moee wrote: ↑08/02/2026 12:30
Mada mi je uzimanje avansa za dijelove neprofesionalno. Servis dobije saglasnost osiguravajuće kuće za popravku i ne znam šta ima miješati vlasnika u to - uzmi avans, vrati avans
Pravo da ti kažem, nemam pojma. Bila je žurba-djeca u Austriji, nije bilo šanse da se auto tamo popravlja, pa smo morali pristati na popravku u BiH. E sad, dok se čekalo da osiguranje odobri sumu domaćeg servisa, trebalo je naručiti dijelove- vrata, blatobran i većina onih obloga/lajsni a vrijeme isporuke je nekih 15-tak dana od dana narudžbe. Da bi sve išlo što brže, računajući i ovo- dovezi auto u BiH, lakiraj limariju, pristao sam da dam avans, uz deal- kada osiguranje odobri i uplati direktno servisu- vraćate mi.
Jednostavno, servis je htio da se obezbijedi. Relativno razumljivo, jer ko zna kakve su slučajeve imali.
A što se tiče naplate usluge "predmjera i predračuna" radova u visini 10% od procjene- može im se. To je ipak usluga, a servisi žive od usluge. Na kraju, kad su vidjeli da će se auto zaista kod njih popravljati, snizili su na 5 %, pa i to mi vratili, čim je osiguranje njima doznačilo pare.
Sve u svemu, zadovoljan sam- boja nove limarije je OK, sve dobro uklopljeno, zazori svuda isti, a posao je završen za 5 dana, računajući od dana kada je auto predat u servis.