King Theoden wrote: ↑15/04/2020 22:33
Ozbiljno? Već osam godina vodim svoju firmu, a prije toga očevu. Sa radnicima/kandidatima za posao nikada nisam pričao o tome. Meni je to nezamislivo.
Meni je bitno da su vrijedni i toliko iskreni da se mogu pouzdati u njih.
Al et, šta ja znam, možda griješim
MarlboroGold wrote: ↑15/04/2020 23:02
I kakve veze to ima za tebe i tvoju firmu u kojoj si bio direktor? Nikad se neću prestati čuditi našim poslodavcima. Ja bih većinu vas poslao na kurseve vezano za menadžment, poslovnu organizaciju i upravljanje ljudskim resursima. Garant bi opet bilo "ma 'ta onaj tamo priča serator", pa je i bolje što raja odlazi iz Bosne.
Nije to direktno da ja pitam jel' te jeb'o amidža i jesi li mu dala il' nije ni pitao, tok razgovora o životu koji osoba vodi, porodici, itd. dovede do toga da imam takav zaključak, neki su imali hrabrosti čak da traže profesionalnu pomoć preko mene radi nivoa iskrenosti i otvorenosti koji se uspostavljao u firmi i hvala Bogu uspješno sam ih uputio na prave adrese kada je to trebalo.
Što se tiče kurseva menadžmenta, mislim da biti u 2% najbolje poslujućih (ref. CIR Banja Luka) i otprilike 80% kadra (preko 200 uposlenih) koji je tu preko 10-15 godina govori dovoljno o firmi i skillu menadžmenta, to nije ni bitno sada.
Ono što želim da kažem je da na našim prostorima ima svega, tema je vezana za seksualnost pa sam se kroz svoja neka iskustva nadovezao, nije trebalo očito ni spominjati ništa drugo samo da ima onih koji su stupili u incest svojom voljom ili ne, al' očito da je brzopletost nadvladala sa moje strane, nema veze...
A što se tiče kakve veze ima, moje je mišljenje da itekako ima. Uvijek sam smatrao da su svi skillovi nešto što se može naučiti brže ili sporije i apsolutno nikada nisam ni ja ni ostatak menadžmenta nikada gledao na šta neko zna, nego isključivo psihološki profil osobe i opšta sposobnost i volja za rad, a ličnost (sa svim svojim vrlinama i manama, pozitivnim iskustvima a i traumama) je tu najvažniji faktor. Smatram da je takav odabir kadra bio glavni razlog uspješnosti te kompanije u proteklih 30 godina.