Gori Amazon
-
Ljuci
#27 Re: Gori Amazon
Volio bih da zivim u Manausu gdje nema zime i gdje uvijek ljeto. Izgradio bih dzamiju u kojoj bi se molio Allahu i gdje bih sirio misiju Islama na starosjedioce u srcu dzungle.
-
TheGodfather001
#28 Re: Gori Amazon
Pošto zamal' ne izbi "elektronski" rat zbog požara u/na Notre Dame, očekujem isti žar i entuzijazam za spašavanjem Amazona na diskusiji kada gore "pluća" Zemlje. Očekujem i da se upute meni kritike zbog upoređivanja - neuporedivog... i naravno, brdo licemjerstva
-
Ljuci
#29 Re: Gori Amazon
Zucne rasprave su dio foruma i to cini forum interesantnim.TheGodfather001 wrote:Pošto zamal' ne izbi "elektronski" rat zbog požara u/na Notre Dame, očekujem isti žar i entuzijazam za spašavanjem Amazona na diskusiji kada gore "pluća" Zemlje. Očekujem i da se upute meni kritike zbog upoređivanja - neuporedivog... i naravno, brdo licemjerstva
-
high_volume
#30 Re: Gori Amazon
Zašto trolaš vlastiti temuLjuci wrote:Volio bih da zivim u Manausu gdje nema zime i gdje uvijek ljeto. Izgradio bih dzamiju u kojoj bi se molio Allahu i gdje bih sirio misiju Islama na starosjedioce u srcu dzungle.
- i agree
#31 Re: Gori Amazon
oce covjek u dzunglu vjerovatno se tamo pronaso,sto trola?svakako je tema o amazonu pa ga pogodilo
-
Ljuci
#32 Re: Gori Amazon
Ja ne znam sta znaci trolanje. Pisi malo jasnije.high_volume wrote:Zašto trolaš vlastiti temuLjuci wrote:Volio bih da zivim u Manausu gdje nema zime i gdje uvijek ljeto. Izgradio bih dzamiju u kojoj bi se molio Allahu i gdje bih sirio misiju Islama na starosjedioce u srcu dzungle.
-
Ljuci
#34 Re: Gori Amazon
Gori Amazon koji je koliko krscanski toliko i muslimanski region. Svi ljudi svijeta se trebaju zaloziti da se spasi dzungla Amazona.apsidejzi wrote:Jel Gori Amazon il Alibaba?
- Nadzornik
#35 Re: Gori Amazon
Ljuci wrote: Gori Amazon koji je koliko krscanski toliko i muslimanski region. Svi ljudi svijeta se trebaju zaloziti da se spasi dzungla Amazona.
Ja mislim da kad bi brazilci presli na Islam da bi ovi pozari bili mnogo rijedji ili ih uopste ne bi bilo.
-
Ljuci
#36 Re: Gori Amazon
Zbog toga se treba izgraditi velika dzamija u Manausu gdje bi muslimani mogli klanjati.Nadzornik wrote:Ljuci wrote: Gori Amazon koji je koliko krscanski toliko i muslimanski region. Svi ljudi svijeta se trebaju zaloziti da se spasi dzungla Amazona.
Ja mislim da kad bi brazilci presli na Islam da bi ovi pozari bili mnogo rijedji ili ih uopste ne bi bilo.
- Nadzornik
#37 Re: Gori Amazon
Lijepo je to ali ja se bojim anakondi i pirana...Ljuci wrote: Zbog toga se treba izgraditi velika dzamija u Manausu gdje bi muslimani mogli klanjati.
Ja bih je radije izgradio na copacabani,tu bi se prijatnije osjecao u drustvu dobrih koka i sambe...
-
Ljuci
#38 Re: Gori Amazon
Zasto se pozari u sumama ne dese u Saudijskoj Arabiji i ostalim islamskim zemljama?Nadzornik wrote:Ljuci wrote: Gori Amazon koji je koliko krscanski toliko i muslimanski region. Svi ljudi svijeta se trebaju zaloziti da se spasi dzungla Amazona.
- Bloo
- Globalna šefica
#40 Re: Gori Amazon
Jarane, kako ti se da...
-
Haman2
#41 Re: Gori Amazon
Boze dragi kako neki sa svojim bla, bla, bla, komentarima upropaste temu. Neke objektivne primjedbe na drugim temama, prezentiraju pod ovim naslovom, nastojeci obezvrijedniti njihovu vrijednost. Sta kazati nego nasa posla, stalno bjezanje od istine.
-
hAZNADAR
#42 Re: Gori Amazon
Naravno,... samo zbog plemena koji tamo zive. Ali u principu nema toliko drame oko sume koja izgori jer se suma na taj nacin i obnavlja. Sve sto je izgorilo u Amazonu ce za par godina ponovo da ozeleni. Hebote, ko da ce nam nestati kisika.Ljuci wrote:Gori Amazon koji je koliko krscanski toliko i muslimanski region. Svi ljudi svijeta se trebaju zaloziti da se spasi dzungla Amazona.apsidejzi wrote:Jel Gori Amazon il Alibaba?
-
Ljuci
#43 Re: Gori Amazon
Treba odmah stati sa sjecom stabala iz Amazona. Stvar Amazona je od bitne vaznosti za cijelu planetu.
-
Haman2
#44 Re: Gori Amazon
NAPOMENA: Cijeli tekst ako kliknete na link. http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/124 ... sojom.htmlNAUČNICI OTKRILI ZASTRAŠUJUĆA SAZNANJA: Iza požara u Amazonu krije se međunarodna glad za govedinom i sojom
Amazoniju nagrizaju dvije poljoprivredne djelatnosti - uzgoj goveda i genetski modifikovane soje - čime se može protumačiti dramatično širenje šumskih požara u tom dijelu Brazila, misle naučnici.
- AleksoMKD
#45 Re: Gori Amazon
https://www.rollingstone.com/politics/p ... on-875879/
Brazilian Farmers Believe They Have the Right to Burn the Amazon
“The people in the big cities of Sao Paulo and Rio, they want us to live on picking Brazil nuts,” a farmer says. “That doesn’t put anyone’s kid in college”
Brazilian Farmers Believe They Have the Right to Burn the Amazon
“The people in the big cities of Sao Paulo and Rio, they want us to live on picking Brazil nuts,” a farmer says. “That doesn’t put anyone’s kid in college”
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#46 Re: Gori Amazon
Gori svake godine, samo je sad odjednom udarna vijest i dokone instagramuse objavljuju slike vatrogasaca kako daju vodu koalama uz hesteg save amazon
Nije slucajno uglavnom.
Nije slucajno uglavnom.
- BHCluster
#47 Re: Gori Amazon
Jedan #, slika na profilu, par lajkova i nekoliko komentara, problem riješen. 
-
hAZNADAR
#48 Re: Gori Amazon
Bas koalama u Amazoniji?_BataZiv_0809 wrote:Gori svake godine, samo je sad odjednom udarna vijest i dokone instagramuse objavljuju slike vatrogasaca kako daju vodu koalama uz hesteg save amazon![]()
Nije slucajno uglavnom.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#49 Re: Gori Amazon
Bas.hAZNADAR wrote:Bas koalama u Amazoniji?_BataZiv_0809 wrote:Gori svake godine, samo je sad odjednom udarna vijest i dokone instagramuse objavljuju slike vatrogasaca kako daju vodu koalama uz hesteg save amazon![]()
Nije slucajno uglavnom.
Uputa za sporije forumase: to znaci da se objavljuju slike koje nemaju veze sa Amazonijom.
-
hAZNADAR
#50 Re: Gori Amazon
Aaaaaa dobra stara wikipedija._BataZiv_0809 wrote:Bas.hAZNADAR wrote:Bas koalama u Amazoniji?_BataZiv_0809 wrote:Gori svake godine, samo je sad odjednom udarna vijest i dokone instagramuse objavljuju slike vatrogasaca kako daju vodu koalama uz hesteg save amazon![]()
Nije slucajno uglavnom.
Uputa za sporije forumase: to znaci da se objavljuju slike koje nemaju veze sa Amazonijom.