Ovo je prva.....od mene (Bregovic)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Koliko volite cevape?

Malo
2
10%
Srednje
2
10%
Pravo
16
76%
Ne limvo ih
0
No votes
Mrzim ih
1
5%

Total votes: 21

Fair Life

Post by Fair Life »

zzzzz wrote:
Fair Life Upisano: 23/06/2005 20:54 Naslov poruke:

--------------------------------------------------------------------------------

Po svemu sudeci ogromna je razlika izmedju Sarajeva i Zagreba.
Stvarno mi je zao sto moram biti nepristojan ali seres ko' foka.
Neko spomenu selektivno pamcenje a ti selektivno pratis desavanja i trendove u regionu :D
Da si moj citat jos nastavio mojim rjecima iz posta koji je slijedio: "I pored ustasa i Thompsona i crnokosuljasa... koncert je odrzan bez prijetnji, bez podmetanja, koncert je dozivljen kao kulturno-muzicka manifestacija...

A Sarajevo i BiH koja nema ni ustase, ni Thompsona, ni crnokosuljase... docekala je koncert na noz.
"

I jos da napomenem bez anonimnih prijetnji o podmetnutoj bombi.

Seres ZZZZ bas kao ZZZZZZzzzzzunzara, daizvinesnaizrazu.
Last edited by Fair Life on 24/06/2005 02:07, edited 1 time in total.
SD-6

Post by SD-6 »

[/quote]

...
A Sarajevo i BiH koja nema ni ustase
.[/quote]
:lol:
Sivka_Planinc

#28 e

Post by Sivka_Planinc »

Anonimno........ Bacit cu bombu na ovu temu :)
Zox

#29 Re: Bash,...

Post by Zox »

Sivka_Planinc wrote:Ne znam da li si procitao, ali je Brega jos iz Singapura demantovao izjavu "jebo..."

I ne rijeci o nekorektnosti novinara i o tome da je novinar prvi rekao "jebo..."

Jebo... vala bas!.............................

GospoN Hrvat , ja ti nesto bas ovo ne znam citirat, al naces se ti , Jel Tako?
Ja sad tebe nesto ne kontam , KOmeti ti sta sad prodajes... TiKVe ili muDa za bubrege. Uostalom, A sto to tebe zaboli sta je i ko je Sarajevo i sta misli 90 posto stanovnistva o Bregi...
Da mozda necete Rat izazvati , jer ko zna mozda se iza ovoga svega krije Zelja za Islamskom drzavom... i Ebo te onih zelenih beretki. Nist boga mi ja da sam na tvom mjestu ja bi odmah Zvla komsiju Srbina da vi to fino razmoTrite.. Jerbo FakiNi sm ti mi ZesCi... Ah Ah....
Nevjerovatno! Smiri se malo, otici ce ti na jetru!
zzzzz

Post by zzzzz »

Fair Life wrote:
zzzzz wrote:

--------------------------------------------------------------------------------

Neko spomenu selektivno pamcenje a ti selektivno pratis desavanja i trendove u regionu :D
Da si moj citat jos nastavio mojim rjecima iz posta koji je slijedio: "I pored ustasa i Thompsona i crnokosuljasa... koncert je odrzan bez prijetnji, bez podmetanja, koncert je dozivljen kao kulturno-muzicka manifestacija...

A Sarajevo i BiH koja nema ni ustase, ni Thompsona, ni crnokosuljase... docekala je koncert na noz.
"

Seres ZZZZ bas kao ZZZZZZzzzzzunzara, daizvinesnaizrazu.
Prije svega moram reci da poredis stvari koje se ne mogu porediti. Hrvatska nema nesto posebno da zamjeri Bregovicu (to ti je vec razjasnjeno u nekim prethodnim postovima)

Navest cu samo nekoliko primjera iz Zagreba koji meni granice sa cistim fasizmom.

Fizicki napad na Fudu iz Nadrealista zbog pjesme "Fato mori Fato".

Upad BBB nas trening igraca Dinama i prebijanje istih zbog slusanja turbo-folk muzike. Kazu da se Mujcin morao zakleti Franjom da nece vise nikad :D

Samo mi je zao sto ne mogu pronaci tekst iz Vecernjeg Lista (htio sam postaviti ovdje na forum prije sedmicu-dvije) koji je posvecen proslavi reprezentativaca Hrvatske nakon utakmice sa Bugarskom. Tekst je pisan u ratno huskackom duhu iz ranih devedesetih a sav problem je u tome da su reprezentativci proslavili pobjedu u diskoteci "Ludnica" uz narodnjake.
Najvise se govorilo o pojedincima koji korijene vuku iz BiH. To je bilo i objasnjenje cijelog slucaja.
Najinteresantniji su bili komentari citalaca tipa "polutani", "bosancerosi", itd.

Nije problem u tome sto ima kretena vec sto cijelo drustvo gleda blagonaklono na ovakve pojave. Za premlacivanje fudbalera Dinama nije se cak povela ni istraga.

Sarajevo je negodovalo protiv odredjene osobe i iz poznatih razloga a u Zagrebu se satanizuje sve sto dolazi sa istoka i ne biraju se sredstva da bi se "zlo" suzbilo.

Hvala ti na takvom uzoru i toj slobodi misljenja. Zato ti opet mogu reci da seres ko' foka.
Last edited by zzzzz on 24/06/2005 02:59, edited 2 times in total.
Sivka_Planinc

#31 o

Post by Sivka_Planinc »

ZoX :-)
imas pravo , upravo sam zaboravila na ORgan hahahaha
SD-6

Post by SD-6 »

Fair Life wrote:
zzzzz wrote:

"

Seres ZZZZ bas kao ZZZZZZzzzzzunzara, daizvinesnaizrazu.[/quot
ja klokana i patritizma :-) ...sreca pa nije bilo belaja takvi k'o ti bi slavili...steta ha?!
...a ti vec ohladio Don-a :( zakazali ćelijasi(A.K.-e)...dao sam im odmor...tj.sebi :D...i ovi trolicnjaci iz Nacionala jasno se vidi da su prizeljkivali skandal...majku im licemjernu...hehe al' upala im je kita u usta :skoljka: never more,never more sto bi Rambo rek'o :lol:
Sivka_Planinc

#33 cek malo

Post by Sivka_Planinc »

daj te se kontrolirati, ja ovdje vise ne znam ko koga .........
polako hocu tacno da znam kogaaa ZZZZZZZZz a ko njega...
hahahaha
ma JoCk treba KasiKaru jednu zavaLIt na ovu temu ha hahaha
nendertalac

Post by nendertalac »

Edin H. wrote:Nisam bas ljubitelj "glazbe" Bijelog Dugmeta, ali volim procitati Bregine interview-e.

Ali je ters nevjerovatno. Ne prica sa sestrom i sa burazerom :shock:
Nece da se mjesa ;)
Edit

Post by Edit »

zzzzz wrote:Upad BBB nas trening igraca Dinama i prebijanje istih zbog slusanja turbo-folk muzike.
:lol: :lol: :lol:

Pa dobra im je ova... u cemu je problem :D
Nisu li protivnici koncerta kao jedan od najvecih Breginih grijehova navodili upravo njegovu navodnu odgovornost za kasniju najezdu turbo folka? Pih, mogao je ti biti tako dobar razlog za BBB da naprave sranje za Maksimiru... sta im bi pa to propustise :)))
Fair Life

Post by Fair Life »

zzzzz wrote:
Fair Life wrote:Po svemu sudeci ogromna je razlika izmedju Sarajeva i Zagreba.
Image
Post Reply