Win 10 vs Win 8.1

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

zforumas

#26 Re: Win 10 vs Win 8.1

Post by zforumas »

diablobih wrote:10tka radi savrseno i na slabijim racunarima. Bolje optimizovana nego ijedan windows dosad. Ne vidim razlog zasto se bjezi od njega.
Bjeze pametolozi.
krofnaa*

#27 Re: Win 10 vs Win 8.1

Post by krofnaa* »

TheGuy00 wrote:Pozz. Dugo sam korisnik Win 7 jedno par godina, pa se prebacujem na noviji sustav. Jer ce 7-ca gubit support naredne god i gledam da uskladim sve. Sad ove godine sam se bio bazirao na 8-cu i u odnosu na 10-ku nema bloatware, peformance sve kul ali cini se teza po fluidnosti. Win 10 probao od RTM pa do 1809 i 1903 trenutno imam, sve moguce verzije (Lite,LTSC, etc) ali uvijek se pokajem, jer je nestabilna, dosta nepoznatih procesa u taskmanager, pa onaj search.exe dok pretrazujes i ko zna sta vec, a to im je zadnji OS pa ga stalno diraju. A privlaci me mnogo ta animacija otvaranja foldera, i dizajn, pa sam u dilemi u zadnjih par mj. Volio bih cuti vasu preporuku. Inace nikadne updateujem sistem (win update i KB fajlovi jer usporavaju)
Ako se bojiš "špijuniranja" postoje programi koji blokiraju slanje podataka u pozadini. Kao i na mobitelu, u settings možeš ograničiti pristup kameri i mikrofonu, a pri samoj instalaciji, poisključuješ opcije za "unapređivanje sistema" na osnovu podataka koje prikupljaju na tvom računaru.
arnes_king

#28 Re: Win 10 vs Win 8.1

Post by arnes_king »

TheGuy00 wrote:
Qler wrote:Ne znam sta se zajebavas sa tim nekim divljim verzijama, lite i ta sranja. Skini ISO sam MS stranice, snimi, kupi na ebay za par $$ kljuc i miran si. Naravno Win10.

Meni inace ne steka na Ryzen 2700, 16GB DDR4 i nvme disku :D
Hahahahha pa i ne stekalo ti. Da imaju svi isti racunar, ne bi postojao pojam lite i lightweight itd. Al ugl presao sam na 8-cu, pa dok 10-ka bar jos malo ne uskladi bugove i bude stable, cekat cu.
Koji konkretno bugovi?

I kako mislis dok bude stable, sada kao nije? Koristim je od prvih verzija i od samog pocetka je bila dobra, sada je odlicna.

Niti vidim kakve bagove niti imam problema nekih pa da bi se moglo reci da nije stabilna za svakodnevno koristenje.

Racunar mi je bezveze, amd sa 3 jezgre, 8GB rama, ssd star sigurno nekih 7 godina i opet sve leti.
CPT

#29 Re: Win 10 vs Win 8.1

Post by CPT »

arnes_king wrote:
TheGuy00 wrote:
Qler wrote:Ne znam sta se zajebavas sa tim nekim divljim verzijama, lite i ta sranja. Skini ISO sam MS stranice, snimi, kupi na ebay za par $$ kljuc i miran si. Naravno Win10.

Meni inace ne steka na Ryzen 2700, 16GB DDR4 i nvme disku :D
Hahahahha pa i ne stekalo ti. Da imaju svi isti racunar, ne bi postojao pojam lite i lightweight itd. Al ugl presao sam na 8-cu, pa dok 10-ka bar jos malo ne uskladi bugove i bude stable, cekat cu.
Koji konkretno bugovi?

I kako mislis dok bude stable, sada kao nije? Koristim je od prvih verzija i od samog pocetka je bila dobra, sada je odlicna.

Niti vidim kakve bagove niti imam problema nekih pa da bi se moglo reci da nije stabilna za svakodnevno koristenje.

Racunar mi je bezveze, amd sa 3 jezgre, 8GB rama, ssd star sigurno nekih 7 godina i opet sve leti.
https://www.techradar.com/how-to/window ... o-fix-them
diablobih

#30 Re: Win 10 vs Win 8.1

Post by diablobih »

CPT wrote:
arnes_king wrote: Koji konkretno bugovi?

Stavi link, a ispod svakog problema: "This has been fixed with the KB4505057 patch, which will be installed automatically. "
CPT

#31 Re: Win 10 vs Win 8.1

Post by CPT »

diablobih wrote:
CPT wrote:
arnes_king wrote: Koji konkretno bugovi?

Stavi link, a ispod svakog problema: "This has been fixed with the KB4505057 patch, which will be installed automatically. "
Sto valjda znaci bug nije ni postojao? :lol: ili stavis:

Microsoft recommends that admins click on back to stop the upgrade.

Update block in place. :lol:
diablobih

#32 Re: Win 10 vs Win 8.1

Post by diablobih »

Pa fakticki. 1 dan sa bugom, kao i da ga nikad nije bilo :D
Qler

#33 Re: Win 10 vs Win 8.1

Post by Qler »

Windows 10 je stabilniji od bilo kojeg prije. Cinjenica.
Post Reply