Izgradnja 5c u februaru 2006.???
-
Panasonic
Autoput se gradi. Cak i jucer po onoj nevjerovatnoj kisi tridesetak km od Sarajeva ljudi su kamionima odvozili zemlju i ravnali istu. Zbog toga i postoji ona obilaznica, jer je onaj put od prije pretvoren u put sa dvostrukom jednosmjernom trakom (prije je bila dvosmjerna), a za suprotan smjer se za sada koristi obilaznica dok se pravi autoput za suprotan smjer.
- Alfons Kauders
To ce odradit cim u Tuzli pobijedi SDA, tj. nikad...jacika wrote:pametne glave bi trebale i da razmisle o djelu dionice puta od orasja do tuzle i dalje ka sarajevu koji je toliko prebukiran a izgleda kao seoski sramota,ma nadanje pusto vjerovanje dali oni sve rade kako treba ova zemlja bi cvjetala
-
gavrilo
problem je sto su tako reci tri entitetske granice izmedju... federacija, brcko distrikt, rs. primjera radi, put izmedju celica i brckog je katastrofa. rupa do rupe...Alfons Kauders wrote:To ce odradit cim u Tuzli pobijedi SDA, tj. nikad...jacika wrote:pametne glave bi trebale i da razmisle o djelu dionice puta od orasja do tuzle i dalje ka sarajevu koji je toliko prebukiran a izgleda kao seoski sramota,ma nadanje pusto vjerovanje dali oni sve rade kako treba ova zemlja bi cvjetala
- Alfons Kauders
Nije to problem. Mozda jeste u Posavini, ali ostatak dionice, vise od 150 km je u Federaciji. Samo sto Tuzla i okolne carsije ocito nisu u Federaciji, mozda nam trebate vi iz RS popravit put, da vama placamo naknadu za ceste, jer od ovih "nasih" nema hajra...gavrilo wrote:problem je sto su tako reci tri entitetske granice izmedju... federacija, brcko distrikt, rs. primjera radi, put izmedju celica i brckog je katastrofa. rupa do rupe...Alfons Kauders wrote:To ce odradit cim u Tuzli pobijedi SDA, tj. nikad...jacika wrote:pametne glave bi trebale i da razmisle o djelu dionice puta od orasja do tuzle i dalje ka sarajevu koji je toliko prebukiran a izgleda kao seoski sramota,ma nadanje pusto vjerovanje dali oni sve rade kako treba ova zemlja bi cvjetalaa o putu preko majevice da ne pricamo
-
gavrilo
ma nasi bi to pokrali...Alfons Kauders wrote:Nije to problem. Mozda jeste u Posavini, ali ostatak dionice, vise od 150 km je u Federaciji. Samo sto Tuzla i okolne carsije ocito nisu u Federaciji, mozda nam trebate vi iz RS popravit put, da vama placamo naknadu za ceste, jer od ovih "nasih" nema hajra...
- Alfons Kauders
I meni su ti vasi mutni... Koliko me sjecanje sluzi, njima puno bolje ide rusenje nego gradjenje... A Peddy bi pokro vise nego nasi majmuni...gavrilo wrote:ma nasi bi to pokrali...Alfons Kauders wrote:Nije to problem. Mozda jeste u Posavini, ali ostatak dionice, vise od 150 km je u Federaciji. Samo sto Tuzla i okolne carsije ocito nisu u Federaciji, mozda nam trebate vi iz RS popravit put, da vama placamo naknadu za ceste, jer od ovih "nasih" nema hajra...najbolje da to ti i ja javimo peddyu, pa da to on preuzme u svoje ruke, jer od ovih "nasih" cjelokupno
nema hajra
-
gavrilo
ma prvo su uvjek krali pa onda rusili...Alfons Kauders wrote:I meni su ti vasi mutni... Koliko me sjecanje sluzi, njima puno bolje ide rusenje nego gradjenje... A Peddy bi pokro vise nego nasi majmuni...
nego kako onda igradimo taj put. daj bolan muka mi je vise kada pomislim da mi treba oko sat vremena do tuzle
- Alfons Kauders
Nisi pragmatican - nemoj ici u Tuzlu i rijesen problem, ha i nema se sta vidit u Tuzli... Isto tako i ja ne bi trebao ici u Sarajevo...gavrilo wrote:ma prvo su uvjek krali pa onda rusili...Alfons Kauders wrote:I meni su ti vasi mutni... Koliko me sjecanje sluzi, njima puno bolje ide rusenje nego gradjenje... A Peddy bi pokro vise nego nasi majmuni...ali necemo opet o ratu
nego kako onda igradimo taj put. daj bolan muka mi je vise kada pomislim da mi treba oko sat vremena do tuzle
-
gavrilo
rodni listAlfons Kauders wrote:Nisi pragmatican - nemoj ici u Tuzlu i rijesen problem, ha i nema se sta vidit u Tuzli... Isto tako i ja ne bi trebao ici u Sarajevo...gavrilo wrote:ma prvo su uvjek krali pa onda rusili...Alfons Kauders wrote:I meni su ti vasi mutni... Koliko me sjecanje sluzi, njima puno bolje ide rusenje nego gradjenje... A Peddy bi pokro vise nego nasi majmuni...ali necemo opet o ratu
... i hanume, ali necu sada da skrecem sa teme
-
Duh sa sjekirom
Autoput definitivno treba da ide preko Zenice na Tuzlu pa gore Distrikt i Sava, kolko god izgledalo glupo i tesko to bi bilo puuuuno bolje nego ovako cekati ove balvanase recimo negdje kod Doboja da pocnu rijesavati neke svoje frustracije kako to samo oni znaju balvanima
bar za pocetak dok se malo ne afirmisu
bar za pocetak dok se malo ne afirmisu
- Alfons Kauders
Cuj rodni list...Nejse...gavrilo wrote:rodni listAlfons Kauders wrote:Nisi pragmatican - nemoj ici u Tuzlu i rijesen problem, ha i nema se sta vidit u Tuzli... Isto tako i ja ne bi trebao ici u Sarajevo...gavrilo wrote: ma prvo su uvjek krali pa onda rusili...ali necemo opet o ratu
nego kako onda igradimo taj put. daj bolan muka mi je vise kada pomislim da mi treba oko sat vremena do tuzle... i limenka
![]()
... i hanume, ali necu sada da skrecem sa teme
Al zbog hanuma vrijedi i pjehe s Majevice !
- Alfons Kauders
Sto, kad moze Tito preko Romanije, moze i Gavrilo preko Majevice...gavrilo wrote:daj bolan... zivimo u 21. vijeku, ko jos ide pjehe preko majeviceAlfons Kauders wrote:Cuj rodni list...Nejse...
Al zbog hanuma vrijedi i pjehe s Majevice !![]()
![]()
Hajd, odo pit kafe i gletad hanume tuzlanske...
P.S.
'Os kupit konja... Full oprema, ima cak i kozu, 1. ruka, garaziran u stali...
-
vodoinstalater
Sticajem okolnosti malo sam vise upucen sa "profesionalne" strane na rad oko auto puta i mogu reci par stvari:
1. Ako ne 85% onda sigurno 80% duzine ili trase autoputa prolazi kroz Fewderaciju BIH (po svim varijantama a na nekim dijelovima ima ih i 11). Tako da te price kako nas RS koci su netacne. Mi sami sebe kocimo jer nemamo pameti a ni iskrene zelje da se nesto gradimo.
2. Nacin na koji mi gradimo autoput je u najmnju ruku glup barem. Jer drzava trosi novac na gradnju dionice koja je ekonomski vjerovatno naisplativija ali koja u rukama drzave nece biti zavrsena jos za par godina niti ce drzava imati povrat novca onako kako oni zamisljaju. Sve je to na zalost posljedica i NErada jednog ministra kakav je Brankovic
koji tendere raspisuje u sred gradjevinske sezone i zavrsava procedure krajem godine a tek na jedvite jade izvodjace uvodi u posjed nakon sto je sezona vec pocela. Tako je bar jednu godinu izgubio u nepovrat a da ne preracunavamo koliko je drzava izgubila radi toga.
Ma sranje je naš posao, kada ga ljudi rade zato sto moraju a ne zato sto zele nesto napraviti.
1. Ako ne 85% onda sigurno 80% duzine ili trase autoputa prolazi kroz Fewderaciju BIH (po svim varijantama a na nekim dijelovima ima ih i 11). Tako da te price kako nas RS koci su netacne. Mi sami sebe kocimo jer nemamo pameti a ni iskrene zelje da se nesto gradimo.
2. Nacin na koji mi gradimo autoput je u najmnju ruku glup barem. Jer drzava trosi novac na gradnju dionice koja je ekonomski vjerovatno naisplativija ali koja u rukama drzave nece biti zavrsena jos za par godina niti ce drzava imati povrat novca onako kako oni zamisljaju. Sve je to na zalost posljedica i NErada jednog ministra kakav je Brankovic
koji tendere raspisuje u sred gradjevinske sezone i zavrsava procedure krajem godine a tek na jedvite jade izvodjace uvodi u posjed nakon sto je sezona vec pocela. Tako je bar jednu godinu izgubio u nepovrat a da ne preracunavamo koliko je drzava izgubila radi toga.
Ma sranje je naš posao, kada ga ljudi rade zato sto moraju a ne zato sto zele nesto napraviti.
- Poglavica
Masine mogu danas izaci na trasu. (Niti je trasa uradjena, ni blizu da je priblizno definisana). Da m o g u izaci to je valjda jasno. Sa m o g u niko nije rekao da ce i izici. A i kako? Na KOJU TRASU?????"Definitivno u februaru 2006. godine prve mašine mogu izaći na trasu.
- Poglavica
VECEG LAZOVA NE VIDJEH U ZIVOTU.Dok se ovi u FBiH glođu oni u RS će čini mi se prije izgraditi onih svojih 40km od BL do Gradiške. Neumjesno je porediti BiH sa Hrvatskom koja grabi naprijed. Čak i u Srbiji se prave novi autoputevi. Evo čitam Grci će im graditi dionicu od Niša do granice sa Makedonijom a oni već grade dionice po Vojvodini i prema granici sa Bugarskom a mi stojimo u mjestu. Negdje je bila i anketa koje bi godine mogli dobiti taj autoput. Nisam htio da budem totalni pesimista pa sam kliknuo na opciju 2025. godinu. Možda se nešto dogodi i ranije oko 2015.godine.
Ova izigravanja treba uvesti u sve anale.
- Poglavica
Sticajem okolnosti malo sam vise upucen sa "profesionalne" strane na rad oko auto puta i mogu reci par stvari:
mozda ti nisu bas tako ni krivi. da li su ikada u zivotu radili posteno i savjesno nije poznato. na jednom postu napisa ocito poznavaoc prilika da cijela administracija - znaci izuzmi 10 % - nema pojma sta i kako se radi.
Onda se o trasi SAMO RAZGOVARA. To znaci da trasa nije ni u jednom jedinom dijelu (moguce trase) 100% sigurna.Ako ne 85% onda sigurno 80% duzine ili trase autoputa prolazi kroz Fewderaciju BIH (po svim varijantama a na nekim dijelovima ima ih i 11)
Ako mi dozvoite, imam tri godine, jucer uzeo kartu i povukao lijepu liniju kroz BiH. Ucini mi se da bi to mogla biti lijepa trasa buduceg autoputa.
Najbolje bi ipak bilo kada bi se BiH stracnjaci, barem oni svjetski iz Federacije poslali u SAD ili Njemacku, da im pokazu kako se grade autoputevi. Mogi bi ustedjeti i ogroman sredatva za planiranje i dokumentaciju i pokazati ljudima kako se to radi.
Last edited by Poglavica on 28/06/2005 12:34, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
Prednje ko' nove, zadnje bi trebalo uskoro mijenjati...Zadig wrote:kad su zadnji put mjenjani diskovi, tj potkovice?
- Poglavica
GRADNJA AUTOPUTA MOGLA JE BITI JEDAN OD NAJPRIORETNIJIH ZADATAKA: NAJMANJE 100.000 LJUDI UKLJUCUJUCI I STRUCNO OSOBLJE BI BILO ZAPOSLENO: iNDIREKTNO, manji PRIVATNI poduzetnici i dobavljaci, do 200.000 ljudi. To znaci oko 600.000 gladnih "dusa" bilo bi zaposleno, obezbijedjeno imalo bi perspektivu i boljitak.
U biti cijela Bih bi bila zaposlena u boljitku i PROBITKU
Da je bilo koji "politicaR" ili kriminalac iz uredskih prostorija samo 12 mjeseci obradjivao sponzore i projektante osigurao bi i sredstva, novac i izvodjace.
Zasto to nije ucinjeno i zasto drzava ili narod propadaju - da nadjem post gdje je doticni sve objasnio.
Da je bilo koji "politicaR" ili kriminalac iz uredskih prostorija samo 12 mjeseci obradjivao sponzore i projektante osigurao bi i sredstva, novac i izvodjace.
Zasto to nije ucinjeno i zasto drzava ili narod propadaju - da nadjem post gdje je doticni sve objasnio.
- Bumerang
Evo Vodoinstalater je to sve lijepo objasniovodoinstalater wrote:Sticajem okolnosti malo sam vise upucen sa "profesionalne" strane na rad oko auto puta i mogu reci par stvari:
- Bumerang
Poglavica wrote:GRADNJA AUTOPUTA MOGLA JE BITI JEDAN OD NAJPRIORETNIJIH ZADATAKA: NAJMANJE 100.000 LJUDI UKLJUCUJUCI I STRUCNO OSOBLJE BI BILO ZAPOSLENO: iNDIREKTNO, manji PRIVATNI poduzetnici i dobavljaci, do 200.000 ljudi. To znaci oko 600.000 gladnih "dusa" bilo bi zaposleno, obezbijedjeno imalo bi perspektivu i boljitak.
- Alfons Kauders
Kakve crne donacije... Nije ovo 1993... Sumnjam da bi mogli naci neke idiote koji su spremnti dati nam par milijardi, onako na lijepe oci, pogotovo nakon lopovluka u zadnih deset godina...