Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
holowey wrote: ↑30/01/2020 16:25
sa camelijom imam izuzetno neugodno iskustvo...njihov osiguranik me udario, napravio par hiljada stete...djaba policijski zapisnik, djaba predracun servisa, nudili manje od pola...poslije godinu dana prepiske tamo i ovamo, na kraju sam svojim parama opravio auto i trazio refundaciju na osnovu placenog racuna...uz pritisak advokata, priznali su racun ali bez pdv-a...ja ostao kratak skoro milju...
nadam se da ce postavljac teme biti bolje srece sa camelijom
SIično bi postupio da moram, ali bi ganjao do zadnjeg pf. Ima li neko iskustva da objasni, zasto isplata računa bez PDV, ima li neki pravni osnov?
nema pravni osnov. To je u biti cjenkanje i ciganluk koji je osnova osiguravateljske profesije... izganjaćeš ti puni iznos sigurno, a možda i neke penale i zatezne kamate, ali ne možeš koristiti auto u havarisanom stanju.
imao sam krša do juna prosle godine i kad sam ga se htio rješiti, jednostavno sam se zabio u auto koje mi je uzelo prvenstvo. Sve to naravno pri brzini ispod 30 km/h i uzeo keš za totalnu štetu baš od Camelije, a auto na otpad u dijelove.
Samo zapisnik bajo moj, voli policija često predložiti da popunjavas Euro Obrazac da ne bi radili svoj posao, a ja im kažem: nemam euro obrazac i ujedno ne želim jer nisam obavezan.
Dan te jebo u pičku s kakvim budalama ja moram dijeliti ovaj zrak.
shheff wrote: ↑30/01/2020 22:39
zasto isplata računa bez PDV, ima li neki pravni osnov?
Prakticno kazna jer nisi isao na vansudsku nagodbu nego si popravljao “bez da ih pitas”, a finansijski zato sto bi, da je racun izdat na njihovo ime, oni dobili povrat PDVa i njihov trosak bi za toliko bio umanjen!
Meni ovo nema logike... ako već nisam obveznik PDV-a, taj PDV je za mene trošak i zašto mi se ne bi nadoknadio ?
Zadnjih par godina imao 2-3 puta manja udese od 1000-4000 štete, i iz mog ličnog iskustva predaj sve papire i odmah uzmeš advokata specijaliziranog za naplatu šteta.
Sa stokom se ne vrijedi raspravljati, nekad idu imam osjećaj i svjesno da te ispizde da im jebeš sve na kamaru a ništa ne postižeš sa tim.
Meni čim se jave i počnu pametovati samo kažem "pošaljite ponudu ,ne interesuje me kolika je uopšte i onako će sva dalja komunikacija ići preko advokata."
SIično bi postupio da moram, ali bi ganjao do zadnjeg pf. Ima li neko iskustva da objasni, zasto isplata računa bez PDV, ima li neki pravni osnov?
nema pravni osnov. To je u biti cjenkanje i ciganluk koji je osnova osiguravateljske profesije... izganjaćeš ti puni iznos sigurno, a možda i neke penale i zatezne kamate, ali ne možeš koristiti auto u havarisanom stanju.
imao sam krša do juna prosle godine i kad sam ga se htio rješiti, jednostavno sam se zabio u auto koje mi je uzelo prvenstvo. Sve to naravno pri brzini ispod 30 km/h i uzeo keš za totalnu štetu baš od Camelije, a auto na otpad u dijelove.
Samo zapisnik bajo moj, voli policija često predložiti da popunjavas Euro Obrazac da ne bi radili svoj posao, a ja im kažem: nemam euro obrazac i ujedno ne želim jer nisam obavezan.
Dan te jebo u pičku s kakvim budalama ja moram dijeliti ovaj zrak.
Mrtav hladan lik napisa ovo, još se hvali. Jebem ti ženo majku.
Nista neka te ne cudi, takav je naš narod, bijeda žešča i samo gleda da te zajebe.
mnogima je tesko svarit i nece da procitaju ako je istina : "uzeo mu pravo prvenstva" ,sto se mene tice koga jebe(ne forumasa),za supke u saobracaju i zivotu nemam trunke zaljenja..
da se odma ogradim,ne podrzavam namjerno uzrokovanje nesrece,mada mi je zao sto nemam hilux sa bulbarom
holowey wrote: ↑30/01/2020 16:25
sa camelijom imam izuzetno neugodno iskustvo...njihov osiguranik me udario, napravio par hiljada stete...djaba policijski zapisnik, djaba predracun servisa, nudili manje od pola...poslije godinu dana prepiske tamo i ovamo, na kraju sam svojim parama opravio auto i trazio refundaciju na osnovu placenog racuna...uz pritisak advokata, priznali su racun ali bez pdv-a...ja ostao kratak skoro milju...
nadam se da ce postavljac teme biti bolje srece sa camelijom
osiguravajuca drustva su izuzeta iz sistema pdv-a, da su oni placali cesijom racun, mogli su traziti povrat, ali kako sam ja svojim parama platio (nije mi se cekalo da se smiluju a ja da hodam pjeske za to vrijeme), kao fizicko lice sam morao platiti pdv i nemam pravo na povrat...
amar1994 wrote: ↑31/01/2020 12:08
mnogima je tesko svarit i nece da procitaju ako je istina : "uzeo mu pravo prvenstva" ,sto se mene tice koga jebe(ne forumasa),za supke u saobracaju i zivotu nemam trunke zaljenja..
da se odma ogradim,ne podrzavam namjerno uzrokovanje nesrece,mada mi je zao sto nemam hilux sa bulbarom
Znači u tvojoj mahali na šipu, kod skretanja za Merkator raja bi se trebala svaki dan zabijati u debile koji idu od Djulaginog i uzimaju prvenstvo?
amar1994 wrote: ↑31/01/2020 12:08
Znači u tvojoj mahali na šipu, kod skretanja za Merkator raja bi se trebala svaki dan zabijati u debile koji idu od Djulaginog i uzimaju prvenstvo?
shheff wrote: ↑30/01/2020 22:39
zasto isplata računa bez PDV, ima li neki pravni osnov?
Prakticno kazna jer nisi isao na vansudsku nagodbu nego si popravljao “bez da ih pitas”, a finansijski zato sto bi, da je racun izdat na njihovo ime, oni dobili povrat PDVa i njihov trosak bi za toliko bio umanjen!
Meni ovo nema logike... ako već nisam obveznik PDV-a, taj PDV je za mene trošak i zašto mi se ne bi nadoknadio ?
Tebi nema njima ima. Kad se dogovoris s njima da oni direkt plate popravak servisu onda je racun na ime osiguranja i oni dobiju povat PDV-a. Kad popravljas na svoju ruku i njima ispostavis racun na svoje ime oni ne mogu dobiti povrat i nece da ti plate taj dodatni trosak koji se mogao izbjeci.