Fair Life wrote:zzzzz wrote:Fair Life Upisano: 23/06/2005 20:54 Naslov poruke:
--------------------------------------------------------------------------------
Po svemu sudeci ogromna je razlika izmedju Sarajeva i Zagreba.
Stvarno mi je zao sto moram biti nepristojan ali seres ko' foka.
Neko spomenu selektivno pamcenje a ti selektivno pratis desavanja i trendove u regionu

Da si moj citat jos nastavio mojim rjecima iz posta koji je slijedio:
"I pored ustasa i Thompsona i crnokosuljasa... koncert je odrzan bez prijetnji, bez podmetanja, koncert je dozivljen kao kulturno-muzicka manifestacija...
A Sarajevo i BiH koja nema ni ustase, ni Thompsona, ni crnokosuljase... docekala je koncert na noz."
I jos da napomenem bez anonimnih prijetnji o podmetnutoj bombi.
Seres ZZZZ bas kao ZZZZZZzzzzzunzara, daizvinesnaizrazu.
Prije svega moram reci da poredis stvari koje se ne mogu porediti. Hrvatska nema nesto posebno da zamjeri Bregovicu (to ti je vec razjasnjeno u nekim prethodnim postovima)
Navest cu samo nekoliko primjera iz Zagreba koji meni granice sa cistim fasizmom.
Fizicki napad na Fudu iz Nadrealista zbog pjesme "Fato mori Fato".
Upad BBB nas trening igraca Dinama i prebijanje istih zbog slusanja turbo-folk muzike. Kazu da se Mujcin morao zakleti Franjom da nece vise nikad
Samo mi je zao sto ne mogu pronaci tekst iz Vecernjeg Lista (htio sam postaviti ovdje na forum prije sedmicu-dvije) koji je posvecen proslavi reprezentativaca Hrvatske nakon utakmice sa Bugarskom. Tekst je pisan u ratno huskackom duhu iz ranih devedesetih a sav problem je u tome da su reprezentativci proslavili pobjedu u diskoteci "Ludnica" uz narodnjake.
Najvise se govorilo o pojedincima koji korijene vuku iz BiH. To je bilo i objasnjenje cijelog slucaja.
Najinteresantniji su bili komentari citalaca tipa "polutani", "bosancerosi", itd.
Nije problem u tome sto ima kretena vec sto cijelo drustvo gleda blagonaklono na ovakve pojave. Za premlacivanje fudbalera Dinama nije se cak povela ni istraga.
Sarajevo je negodovalo protiv odredjene osobe i iz poznatih razloga a u Zagrebu se satanizuje sve sto dolazi sa istoka i ne biraju se sredstva da bi se "zlo" suzbilo.
Hvala ti na takvom uzoru i toj slobodi misljenja. Zato ti opet mogu reci da seres ko' foka.