreje), da vam bude lakse
Last edited by nasa on 09/10/2012 23:15, edited 1 time in total.
-
damke_85
#44 Re: Da li ste sujevjerni?
Cuj korksice, imam osjecaj da ces ubrzo da ukljucis emocije vezane za religiju i da ce to biti kraj teme, gledaj to ovako, za tebe mozda postoji visa sila, no medjutim to ne mozes dokazati, sustina je u tom da kad "sujevjerje" i vjerovanje rasclanis na proste faktore dobijes istu stvar a to je neracionalno vjerovanje u nesto, ne zelim da se natezem oko toga ima li boga ili nema i koja je vjera ispravna a koja nije samo kazem da ukoliko razmislis o svemu tome dodjes do zakljucka da je "sujevjerje" puno nelogicnosti jednako kao i svaka vjera, kad bi sutra nasla pleme u africi koje vjeruje da u drvecu zive bogovi tvoja vjera (koja god da je) bi im bila smijesna.Kroksica wrote:I meni je glupo vjerovanje da ce ti se nesto lose desiti ako prodjes ispod lotri, osim ako ne prolazis ispod njih dok si neki radovi "na spratu", isto tako mi je glupo nevjerovanje da ce ti se nesto lose desiti ako uradis nesto lose. Ne moras biti vjernik u Boga da skontas " what goes around comes around" ili ti ga na naski "sto posijes to i pozanjes".damke_85 wrote:Ne.
No medjutim za mene je sujevjerje isto ko i vjerovanje u neoj od religija. Jer u sustini vjerovanje da ce ti se desiti nesto lose ako prodjes ispod lojtri je isto sto i vjerovanje da ce te bog kazniti za neku glupost koju si napravio, tako da mi je smijesno kad neko religiozan nazove nesto sujevjerjem i ismijava to jer u isto vrijeme ismijava i sam sebe.
Dakle pokusavaj o tom da razmisljas kao autsajder, objektivno bez uplitanja emocija i sama ces doci do istog zakljucka.
Ono sto je tebi glupo nekom je normalno i obratno. Stvar je samo u tacci gledista.
- harač
#45 Re: Da li ste sujevjerni?
no commentnasa wrote:
Ja mislim da ti nikad nisi bio ni u jednoj arapskoj ili muslimanskoj zemlji i sve islamske zemlje izjednacavas, cuj tehnoloski i politicki , u odnosu na koga,koje muslimanske zemlje,pa nemaju sve isto politicko uredjenje....Tako da ne znam sta da ti odgovorim jer ne znam na sta mislis,ali znam da vecina arapskih zemalja ima 5 puta bolje obrazovanje nego mi,zdravstvo,plate,i da se stranci(amerikanci,englezi,srbi,biraj....) polomise da rade i zive u raznim arapskim i vecinski muslimanskim zemljama ......
-
Gray
#46 Re: Da li ste sujevjerni?
nasa wrote:Ja mislim da ti nikad nisi bio ni u jednoj arapskoj ili muslimanskoj zemlji i sve islamske zemlje izjednacavas, cuj tehnoloski i politicki , u odnosu na koga,koje muslimanske zemlje,pa nemaju sve isto politicko uredjenje....Tako da ne znam sta da ti odgovorim jer ne znam na sta mislis,ali znam da vecina arapskih zemalja ima 5 puta bolje obrazovanje nego mi,zdravstvo,plate,i da se stranci(amerikanci,englezi,srbi,biraj....) polomise da rade i zive u raznim arapskim i vecinski muslimanskim zemljama ......harač wrote:da, na zalost, najveci dio jeste, kako tehnoloski, tako i (narocito) politicki.nasa wrote: Je li ti tvrdis da je vecina muslimana zaostala u razvoju ili....?Zbog cega to mislis,ako mislis tako?
Dobro, ovo je već pretjerivanje, nešto ne vidim val emigracije iz Amerike i Evrope u arapske i islamske zemlje. Ko ide ide jer se dobro plaća, da zaradi par godina i da se vrati nazad, tako da to nije nikakav dokaz dobrog uređenja države, nego samo da imaju puno novca od nafte.
-
rookfash
#47 Re: Da li ste sujevjerni?
pu, pu, pu....da se pomaknem s mjesta, cuj sujevjeran. naravno da nisam sujevjeran.
- swarley_s
#48 Re: Da li ste sujevjerni?
harac bolan, odvadi malo.
bas djelujes nadobudno. i vec pomalo ono agresivno, ko jehovini svjedoci.
on topic: nisam sujevjeran
bas djelujes nadobudno. i vec pomalo ono agresivno, ko jehovini svjedoci.
on topic: nisam sujevjeran
- seln
#49 Re: Da li ste sujevjerni?
@harac, odavno nisam vido tako gorljivog vjernika kao tebe...tvoja vjera SAMO i JEDINO u naucne dokaze je bas onako vehabijska.
p.s. sujevjeran sam. kad zapijem, sve imam osjecaj da ce me sutra ujutro boliti glava.
p.s. sujevjeran sam. kad zapijem, sve imam osjecaj da ce me sutra ujutro boliti glava.
- nasa
#50 Re: Da li ste sujevjerni?
Ma to je skroz druga prica i nema veza s temom!A @harac ovo nije prvi put da navodi smijesnu argumentaciju,naravno da se moze pricati o politickom uredjenju pojedinih zemalja ali ne na nacin kako on to cini ,a to je proglasavajuci muslimane zaostalim!Ali doduse nedavno je rekao i da su indijci neskolovani,pa ...... :DIzgleda da je @harac jedini ovdje sujevjeran!Gray wrote:nasa wrote:Ja mislim da ti nikad nisi bio ni u jednoj arapskoj ili muslimanskoj zemlji i sve islamske zemlje izjednacavas, cuj tehnoloski i politicki , u odnosu na koga,koje muslimanske zemlje,pa nemaju sve isto politicko uredjenje....Tako da ne znam sta da ti odgovorim jer ne znam na sta mislis,ali znam da vecina arapskih zemalja ima 5 puta bolje obrazovanje nego mi,zdravstvo,plate,i da se stranci(amerikanci,englezi,srbi,biraj....) polomise da rade i zive u raznim arapskim i vecinski muslimanskim zemljama ......harač wrote:
da, na zalost, najveci dio jeste, kako tehnoloski, tako i (narocito) politicki.
Dobro, ovo je već pretjerivanje, nešto ne vidim val emigracije iz Amerike i Evrope u arapske i islamske zemlje. Ko ide ide jer se dobro plaća, da zaradi par godina i da se vrati nazad, tako da to nije nikakav dokaz dobrog uređenja države, nego samo da imaju puno novca od nafte.
Last edited by nasa on 10/10/2012 14:13, edited 1 time in total.