Najbogatiji covjek u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Ajnslag-cincilator

Post by Ajnslag-cincilator »

savjest wrote:Gospodin Zulfikarpasic je bio bankar(finansije) u Svicarskoj gdje emigrirao radi tadasnjih vlastodrzaca. Isti je bio u partizanima ali se kasnije nije slagao sa onim sto su oni postali poslije '45. Glavni razlog je taj da su cetnici pomilovani i da su zauzeli najvise pozicije(posebno u njegovoj Foci).

Inace negovo porijeklo je iz Foce. Stara begovska familija... A dalji korijeni su sezu do Turske.

Istina je sto je neko spomenuo iznad.
U nas je lopov ko god imalo "uspije u zivotu".
Nije pitanje da li je lopov onaj ko god "malo uspije u životu" nego na koji način je " malo uspio u životu".
daredevil

Post by daredevil »

CiCiban wrote:najvjerovatnije neko..cije ime nikada ne osvane u stampi ;-)
U pravu si skroz, evo recimo ja, niko me ne spominje u novinama, a imam... , malo je reci da imam. i usput sam malo nepismenalitonijenibitnotolikojerevocrkaomijeispacenatastaturisadamoramdakupimskroznovufirmu :D :D :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

reaktor wrote: .. ovdje je cista zavist u pitanju...
ja uvijek kazem, da nam je vise "lopova" tipa radoncica... covjek je, cak i ako je lopov, a o tome nema nikakvih dokaza, svoj novac ulozio u dobrobit velikog broja ljudi... upitajte radnike avaza da li su zadovoljni radoncicem...biznis je igra u kojoj trebaju mnogi talenti, a cini se da ih ovaj gospodin ima... zelim mu da napravi jos 5 zgrada poput tornjeva, i da zaposli jos 1000 ljudi...
pogodio si u srz. a radnicima avaza fahro je zakon...i nijedan ti nece dopustiti da pricas lose o njemu...dabogda svaki vlasnik firme bio ovakav, ne bi bilo bijede u BiH!
daredevil

Post by daredevil »

Stitch__ wrote:
ja uvijek kazem, da nam je vise "lopova" tipa radoncica... covjek je, cak i ako je lopov, a o tome nema nikakvih dokaza, svoj novac ulozio u dobrobit velikog broja ljudi... upitajte radnike avaza da li su zadovoljni radoncicem...biznis je igra u kojoj trebaju mnogi talenti, a cini se da ih ovaj gospodin ima... zelim mu da napravi jos 5 zgrada poput tornjeva, i da zaposli jos 1000 ljudi...
pogodio si u srz. a radnicima avaza fahro je zakon...i nijedan ti nece dopustiti da pricas lose o njemu...dabogda svaki vlasnik firme bio ovakav, ne bi bilo bijede u BiH!
apsolutno se slazem
wait_for_sleep

Post by wait_for_sleep »

Ljudi moji, iznenadili biste se kad biste znali ko je neprikosnoveno najbogatiji. bez premca, jer napokon, masa ljudi ima više vila, kuća, kućeraka i fabrika. Pošto vam ime ništa neće značiti nije vala ni neophodno da ga spominjem. Pa čak ni cijeli ovaj komentar ne izgleda uvjerljivo:) No, hajde evo, riječ je o M. Salihoviću. Čovjek koji je bio oženjen kćerkom ruskog ministra za vanjsku trgovinu. Čovjek koji ima nekoliko hotela u Astrahanu. Tuzlaci čak i ne znaju da je upravo on sagradio onu zgradu kod banke :) Interesting. Inače tip je devedeset i neke u Sloveniji posudio 500KM od komšije da ode z Rusiju!!! Kako je sve to što ima zaradio više nije ni bitno. Naravno kupio je nekoliko stanova kćerkama, bratu, auta također. Napravio džamiju u rodnom selu. Upućeniji napominju da je njegovo bogatstvo premašilo cifru do 450 miliona! Zato, upravu je tip što reče kako se ime najbogatijeg ne nalazi u novinama Maksuz sam se registrirao da bih vam to rekao. Inače tip je sa Općine Sapna.
Ajnslag-cincilator

Ja totalno zaboravio na lorda od Bosne Paddyja Ashdowna kao jednog od novopečenih bogatuna u BiH. Eto još jednoga.
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

familija cengic,
njih ima skoro u svakom bosanskom gradu .
kako su se obogatili, to vec i ptice znaju
oni su na svim strateskim mjestima i imaju jake veze s arapima.
u bosni se skoro sve se preko njih odvija.
Prenj

Post by Prenj »

daredevil wrote:
Stitch__ wrote:
apsolutno se slazem
Nazalost, nasa bara moze primiti samo ogranicen broj krokodila.
mr_orange

Post by mr_orange »

Zar nije Bobar svojevremeno bio najbogatiji na Balkanu, zvanicno?!
mostarac

Post by mostarac »

SAFET ORUCEVIC, samo sto on svoj novac trosi pametno. On je najbogatiji covjek u BiH bez konkurencije, ali je mostarsko dijete iz mahale i nije glupson da se hvali svojim bogatstvom. Zacudili bi se cega je sve Safet vlasnik
krkan

Post by krkan »

ma jebo pare i onako kvare ljude

al' i popravljaju raspolozenje :D
Ajnslag-cincilator

mr_orange wrote:Zar nije Bobar svojevremeno bio najbogatiji na Balkanu, zvanicno?!
Čuj Bobar, ma hajde da ga nisi možda zamijenio sa burazerima Karić.
JFK

Post by JFK »

Ja sam najbogatiji
Post Reply