ne znam za ostale... ali to za srbe iz bonse ne vazi...Ajnslag-cincilator wrote:Ja mislim da je obrnuto da bh Srbi i Hrvati, Sandžaklije i kosovski Albanci smatraju svoje sunarodnjake u matičnim državama nižom rasom.
U Vojvodini dan žalosti za žrtve Srebrenice
- danas
to nisam znala; meni se cini da se fino slazu...gavrilo wrote:danas wrote:
ne tu si apsolutno u pravu. najbolji primjer ti je dijaspora. srbi iz bosne i srbije se nikako ne slazu.
na zemlju sto imamo u srbiji/vojvodini, dosle (srpske) izbjeglice iz hrvatske. mi ih ostavili da tu budu, ljudi su izgubili sve, neka ih, mi ionako tu nismo isli. e, ali "lokalni" srbi su ih protjerali i odatle, valjda jer su nesretnici govorili "zlica" i "tjedan". ma uzas. svi do jednog od tih izbjeglica (bili su iz okoline osjeka) su mi rekli da ni dan-danas ne shvataju sta im je palo na pamet da se bune i osnivaju svoju SAO. pocetak propasti. svi su otisli nekuda drugo (kanada, USA) jer su u srbiji bili tako "dobrodosli"...
ali, da ne skrecem sa teme... oprosti mi sto se ne odusevljavam sa danom zalosti u vojvodini; znam ih ja tamo vrlo dobro i malo sam umorna od svega toga. nisam vise ko ona istrenirana foka sto pljesce na svaki mig trenera u cirkusu.
-
Ajnslag-cincilator
Srbi i Hrvati u nisu nikakva dijaspora. Oni su konstitutivni narodi jedne države t.j. BiH. Sjećam se izbora u Hrvatskoj kada su Hrvate iz BiH svrstavali u dijasporu što je pogrešno. Ti ljudi nisu izbjegli iz Hrvatske i naselili se u BiH već u BiH žive odavno. Tako da ne mogu nikako pripadati dijaspori.gavrilo wrote:ma cuti... ako ti kazem da si u pravu proglasice me izdajnikomdanas wrote:samo se pitam kada ce to bosanski srbi da shvate, da se ne pale vise ko hepo kockice na vaskoliko srpstvo i da napokon priznaju sebi da imaju vise zajednickog u svakom maltene pogledu sa svojim komsijama mujom i antom nego tamo sa nekim jovom iz nisa (koga ni ne razumiju kada prica, a kamoli sta drugo). ti mi reci jesam li u pravu?![]()
ne tu si apsolutno u pravu. najbolji primjer ti je dijaspora. srbi iz bosne i srbije se nikako ne slazu.
- danas
naravno da BH hrvati ne treba da glasaju na izborima u hrvatskoj, kao sto ni srbi iz RS-a ne treba da glasaju u srbiji (a vala, da dodam, voljela bih da nema ni ovih novopridoslih iz novoga pazara, koji izgleda svi preko noci podobijase BH drzavljanstva i sad komanduju izborima u BH)...Ajnslag-cincilator wrote:
Srbi i Hrvati u nisu nikakva dijaspora. Oni su konstitutivni narodi jedne države t.j. BiH. Sjećam se izbora u Hrvatskoj kada su Hrvate iz BiH svrstavali u dijasporu što je pogrešno. Ti ljudi nisu izbjegli iz Hrvatske i naselili se u BiH već u BiH žive odavno. Tako da ne mogu nikako pripadati dijaspori.
mislim da je gavrilo mislio na srbe iz BH i srbije u recimo, USA ili kanadi...
-
gavrilo
konkretno u svajcarskojdanas wrote:naravno da BH hrvati ne treba da glasaju na izborima u hrvatskoj, kao sto ni srbi iz RS-a ne treba da glasaju u srbiji (a vala, da dodam, voljela bih da nema ni ovih novopridoslih iz novoga pazara, koji izgleda svi preko noci podobijase BH drzavljanstva i sad komanduju izborima u BH)...Ajnslag-cincilator wrote:
Srbi i Hrvati u nisu nikakva dijaspora. Oni su konstitutivni narodi jedne države t.j. BiH. Sjećam se izbora u Hrvatskoj kada su Hrvate iz BiH svrstavali u dijasporu što je pogrešno. Ti ljudi nisu izbjegli iz Hrvatske i naselili se u BiH već u BiH žive odavno. Tako da ne mogu nikako pripadati dijaspori.
- bosan
Ma vidim kako ste spremni brzo reagovati na neciji komentar i poniziti nekoga bez povoda. Sta treba da napisem da bi me potapsali po ramenu i rekli :" Bravo to smo ocekivali od tebe ." Treba euforicno docekati vijest da nas neprijatelj poceo zaliti i da oni nisu vise onakvi kakvi su bili . Mozda vatromet da napravimo .Ili da na desetogodisnjicu organizujemo teferic za delegaciju SCG, jednog vola na raznju da okrenemo za provjerene prijatelje BiH.danas wrote:pa mozda ima i ona:kub lajkan wrote:To je taj paranoik kojeg smo cekali...
ko se o vrelo mlijeko jednom opekao... i u jogurt puse...
ili je sve dijagnozirano psihijatrijski?
Tek kad Srbija: ispljuje svu gamad koju Hag trazi ,prizna na sudu da je izvrsila agresiju na suverenu drzavu Bosnu i Hercegovinu ,prizna da je pocinila zlocine protiv covjecnosti ,izvine se BiH gradjanima ,pocne sa otplatom ratne odstete i u udzbeniku istorije napise da je Srbija napravila genocid nad nesrpskim stanovnistvom BiH i dovede prve djake na ekskurziju u Srebrenicu i kaze sta su Srbi uradili u tom gradu. Tek tad cu povjerovati da su stvari krenule nabolje. Moji komentari nece povrijediti ni postenog Srbina ni postenog Hrvata ni postenog Bosnjaka a ni postene ostale.Ne znam zasto se neki trzaju na moje izjave.
A ti Lajkane da si sahranio onoliko clanova familije , koje su pobili ovi sto organizuju "dane zalosti", koliko sam ja ne bi me paranoikom nazivao.
za " Danas" : Dal mi predlazes psihijarijski pregled?
Nisam ovdje ni da provociram a niti da me neko tapse po ramenu.Iznosim svoje misljenje ako nisam u pravu onda me pokusajte ubijedit da nisam u pravu.
-
gavrilo
nisi u pravu...bosan wrote:Nisam ovdje ni da provociram a niti da me neko tapse po ramenu.Iznosim svoje misljenje ako nisam u pravu onda me pokusajte ubijedit da nisam u pravu.
'ajde razumijem tvoju odbojnost prema srpskoj politici i politicarima. ali sta imas protiv srba kao obicnih ljudi
-
Ajnslag-cincilator
BH Srbi i ne mogu glasati na izborima u Srbiji. Nikada nisu ni mogli ukoliko nemaju dvojno državljanstvo koje takođe nisu tako lako davali. Morao si u Srbiji provesti određeni broj godina da bi ga stekao a inače ga ne daju samo zato što je neko Srbin.danas wrote:naravno da BH hrvati ne treba da glasaju na izborima u hrvatskoj, kao sto ni srbi iz RS-a ne treba da glasaju u srbiji (a vala, da dodam, voljela bih da nema ni ovih novopridoslih iz novoga pazara, koji izgleda svi preko noci podobijase BH drzavljanstva i sad komanduju izborima u BH)...Ajnslag-cincilator wrote:
Last edited by Ajnslag-cincilator on 22/06/2005 20:21, edited 1 time in total.
- danas
otkud ja u svemu ovome ?!?bosan wrote: za " Danas" : Dal mi predlazes psihijarijski pregled?
moj komentar je bio upucen lajkanu, koji je tebe nazvao paranoikom. obratila sam se njemu sa blagim cudjenjem na njegovu reakciju, te je moja poruka njemu bila sljedeca (da pojasnim, ako nije bilo ocigledno sta sam mislila): zasto ljudima lijepis psihijatrijske dijagnoze tipa paranoika kada nemas pojma koja ih iskustva nagone da budu rezervisani prema svim postupcima komsija sa drine...
jel' sad malo jasnije? ili sam ja ta koja nista ovdje ne konta?!?
-
bosniaque
konacno poslije toloko godina, ali ipak je tamo na vlasti SRS(srpska radikalna stranka ako se ne varam
), mislim da je to vise da pokazu svijetu kako su navodno konacno dosli pameti i naravno da su spremni na put ka evropi, na racun ubijenih bosnjaka u srebrenici!
ali hajd vidjecemo sta ce se desiti!
-
Ajnslag-cincilator
I te kako važi a ovim drugima(Srbima u Srbiji) smeta ijekavica. Jednom sam ih pitao zašto pa oni onda počnu s pričama o Crnogorcima koji govore ijekavicom koji obično dolaze iz neke selendre iz CG čiji ćaća ima neki biznis bio on legalan ili ne i razbacuju se novcem a svaka druga je o tom biznisu i kako on/ona ima ovo i ono a tu su i priče o njihovoj Crnoj Gori a uz to govore iritantnom ijekavicom. Njima je to sve jedno te isto mada se ijekavica u CG razlikuje od one u BiH. To njima smeta. Iz neznanja trpaju sve u isti koš.gavrilo wrote:ne znam za ostale... ali to za srbe iz bonse ne vazi...Ajnslag-cincilator wrote:Ja mislim da je obrnuto da bh Srbi i Hrvati, Sandžaklije i kosovski Albanci smatraju svoje sunarodnjake u matičnim državama nižom rasom.
-
Ajnslag-cincilator
SRS je dobila na lokalnim izborima u pokrajini a parlamentarni nisu održani. Kada se održe parlamentarni izbori u Srbiji znaće se i stanje u Vojvodini.bosniaque wrote:konacno poslije toloko godina, ali ipak je tamo na vlasti SRS(srpska radikalna stranka ako se ne varam), mislim da je to vise da pokazu svijetu kako su navodno konacno dosli pameti i naravno da su spremni na put ka evropi, na racun ubijenih bosnjaka u srebrenici!
![]()
-
bosniaque
hajd vidjecemo, samo sam skeptican ma to isto kao na dolazak onog iz srbije 11. jula!Ajnslag-cincilator wrote:SRS je dobila na lokalnim izborima u pokrajini a parlamentarni nisu održani. Kada se održe parlamentarni izbori u Srbiji znaće se i stanje u Vojvodini.bosniaque wrote:konacno poslije toloko godina, ali ipak je tamo na vlasti SRS(srpska radikalna stranka ako se ne varam), mislim da je to vise da pokazu svijetu kako su navodno konacno dosli pameti i naravno da su spremni na put ka evropi, na racun ubijenih bosnjaka u srebrenici!
![]()
-
Ajnslag-cincilator
U buduće ću tebe sve pitati kada mi god nešto ne bude jasno. Važi! Ti si ipak iz te famozne Europske Unije gdje svi u malom prstu znaju šta i kako štima ovdje na Balkanu. Jel se slažeš?bosniaque wrote:ali ne vrijedi nist ako samo jedan covjek krene na taj put a ostalih 99.999999999% ostane na istom mjestu i tapka!Prenj wrote:Kineska poslovica kaze: "Put od hiljadu milja zapocinje jednim korakom"
-
bosniaque
Ajnslag-cincilator wrote:U buduće ću tebe sve pitati kada mi god nešto ne bude jasno. Važi! Ti si ipak iz te famozne Europske Unije gdje svi u malom prstu znaju šta i kako štima ovdje na Balkanu. Jel se slažeš?bosniaque wrote:ali ne vrijedi nist ako samo jedan covjek krene na taj put a ostalih 99.999999999% ostane na istom mjestu i tapka!Prenj wrote:Kineska poslovica kaze: "Put od hiljadu milja zapocinje jednim korakom"
pa sta trazis, da se jos zahvaljujemo za to!
reko sam da je pozitivan korak na putu ka pomirenju, ali koliko je to iskreno to je druga stvar!
jeli se slazes ti!
-
Ajnslag-cincilator
Pa ne znam ni ja koliko je iskreno išta kada bilo koji političar nešto kaže bio on iz Srbije, BiH, Hrvatske ili Belgije. Iskreno može se očekivati samo od običnih ljudi.
-
Ajnslag-cincilator
Pogrešno sam se izrazio mislio sam na normalne ljude.
-
kub lajkan
Ako si pustio mrznju u svoje srce onda barem budi iskren. Prvo prema sebi. A onda i prema drugima.bosan wrote:A ti Lajkane da si sahranio onoliko clanova familije , koje su pobili ovi sto organizuju "dane zalosti", koliko sam ja ne bi me paranoikom nazivao.
I imaj muda i obraza da kazes: da, mrzim ih! I mrzicu ih uvijek, sta god radili!
A ne supljiraj: oni trebaju ovo, trebaju ono, pa cu onda ja prema njima drugacije...
- danas
zasto mislis da mora biti ili ljubav ili mrznja, ili 100% jedno ili drugo, nista izmedju... ne obozavati nekoga ne znaci da ga moras automatski mrziti; ima i drugih osjecanja... na primjer: zazir, sumnjicavost (u smislu "ne vjeruj danajcima ni kad darove nose"), ravnodusnost (recimo, ravnodusnost na iznenadne izlive solidarnosti, koji dolaze "too little too late" ili po naski, i premalo i prekasno...).kub lajkan wrote:Ako si pustio mrznju u svoje srce onda barem budi iskren. Prvo prema sebi. A onda i prema drugima.bosan wrote:A ti Lajkane da si sahranio onoliko clanova familije , koje su pobili ovi sto organizuju "dane zalosti", koliko sam ja ne bi me paranoikom nazivao.
I imaj muda i obraza da kazes: da, mrzim ih! I mrzicu ih uvijek, sta god radili!
A ne supljiraj: oni trebaju ovo, trebaju ono, pa cu onda ja prema njima drugacije...