Mapa Radara BiH

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Panasonic wrote:Jucer su jednog u Renaultu zaustavili jer je na prebrzo vozio. Jednu 10-20km od Sarajeva. I sta ce, covjek platio kaznu, zaustavili ga policajci. To placanje kazni nije samo radi punjenja budzeta, nego i radi opomene vozacima da se sljedeci put pridrzavaju ogranicene brzine.

Ako sada taj isti covjek kupi START i pogelada gdje stoje radari, onda ce ta mjesta preci dozvoljenom brzinom, i cim predje radar 50 metara nagarit ce auto ponovo. I tako i sljedeci radar, i sljedeci...

Sta je sada po tebi bolje? Da plati kaznu i da se ako Bog da opameti, ili da zna gdje stoje radri i samo taj dio predje ogranicenom brzinom.
E pa taj isti covjek bi mozda usporio i bez placanja kazne da je vidio znak "radarska kontrola" (ako si mladji ne sjecas se da ih je i bilo prije) ili da je cuo na radiju, izmedju Cece i Karleuse "tu i tu radarska kontrola"... Ponavljam, svrha radara i policije je da preventivna, oni bi, da hoce, mogli uciniti puno vise za sigurnost u prometu i bez radara ili lasera u zbunju... Sto se tice samih ogranicenja, probaj voziti SA-TZ po ogranicenju, na cijeloj dionici od 120 km NEMA ogranicenja 80, vec samo 60, 50, 40 - to je van svake pameti, put bi trajao oko 4 sata kad bi se pridrzavalo ogranicenja... Ja ne govorim da idiote koji voze sto i kusur ne treba kazniti, naprotiv, treba ih kazniti jos zesce, ali oni placaju istu kaznu kao i neko koga zaustave na ogranicenju 40 u nekoj vukojebini dok vozi 75km/h...
farky

Post by farky »

pare od mandatnih kazni ne idu policiji nego u budzet Kantona

policija nema dnevne norme sto se tice mandatnih kazni, drugacije se kontrolise i vrednuje rad

u naredne dvije godine Ministarstvo za saobracaj i komunikacije KS planira postavljanje video nadzora saobracajnica u KS
Panasonic

Post by Panasonic »

Znate sta je najbolje, nikad ne prelaziti dozvoljenu brzinu. Tada ti nece trebati ni START ni mapa radara u BiH.
Panasonic

Post by Panasonic »

Alfons Kauders wrote:
Panasonic wrote:Jucer su jednog u Renaultu zaustavili jer je na prebrzo vozio. Jednu 10-20km od Sarajeva. I sta ce, covjek platio kaznu, zaustavili ga policajci. To placanje kazni nije samo radi punjenja budzeta, nego i radi opomene vozacima da se sljedeci put pridrzavaju ogranicene brzine.

Ako sada taj isti covjek kupi START i pogelada gdje stoje radari, onda ce ta mjesta preci dozvoljenom brzinom, i cim predje radar 50 metara nagarit ce auto ponovo. I tako i sljedeci radar, i sljedeci...

Sta je sada po tebi bolje? Da plati kaznu i da se ako Bog da opameti, ili da zna gdje stoje radri i samo taj dio predje ogranicenom brzinom.
E pa taj isti covjek bi mozda usporio i bez placanja kazne da je vidio znak "radarska kontrola" (ako si mladji ne sjecas se da ih je i bilo prije) ili da je cuo na radiju, izmedju Cece i Karleuse "tu i tu radarska kontrola"... Ponavljam, svrha radara i policije je da preventivna, oni bi, da hoce, mogli uciniti puno vise za sigurnost u prometu i bez radara ili lasera u zbunju... Sto se tice samih ogranicenja, probaj voziti SA-TZ po ogranicenju, na cijeloj dionici od 120 km NEMA ogranicenja 80, vec samo 60, 50, 40 - to je van svake pameti, put bi trajao oko 4 sata kad bi se pridrzavalo ogranicenja... Ja ne govorim da idiote koji voze sto i kusur ne treba kazniti, naprotiv, treba ih kazniti jos zesce, ali oni placaju istu kaznu kao i neko koga zaustave na ogranicenju 40 u nekoj vukojebini dok vozi 75km/h...
Prilagodi brzinu onom ispred sebe, i njega ce prvog zaustaviti. :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

probaj voziti SA-TZ po ogranicenju, na cijeloj dionici od 120 km NEMA ogranicenja 80, vec samo 60, 50, 40 - to je van svake pameti, put bi trajao oko 4 sata kad bi se pridrzavalo ogranicenja
Pa da vozish 40 km/h stigao bi za 3 sata...:D.
Chesto vozim na relaciji Ze-Sa...ako idem sporo ustedim 5 KM goriva :D ako idem brze dobijem jedno 10 minuta :-) koje izgubim vecinom na semaforu ili nekoj koloni :-) tako da...:D.
farky

Post by farky »

stochar wrote:
farky wrote:pare od mandatnih kazni ne idu policiji nego u budzet Kantona

policija nema dnevne norme sto se tice mandatnih kazni, drugacije se kontrolise i vrednuje rad

u naredne dvije godine Ministarstvo za saobracaj i komunikacije KS planira postavljanje video nadzora saobracajnica u KS
A pare od onog 'evo cenera za kafu da ne pises' idu pravo drotu u dzep...
to je vec tema druge emisije
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Bobi wrote:
probaj voziti SA-TZ po ogranicenju, na cijeloj dionici od 120 km NEMA ogranicenja 80, vec samo 60, 50, 40 - to je van svake pameti, put bi trajao oko 4 sata kad bi se pridrzavalo ogranicenja
Pa da vozish 40 km/h stigao bi za 3 sata...:D.
Chesto vozim na relaciji Ze-Sa...ako idem sporo ustedim 5 KM goriva :D ako idem brze dobijem jedno 10 minuta :-) koje izgubim vecinom na semaforu ili nekoj koloni :-) tako da...:D.
Stigao bi za 4, al kad bi UVIJEK vozio 40km/h, ali posto tu imamo Karalulu i jos nekoliko bezimenih uspona punih kamiona koji voze balvane, to je nemoguce, krenes za kamionom pa vozis 20tak minuta 10 na sat... Ze-Sa nema nikakvih uspona, samo picis kraj rijeke...
LeKo

Post by LeKo »

Ako vec nemate zivaca da pratite ogranicenja, a ujedno hocete da prodjete bez kaznica, kupite sebi ANTI RADAR, kosta oko 280 USA Dolara, one parkirane hvata na 2 Km, a pistolje na 500 m.
pips

Post by pips »

Alfons Kauders wrote:Sto se tice samih ogranicenja, probaj voziti SA-TZ po ogranicenju, na cijeloj dionici od 120 km NEMA ogranicenja 80, vec samo 60, 50, 40 - to je van svake pameti, put bi trajao oko 4 sata kad bi se pridrzavalo ogranicenja....
Van svake pameti je da ljudi ginu ko ljesa zato sto se ne pridrzavaju ogranicenja. Ogranicenja su zato sto je cesta kurac, uska, puna rupa, nepregledne krivine, stabla pored puta (pri brzini od 90km/h sansa da prezivis je 0% ako zviznes u recimo bagrem), stubovi od rasvjete i sl sto se ne savijaju od udara, tuneli bez rasvjete itd. Svi zure a niko posla nema valjda zure u kafanu da popiju kafu i stave na sto ljuceve od golfa i mobitel.
Ja sam i prije pisao o ovome, ne zivim u bosni ali dolazim vise puta godisnje i imam 2000 km u jednom pravcu. Naj teza dionica mi je od Bos. Broda do Sarajeva ne zbog lose ceste vec zbog lokalnih schumahera sto "ostavljaju BMW-e". Ako se dozvoli uvoz auta starijih od 7g. nas ce nestati. pobicemo se sami na cestama.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

pips wrote:
Alfons Kauders wrote:Sto se tice samih ogranicenja, probaj voziti SA-TZ po ogranicenju, na cijeloj dionici od 120 km NEMA ogranicenja 80, vec samo 60, 50, 40 - to je van svake pameti, put bi trajao oko 4 sata kad bi se pridrzavalo ogranicenja....
Van svake pameti je da ljudi ginu ko ljesa zato sto se ne pridrzavaju ogranicenja. Ogranicenja su zato sto je cesta kurac, uska, puna rupa, nepregledne krivine, stabla pored puta (pri brzini od 90km/h sansa da prezivis je 0% ako zviznes u recimo bagrem), stubovi od rasvjete i sl sto se ne savijaju od udara, tuneli bez rasvjete itd. Svi zure a niko posla nema valjda zure u kafanu da popiju kafu i stave na sto ljuceve od golfa i mobitel.
Ja sam i prije pisao o ovome, ne zivim u bosni ali dolazim vise puta godisnje i imam 2000 km u jednom pravcu. Naj teza dionica mi je od Bos. Broda do Sarajeva ne zbog lose ceste vec zbog lokalnih schumahera sto "ostavljaju BMW-e". Ako se dozvoli uvoz auta starijih od 7g. nas ce nestati. pobicemo se sami na cestama.
Sve to stoji, pogotovo za vozace koji divljaju... Ja sam ovo gore napisao za put TZ-SA, a ako si u zadnje vrijeme prolazio, znas o cemu pricam... Ako treba da se iz Tuzle do Sarajeva 120 kilometara vozi 4 ili vise sati, jebi nas onda... Najmanji je problem staviti na svakoj krivini ogranicenje 40 jer se cesta ne odrzava, ali to nije nikakvo rjesenje...
pips

Post by pips »

Drzava je za sve kriva
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

pips wrote:Drzava je za sve kriva
Jeste, dodouse mi smo krivi sto je drzava u kurcu, al nije bitno.

Care moj gorivo je poskupilo juce, 1.77 km je benzin... Gdje oni trose te pare ?

Prosle zime je skoro nestalo soli za posipanje puteva, naravno uvozne, iz Tunisa, pa nam je ministar Brankovic (ako on moze biti ministar, mogu i ja bit akademik) najavio zatvaranje puteva preko planinskih prevoja i ogranicenje brzine na 20 na ostalim dionicama... Al neka, tako nam i treba.
pips

Post by pips »

Revolucija-korjenite promjene drustvenog poretka
TO NAMA TREBA
pips

Post by pips »

jeli u pitanju ilegala (djelovanje iz potaje dok revolucionarne snage ne ojacaju) ili da im ga odmah roknemo? :?
Zadig

Post by Zadig »

radari se popale samo u sezoni kada dolazi sudoperacka dijaspora u chipovanim golfovima, da im se uzme krvavo zaradjeni euro....
:D

to mu ga dodje posto neplacaju porez matici
:D
JD

Post by JD »

pips wrote:Ako se dozvoli uvoz auta starijih od 7g. nas ce nestati. pobicemo se sami na cestama.
Dozvola uvoza auta starijih od 7 godina nema nikakve veze sa tim, vec Zakon o homologaciji, koji kod nas NE POSTOJI, a o "strogom" tehnickom pregledu da ne pricam. Dzaba ta zabrana uvoza kad je 60% registrovanih automobila neispravno. Pobit cemo mi sami sebe na cestama i sa tom zabranom.
Post Reply