Nije sve bajno u Dojčland
-
Comanche
#26 Re: Nije sve bajno u Dojčland
Moj prijatelj, on, zena i dvoje djece (2 i 7 godina) zive u stanu od 53m2 sa jednom spavacom sobom a kupio GLE Mercedesa od €30.000. I kad dodje u BiH on ti izgleda ko uspjesan covjek. Konta raja, hocu i ja u Docjland da za 5 godina i ja dodjem sa Mercedesom u BiH a neznaju da on guli nocnu smjenu i zivi u stanu namjenjenom za bracni par bez djece. Da li jedanput u mjesecu ode u restoran nekad da jede ili ne to je pitanje.
- Haris.ba
#27 Re: Nije sve bajno u Dojčland
Čuj jedanput u restoran mjesečno. Živi u dvosobnom stanu sa dvoje djece. To se nikada ne bi desilo u BiH. Ne voza oktaviju, već mečku. Patnja živa.Comanche wrote:Moj prijatelj, on, zena i dvoje djece (2 i 7 godina) zive u stanu od 53m2 sa jednom spavacom sobom a kupio GLE Mercedesa od €30.000. I kad dodje u BiH on ti izgleda ko uspjesan covjek. Konta raja, hocu i ja u Docjland da za 5 godina i ja dodjem sa Mercedesom u BiH a neznaju da on guli nocnu smjenu i zivi u stanu namjenjenom za bracni par bez djece. Da li jedanput u mjesecu ode u restoran nekad da jede ili ne to je pitanje.
Treba humanitarni broj da mu se pomogne.
- SmokingMan
#28 Re: Nije sve bajno u Dojčland
Ne mogu vjerovati da ova tema zaista,ali zaista postoji... 
-
Comanche
#29 Re: Nije sve bajno u Dojčland
Haris.ba wrote:Čuj jedanput u restoran mjesečno. Živi u dvosobnom stanu sa dvoje djece. To se nikada ne bi desilo u BiH. Ne voza oktaviju, već mečku. Patnja živa.Comanche wrote:Moj prijatelj, on, zena i dvoje djece (2 i 7 godina) zive u stanu od 53m2 sa jednom spavacom sobom a kupio GLE Mercedesa od €30.000. I kad dodje u BiH on ti izgleda ko uspjesan covjek. Konta raja, hocu i ja u Docjland da za 5 godina i ja dodjem sa Mercedesom u BiH a neznaju da on guli nocnu smjenu i zivi u stanu namjenjenom za bracni par bez djece. Da li jedanput u mjesecu ode u restoran nekad da jede ili ne to je pitanje.
Treba humanitarni broj da mu se pomogne.
Ne kontas ti
-
Nivelacija
#30 Re: Nije sve bajno u Dojčland
Kad vide temu ove nase lazne svabe nece im biti dobro, pa gdje za svetinju da se nesto lose napise.
- mirsek
#31 Re: Nije sve bajno u Dojčland
Tema/e ovakve tematike jednostavno moraju da postoje jer je prica oko inostranstva, uslova, plata, odlazaka vrlo aktuelna. Neke se zakljucaju, pa se naprave nove sa trolerskim naslovima ali se diskusija uvijek na kraju svede na iste stvari, zivot vani VS zivot u BIH.SmokingMan wrote:Ne mogu vjerovati da ova tema zaista,ali zaista postoji...
- 512MB
#32 Re: Nije sve bajno u Dojčland
Cak 30 milja, baja coekComanche wrote:Moj prijatelj, on, zena i dvoje djece (2 i 7 godina) zive u stanu od 53m2 sa jednom spavacom sobom a kupio GLE Mercedesa od €30.000. I kad dodje u BiH on ti izgleda ko uspjesan covjek. Konta raja, hocu i ja u Docjland da za 5 godina i ja dodjem sa Mercedesom u BiH a neznaju da on guli nocnu smjenu i zivi u stanu namjenjenom za bracni par bez djece. Da li jedanput u mjesecu ode u restoran nekad da jede ili ne to je pitanje.
- mirsek
#33 Re: Nije sve bajno u Dojčland
U BIH sa nocnim smjenama nikada ne bi mogao imati takav zivotni standard, tako da je u svakom slucaju uspjesniji od nekog u BIH koji radi isti posao.Comanche wrote:
Ne kontas ti
- mirsek
#34 Re: Nije sve bajno u Dojčland
Trebao je uzeti ML sa AMG opremom za te pare, on kupio kombi sa 4x4 pogonom.512MB wrote:Cak 30 milja, baja coekComanche wrote:Moj prijatelj, on, zena i dvoje djece (2 i 7 godina) zive u stanu od 53m2 sa jednom spavacom sobom a kupio GLE Mercedesa od €30.000. I kad dodje u BiH on ti izgleda ko uspjesan covjek. Konta raja, hocu i ja u Docjland da za 5 godina i ja dodjem sa Mercedesom u BiH a neznaju da on guli nocnu smjenu i zivi u stanu namjenjenom za bracni par bez djece. Da li jedanput u mjesecu ode u restoran nekad da jede ili ne to je pitanje.
- 512MB
#35 Re: Nije sve bajno u Dojčland
Mi gastarbajteri samo cekamo godisnji da provozamo polovnu mecku po bosanskim vukojebinama, to nam je vrh, to je zvijezda vodilja svim nama. Ko drugcije tvrdi znajte da laze 
- Dosadno mii
#36 Re: Nije sve bajno u Dojčland
Zar oni nemaju zakonski koliko osoba toliko kvadrataComanche wrote:Moj prijatelj, on, zena i dvoje djece (2 i 7 godina) zive u stanu od 53m2 sa jednom spavacom sobom a kupio GLE Mercedesa od €30.000. I kad dodje u BiH on ti izgleda ko uspjesan covjek. Konta raja, hocu i ja u Docjland da za 5 godina i ja dodjem sa Mercedesom u BiH a neznaju da on guli nocnu smjenu i zivi u stanu namjenjenom za bracni par bez djece. Da li jedanput u mjesecu ode u restoran nekad da jede ili ne to je pitanje.
- turbofolk
#37 Re: Nije sve bajno u Dojčland
Nije bajno Njemcima ko ih jebe.
Bosanac koji radi u Njemačkoj, svake godine ide redovno na Jadran.
Bosanac koji radi u Njemačkoj, svake godine ide redovno na Jadran.
- Nisrin
#38 Re: Nije sve bajno u Dojčland
Nigdje nije idealno, ali Njemacka ima 50mil ljudi + migranti ...Bosna 3,5miliona i mozda milion i po idu na more i na odmore, ostali NE...
Drugo, dosta se nasih precijeni sa Njemackom, odu na minimalce i zive u rupama, sklapaju kraj sa krajem, ali mogu napredovati u narednih 5-10godina, sto u Bosni ne mogu...Njemacka je zakon - Deutschland uber alles!
Oni sto zive u malim stanovima, a imaju dobra auta- pa Boze moj, prioriteti, nisu nam svima isti! Zato ja zelim zivjeti u gradu, unutar ringova prekrivenih ubahnom, pa mi nece trebati auto, ali neko voli da ima to auto, zivi u vise kvadrata van grada placa manju kiriju,,.to je sve individualno i podrzavam svaciju volju!
Drugo, dosta se nasih precijeni sa Njemackom, odu na minimalce i zive u rupama, sklapaju kraj sa krajem, ali mogu napredovati u narednih 5-10godina, sto u Bosni ne mogu...Njemacka je zakon - Deutschland uber alles!
Oni sto zive u malim stanovima, a imaju dobra auta- pa Boze moj, prioriteti, nisu nam svima isti! Zato ja zelim zivjeti u gradu, unutar ringova prekrivenih ubahnom, pa mi nece trebati auto, ali neko voli da ima to auto, zivi u vise kvadrata van grada placa manju kiriju,,.to je sve individualno i podrzavam svaciju volju!
Last edited by Nisrin on 08/07/2019 10:36, edited 1 time in total.
- Blixen
#39 Re: Nije sve bajno u Dojčland
oni iz Securitasa placaju 3 KM po satumirsek wrote:U BIH sa nocnim smjenama nikada ne bi mogao imati takav zivotni standard, tako da je u svakom slucaju uspjesniji od nekog u BIH koji radi isti posao.Comanche wrote: Ne kontas ti
lik budan cijelu noc bleji u mali ekran nadzorne kamere i obilazi oko zgrade svkih sat
treba mu 19500 sati da skupi za gore pomenuti GLE
- JThomas
#40 Re: Nije sve bajno u Dojčland
kad ne bi morao jesti i plaćati režije, i pod uslovom da stanuje džaba.
ali nigdje rahatluka k'o u bosni...
- Blixen
#41 Re: Nije sve bajno u Dojčland
braunila u venu, infuzija je dzaba u domu zdravljaJThomas wrote:kad ne bi morao jesti i plaćati režije, i pod uslovom da stanuje džaba.
ali zato GLE
- 512MB
#42 Re: Nije sve bajno u Dojčland
Za Bosnju je samo sedam dana Makarske odmor, ostalo sve ne prihvata 
- SmokingMan
#43 Re: Nije sve bajno u Dojčland
Ma neka stara da tri marke dnevno bil hajr,dvije za kafe,jednu za kladare.... 
- 512MB
#44 Re: Nije sve bajno u Dojčland
Imaju, 10 kvadrata za odrasle i 6 kvadrata za djecu, dakle zakonski dozvoljeni minimum za cetvoroclanu famEliju su 32 kvadrata. Ovaj gore pajdo zivi jos i raskosno, vozi GLa i ima viska kvadrata, more i punicu komotno smjestitDosadno mii wrote:Zar oni nemaju zakonski koliko osoba toliko kvadrataComanche wrote:Moj prijatelj, on, zena i dvoje djece (2 i 7 godina) zive u stanu od 53m2 sa jednom spavacom sobom a kupio GLE Mercedesa od €30.000. I kad dodje u BiH on ti izgleda ko uspjesan covjek. Konta raja, hocu i ja u Docjland da za 5 godina i ja dodjem sa Mercedesom u BiH a neznaju da on guli nocnu smjenu i zivi u stanu namjenjenom za bracni par bez djece. Da li jedanput u mjesecu ode u restoran nekad da jede ili ne to je pitanje.
- aCme
#45 Re: Nije sve bajno u Dojčland
I kontat u kojoj basti danas ispijat kahvu vazdanSmokingMan wrote:Ma neka stara da tri marke dnevno bil hajr,dvije za kafe,jednu za kladare....
- SmokingMan
#46 Re: Nije sve bajno u Dojčland
Povazdan u istrošenoj majici,masnim farmerkama,i zgužvanim biltenom u zadnjem džepu...aCme wrote:I kontat u kojoj basti danas ispijat kahvu vazdanSmokingMan wrote:Ma neka stara da tri marke dnevno bil hajr,dvije za kafe,jednu za kladare....
-
Nivelacija
#47 Re: Nije sve bajno u Dojčland
Vidi se da si ostao na nizim nivoima..Bosnje sada pice po Kusadasiju i Sarimsakliju Jadran je prevazidjen512MB wrote:Za Bosnju je samo sedam dana Makarske odmor, ostalo sve ne prihvata
- 512MB
#48 Re: Nije sve bajno u Dojčland
Jer je jeftinije neg MakarskaNivelacija wrote:Vidi se da si ostao na nizim nivoima..Bosnje sada pice po Kusadasiju i Sarimsakliju Jadran je prevazidjen512MB wrote:Za Bosnju je samo sedam dana Makarske odmor, ostalo sve ne prihvata
Aludirao sam na to da za odmor prihvata samo more, sve drugo nesmijes spomenut, gluho bilo sta ce rec komsije ako saznaDu da se odmaralo na jezeru il u planini...
- agent_zero
#49 Re: Nije sve bajno u Dojčland
Obje lokacije karina obična od mora.Nivelacija wrote:Vidi se da si ostao na nizim nivoima..Bosnje sada pice po Kusadasiju i Sarimsakliju Jadran je prevazidjen512MB wrote:Za Bosnju je samo sedam dana Makarske odmor, ostalo sve ne prihvata
Taman za za te kako zoveš "bošnje".
-
Benjo34
#50 Re: Nije sve bajno u Dojčland
Iz iskustva iz lične porodice, mogu samo reći, ko god ima priliku da ode neka ide. Naravno, ne treba se zaletit na prvu i otić pod svaku cijenu nego odmjerit.
Bliži član porodice je otišao, našao sebi jako, jako dobrog poslodavca ( pravi Švabo) i za 3 godine koliko je tamo je vidio više nego ovdje za 30. Regips majstor, rad cijenjen, satnica dobra. Trud se dodatno nagrađuje i stimuliše. Znam da mnogi odu pa se zajebu ali velika većina uspije, za sve treba vremena a što se tiče ovog da stanovnici ne mogu priuštit sebi more, toga ima svugdje i to ne pokazuje nikakvu slabost uređenja. Socijala im nije loša, nećeš umrijet od gladi ali nećeš se ni gotivit kao što mnogi maštaju, dočepat se socijale pa kurčenje. Radnik je cijenjen i za svoj rad može itekako dobro živit i priuštit sebi što poželi. Neradnik će biti neradnik pa gdje god da je neće mu biti dobro
Bliži član porodice je otišao, našao sebi jako, jako dobrog poslodavca ( pravi Švabo) i za 3 godine koliko je tamo je vidio više nego ovdje za 30. Regips majstor, rad cijenjen, satnica dobra. Trud se dodatno nagrađuje i stimuliše. Znam da mnogi odu pa se zajebu ali velika većina uspije, za sve treba vremena a što se tiče ovog da stanovnici ne mogu priuštit sebi more, toga ima svugdje i to ne pokazuje nikakvu slabost uređenja. Socijala im nije loša, nećeš umrijet od gladi ali nećeš se ni gotivit kao što mnogi maštaju, dočepat se socijale pa kurčenje. Radnik je cijenjen i za svoj rad može itekako dobro živit i priuštit sebi što poželi. Neradnik će biti neradnik pa gdje god da je neće mu biti dobro