Hrvatska policija kidnapovala nigerijske studente i prebacila ih u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

GandalfSivi

#26 Re: Hrvatska policija kidnapovala nigerijske studente i prebacila ih u BiH!

Post by GandalfSivi »

Heller wrote: 04/12/2019 16:56 Kroejšn polis bi lajk:

Image
Dobar, dobar :D
mali jomu

#27 Re: Hrvatska policija kidnapovala nigerijske studente i prebacila ih u BiH!

Post by mali jomu »

sta se cudite... ko fol ne znate a svugdje je tako
bingov buraz

#28 Re: Hrvatska policija kidnapovala nigerijske studente i prebacila ih u BiH!

Post by bingov buraz »

Koga briga do kad im je važila viza,šta ima BiH sa tim?
mali jomu

#29 Re: Hrvatska policija kidnapovala nigerijske studente i prebacila ih u BiH!

Post by mali jomu »

bingov buraz wrote: 04/12/2019 17:32 Koga briga do kad im je važila viza,šta ima BiH sa tim?

ko fol nemate pojma sto svakog boli kurac sta BiH ima stim, nisu pravila napravljena da budu za svakog ista, nikad pravila i nisu bila za svakog ista...
deer_hunter

#30 Re: Hrvatska policija kidnapovala nigerijske studente i prebacila ih u BiH!

Post by deer_hunter »

broj dva wrote: 04/12/2019 15:28 Je'l vjeruje neko hrvatskim murijašima u vezi imigranata ? Ja vjerujem samo da ih mlate i nezakonito vraćaju u BiH, ostalo su njihovi šupljaci.
Nezakonito i ulaze u Hrvatsku iz BiH kao i u BiH iz Srbije i tako dalje. Licemjerno je krsiti zakon, a ocekivati da s tobom postupaju po zakonu. Uostalom, cinjenica je da Hrvati imaju punu podrsku glavnih baja u EU da ovako postupaju(bilo to zakonito ili ne). Samo se treba podsjetiti rijeci one koja je to sve i zakuhala.

"Europska unija živi od toga da ima različite perspektive", rekla je Merkel nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem održanog na rubu kongresa Europskih pučana (EPP) koji se prvi put održava u Zagrebu. "Iz perspektive zemlje koja mora štititi vanjske granice to izgleda drugačije nego iz perspektive jedne zemlje koja je u sredini europskog prostora", rekla je Merkel.

Hrvatska kao mlada država itekako može unijeti svoja iskustva jer su joj pregovori u svježem sjećanju za razliku od Njemačke kojoj pristup u EU seže u daleku prošlost, kazala je nadalje. "Hrvatska je puno toga učinila kako bi stvorila preduvjete za pristup Schengenskom procesu i Komisija je to i pozitivno ocijenila", rekla je Merkel.

Bukvalno su im dali odrijesene ruke da zastite sengensku granicu svim raspolozivim sredstvima. Krivite nekog sto nam je drzava izbjeglicki kamp??? Krivite Njemce, Austrijance i Slovence, jer da su njihove granice otvorene bila bi i hrvatska ;-)
broj dva

#31 Re: Hrvatska policija kidnapovala nigerijske studente i prebacila ih u BiH!

Post by broj dva »

U čemu je razlika između policajca što krši zakon i kriminalca ?
tandmand

#32 Re: Hrvatska policija kidnapovala nigerijske studente i prebacila ih u BiH!

Post by tandmand »

BiH utvrdila identitet nigerijskih studenata, uskoro će biti smješteni u Imigracioni centar
a vjeroispovijest?
Novak20

#33 Re: Hrvatska policija kidnapovala nigerijske studente i prebacila ih u BiH!

Post by Novak20 »

Provalili su se hrvatski policajci. Što jest, jest.
emric

#34 Re: Hrvatska policija kidnapovala nigerijske studente i prebacila ih u BiH!

Post by emric »

Blixen wrote: 04/12/2019 14:25 https://www.index.hr/vijesti/clanak/mup ... 37682.aspx

MUP HR izdao saopstenje
Hrvatima (zvaničnim) je pravljenje sranja pa demantovanje, odnosno laganje, postalo redovna disciplina.
Tomahawk11
Globalni moderator

#35 Re: Hrvatska policija kidnapovala nigerijske studente i prebacila ih u BiH!

Post by Tomahawk11 »

http://ba.n1info.com/Vijesti/a395654/Is ... enata.html

Idu u Bosnu, ti si iz Bosne!
Kako mogu biti iz Bosne, ja sam crnac :?
Možeš, možeš 8-)
salik79

#36 Re: Hrvatska policija kidnapovala nigerijske studente i prebacila ih u BiH!

Post by salik79 »

tandmand wrote: 04/12/2019 20:59
BiH utvrdila identitet nigerijskih studenata, uskoro će biti smješteni u Imigracioni centar
a vjeroispovijest?
Kenneth i Alexandro, tradicionalna muslimanska imena africkog kontinenta.
Maraschino

#37 Re: Hrvatska policija kidnapovala nigerijske studente i prebacila ih u BiH!

Post by Maraschino »

Tomahawk11 wrote: 04/12/2019 21:32 http://ba.n1info.com/Vijesti/a395654/Is ... enata.html

Idu u Bosnu, ti si iz Bosne!
Kako mogu biti iz Bosne, ja sam crnac :?
Možeš, možeš 8-)
"Policija nije evidentirala njihov legalan izlazak iz RH, niti su policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja nezakonitih migracija, postupali prema osobama s tim imenom i prezimenom", kazali su iz MUP-a RH.
:roll: :shock:

Ovo mi nije jasno, kako to da nije popunjen nalog u vozilu MUP, ZG-neki grm blizu V.Kladuse.
Dope_Man

#38 Re: Hrvatska policija kidnapovala nigerijske studente i prebacila ih u BiH!

Post by Dope_Man »

Apsoultno je nebitno da li su ovi likovi htjeli sturnuti dalje u EU nakon takmicenja, ili je njihova prica istinita. Jedno je sigurno - u Bosnu sigurno nisu planirali doci. Dakle neko, tj. policija Hrvatske ih je tu bacila. Pitanje je samo KAKO i ZASTO se dozvoljava da policija HR uvodi te ljude u prostor Bosne i Hercegovine. Al eto, moze i to kod nas.
Hank Paldum

#39 Re: Hrvatska policija kidnapovala nigerijske studente i prebacila ih u BiH!

Post by Hank Paldum »

deer_hunter wrote: 04/12/2019 18:33
broj dva wrote: 04/12/2019 15:28 Je'l vjeruje neko hrvatskim murijašima u vezi imigranata ? Ja vjerujem samo da ih mlate i nezakonito vraćaju u BiH, ostalo su njihovi šupljaci.
Nezakonito i ulaze u Hrvatsku iz BiH kao i u BiH iz Srbije i tako dalje. Licemjerno je krsiti zakon, a ocekivati da s tobom postupaju po zakonu. Uostalom, cinjenica je da Hrvati imaju punu podrsku glavnih baja u EU da ovako postupaju(bilo to zakonito ili ne). Samo se treba podsjetiti rijeci one koja je to sve i zakuhala.

"Europska unija živi od toga da ima različite perspektive", rekla je Merkel nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem održanog na rubu kongresa Europskih pučana (EPP) koji se prvi put održava u Zagrebu. "Iz perspektive zemlje koja mora štititi vanjske granice to izgleda drugačije nego iz perspektive jedne zemlje koja je u sredini europskog prostora", rekla je Merkel.

Hrvatska kao mlada država itekako može unijeti svoja iskustva jer su joj pregovori u svježem sjećanju za razliku od Njemačke kojoj pristup u EU seže u daleku prošlost, kazala je nadalje. "Hrvatska je puno toga učinila kako bi stvorila preduvjete za pristup Schengenskom procesu i Komisija je to i pozitivno ocijenila", rekla je Merkel.

Bukvalno su im dali odrijesene ruke da zastite sengensku granicu svim raspolozivim sredstvima. Krivite nekog sto nam je drzava izbjeglicki kamp??? Krivite Njemce, Austrijance i Slovence, jer da su njihove granice otvorene bila bi i hrvatska ;-)
Odnos EU prema migrantima i podrška Hrvatskoj me podsjeća na one guzonje vlasnike restorana i klubova koji unajme gorile da stoje na vratima i šamaraju one koji nisu dobrodošli dok je gazda poznat kao veliki gospodin koji goste (koji su već ušli) dočekuje sa osmijehom.

Je li do mene, možda nisam dobro upoznat sa ovim slučajem, ali zar nije rasistički sa naše strane da se STUDENTI smjeste u migracionski centar samo zato što imaju boju kože kao većina migranata? :? Pitam se da li bi isto postupili sa studentima da su bijelci
Maraschino

#40 Re: Hrvatska policija kidnapovala nigerijske studente i prebacila ih u BiH!

Post by Maraschino »

Hank Paldum wrote: 05/12/2019 09:06
Odnos EU prema migrantima i podrška Hrvatskoj me podsjeća na one guzonje vlasnike restorana i klubova koji unajme gorile da stoje na vratima i šamaraju one koji nisu dobrodošli dok je gazda poznat kao veliki gospodin koji goste (koji su već ušli) dočekuje sa osmijehom.

Je li do mene, možda nisam dobro upoznat sa ovim slučajem, ali zar nije rasistički sa naše strane da se STUDENTI smjeste u migracionski centar samo zato što imaju boju kože kao većina migranata? :? Pitam se da li bi isto postupili sa studentima da su bijelci
Realno, gdje bi ih ti smjestio?

Nemaju dokumente, nemaju sredstava za hotelski ili neki drugi smjestaj, nema ni ambasade da im pomogne...smjestiti ih u uslovan objekat dok se papirologija ne zavrsi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#41 Re: Hrvatska policija kidnapovala nigerijske studente i prebacila ih u BiH!

Post by Tomahawk11 »

Meni je šega da hrvatska policija može tek tako koga hoće prebaciti na našu teritoriju :-)
Isto kao što je šega što nam iz Srbije ulaze migranti. Možemo li mi njima prebaciti kao nama što Hrvati prebacuju?
dr_Evil

#42 Re: Hrvatska policija kidnapovala nigerijske studente i prebacila ih u BiH!

Post by dr_Evil »

Tomahawk11 wrote: 05/12/2019 09:51 Meni je šega da hrvatska policija može tek tako koga hoće prebaciti na našu teritoriju :-)
Isto kao što je šega što nam iz Srbije ulaze migranti. Možemo li mi njima prebaciti kao nama što Hrvati prebacuju?
Ne mozemo jer policija FBiH nema pravo da ulazi na teritorij RS-a osim ako je u potjeri. Opet da zahvalimo bosnjackim politicarima ( u ovom slucaju Lagumdziji, Bakirovoj desnici, ali se kasno saznalo), sto su fantasticno pregovarali!
Tomahawk11
Globalni moderator

#43 Re: Hrvatska policija kidnapovala nigerijske studente i prebacila ih u BiH!

Post by Tomahawk11 »

dr_Evil wrote: 05/12/2019 09:54
Tomahawk11 wrote: 05/12/2019 09:51 Meni je šega da hrvatska policija može tek tako koga hoće prebaciti na našu teritoriju :-)
Ne mozemo jer policija FBiH nema pravo da ulazi na teritorij RS-a osim ako je u potjeri. Opet da zahvalimo bosnjackim politicarima ( u ovom slucaju Lagumdziji, Bakirovoj desnici, ali se kasno saznalo), sto su fantasticno pregovarali!
Pa ima li neka policija na granici, neka granična služba?

Dalje, ima neko ko ima ingerenciju nad cijelom teritorijom BiH, je li to SIPA ili neko drugi, ne znam, ali neko ko bi to mogao regulisati.

Šega pravo da se hvata za pravila kad treba nešto opstruirati, a ne hvata se za to da je teritorija BiH bez zaštite i da može ulaziti kako ko i kad hoće bez dozvole.
klixoris

#44 Re: Hrvatska policija kidnapovala nigerijske studente i prebacila ih u BiH!

Post by klixoris »

Tomahawk11 wrote: 05/12/2019 09:57 Pa ima li neka policija na granici, neka granična služba?

Dalje, ima neko ko ima ingerenciju nad cijelom teritorijom BiH, je li to SIPA ili neko drugi, ne znam, ali neko ko bi to mogao regulisati.

Šega pravo da se hvata za pravila kad treba nešto opstruirati, a ne hvata se za to da je teritorija BiH bez zaštite i da može ulaziti kako ko i kad hoće bez dozvole.
Ima granicna policija, ali nedovoljnih kapaciteta. Pomagala im je i SIPA, pa je nedavno zamijenise sa onom Dodikovom Zandarmerijom, nakon cega je broj ilegalnih ulazaka rapidno porastao
Last edited by klixoris on 05/12/2019 10:16, edited 2 times in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#45 Re: Hrvatska policija kidnapovala nigerijske studente i prebacila ih u BiH!

Post by Tomahawk11 »

klixoris wrote: 05/12/2019 10:10
Tomahawk11 wrote: 05/12/2019 09:57 Pa ima li neka policija na granici, neka granična služba?

Ima granicna policija, ali nedovoljnih kapaciteta. Pomagala im je i SIPA, pa je nedavno zamijenise sa onom Dodikovom Zandarmerijom, nakon cega je broj ilegalnih ulazaka rapidno porastao
Oni mogu samo pomoći da još više ulazi iz Srbije. I naravno da ih propuste u Federaciju. Ne može federalna policija u RS? Super. Postaviti onda kontrolne punktove i ko god od migranata ulazi iz RS, vratiti ga nazad.
klixoris

#46 Re: Hrvatska policija kidnapovala nigerijske studente i prebacila ih u BiH!

Post by klixoris »

Tomahawk11 wrote: 05/12/2019 10:13

Oni mogu samo pomoći da još više ulazi iz Srbije. I naravno da ih propuste u Federaciju. Ne može federalna policija u RS? Super. Postaviti onda kontrolne punktove i ko god od migranata ulazi iz RS, vratiti ga nazad.
Pa u tome jeste pozadina zamjene SIPA-e sa Zandarmerijom.
Najveca tuga je sto BiH na dobrom dijelu istocne granice ima dosta jaku prirodnu granicu (Drina). Kvalitetna kontrola na mostovima bi drasticno smanjila broj ilegalnih ulazaka. Naravno da ima i prelazaka camcima preko Drine i kopnom juzno od Drine, ali u znatno manjem broju nego sto prelaze mostovima preko Drine. Najvise prelazaka je upravo na podrucju Zvornika, Bijeljine...

A postavljanje Federalne policije na entitetskim granicama bi Dodiku sjelo kao budali samar da i on postavi policiju RS-a na granice, te podeblja pricu o otcjepljenju... Cinjenica je da je taj hajvan glavni uzrok zasto BiH kao drzava nema adekvatnu kontrolu svojih istocnih granica, pa samim tim uzrok ovolikog broja ilegalnih ulazaka. Vise je nego jasno da se radi o dogovoru sa istocnim komsijama, gdje ce najdeblji izvuci Federacija
Last edited by klixoris on 05/12/2019 10:22, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#47 Re: Hrvatska policija kidnapovala nigerijske studente i prebacila ih u BiH!

Post by Tomahawk11 »

klixoris wrote: 05/12/2019 10:18
Pa u tome jeste pozadina zamjene SIPA-e sa Zandarmerijom.
Najveca tuga je sto BiH na istoku ima dosta jaku prirodnu granicu (Drina) i kvalitetna kontrola na mostovima bi drasticno smanjila broj ilegalnih ulazaka. Naravno da ima i prelazaka camcima preko Drine, ali u znatno manjem broju nego sto prelaze mostovima i kopnom juzno od Drine.

A postavljanje Federalne policije na entitetskim granicama bi Dodiku sjelo kao budali samar da on postavi policiju RS-a na granice i podeblja pricu o otcjepljenju... Cinjenica je da je taj hajvan glavni uzrok zasto BiH kao drzava nema adekvatnu kontrolu svojih istocnih granica, pa samim tim uzrok ovolikog broja ilegalnih ulazaka kroz iste
Ma ne bukvalno na razgraničenju, više onako kao patrole za kontrolu saobraćaja, a da kontrolišu i fluktaciju migranata i vraćaju ih u RS.

Pa taj isti Dodik truni kako oni ne žele migrante u RS, a propustaju ih u Federaciju.

Ne može on ništa podebljati, nije to u njegovoj moći.

Može mlatiti, ali mu se definitivno treba na adekvatan način odgovoriti.

Naravno, od toga nema ništa, niti ima ko niti hoće.
klixoris

#48 Re: Hrvatska policija kidnapovala nigerijske studente i prebacila ih u BiH!

Post by klixoris »

Jedino rjesenje je da svi zajednicki izadju na istocnu granicu i zacepe je kao Hrvatska. Ali to se naravno nece nikada desiti... Jedino kada bi se i RS preplavio migrantima, mozda tada
Last edited by klixoris on 05/12/2019 10:27, edited 2 times in total.
dr_Evil

#49 Re: Hrvatska policija kidnapovala nigerijske studente i prebacila ih u BiH!

Post by dr_Evil »

Tomahawk11 wrote: 05/12/2019 10:13

Mozda grijesim ali problem granicne policije je opet sto su u njoj Srbi koje ne zanima BiH. Sjecam se jednom prilikom kupio masinu u Novom Sadu, milion papira ne daju preko granica, dosao srbin sta sam od njega kupio bratski je odma pustise preko mosta nisu je ni upisali.
klixoris

#50 Re: Hrvatska policija kidnapovala nigerijske studente i prebacila ih u BiH!

Post by klixoris »

Problem je sto i u Federaciji policija nista ne radi. Meni nije normalno da se migranti bez papira setkaju okolo. Policija bi ih trebala presretati, identifikovati i pravac kamp, nema setkanja...
Jucer kod Higijenskog grupica na semaforu prodaju maramice. U koloni stoji i patrola, pogledali ih nisu... Ja sutra da kazem policajcu da nemam licne ili je ne dam na uvid, zavrsio bi u stanici...
Post Reply