Hadzipasicu 2 cuminsa po 350 konja
Lazem ipak je catepilar 2 x 336 kw
Moderators: _BataZiv_0809, anex
E nisam ti od tog posla ali mislim da ga razumijem (razumio)Bakir1 wrote:Just one pill
Nisam, ja sam iz RajvosaAlive wrote:Jeste li momci iz Sarajeva, kafu da dogovorimo?
A camac je za 6 osoba, nije ni mali tako uopste. Samo iznad 4 osobe na camcu motor od 15 KS (cetverotaktni Mercury) je mrtav, spor uzas, ali hajde ni ne treba za pocetak. Ispraksirao sam voznju po jezeru, prosle godine u Orebicu iznajmio camac sa 40 KS isto gumenjak, dobro sam se snalazio osim sto sam se zeznuo i oko 16-17h krenuo u luku. Znaci jedva dosao i vezao camac hahahah. Dobro sam prosao.
Hajde posaljite mi u pm. vase brojeve kafu da dogovorimo
Prijatelju, jako zavisi sta mijesasOptimist wrote:A jeste li ikada vozili splav 2,5x5m sa pentom od 4ks? Isto ko da ides biciklom uz Bradinu.
5 litara mjesavine dosta za citav dan vozanja.
Pa u pravu si. I ne razumijem, a nije me plaho ni zanimalo. Ali ono što ti sigurno mogu reći je, da sam se vozio na raznoraznim morskim plovilima, od 3.8 metara do pershinga 77. I znam kako vozi gumenjak. Za to ne moraš biti ekspert.Me_again wrote:Ofirno je postalo, hajmo se preseliti na temu "potrosnja".Bakir1 wrote:Kako se zvao onaj, hadzpasić
Meni ovaj "mali" na camcu trosi oko 30 litara na sat, da se malo pohvalim
Kalasnjikovemko1234 wrote:Pa u pravu si. I ne razumijem, a nije me plaho ni zanimalo. Ali ono što ti sigurno mogu reći je, da sam se vozio na raznoraznim morskim plovilima, od 3.8 metara do pershinga 77. I znam kako vozi gumenjak. Za to ne moraš biti ekspert.Me_again wrote:Ofirno je postalo, hajmo se preseliti na temu "potrosnja".Bakir1 wrote:Kako se zvao onaj, hadzpasić
Meni ovaj "mali" na camcu trosi oko 30 litara na sat, da se malo pohvalim
Kakva je kod tebe mašinka?
Ima nas vala svakakvihrahmetli dedo wrote:kaže jedan jaran
if it flies, floats or fucks, it's cheaper to rent it
lik ne ide na more skoro nikad.
Ne znam jesi li ikada bio na Hvaru. Preko puta grada Hvara su Paklenjaci. Skupina otoka koji su nenaseljeni, ali imaju jako lijepe plaže i ima ugostiteljskih objekata. Između ostalog ima poznata plaža Palmižana. Mi smo prije par godina sa sličnim gumenjakom, možda malo manjim krenuli u obilazak otoka. Gumenjak je oko 3 metra, mozda 3.3 da ima.rajvosaxo wrote:Ma vidi, u pravu si i ti, nije gumenjak za zajebancije.
Treba samo dobro pazit na vrijeme i imat barem 15-20 ks radi bjezanije.
Cim upadnes dva puta u belaj, pocnes ramisljati o necem vecem, barem o gumenjaku s tvrdim dnom.
More je zahebana stvar def.
emko1234 wrote:Sjećam se da sam prosle godine na Visu tj u Komiži, otok Vis viđao gumenjake sa talijanskom zastavom.
12 metara cca. Dva motora, neke aždaje sa 250-300 ks po komadu.
Kaže mi dečko koji radi na rivi, treba im otprilike oko 3.5 sata iz Peskare. 8-10 sjedišta, onih ko u trkačim autima.
Sonari, radari, navigacije, svjetla. Taj sve živo ima. E to je prava priča