Prijateljstva
- Atego
#26 Re: Prijateljstva
To je jednostavno bar . Kad ja sjedim pored svog prijatelja ,on ne sjedi pokraj svog .
- dječak sa šibicama
#27 Re: Prijateljstva
Sto si mi nesto lijepa danasmoonca wrote:
...ne moze se uporediti osjecaj udovoljavanja.. ... sa iskoristavanjem..... pustim da me iskoriste...pogotvo ako je novac a sta bi drugo.....
-
Seyfo
#29 Re: Prijateljstva
Na slicnim temama sam spominjao,ponovicu: prijateljstvo je mnogo precjenjeno (way way overrated). To se shvati s godinama i zreloscu,narocito kad se osnuje porodica. Kad nisi primoran druziti se s nekim s kim inace ne bi, stvari se ogole vrlo brzo. Ili sto bi jednom rekao jedan nas veliki drzavnik"sta bude bice,sta ne bude otpasce".
- animals
#30 Re: Prijateljstva
Prijatelji..teska rijec..
jel uopce postoje u vasoj blizini..
zapitaj te se..
jel uopce postoje u vasoj blizini..
zapitaj te se..
-
mali jomu
#31 Re: Prijateljstva
hAZNADAR wrote:A upravo rece nesto sto je bajka. Naravno da je prijateljstvo interes. Ne mora to biti materijalni ili uslugama,.... moze biti jednostavno da si opusten sa nekim ko te zna bolje od drugih. Iskrenost je takodjer interes - ja cu biti iskren i reci da ti dismr iz usta a ti meni da sam se udebljao ruzno ili jedan drugom reci budala zbog ovog ili onog - odmilja ili savjetodavno. Za razliku od poznanika koji ce malo nasminkati, presutiti,.... sa prijateljima imas iskrenost kao uzajaman interes.mali jomu wrote: Prijateljstvo je kad si snekim bez ikakva interesa..............
sve drugo je bajka...........
Moj jaran prdne ko konj a prethodno napravi nekakvu kung fu gestikulaciju ko Bruce Lee,... ja se naravno ne sokiram, ne razocaram,... vec nasmijem i nazovem ga kojim pogrdnim nazivom odmilja.Ja kad se razbolim, on me pita za testament i sta cu mu ostaviti posto mi ne predvidja dugo. Ne zamjerim naravno.
Sva ta sloboda i opustenost je cist socijalni poriv i interes. Kada nekog duze znas - onda imas i strah od osjecaja praznine ako tu osobu izgubis.
Prijateljstvo u onoj emotivnoj ili poetskoj predstavi ne postoji. Sve je to samo instinkt i interes. Prijateljstvo kao i ljubav su izmislili pjesnici za svoj interes buduci da su bili uvijek siromasni i kao takvi ne bas interesantni ikome.
Kad ti nestane interesa....... nadam se da ces vidjeti malu bajkicu, posto pored bajkice ima i bajka, a ima i bajketina, i ima bajketerina.....
- Edin H.
#32 Re: Prijateljstva
Kako se nosite sa vjecnom dilemom da li spavati sa jaranovom djevojkom/suprugom?
Da li biste pustili svoju suprugu/djevojku da spava sa najboljim jaranom?
-
foton
#33 Re: Prijateljstva
Mislim da je ovdje dosta ljudi fulilo pojam prijateljstvo. Meni su najbolji prijatelji oni od kojih apsolutno nista i nikad ne ocekujem i ni oni od mene. Ljudi kojima ja uopste ne moram pomagati, ali zelim pomoci ako mogu. Prijatelji ispune dan zezanjem, razumijevanjem, savjetima, drustvom...mali jomu wrote:hAZNADAR wrote:A upravo rece nesto sto je bajka. Naravno da je prijateljstvo interes. Ne mora to biti materijalni ili uslugama,.... moze biti jednostavno da si opusten sa nekim ko te zna bolje od drugih. Iskrenost je takodjer interes - ja cu biti iskren i reci da ti dismr iz usta a ti meni da sam se udebljao ruzno ili jedan drugom reci budala zbog ovog ili onog - odmilja ili savjetodavno. Za razliku od poznanika koji ce malo nasminkati, presutiti,.... sa prijateljima imas iskrenost kao uzajaman interes.mali jomu wrote: Prijateljstvo je kad si snekim bez ikakva interesa..............
sve drugo je bajka...........
Moj jaran prdne ko konj a prethodno napravi nekakvu kung fu gestikulaciju ko Bruce Lee,... ja se naravno ne sokiram, ne razocaram,... vec nasmijem i nazovem ga kojim pogrdnim nazivom odmilja.Ja kad se razbolim, on me pita za testament i sta cu mu ostaviti posto mi ne predvidja dugo. Ne zamjerim naravno.
Sva ta sloboda i opustenost je cist socijalni poriv i interes. Kada nekog duze znas - onda imas i strah od osjecaja praznine ako tu osobu izgubis.
Prijateljstvo u onoj emotivnoj ili poetskoj predstavi ne postoji. Sve je to samo instinkt i interes. Prijateljstvo kao i ljubav su izmislili pjesnici za svoj interes buduci da su bili uvijek siromasni i kao takvi ne bas interesantni ikome.
Kad ti nestane interesa....... nadam se da ces vidjeti malu bajkicu, posto pored bajkice ima i bajka, a ima i bajketina, i ima bajketerina.....
Ljudi od kojih imam (bilo kakve materijalne) koristi mi nisu prijatelji.
- planamac
#34 Re: Prijateljstva
Ako i očekuješ (previše – od prijateljstva) potrudi se da ne opterećuješ (tim očekivanjem – i sebe i druge).
Jasno, lako reći, mnogo teže sprovesti u djelo, no svakako vrijedi pokušati – uspjeh nosi sa sobom nagradu u vidu mira i spokoja što će (eventualno) da osjeća duša tvoja.
Umilna riječ umnožava prijatelje, i jezik uljudan izaziva prijatne odgovore.
Neka su ti mnogi poznanici, ali pouzdanik samo jedan od hiljadu.
Ako želiš imati prijatelja, steci ga kušanjem i nemoj se prebrzo u njeg pouzdati.
Jer neko je prijatelj samo kad to njemu odgovara i taj ne ostaje vjeran u dan nevolje.
A neki će se prijatelj prometnuti u neprijatelja i tvoju sramotu iznijeti na vidjelo.
Gdjekoji je opet prijatelj za stolom, ali ga nema u času nevolje.
Dok si sretan, on će ti biti kao ti sam sebi: s ukućanima tvojim povjerljiv će biti;
a stigne li te zlo, okrenuće se protiv tebe i bježaće od tvog pogleda.
Odvoji se od svojih neprijatelja i drži se svojih prijatelja.
Vjeran prijatelj pouzdana je zaštita; i ko ga je stekao našao je blago.
Pravom prijatelju nema cijene niti se može izmjeriti njegova vrijednost.
Pravi je prijatelj balzam života, nalazi ga onaj ko se Gospoda boji.
Ko se Gospoda boji, nalazi prave prijatelje, jer kakav čovjek, takav mu i prijatelj.
Knjiga Sirahova 6 (5-17)
Jasno, lako reći, mnogo teže sprovesti u djelo, no svakako vrijedi pokušati – uspjeh nosi sa sobom nagradu u vidu mira i spokoja što će (eventualno) da osjeća duša tvoja.
Umilna riječ umnožava prijatelje, i jezik uljudan izaziva prijatne odgovore.
Neka su ti mnogi poznanici, ali pouzdanik samo jedan od hiljadu.
Ako želiš imati prijatelja, steci ga kušanjem i nemoj se prebrzo u njeg pouzdati.
Jer neko je prijatelj samo kad to njemu odgovara i taj ne ostaje vjeran u dan nevolje.
A neki će se prijatelj prometnuti u neprijatelja i tvoju sramotu iznijeti na vidjelo.
Gdjekoji je opet prijatelj za stolom, ali ga nema u času nevolje.
Dok si sretan, on će ti biti kao ti sam sebi: s ukućanima tvojim povjerljiv će biti;
a stigne li te zlo, okrenuće se protiv tebe i bježaće od tvog pogleda.
Odvoji se od svojih neprijatelja i drži se svojih prijatelja.
Vjeran prijatelj pouzdana je zaštita; i ko ga je stekao našao je blago.
Pravom prijatelju nema cijene niti se može izmjeriti njegova vrijednost.
Pravi je prijatelj balzam života, nalazi ga onaj ko se Gospoda boji.
Ko se Gospoda boji, nalazi prave prijatelje, jer kakav čovjek, takav mu i prijatelj.
Knjiga Sirahova 6 (5-17)
-
mali jomu
#36 Re: Prijateljstva
foton wrote: .....Meni su najbolji prijatelji oni od kojih apsolutno nista i nikad ne ocekujem i ni oni od mene.....
Sve receno, nema dalje...... to je to
-
moonca
#37 Re: Prijateljstva
Zar je dilema- jeli to neko ima sa iskustvom ovdje .Edin H. wrote:Kako se nosite sa vjecnom dilemom da li spavati sa jaranovom djevojkom/suprugom?
- animals
#38 Re: Prijateljstva
Imam ja...moonca wrote:Zar je dilema- jeli to neko ima sa iskustvom ovdje .Edin H. wrote:Kako se nosite sa vjecnom dilemom da li spavati sa jaranovom djevojkom/suprugom?
ali nije za pricu..
-
moonca
#39 Re: Prijateljstva
hm .. pa sad hipoteticki..animals wrote:Imam ja...moonca wrote:Zar je dilema- jeli to neko ima sa iskustvom ovdje .Edin H. wrote:Kako se nosite sa vjecnom dilemom da li spavati sa jaranovom djevojkom/suprugom?
ali nije za pricu..
- славянин
#40 Re: Prijateljstva
Pretvori se tema "prijateljstvo" u swinger party 
-
moonca
#41 Re: Prijateljstva
aj , necemo o tome ..Edo je skrenuo malo.. 
- Edin H.
#42 Re: Prijateljstva
Zar ima veceg prijateljstva?славянин wrote:Pretvori se tema "prijateljstvo" u swinger party
- славянин
#43 Re: Prijateljstva
Edin H. wrote:Zar ima veceg prijateljstva?славянин wrote:Pretvori se tema "prijateljstvo" u swinger party
- Edin H.
#44 Re: Prijateljstva
moonca wrote:Zar je dilema- jeli to neko ima sa iskustvom ovdje .Edin H. wrote:Kako se nosite sa vjecnom dilemom da li spavati sa jaranovom djevojkom/suprugom?
Zaintrigiralo te?
-
moonca
#45 Re: Prijateljstva
Ne mogu da vjerujem da se desilo , i to u tvom okruzenju??Edin H. wrote:moonca wrote:Zar je dilema- jeli to neko ima sa iskustvom ovdje .Edin H. wrote:Kako se nosite sa vjecnom dilemom da li spavati sa jaranovom djevojkom/suprugom?
Zaintrigiralo te?
- Edin H.
#46 Re: Prijateljstva
Da, desilo se u mome okruzenju.
-
moonca
#47 Re: Prijateljstva
.Svasta, neka opklada sta li...
- Edin H.
#48 Re: Prijateljstva
Nije opklada, nego zgodna djevojka...
- animals
#49 Re: Prijateljstva
Desilo se meni a ne okruzenjuEdin H. wrote:Da, desilo se u mome okruzenju.
-
moonca
#50 Re: Prijateljstva
..gdje ti je tema o oblacenju?animals wrote:
Desilo se meni a ne okruzenju