Dizeli 2009 + koji fabricki nemaju DPF filter

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Travnički Noćni Šetač

#26 Re: Dizeli 2009 + koji fabricki nemaju DPF filter

Post by Travnički Noćni Šetač »

kabal1337 wrote:Ne znam zasto ne procitate korisnicko uputstvo. Za svakih predjenih 500 km gradske voznje => 20 minuta voznje na autoputu kako bi se dpf "cistio" i odrzavao zdravim. Naravno ovakvo slicno pise skoro za svaki dizel automobil novije generacije.
Naravno da je bolje cesce.
Upravo tako... kod mene piše u prosjeku na 800 km ali to su samo varijacije na temu, suština je ista... DPF treba određenu povisoku unutrašnju temperaturu da sagori sve što treba, i upravo mu ta konstanstna vožnja od 2500 - 3000 obrtaja pomaže da sve uredno završi ... ima ovih modernijih DPF pa hoće i na manjem gasu da urade ali visoka temperatura je zakon... do sada do 215 hiljada km nikada problem sa DPF...
amar1994

#27 Re: Dizeli 2009 + koji fabricki nemaju DPF filter

Post by amar1994 »

Ma samo ne voziti ko debili i nema problema,naravno ako nije lose dizajniran sistem..doduse ako je leshina sa pojebanim diznama i turbinom ne moze mu bog otac pomoc a kamoli autoput..

Kakv autoput :D ,meni odradi za 10min normalne voznje,cak i u leru bez problema,samo je nitno da se ne prekine..
530i

#28 Re: Dizeli 2009 + koji fabricki nemaju DPF filter

Post by 530i »

Control panel wrote:Ljudi pomozite, ima li kakav auto sto jeftiniji ne preko 1000 KM da je euro 6, da nema fap ili dpf filter, da malo trosi ne preko 2 l po gradu, da ga ne treba odrzavati, a ako nemam za dizela da mogu nasuti lozike, da me slusa, da ima full opremu, da ima minimalno 170 konja, da mu je registracija cca 200 KM, da ima odlicne gume 13ke jer su najeftinije kod kuppvine...
Pomozite. Ja bih da vozim auto ali sto jeftinije. Dobro bi doslo ako bi mi neko poklonio takav auto, da mi neko sipa gorivo, da ga registruje...
Eto, unaprijed zahvalan na odgovoru, a jos zahvalniji na poklonu.
:thumbup: :thumbup:
Travnički Noćni Šetač

#29 Re: Dizeli 2009 + koji fabricki nemaju DPF filter

amar1994 wrote:Ma samo ne voziti ko debili i nema problema,naravno ako nije lose dizajniran sistem..doduse ako je leshina sa pojebanim diznama i turbinom ne moze mu bog otac pomoc a kamoli autoput..

Kakv autoput :D ,meni odradi za 10min normalne voznje,cak i u leru bez problema,samo je nitno da se ne prekine..
I u mene je taj sto moze kao i u gradskoj voznji da sagori.... ali ja volim malo izvesti ga na autoput taman mi dobro dodje da ne moram biti u kuci... jbg kad mogu duze pod vodom već u kuci ....
UmaX

#30 Re: Dizeli 2009 + koji fabricki nemaju DPF filter

Post by UmaX »

Control panel wrote:Ljudi pomozite, ima li kakav auto sto jeftiniji ne preko 1000 KM da je euro 6, da nema fap ili dpf filter, da malo trosi ne preko 2 l po gradu, da ga ne treba odrzavati, a ako nemam za dizela da mogu nasuti lozike, da me slusa, da ima full opremu, da ima minimalno 170 konja, da mu je registracija cca 200 KM, da ima odlicne gume 13ke jer su najeftinije kod kuppvine...
Pomozite. Ja bih da vozim auto ali sto jeftinije. Dobro bi doslo ako bi mi neko poklonio takav auto, da mi neko sipa gorivo, da ga registruje...
Eto, unaprijed zahvalan na odgovoru, a jos zahvalniji na poklonu.
Ima rjesenje i za to, samo se trebas dobro udat. :-D :-D
Industrialyzer

#31 Re: Dizeli 2009 + koji fabricki nemaju DPF filter

Post by Industrialyzer »

Travnički Noćni Šetač wrote:
amar1994 wrote:Ma samo ne voziti ko debili i nema problema,naravno ako nije lose dizajniran sistem..doduse ako je leshina sa pojebanim diznama i turbinom ne moze mu bog otac pomoc a kamoli autoput..

I u mene je taj sto moze kao i u gradskoj voznji da sagori.... ali ja volim malo izvesti ga na autoput taman mi dobro dodje da ne moram biti u kuci... jbg kad mogu duze pod vodom već u kuci ....
Je li i kod mene taj? :mrgreen:
Travnički Noćni Šetač

#32 Re: Dizeli 2009 + koji fabricki nemaju DPF filter

Mislim da nije ali nisam 100% siguran... Nisam znao ni kod sebe, ovo mi je prvi ford sa tim filterom a to za DPF su mi rekli ovi momci što mi sada održavaju auto ...
Travnički Noćni Šetač

#33 Re: Dizeli 2009 + koji fabricki nemaju DPF filter

Mislim da nije ali nisam 100% siguran... Nisam znao ni kod sebe, ovo mi je prvi ford sa tim filterom a to za DPF su mi rekli ovi momci što mi sada održavaju auto ...
Post Reply