Kad je kasno za ljubav

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Xavier1

#26 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by Xavier1 »

Miss Moonlight wrote:Znam jako puno parova koji su se vjencali eto jer su bili prikladni, ali ne idealni, a nije bilo ni one iskre...
Ne znas u tim godinama bas sta zelis. Nakon godina braka skontas da ne zelis to sto si uzeo do kraja zivota...
Pa to prikladni se desava cesce u starijim godinama. Jer bude ono hajde da ne ostanem sam/sama.
Euphoria

#27 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by Euphoria »

Xavier1 wrote:
Miss Moonlight wrote:Znam jako puno parova koji su se vjencali eto jer su bili prikladni, ali ne idealni, a nije bilo ni one iskre...
Ne znas u tim godinama bas sta zelis. Nakon godina braka skontas da ne zelis to sto si uzeo do kraja zivota...
Pa to prikladni se desava cesce u starijim godinama. Jer bude ono hajde da ne ostanem sam/sama.
Ne znam Xavi, pofino sam starija od tebe i radije bih bila sama nego sa bilo kim i prolazila kroz odredjene situacije ;)
Muškarci pak mozda tako i misle u starijim godinama. Zeni je puno lahkse zivjeti samoj.
Xavier1

#28 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by Xavier1 »

Ma ti si jedna i milion zena. :mrgreen:
moonca

#29 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by moonca »

Pa i nije - mislim da je muskarcima ipak lakse---poznajem ih dosta- pokusavala spajati .. hm .. jedan se ozenio u 50-im... zenu sa djecom. jako je sretan sada... ostali, drze se svojih ocekivanja..
Xavier1

#30 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by Xavier1 »

moonca wrote:Pa i nije - mislim da je muskarcima ipak lakse---poznajem ih dosta- pokusavala spajati .. hm .. jedan se ozenio u 50-im... zenu sa djecom. jako je sretan sada... ostali, drze se svojih ocekivanja..
Muskarci imaju duze vremena za porodicu osnovati pa im se manje zuri.
Euphoria

#31 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by Euphoria »

To je istina. Mada su u Bosni i oni jadni pod pritiskom familije i pitanja Kad ces se zeniti

Cesto vidim neke drugarice koje se nisu udale i to im je cilj, pa daj šta daš
Ja vjerovatno gledam na to drugačije jer sam ostvarena po pitanju i majčinstva, karijere, nezavisnosti...pa sam dosta izbriljiva
moonca

#32 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by moonca »

Xavier1 wrote:
moonca wrote:Pa i nije - mislim da je muskarcima ipak lakse---poznajem ih dosta- pokusavala spajati .. hm .. jedan se ozenio u 50-im... zenu sa djecom. jako je sretan sada... ostali, drze se svojih ocekivanja..
Muskarci imaju duze vremena za porodicu osnovati pa im se manje zuri.

Imam jednog prijatelja i dan danas smatra da se nikada ne bi ozenio da mu tadasnja djevojka nije 'zatrudnila'
hm , ne znam, mogao je to tada rijesiti na drugi nacin -nije ... nije prezadovoljan brakom, ali se ne razvodi .. tako ponekad se izjada da ona ne cuje... :lol:
moonca

#33 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by moonca »

Miss Moonlight wrote:To je istina. Mada su u Bosni i oni jadni pod pritiskom familije i pitanja Kad ces se zeniti

Ja vjerovatno gledam na to drugačije jer sam ostvarena po pitanju i majčinstva, karijere, nezavisnosti...pa sam dosta izbriljiva
:oops: aj,aj,.... hvali se - :thumbup: :diva:
Xavier1

#34 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by Xavier1 »

Miss Moonlight wrote:To je istina. Mada su u Bosni i oni jadni pod pritiskom familije i pitanja Kad ces se zeniti

To je glavno. Zato se tebi ne zuri.
Euphoria

#35 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by Euphoria »

moonca wrote:

:oops: aj,aj,.... hvali se - :thumbup: :diva:
Nisi zar ljubomorna :lol: :lol: :lol:

I ti moonci sad da si single i trazis partnera, imala bi visoke standarde u to sam sigurna :thumbup:
alibaba_i_30_godina

#36 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by alibaba_i_30_godina »

Ima ona jedna pjesma. Teški narodnjak, ali muzika tako zarazna da žene mahinalno počnu vrtiti kukovima i plesati, gotovo nekontolisano, a mi muški uživati, normalno. Eh, u toj pjesmi i tekst nije toliko loš. Ko ga skonta, naravno.

Pa kaže (svi imamo nekoga ko uvijek na nekom dijelu pjesme kaže ovo):

"Vrti zivot, k'o severac krug
tebi treba žena kao jug
da te ugreje, da te nasmeje
da ti bude, da ti bude
da ti bude i žena i drug

Ref.
A gde žuris, a gde žuris, bato, bre
a gde žuris, najbolje ti godine
a gde žuris, šta ćes noćas napolju
sedi gde si, zato jesi
sedi, ljubi najbolju"
moonca

#37 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by moonca »

Miss Moonlight wrote: Nisi zar ljubomorna :lol: :lol: :lol:

I ti moonci sad da si single i trazis partnera, imala bi visoke standarde u to sam sigurna :thumbup:
..nisam ljubomorna... nema osnove..... :-D
:-) :lol: :lol: ..ne znam..... nije dobra uloga....
exliberal-ex

#38 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by exliberal-ex »

Prvo sta je definicija ljubavi ?

Ja se sjecam davno prije rata kad je jedan tip pricao pred starijom generacijom kako on voli svoju djevojku, haman ona ludi za njim...
gleda ga jedan od ucesnika ( pokojni sad) i pita ga:
"jel ti znas sta je ljubav?"
"naravno da znam"
"jel ti prdnes pred ovom tvojom?"
" ne ja izadjem na balkon ili odem u wc"
"e pricaj mi o ljubavi kad prdnes pod jorganom a ona se pokrila preko glave" :lol: :lol: :lol:

I dan danas se nasmijem kad se sjetim tog dogadjaja i njegove face ali sad kao stariji ciko koji se ozenio kasno razumijem cijeli smisao razgovora.
Kad si mlad ( govorim sa muske strane) razmisljas ocima i kitom...kad ostaris pocnes da primjecujes neke druge stvari koje ti kao mladom nisu ni na pamet padale...jel te gospoja doceka sa kafom, dal se ususka pored tebe na kaucu kad gledate film, jel ti ugrije krevet ( ili ti odes da ugrijes njoj) jel ti nedostaje kad spavas pa vidis da je nema pored tebe...jel mozes da sjedis pored nje i sutis sat vremena, pijes kafu citas novine ili knjigu i perfektno si miran i zadovoljan....te stvari su ljubav...barem za mene...

i nikad nije kasno, jedino sto ja uvijek kazem ovim sto su slobodni...malo se pomaknite, dajte malo mjesta nek druga osoba pridje...nikad se nezna
moonca

#39 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by moonca »

Mislim --kazu sreca je kad te vole, a jos veca ako ti volish.....

Teze ide ako si presao 30 te... 35...vrlo su male sanse da se zene, ali, mogu 'sazvakati' prijatelja/ icu.... mislim da je i ta opcija prihvatljiva.....
exliberal-ex

#40 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by exliberal-ex »

moonca wrote:Mislim --kazu sreca je kad te vole, a jos veca ako ti volish.....

Teze ide ako si presao 30 te... 35...vrlo su male sanse da se zene, ali, mogu 'sazvakati' prijatelja/ icu.... mislim da je i ta opcija prihvatljiva.....
Ja sam se ozenio iza 35....i nije mi zao...prozivio samacki zivot sad sa gospojom polako zivotarim..uzivamo u malim stvarima...
Dosta parova koje znam da su se pozenili ili poudavali mladi sad su ili razvedeni ili se odrzavaju radi djece...rijetki su oni koji su zadovoljni, ne jednom sam cuo komentar (od zena) kako kazu da bi bile vise nego sretne da imaju vezu kao sto ja imam sa gospojom.....valjda dodje do zamora..sad mi se bas jaran razveo, ozenio se mlad..dvoje djece..krenulo na koledj a on puko ponasa se ko da mu je 20...a ono poduplaj pa jos dodaj...neznam sta da ti kazem
ZyzzSar

#41 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by ZyzzSar »

Nije kasno, eno moja drugarica iz srednje(23/24g) je navodno u sretnoj vezi, duze od godinu, sa likom od 40g+ koji se nije zenio, pa eto :D
i korektno skroz izgleda cura, nije da nije mogla drugo naci
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#42 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by Velkoski »

PRAVA LJUBAV NIJE POTROŠNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAaAAAA
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#43 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by Velkoski »

Inače, ko je ba u Bosni pod pritiskom famElije oko bilo čega? Nije 1982. :mrgreen:
strucnjakdemagog

#44 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by strucnjakdemagog »

I ja ih znam, pa svuda su oko nas. Razgovaram sa oženjenim prijateljima, nema ljubavi ni na mapi. Bilo da su tek oženjeni ili su već godinama u braku.
strucnjakdemagog

#45 Re: Kad je kasno za ljubav

Te daj šta daš se po pravilu poslije razvedu. Možda se udaju radi djeteta.
strucnjakdemagog

#46 Re: Kad je kasno za ljubav

exliberal-ex wrote:Prvo sta je definicija ljubavi ?

Ja se sjecam davno prije rata kad je jedan tip pricao pred starijom generacijom kako on voli svoju djevojku, haman ona ludi za njim...
"naravno da znam"
"e pricaj mi o ljubavi kad prdnes pod jorganom a ona se pokrila preko glave" :lol: :lol: :lol:

I dan danas se nasmijem kad se sjetim tog dogadjaja i njegove face ali sad kao stariji ciko koji se ozenio kasno razumijem cijeli smisao razgovora.
Kad si mlad ( govorim sa muske strane) razmisljas ocima i kitom...kad ostaris pocnes da primjecujes neke druge stvari koje ti kao mladom nisu ni na pamet padale...jel te gospoja doceka sa kafom, dal se ususka pored tebe na kaucu kad gledate film, jel ti ugrije krevet ( ili ti odes da ugrijes njoj) jel ti nedostaje kad spavas pa vidis da je nema pored tebe...jel mozes da sjedis pored nje i sutis sat vremena, pijes kafu citas novine ili knjigu i perfektno si miran i zadovoljan....te stvari su ljubav...barem za mene...

i nikad nije kasno, jedino sto ja uvijek kazem ovim sto su slobodni...malo se pomaknite, dajte malo mjesta nek druga osoba pridje...nikad se nezna

E pa to je ljubav.
Ali ti si to sve fino tempirao, odnosno složile su ti se neke stvari da tu osobu upoznaš u zrelim godinama kad si u stanju da je prepoznaš.
Ja recimo osjećam da još nisam sreo osobu koja bi meni savršeno odgovarala, koja bi me najbolje razumjela. Zapravo možda sam je i sreo, ali je nisam upoznao do te mjere da shvatim da je to ona. Možda nam je fizički izgled prepreka, ne da smo jedno drugom ružni, već nismo privlačni do momenta kada bi se upustili u neko muvanje. Hoću da kažem da ta moja nepronađena ljubav može biti djevojka koju poznajem iz viđenja, srećem je tu i tamo, možda se i pozdravimo, pomislim kako je simpatična... Ali već nakon 10-ak min. zaboravim na nju. Naravno, možda sam i ja njoj simpatičan i možda razmišlja o meni tih nekih 10-ak minuta dok sjedim ispred nje u komercijali (karikiram).
Vjerovatno bi muškarcima mnogo pomoglo kad bi znali da tumače te neke ženske znakove, ali ja sam u tome truba.
anchor85

#47 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by anchor85 »

Xavier1 wrote:
Miss Moonlight wrote:Nikad nije kasno.
Neko sretne osobu i umisli da je to neko ko mu odgovara i voli...a kasnije shvati da to nije to.
Neko je nikad ni ne sretne.
Neko je sretne ali je u tom trenutku ne zna prepoznati.
Ja mislim da se prave, iskrene ljubavi mogu tek iza 30 naci. Nisam je ja nasla. Ali vjerujem da su ljudi tek tada dovoljno formirani i zreli da spoznaju šta tačno žele, naravno šta i ne žele.
Oni koji su to u mladosti uspjeli...pravi su sretnici.
Ma jako tesko. Tada vec skupis odredjena iskustva, budes povrijedjen, vise kalkulises...
Srednja skola, faks, tada su najvece sanse za pronalazak.
Do 30te ne znaš gdje ti je glava a gdje guzica. Tek iza 30te se možeš posložiti jer već imaš nekog (a neki i dovoljno) iskustva da znaš šta hoćeš a šta nećeš. I da znaš šta je zaljubljenost, hormonalna, a šta prava ljubav. Šta zaista znači sa nekim dijeliti život.
vjesticanametli

#48 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by vjesticanametli »

exliberal-ex wrote:Prvo sta je definicija ljubavi ?

"naravno da znam"

:thumbup:
dobar osjecaj

#49 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by dobar osjecaj »

Svima je ljubav nešto različito i svi imaju različite potrebe ili manjak potreba za njom.
Ljubav kako je ja poimam i trebam iziskuje puno uzajamnog truda, uključujući i puno truda da se nađe osoba slična tebi i osoba koju si spreman poštovati, voljeti i dijeliti sve s njom. Ono što je moja potreba za ljubavi, nekom drugom je suvišna gnjavaža, previše ili premalo koječega. Za moj pojam danas kad sam zrela osoba, tužan bi i isprazan bio život od principa, gorčine, ganjanja pravde, zlopamćenja, straha, sterilne čistoće i svake stvari na svom mjestu. Bitno je upoznati sebe, shvatiti šta ti je bitno, šta te čini sretnim i shvatiti šta je manje bitno i preko čega se može preći a u tvojoj dobi od četrdesetak godina se još dugo može uživati u životu ako se dobro slože stvari u glavi i potrudi se naći osoba s kojom dijeliš iste vrijednosti.

Upoznala sam stariji bračni par koji je godinama za okolinu odavao utisak bliskog bračnog para, iako su uvijek živjeli skromno. Nakon dugo godina skupa, kad se on razbolio i nisu mogli naći donatora, ona mu je dala bubreg. Ljepota ih je vidjeti danas skupa. Voljeti nekoga toliko da bi mu dao svoj bubreg da preživi ili poboljša kvalitetu života, meni je to pojam istinske ljubavi i ne mogu je vezati isključivo za mlađu životnu dob. Ljudi ili jesu ili nisu sposobni da vole i da se daju drugoj osobi bez obzira na životnu dob. Otvori oči, slušaj sebe i šta je tebi bitno, ne poredi se s drugim ljudima i ne trudi se da živiš za tuđe kriterije i bićeš na boljem putu da nađeš osobu s kojom ćeš moći biti sretan.
Xavier1

#50 Re: Kad je kasno za ljubav

Post by Xavier1 »

anchor85 wrote:
Xavier1 wrote:
Miss Moonlight wrote:Nikad nije kasno.
Neko sretne osobu i umisli da je to neko ko mu odgovara i voli...a kasnije shvati da to nije to.
Neko je nikad ni ne sretne.
Neko je sretne ali je u tom trenutku ne zna prepoznati.
Ja mislim da se prave, iskrene ljubavi mogu tek iza 30 naci. Nisam je ja nasla. Ali vjerujem da su ljudi tek tada dovoljno formirani i zreli da spoznaju šta tačno žele, naravno šta i ne žele.
Oni koji su to u mladosti uspjeli...pravi su sretnici.
Ma jako tesko. Tada vec skupis odredjena iskustva, budes povrijedjen, vise kalkulises...
Srednja skola, faks, tada su najvece sanse za pronalazak.
Do 30te ne znaš gdje ti je glava a gdje guzica. Tek iza 30te se možeš posložiti jer već imaš nekog (a neki i dovoljno) iskustva da znaš šta hoćeš a šta nećeš. I da znaš šta je zaljubljenost, hormonalna, a šta prava ljubav. Šta zaista znači sa nekim dijeliti život.
Ovim upisom si potvrdila da covjek postane samo proracunatiji kako je stariji.
Ja licno ne bih nikada bio sa zenom preko 30 jer ne bih znao da li me voli ili je sa mnom samo jer joj je krajnje vrijeme da nekog nadje.
Post Reply