Stop a Douchebag

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

kakavdanakneiskustvu

#26 Re: Stop a Douchebag

Post by kakavdanakneiskustvu »

parkira na sred trotoara i onda se ima obraza raspravljati o svemu ,budala nikad nestati
Warashii

#27 Re: Stop a Douchebag

Post by Warashii »

Matris wrote: Znaci nije protuzakonito otici na parking i oblijepiti tudje auto naljepnicama? Moguce, ali ne vjerujem.
Ne tvrdim da je zakonito, za te stvari vjerujem da odgovaraju samo je njima cilj potpuno drugaciji.
Lik parkira na trotoar, o da i u Rusiji to nije dozvoljeno, oni zalijepe naljepnicu, lik dolazi i zove policiju, policija dolazi i pise kaznu za nepropisno parkiranje i veoma moguce i njima prijavi za tu naljepnicu.
Pa kome prije dosadi.
U 80% klipova ljudi se upravo tog hvataju kao nije dozvoljeno da diras moju imovinu i sl. jbe se njima za to.
Lijepe i policiji i tajkunima i pripadnicima nekih ruskih sluzbi, taksistima, ma ne biraju.
Princip je jednostavan, osoba kao pjesak nije duzna da se pomjeri ukoliko automobil ide trotoarom i to najvise koriste, jednostavno stanu na trotoar i ne zele da se pomjere jer ne moraju, vozac popizdi i tu nastaje sranje u kojem su oni u vecini slucajeva u pravu.
I da vjerujem da popiju batine.
kakavdanakneiskustvu

#28 Re: Stop a Douchebag

Warashii wrote:
Matris wrote: Znaci nije protuzakonito otici na parking i oblijepiti tudje auto naljepnicama? Moguce, ali ne vjerujem.
Ne tvrdim da je zakonito, za te stvari vjerujem da odgovaraju samo je njima cilj potpuno drugaciji.
Lik parkira na trotoar, o da i u Rusiji to nije dozvoljeno, oni zalijepe naljepnicu, lik dolazi i zove policiju, policija dolazi i pise kaznu za nepropisno parkiranje i veoma moguce i njima prijavi za tu naljepnicu.
Pa kome prije dosadi.
U 80% klipova ljudi se upravo tog hvataju kao nije dozvoljeno da diras moju imovinu i sl. jbe se njima za to.
Lijepe i policiji i tajkunima i pripadnicima nekih ruskih sluzbi, taksistima, ma ne biraju.
Princip je jednostavan, osoba kao pjesak nije duzna da se pomjeri ukoliko automobil ide trotoarom i to najvise koriste, jednostavno stanu na trotoar i ne zele da se pomjere jer ne moraju, vozac popizdi i tu nastaje sranje u kojem su oni u vecini slucajeva u pravu.
I da vjerujem da popiju batine.
:thumbup:
Gray

#29 Re: Stop a Douchebag

Post by Gray »

Matris wrote:Glume privatnu policiju. Da se hoce pojaviti u BiH navukao bi ih da stave naljepnicu na moje auto i ne bi zalio 10 hiljada maraka advokatima platiti da ih tuzim. Jednom bi mu rekao da mi se ne obraca, tj. "ne napadaj me" "molim te odmakni se" "ne prijeti". I ako bi nastavio pricati ne bi dugo pricao. Ne volim te sto misle da ko se god sjeti moze biti policija. Dok vidim te snimke vec bi ih isao tuci.

A za šta bi ih tačno tužio? :D
Warashii

#30 Re: Stop a Douchebag

Post by Warashii »

Od 04:41 imaju prijetnje advokata.
Da se razumijemo malo ko je na njihovoj strani i policiji su pain in the ass.
kakavdanakneiskustvu

#31 Re: Stop a Douchebag

svaka njima čast
insomnia78

#32 Re: Stop a Douchebag

Post by insomnia78 »

Ne. Svaka cast ljudima koji organizuju drzavu koja se pobrine za ovakve stvari. Jebo hajduciju
tempuser

#33 Re: Stop a Douchebag

Post by tempuser »

Warashii wrote: Pa kome prije dosadi.
Ima jedan fol, ne znam da li prevode ispravno na ENG, ali oni koji govore ruski ga mogu uhvatiti. Kad se vlasnici zale na ostecenje imovine ovi aktivisti to pravdaju da oni na taj nacin kao gradjani ostavljaju protestnu notu, obavjest, tako nesto, vozacu koji krsi propise. Sad ne znam da li oni to tako forumlulisu samo da nesto odgovore ili fakat postoji zakonska caka da im onda ne mogu nista za naljepnice.
Inace, najduze su bili dvojica likova, mislim Ceceni, oba sa bradama, jedan onako golem, ali djeluje dobronamjeran i miran, a drugi vec ozbiljan igrac. E sa ovim drugim se nisu bas previse raspravljali. Jednom su zakuhali sa grupom bogatih studenata u nekom kampusu.
Seyfo

#34 Re: Stop a Douchebag

Post by Seyfo »

Pa ovakvi pokreti su najvise potrebni u tranzicijskim zemljama, gdje je aktuelna preraspodjela velike drzavne imovine i resursa u ruke malog broja ljudi,koji postaju prebogati. S tim obicno ide i da su oni u sprezi sa vlasti,odnosno postaju nedodirljivi. Sistem radi za njih i prakticno ne postoji neko ko ce im stati na crtu. U takvim uslovima javlja se bahatost, sto je skoro pa normalan slijed dogadjaja. Sto je drzava veca i sa vise resursa, tajkuni su bogatiji (Rusija), ali i nasima nije mane :-) Znaci,poentiram da su ovakvi pokreti potrebni u tranzicijskim zemljama i zemljama koje su slabije razvijene.
_ado_

#35 Re: Stop a Douchebag

Post by _ado_ »

Pratim ih vec godinama, na oba kanala sa engleskim titlovima. Mislim da je, jedan period, bio zabranjen rad udruzenja od strane suda, pa su se u klipovima predstavljali kao obicni gradjani. Medjutim, to je kratko trajalo.

Oni su ocit dokaz kako je moguce promjeniti, ili bar smanjiti, navike krsenja tih pravila. Pa cak i kod "ludih" Rusa.
Na pocetku je sasvim normalno bilo da ih ganjaju bejzbol palicama, udaraju, voze na haubi. Ima klip gdje lik vadi kalasnjikov iz auta.
Zadnjih godinu dana je to mnogo mirnije. Nadje se poneka zena koja histericno vristi i to je to. Ljudi su ih prihvatili, vecina se vrati rikvercom na cestu cim ih primjeti.
kakavdanakneiskustvu

#36 Re: Stop a Douchebag

hajdučija je valjda i kad neko vozi pola kilometra trotoarom,da pješak pola metra prostora nema
tempuser

#37 Re: Stop a Douchebag

Post by tempuser »

Ja sam imao srecu da kao dijete do srednje skole zivim tamo za vrijeme komunizma.
Oni su isti kao i mi, ako nema straha od sankcija, ili ako nas sankcije ne brinu, ponasaju se kao s lanca pusteni.
Dok je drzava bila po policijskom paskom bilo je sve pod konac, socijalna i drstvena disciplina besprekorna, a kad su Jeljcin i alkoholizam pustili da rade sta hoce, drzava 0 bodova, sve resurse rasprodali i privatizovali, stvaranje tajkuna i oligarha poceo je pravi El Dorado, bas kao i kod nas od 1996. naovamo.
Koliko god ga ne podrzsavam zbog politike koji provodi i zato sto je opsna spijuncina, toliko podrzavam Putina sto je cvrsta ruka koja uvodi reda u svojoj drzavi, on je zapravo komunisticki vladar u kapitalizmu! Takav jedan (ilu trojica) bi nama trebali!
xamp

#38 Re: Stop a Douchebag

Post by xamp »

_ado_ wrote:Pratim ih vec godinama, na oba kanala sa engleskim titlovima. Mislim da je, jedan period, bio zabranjen rad udruzenja od strane suda, pa su se u klipovima predstavljali kao obicni gradjani. Medjutim, to je kratko trajalo.

Oni su ocit dokaz kako je moguce promjeniti, ili bar smanjiti, navike krsenja tih pravila. Pa cak i kod "ludih" Rusa.
Na pocetku je sasvim normalno bilo da ih ganjaju bejzbol palicama, udaraju, voze na haubi. Ima klip gdje lik vadi kalasnjikov iz auta.
Zadnjih godinu dana je to mnogo mirnije. Nadje se poneka zena koja histericno vristi i to je to. Ljudi su ih prihvatili, vecina se vrati rikvercom na cestu cim ih primjeti.
Ilegalno su ih zabranili bili, odnosno donijela se odluka koja je odmah ukinuta od strane suda. Zato pitaju sve 'da li citate samo naslove' kad se to desi. (ocigledno je bio naslov te u tekstu objasnili da nisu zabranjeni)
A za kalasnjikov, lik je izvadio to da objasni drugom vozacu da treba da ide, a ne na njih.
bingov buraz

#39 Re: Stop a Douchebag

Post by bingov buraz »

Timpra temu
Gray

#40 Re: Stop a Douchebag

Post by Gray »

tempuser wrote:
Warashii wrote: Pa kome prije dosadi.
Ima jedan fol, ne znam da li prevode ispravno na ENG, ali oni koji govore ruski ga mogu uhvatiti. Kad se vlasnici zale na ostecenje imovine ovi aktivisti to pravdaju da oni na taj nacin kao gradjani ostavljaju protestnu notu, obavjest, tako nesto, vozacu koji krsi propise. Sad ne znam da li oni to tako forumlulisu samo da nesto odgovore ili fakat postoji zakonska caka da im onda ne mogu nista za naljepnice.
Inace, najduze su bili dvojica likova, mislim Ceceni, oba sa bradama, jedan onako golem, ali djeluje dobronamjeran i miran, a drugi vec ozbiljan igrac. E sa ovim drugim se nisu bas previse raspravljali. Jednom su zakuhali sa grupom bogatih studenata u nekom kampusu.

Ma nema tu štete, naljepnica na šoferšajbi (zato i ne stavljaju na haubu) ne prouzrokuje nikakvu štetu, eventualno što možeš jeste da tvrdiš da si morao profeisonalno čistiti pa za to tražiti da ti plate troškove, ali i to je jako nategnuto.
Seyfo

#41 Re: Stop a Douchebag

Post by Seyfo »

Bas me zanima sta Putin misli o njima. Obzirom kakav je i kakvom zeljeznom sakom vlada, ne bi me cudilo da ih podrzava. Dok ne dobije i on naljepnicu.
Haris.ba

#42 Re: Stop a Douchebag

Post by Haris.ba »

Kako ce Putinu zalijepiti naljepnicu? Mislim da se godinama vozi helikopterom na posao. :mrgreen:

Ovakvi likovi kod nas ne bi mogli funkcionisati. Ima raje kratak fitilj, ubili bi zbog auta.
seoBIH

#43 Re: Stop a Douchebag

Post by seoBIH »

A rusa nema jos ludjih? Kod nas ne moze funkconisati jer bi sud ovakvima zabranio da ovo rade :) :bih:

cassius

#44 Re: Stop a Douchebag

Post by cassius »

tempuser

#45 Re: Stop a Douchebag

Post by tempuser »

Haris.ba wrote:Kako ce Putinu zalijepiti naljepnicu? Mislim da se godinama vozi helikopterom na posao. :mrgreen:

Ovakvi likovi kod nas ne bi mogli funkcionisati. Ima raje kratak fitilj, ubili bi zbog auta.
Po pitanju fitilja, mentaliteta, bahatosti i budala nismo mi Rusima do koljena!
Haris.ba

#46 Re: Stop a Douchebag

Post by Haris.ba »

tempuser wrote:Po pitanju fitilja, mentaliteta, bahatosti i budala nismo mi Rusima do koljena!
Volio bih da je tako. Ali, kad bi neko ovo počeo kod nas mrtva glava bi brzo pala.
kakavdanakneiskustvu

#47 Re: Stop a Douchebag

ima li ovoga u americi,britaniji?
shape of despair

#48 Re: Stop a Douchebag

Post by shape of despair »

.
tempuser

#49 Re: Stop a Douchebag

Post by tempuser »

Haris.ba wrote:
tempuser wrote:Po pitanju fitilja, mentaliteta, bahatosti i budala nismo mi Rusima do koljena!
Volio bih da je tako. Ali, kad bi neko ovo počeo kod nas mrtva glava bi brzo pala.
Kako smo mala sredina kod nas su vece sanse da naletis na ozbiljnog igraca, tipa neki od Spahovica, Benjo Delalic, Hatic i slicna ekipa, a sto se tice ostalih bahatih glavonja, kad vide 3-4 likova i 2 kamere ponasace se jednako kao i ovi Rusi.
seoBIH

#50 Re: Stop a Douchebag

Post by seoBIH »

Pa ne bi ni ti likovi bili problem da znaš da ako popiješ batine, on će pofino zatvora na osnovu snimka, da će se suđenje ekspresno završiti. Bez toga, nema ni ovakvog pokreta.

Imate i potezanje oružja i svi završe na isti način, izvinjavam se, neće se ponoviti. Zašto se izvinjavaju? JER IMA ZAKON!

Cuj on upoređuje neke "naše" likove sa rusima :lol:
Post Reply