Salik zbog fanova Irana i Saudije, krvari cijeli BI. Njihove dvije percepcije Islama obojene sukobima i politikom posijali su dovoljno nesrece na BI. Mogli bi se malo ugledati na mnogoljudnije muslimanske sredine, mahom azijske, barem zbog te (ne)tolerancije koju pokazuju jedni drugima. Meni je KSA, jednako omrazena kao Iran, nista mi bolje ne kotira ni Turska.salik79 wrote:Sada vec sasvim otvoreno ovim putem:sadie_forever wrote:Kojim putem ide Saudija? citam ovo https://www.klix.ba/vijesti/svijet/saud ... /190913006
ima hadis koji kaze da nece biti smak svijeta dok Kabu ne sruse,mislm kako krece to ce skoro biti.Nisam ni ja za vehabijsku vladu ali ide polako ka tome da se ukida islamska vlast saudije...a to je ipak sveto mjesto islama i treba da vladaju posebna pravila,,,i u vatikanu i jeruzalimu nema sekularizma pa kome to smeta?
Ako ne znas ko je lik i sta promicu "americki evangelisti", koje je predvodio, izgooglaj.
Evo i priloga:
https://flashtrafficblog.wordpress.com/
Inace, Saudima, kao najkrvolocnijem beduinskom plemenu iz Nedzda, su Englezi omogucili dolazak na vlast i prisvajanje cijele regije pitomog Hidzaza, uz nevidjeni pokolj i destrukciju svih i svega sto se nije uklapalo u njihovu "ideologiju". Okupacijom Hidzaza okupiranim teritorijama Arabije dodaju prisvojni pridjev "Saudijska".
Drazi su mi Indonezani, Pakistanci, Indijci, cak sta vise oni nose najveci broj muslimana danas od Saudijaca, Iranaca, Turaka.
Od tih zemalja zaljeva najvece postovanje ide Kataru.
Iranci su pored Sauda prvi skrnavatelji Osmanskog carstva najvece zajednice muslimana tada. Tako da ne stoji prigovor.Kad je Suki bio pred Becom, ovi su ga napali s druge strane. A to nije jedini rat te prirode izmedju Osmanlija i Prva saudijska drzava je od strane Ali Pase razbucana ko list papira. Da bi je drugi put sa dobim zakasnjenjem stvorili uz pomoc Britanaca, ali nisu jedini, mnoge zemlje su na krilima arapskih pobuna poguranih od strane kolonijalista nastale, ni Irancima nije mane, ko sto im nije ni danas.