Kikibombona wrote:_Scarlett_ wrote:Odrasti i ne pravi se naivan za promjenu.
Kao da ne bi reagovao vise kad bi Jevrej lajkovao postove koji se sprdaju s Holokaustom nego kad bi (lupam) Estonac to radio.
Sprdati se s Olujom je u rangu sprdati se s, ne znam, banjaluckim izbjeglicama (Bosnjacima), To je nesto sto je relativno redovna pojava kod Bosnjaka (koji se cak sprdaju s istocnobosanskim izbjeglicama koji su daleko gore prosli nego Banjalucani i Krajisnici).
Ali zaista nisam nikada cula za Srbina da se sprdao tako na racun Srpkinje silovane u ratu. Nikada.
Ja ti kazem da u svakom narodu ima idiota koji se sprdaju sa svim i svacim, namjerno provociraju reakciju. U Novom Sadu sam se druzio sa grupom Srba koji su sa prezirom komentarisali sve sto ima veze sa srpskom historijom, od Boja na Kosovu do zadnjeg rata. Od njih sam prvi put cuo za izraze poput 'srBovi', 'troprstasi' i jos neke koje sam zaboravio. Jedan je rekao: 'kamo srece da su nas ustase potrpale sve u Jasenovac, svijet bi bio bolje mjesto za zivot'. On ne misli tako, kao ni ostatak ekipe, na taj nacin kanalisu ogorcenost radi stanja u drustvu. Osjecaju odvratnost sto je njihov narod u takvom stanju i ponekad se trude da se distanciraju od naroda. Zestoke poruke prave otklon i donose odredjenu satisfakciju. A moj je utisak da su to izvrsni ljudi koji nikome zlo nece uraditi. Zestoke poruke su odbrambeni mehanizmi.
...
Sada sam procitao komentare koje je na fb objavila Dijana a vezani su za Karadzica i Mladica, RS, granatiranje Sarajeva itd. Moguce da je sa komentarima provocirala rekaciju, da je od onih osoba koje su zgadjene drustvom u kojem zive. Poznajem dosta takvih osoba. Pa moj drug, koji je Bosnjak, cesto zna reci: seljacine u opstini trebaju dignuti spomenik Karadzicu u prirodnoj velicini. I takve stvari se mogu cesto cuti od pojedinih ljudi. Izrecene su u afektu, bijesu radi opste situacije i stanja u drustvu. Ponekad je namjera isprovocirati reakciju itd.
Po meni, idiotski i neukusno, ali u bozjoj basti svakakvih insana... Mene odavno nista ne moze iznenaditi. Ti si naivana ako se iznenadjujes.
...
I sjeti se onog kretena sto je nedavno pisao uvrijedljive grafite na vlastitoj kuci kako bi rasplamsao medjuetnicke tenzije. Tesko je ulaziti u logiku budale. Mozak radi na nekom drugom nivou.
Usporedis neuporedivo. Oluja i konkretno silovanje, podrugljivi komentari o naciji generalno (ponavljam, i ovo je mnogo cesce kod Bosnjaka nego kod Srba) i konkretan slucaj silovanja. Uostalom, kakva je to odbrana uopste? "Ne podrzavam silovanje, samo kazem da podrzavam iz odvratnosti prema drustvu i ljudima s kojima zivim".
Ne razumijem zasto se pojedini vole praviti naivni i kao da ne vide da je taj bas bolesni tip samomrznje (koji ide dotle da im i silovanje njihovih sunarodnjakinja postane predmet sprdnje i zajebancije) izrazeniji kod Bosnjaka.
"Evo ja sam jednom citao na jednom forumu da je jedan Srbin napisao nesto slicno, znaci to je tako svugdje". Nije tako svugdje. Napravi jedan thought experiment: da je Srpkinja koja radi u Banja Luci rekla za Srbe da su djikani, vlasi, sprdala se sa Srpkinjama silovanim od strane ARBIH, sta mislis da bi joj se desilo? Ne samo da bi letila s posla nego i iz grada.