Nije sve bajno u Dojčland

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Comanche

#26 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by Comanche »

Moj prijatelj, on, zena i dvoje djece (2 i 7 godina) zive u stanu od 53m2 sa jednom spavacom sobom a kupio GLE Mercedesa od €30.000. I kad dodje u BiH on ti izgleda ko uspjesan covjek. Konta raja, hocu i ja u Docjland da za 5 godina i ja dodjem sa Mercedesom u BiH a neznaju da on guli nocnu smjenu i zivi u stanu namjenjenom za bracni par bez djece. Da li jedanput u mjesecu ode u restoran nekad da jede ili ne to je pitanje.
Haris.ba

#27 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by Haris.ba »

Comanche wrote:Moj prijatelj, on, zena i dvoje djece (2 i 7 godina) zive u stanu od 53m2 sa jednom spavacom sobom a kupio GLE Mercedesa od €30.000. I kad dodje u BiH on ti izgleda ko uspjesan covjek. Konta raja, hocu i ja u Docjland da za 5 godina i ja dodjem sa Mercedesom u BiH a neznaju da on guli nocnu smjenu i zivi u stanu namjenjenom za bracni par bez djece. Da li jedanput u mjesecu ode u restoran nekad da jede ili ne to je pitanje.
Čuj jedanput u restoran mjesečno. Živi u dvosobnom stanu sa dvoje djece. To se nikada ne bi desilo u BiH. Ne voza oktaviju, već mečku. Patnja živa.

Treba humanitarni broj da mu se pomogne.
SmokingMan

#28 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by SmokingMan »

Ne mogu vjerovati da ova tema zaista,ali zaista postoji... :D
Comanche

#29 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by Comanche »

Haris.ba wrote:
Comanche wrote:Moj prijatelj, on, zena i dvoje djece (2 i 7 godina) zive u stanu od 53m2 sa jednom spavacom sobom a kupio GLE Mercedesa od €30.000. I kad dodje u BiH on ti izgleda ko uspjesan covjek. Konta raja, hocu i ja u Docjland da za 5 godina i ja dodjem sa Mercedesom u BiH a neznaju da on guli nocnu smjenu i zivi u stanu namjenjenom za bracni par bez djece. Da li jedanput u mjesecu ode u restoran nekad da jede ili ne to je pitanje.
Čuj jedanput u restoran mjesečno. Živi u dvosobnom stanu sa dvoje djece. To se nikada ne bi desilo u BiH. Ne voza oktaviju, već mečku. Patnja živa.

Treba humanitarni broj da mu se pomogne.

Ne kontas ti
Nivelacija

#30 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by Nivelacija »

Kad vide temu ove nase lazne svabe nece im biti dobro, pa gdje za svetinju da se nesto lose napise.
mirsek

#31 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by mirsek »

SmokingMan wrote:Ne mogu vjerovati da ova tema zaista,ali zaista postoji... :D
Tema/e ovakve tematike jednostavno moraju da postoje jer je prica oko inostranstva, uslova, plata, odlazaka vrlo aktuelna. Neke se zakljucaju, pa se naprave nove sa trolerskim naslovima ali se diskusija uvijek na kraju svede na iste stvari, zivot vani VS zivot u BIH.
512MB

#32 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by 512MB »

Cak 30 milja, baja coek :mrgreen:
mirsek

#33 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by mirsek »

Comanche wrote:

Ne kontas ti
U BIH sa nocnim smjenama nikada ne bi mogao imati takav zivotni standard, tako da je u svakom slucaju uspjesniji od nekog u BIH koji radi isti posao.
mirsek

#34 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by mirsek »

512MB wrote:
Cak 30 milja, baja coek :mrgreen:
Trebao je uzeti ML sa AMG opremom za te pare, on kupio kombi sa 4x4 pogonom.
512MB

#35 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by 512MB »

Mi gastarbajteri samo cekamo godisnji da provozamo polovnu mecku po bosanskim vukojebinama, to nam je vrh, to je zvijezda vodilja svim nama. Ko drugcije tvrdi znajte da laze :bih:
Dosadno mii

#36 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by Dosadno mii »

Zar oni nemaju zakonski koliko osoba toliko kvadrata
turbofolk

#37 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by turbofolk »

Nije bajno Njemcima ko ih jebe.
Bosanac koji radi u Njemačkoj, svake godine ide redovno na Jadran. :izet:
Nisrin

#38 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by Nisrin »

Nigdje nije idealno, ali Njemacka ima 50mil ljudi + migranti ...Bosna 3,5miliona i mozda milion i po idu na more i na odmore, ostali NE...

Drugo, dosta se nasih precijeni sa Njemackom, odu na minimalce i zive u rupama, sklapaju kraj sa krajem, ali mogu napredovati u narednih 5-10godina, sto u Bosni ne mogu...Njemacka je zakon - Deutschland uber alles!

Oni sto zive u malim stanovima, a imaju dobra auta- pa Boze moj, prioriteti, nisu nam svima isti! Zato ja zelim zivjeti u gradu, unutar ringova prekrivenih ubahnom, pa mi nece trebati auto, ali neko voli da ima to auto, zivi u vise kvadrata van grada placa manju kiriju,,.to je sve individualno i podrzavam svaciju volju!
Last edited by Nisrin on 08/07/2019 10:36, edited 1 time in total.
Blixen

#39 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by Blixen »

mirsek wrote:
Comanche wrote: Ne kontas ti
U BIH sa nocnim smjenama nikada ne bi mogao imati takav zivotni standard, tako da je u svakom slucaju uspjesniji od nekog u BIH koji radi isti posao.
oni iz Securitasa placaju 3 KM po satu
lik budan cijelu noc bleji u mali ekran nadzorne kamere i obilazi oko zgrade svkih sat

treba mu 19500 sati da skupi za gore pomenuti GLE :D :D :D
JThomas

#40 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by JThomas »

kad ne bi morao jesti i plaćati režije, i pod uslovom da stanuje džaba.

ali nigdje rahatluka k'o u bosni...
Blixen

#41 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by Blixen »

JThomas wrote:kad ne bi morao jesti i plaćati režije, i pod uslovom da stanuje džaba.

ali nigdje rahatluka k'o u bosni...
braunila u venu, infuzija je dzaba u domu zdravlja
ali zato GLE :D :D :D :D eeeeee
512MB

#42 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by 512MB »

Za Bosnju je samo sedam dana Makarske odmor, ostalo sve ne prihvata :mrgreen:
SmokingMan

#43 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by SmokingMan »

Ma neka stara da tri marke dnevno bil hajr,dvije za kafe,jednu za kladare.... :izet:
512MB

#44 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by 512MB »

Dosadno mii wrote:
Zar oni nemaju zakonski koliko osoba toliko kvadrata
Imaju, 10 kvadrata za odrasle i 6 kvadrata za djecu, dakle zakonski dozvoljeni minimum za cetvoroclanu famEliju su 32 kvadrata. Ovaj gore pajdo zivi jos i raskosno, vozi GLa i ima viska kvadrata, more i punicu komotno smjestit :)
aCme

#45 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by aCme »

SmokingMan wrote:Ma neka stara da tri marke dnevno bil hajr,dvije za kafe,jednu za kladare.... :izet:
I kontat u kojoj basti danas ispijat kahvu vazdan :izet:
SmokingMan

#46 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by SmokingMan »

aCme wrote:
SmokingMan wrote:Ma neka stara da tri marke dnevno bil hajr,dvije za kafe,jednu za kladare.... :izet:
I kontat u kojoj basti danas ispijat kahvu vazdan :izet:
Povazdan u istrošenoj majici,masnim farmerkama,i zgužvanim biltenom u zadnjem džepu... :izet:
Nivelacija

#47 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by Nivelacija »

512MB wrote:Za Bosnju je samo sedam dana Makarske odmor, ostalo sve ne prihvata :mrgreen:
Vidi se da si ostao na nizim nivoima..Bosnje sada pice po Kusadasiju i Sarimsakliju Jadran je prevazidjen :izet:
512MB

#48 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by 512MB »

Nivelacija wrote:
512MB wrote:Za Bosnju je samo sedam dana Makarske odmor, ostalo sve ne prihvata :mrgreen:
Vidi se da si ostao na nizim nivoima..Bosnje sada pice po Kusadasiju i Sarimsakliju Jadran je prevazidjen :izet:
Jer je jeftinije neg Makarska :mrgreen:

Aludirao sam na to da za odmor prihvata samo more, sve drugo nesmijes spomenut, gluho bilo sta ce rec komsije ako saznaDu da se odmaralo na jezeru il u planini...
agent_zero

#49 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by agent_zero »

Nivelacija wrote:
Obje lokacije karina obična od mora.

Taman za za te kako zoveš "bošnje".
Benjo34

#50 Re: Nije sve bajno u Dojčland

Post by Benjo34 »

Iz iskustva iz lične porodice, mogu samo reći, ko god ima priliku da ode neka ide. Naravno, ne treba se zaletit na prvu i otić pod svaku cijenu nego odmjerit.

Bliži član porodice je otišao, našao sebi jako, jako dobrog poslodavca ( pravi Švabo) i za 3 godine koliko je tamo je vidio više nego ovdje za 30. Regips majstor, rad cijenjen, satnica dobra. Trud se dodatno nagrađuje i stimuliše. Znam da mnogi odu pa se zajebu ali velika većina uspije, za sve treba vremena a što se tiče ovog da stanovnici ne mogu priuštit sebi more, toga ima svugdje i to ne pokazuje nikakvu slabost uređenja. Socijala im nije loša, nećeš umrijet od gladi ali nećeš se ni gotivit kao što mnogi maštaju, dočepat se socijale pa kurčenje. Radnik je cijenjen i za svoj rad može itekako dobro živit i priuštit sebi što poželi. Neradnik će biti neradnik pa gdje god da je neće mu biti dobro
Post Reply