Dodik u RS-u daje, u Federaciji otimaju od naroda
-
neki
#26 Re: Dodik u RS-u daje, u Federaciji otimaju od naroda
rudnike treba zatvoriti..
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#27 Re: Dodik u RS-u daje, u Federaciji otimaju od naroda
U pravu ste....Dodik jednom rukom daje marku, drugom uzima milion 
-
Milenkov buraz
#28 Re: Dodik u RS-u daje, u Federaciji otimaju od naroda
Ne rješava ni 100KM kao ni 1000KM, bolje tim kategorijama dati mogućnost da zarade, obrazuju se...itd. Probleme u oblastima u društvu i privredi treba rješavati sisteamtski nikako ad hock dijeljenjem novca.Haris.ba wrote: ↑16/04/2020 08:30Ne rješava ni 100KM svakom građaninu. Šta znači sudiji, revizoru, bankaru.... 100 KM?Milenkov buraz wrote: ↑16/04/2020 08:25 Sa druge strane nisam za takve klix "nagrade" jer se time ništa ne rješavava. Ako se već daje daj onda svakom građaninu po 100KM, svrsishodnije bi to bilo nego pojedinim grupama. Ja sam za primjenu sistematskih rješenja poboljšanja i unaprijeđenja zdravstva, školstva, policije...itd. Ta sadaka je kontraproduktivna i ništa, ama baš ništa, ne rješava.
Sisitemski jeste baš ciljati gdje treba. A ne metke u mitraljez pa pucaj nasumice, možda pogodi negdje.
Poslije godina otpora uvođenju reda i sistema u FBiH je uveden registar primalaca socijalnih naknada. Nek tim ljudima podjele po 100 KM. Nek onome ko je ostao bez posla od marta podjele po 100 KM.
- seoBIH
#29 Re: Dodik u RS-u daje, u Federaciji otimaju od naroda
Narodu dao pare naroda.155_mm wrote: ↑16/04/2020 08:06 vidim masovno se otvaraju teme "milorad dao" ali moze neko da kaze cije pare je to milorad dao, kako se doslo do tih parab i ko ce ih na kraju vracati.
i onda da postavimo pitanje da je milorad pitao svoje stado da iz svoje sirotinje podijeli toliki novac za budzetlije kako bi stado odgovorilo.
Zašto nema istih mjera u FBIH? Zasto smo uvijek sami sebi najveci neprijatelji?
Ti kao pravi SDA poltron nastavljas gdje si stao jučer, da ih branis svim sredstvima. Na osnovu tvojih postova, nema druge, mozes se naci na ovom video zapisu
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#30 Re: Dodik u RS-u daje, u Federaciji otimaju od naroda
A pemzija 180 KM 
- Sanjarko
#31 Re: Dodik zdravstvenim radnicima daje 1000 maraka
Medicinarima s psihijatrijskog odjela ali i doktorima na tom odjelu u KB Zenica skidam kapu. Dobro su posao uradili i rade ga u ovim uslovima a i prije. Naravno ima onih svugdje koji nerade kako treba. Vecina ljudi mislim da je OK inace u svemu. Samo sto su pozicije mnoge zauzeli ovi koji nisu OK.nepass1 wrote: ↑15/04/2020 19:05Pomogli su direktori preduzeca, rahmetli hubjer u gorazdu. Digao ginex iz pepela. I ovaj direktor igmana iz konjica. A fadil je trazio da se radnicima u namjenskoj smanje plate kad je bio u posjeti u gz.
protiv medicinara u fbih se vodi medijska hajka, ni jednom nista pozitivno nije napisano. Sve je objasnila dr patolog kod senada. Niceg nije bilo osim rukavica. Jedna maska za pet radnih dana, nikakve zastitne uniforme, dali kabanice one iz penija od 3KM, vizire dobili od par entuzijasta koji su to na 3d printerima napravili, jedno auto za briseve, hitne slucajeve, hladne transporte po opstini. Maske, odjela, medicinski alkohol sami sebi kupovali.
Ma bruku toga oko cega se sere po medicinarima je kriva vlast, jer nisu obezbijedili minimum uslova za normalan rad. Pa vlast je rekla zatvorite amb. Nije se doktor dosjetio i zakljucao na svoju odgovornost. Sve se radi po uputama solaka, pilav i ekipe. Obezbijedili mislim deset telefona za koronu na kantonu, narod pizdi niko se ne javlja, eto podatak od jucer preko 4k poziva dnevno. Sistem zdravstveni je zakazao, vlas nije donijela nikakve smijernice kako postupati u datim situacijama. Pa cak ni kako taj jebeni bris uzeti. A zdravstveni radnici u ovom slucaju su kao vojska, postupaju po smjernicama, samo eto sto nisu toliko ludi da goloruki trce na tenk.
Slomi me djete pa je ovo onako namlaceno. Nadam se da se koliko toliko moze razumjeti.
- Sanjarko
#32 Re: Dodik zdravstvenim radnicima daje 1000 maraka
Mislim da se Fadil nije toliko pito u vezi toga. Doso ferman od vecih glavonja da se to uradi.PM72 wrote: ↑15/04/2020 19:24 Opet kažem,Fadil i ministar za namjensku industriju su uvezali i pomogli fabrike za namjensku proizvodnju.Čak sam čuo da su nabavili dvije mašine za izradu pištoljskih i puščanih cijevi.To ako je istina - onda im kapu skidam i uradili su najbolji posao od rata pa naovamo.
-
155_mm
#33 Re: Dodik u RS-u daje, u Federaciji otimaju od naroda
je li ovo treba da bude tema kako milorad daje ili kako SDA nedaje?
je li to nema dovoljno tema o SDA i njihovom kriminalu? ili?
je li to nema dovoljno tema o SDA i njihovom kriminalu? ili?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#34 Re: Dodik u RS-u daje, u Federaciji otimaju od naroda
Najbolje da je zatvorimo, tema o Dodiku i SDA čitav kamion na politici.
Ako si mislio da se to nekako razdvoji, teško da je moguće.
Sve je to politika.
Ako si mislio da se to nekako razdvoji, teško da je moguće.
Sve je to politika.
-
155_mm
#35 Re: Dodik u RS-u daje, u Federaciji otimaju od naroda
milorad je doktorirao kako treba sa "narodom pileceg mozga", kako ih je on sam nazvao. veliki broj forumasa na ovom forumu to dokazuje.
u historiji strajkova u zeljeznici milorad je upisao svoje imejer je jedini on uspio da sa dvije gajbe pive i litrom sljive slomio strajk zeljeznicara.

u historiji strajkova u zeljeznici milorad je upisao svoje imejer je jedini on uspio da sa dvije gajbe pive i litrom sljive slomio strajk zeljeznicara.
- JThomas
#36 Re: Dodik u RS-u daje, u Federaciji otimaju od naroda
hajmo o dodiku ali nemojmo o politici
sve su to pare od naroda i koje će narod vraćati kroz namete. ono što je stvarno pomogao je svoj status i vlast, kao što i fadil pomaže svoje lične interese u namjenskoj industriji i svoje privatne firme koje rade u krugovima državnih fabrika...
sve su to pare od naroda i koje će narod vraćati kroz namete. ono što je stvarno pomogao je svoj status i vlast, kao što i fadil pomaže svoje lične interese u namjenskoj industriji i svoje privatne firme koje rade u krugovima državnih fabrika...
- madner
#37 Re: Dodik u RS-u daje, u Federaciji otimaju od naroda
To nazalost nije sasvim tacno. RS ce biti manje pogodjena krizom zbog bolje ekonomske reakcije.
-
Škobo Habu
- Maraschino
#39 Re: Dodik u RS-u daje, u Federaciji otimaju od naroda
Dodik je ovime kupio glasove za narodne izbore i to sve narodnim parama.
Da je sa ovakvom inicijativom izasao B.Izetbegovic hebali bi mu do devetog koljena jer sta on ima sa tim parama...ali eto, Dodik je dobro uradio.
Bas zbog takvog razmisljanja imamo bas takvu vlast koja nam pripada.
Da je sa ovakvom inicijativom izasao B.Izetbegovic hebali bi mu do devetog koljena jer sta on ima sa tim parama...ali eto, Dodik je dobro uradio.
Bas zbog takvog razmisljanja imamo bas takvu vlast koja nam pripada.
- JThomas
#40 Re: Dodik u RS-u daje, u Federaciji otimaju od naroda
treba pohvaliti što valja

- Tomahawk11
- Globalni moderator
- madner
#42 Re: Dodik u RS-u daje, u Federaciji otimaju od naroda
Pa sto bi neko odpustio radnika ako mu drzava placa minimalac?
Ako ce Fadil nekad refundirati 277 ja imam jos uvijek neki trosak, ako mi ne trebaju odpustam ljude. Ako mi nisu trosak ostavljam ljude.
Sto je najgore nije ovo puno jeftinije za drzavu od tog rjesenja. Naknada za nezaposlenost je jako blizu.
- Ludzak
#43 Re: Dodik zdravstvenim radnicima daje 1000 maraka
I smanjio rudarima plate.PM72 wrote: ↑15/04/2020 17:25Treba da znaš da su Srbi oduvijek voljeli sirovine tipa Milorad Dodik ili Bata Živojinović.Nema veze što nemaju za kifle ali njima je bitno kad Milorad "zagalami" na NATO(naravno,svi oni dobiju lobotomiju da ga je upravo NATO doveo na vlast) ili obeća po milju medicinarima.Neće oni puno raspitivat' odakle mu milja ili je li ga ko registrovao u štabu NATO-a.Njega kod Srba može ukloniti jedino NATO ili prirodna smrt.Sve ostalo je šuplja priča i mogu mu puhat pod pendžer.mesarkasapin wrote: ↑15/04/2020 17:17 Dodik je bolji i sposobniji političar od ijednog u federaciji samo što mu je mana ta da je secesionista, i da veliča zločince. Zbog toga će ostati upamćen kao negativac. Ali ovoga što se tiče, Novaliću može biti mentor.
Fadil,voljeli ga ili ne,radi svoj posao.Pokrenuo je namjensku industriju i ima znanje.Ima rezultate.
- Maraschino
#44 Re: Dodik u RS-u daje, u Federaciji otimaju od naroda
Svi oni koji su otpustili radnike ne bi trebali dobiti ni feninga pomoci.madner wrote: ↑16/04/2020 11:02
Ako ce Fadil nekad refundirati 277 ja imam jos uvijek neki trosak, ako mi ne trebaju odpustam ljude. Ako mi nisu trosak ostavljam ljude.
Sto je najgore nije ovo puno jeftinije za drzavu od tog rjesenja. Naknada za nezaposlenost je jako blizu.
Otpustene radnike na biro sa 3-6 minimalnih plata dok ne nadju bolji posao.
Svakog ko je radi mjesec-dva otpustio radnike staviti na spisak srama. Kada donose desetine hiljada mjesecno tada su radnici dobri a kada se samo malo poremeti ''kapanje'' radnike otpustiti.
...gazdama uvijek malo.
- JThomas
#45 Re: Dodik u RS-u daje, u Federaciji otimaju od naroda
-
155_mm
#46 Re: Dodik u RS-u daje, u Federaciji otimaju od naroda
i ja sam za verziju da se radnicima da nadoknada zbog izgubljenog posla nego da se poslodavcima placa da drze radnike dok je pandemije. i onda kad izbije eknomska kriza poslije pandemije oni ipak otpuste radnike. i ujo vuk magare.
- Blixen
#47 Re: Dodik u RS-u daje, u Federaciji otimaju od naroda
tako i treba
Superhik je bio u pravu
sepka nas vodi, ona naredjuje fadilu sta da radi
samo sda
Superhik je bio u pravu
sepka nas vodi, ona naredjuje fadilu sta da radi
samo sda
- madner
#48 Re: Dodik u RS-u daje, u Federaciji otimaju od naroda
Takvi su ljudi, vode se samo svojim interesima. I ovi sto ostavljaju i odpustaju imaju kalkulacije.Maraschino wrote: ↑16/04/2020 11:09Svi oni koji su otpustili radnike ne bi trebali dobiti ni feninga pomoci.madner wrote: ↑16/04/2020 11:02
Otpustene radnike na biro sa 3-6 minimalnih plata dok ne nadju bolji posao.
Svakog ko je radi mjesec-dva otpustio radnike staviti na spisak srama. Kada donose desetine hiljada mjesecno tada su radnici dobri a kada se samo malo poremeti ''kapanje'' radnike otpustiti.
...gazdama uvijek malo.
Nije to problem, svako je odpustao tako i tako ne racuna na Fadila.
- N.N.
#49 Re: Dodik u RS-u daje, u Federaciji otimaju od naroda
Kazu jucer na UKC Banjaluka da nikoga na bolovanju nemaju.
Kod nas na UKC, u stotinama se haman broje.
Zato co'ek nagradjuje
Kod nas na UKC, u stotinama se haman broje.
Zato co'ek nagradjuje
-
155_mm