Šri Lanka - teroristički napadi

Post Reply
commendatore

#26 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by commendatore »

GandalfSivi wrote:
NeDirajSirotinju wrote:Ma samo postavi pitanje kome odgovaraju ovakvi teroristički napadi? Muslimanima sigurno ne. Svakom normalnom muslimanu je neugodno i ima potrebu da se svaki put pravda svaki put kada tamo neko počini teroristički napad kao u ime Islama. Stvari treba nazvati pravim imenom i reći otvoreno da ovo čine kršćanskojudejske službe kako bi nabacili što veću ljagu na Islam i muslimane. Ovo nema veze sa Islamom.
Prvo, jos se ne zna ko je, imaju oni dole vecih problema od muslimana.

Drugo, nemam ja nikakvu potrebu da se pravdam za akcije idiota, bez obzira koga oni misle da predstavljaju.

Trece, “Markale su operacija stranih sluzbi u dogovoru sa dzihadistima da bi se nabacila ljaga na Srbe”.

Nemam rijeci, neka je pokoj dusama nevino stradalim ljudima...
kakve idiotske veze imaju Markale sa ovim? jel pokusavas bit pametan? slabo ti ide vjeruj mi....
commendatore

#27 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by commendatore »

un1ted wrote:Meni su najjadnij ovi tabori koji ko zapete puske cekaju informaciju je li u pitanju musliman, ili pripadnik neke druge vjere. Idu toliko daleko da bi radije uskratili sebi i porodicu danasnji obrok, samo da bude ono sto njima odgovara.
to je jedini najosjetniji feeling citav dan pa da ko ispaljeni pocnu svoja sranja prosipat
Niemand

#28 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Niemand »

O sri lanci vala ne znam haman nista, al ubiti narod koji je manjina tu, na njihov praznik, u bogomolji.. nemam rijeci.
GandalfSivi

#29 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by GandalfSivi »

commendatore wrote: kakve idiotske veze imaju Markale sa ovim? jel pokusavas bit pametan? slabo ti ide vjeruj mi....
Ne pokusavam ni sekunde, stavise gadljivo mi je. Zato sam i stavio navodnike, jer lik sa drugim postom na ovoj temi odmah udara po teoriji zavjere, prateci isti obrazac koji su cetnici imali u ratu...
commendatore

#30 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by commendatore »

GandalfSivi wrote:
commendatore wrote: kakve idiotske veze imaju Markale sa ovim? jel pokusavas bit pametan? slabo ti ide vjeruj mi....
Ne pokusavam ni sekunde, stavise gadljivo mi je. Zato sam i stavio navodnike, jer lik sa drugim postom na ovoj temi odmah udara po teoriji zavjere, prateci isti obrazac koji su cetnici imali u ratu...
ok sorry
cyprus

#31 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by cyprus »

Ja vjerujem da postoji poseban krug džehennema za ove što smaraju sa judeokršćanskim zavjerama...
commendatore

#32 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by commendatore »

cyprus wrote:Ja vjerujem da postoji poseban krug džehennema za ove što smaraju sa judeokršćanskim zavjerama...
ja prije svega sr nadam posebnom dzehenemu za muslimane kojj z ovo navijaju planiraju i izvrsavaju u ime boga
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#33 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by plain vanilla »

Nekad su ljudi masovno umirali od zaraznih bolesti koje su harale svijetom.
Danas, u 21. vijeku haraju zarazne mentalne bolesti.
Lincoln-Burrows

#34 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Lincoln-Burrows »

Zasada se zna da ima dosta poginulih stranaca a potvrđeni su slijedeći državljani:
Danska - 2
SAD - kažu nekoliko (nema točnog broja zasada)
Velika Britanija - 5
Turska - 2
Kina - 2
Portugal - 1
Nizozemska - 1

Nije još konačno.
Maraschino

#35 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Maraschino »

commendatore wrote:
cyprus wrote:Ja vjerujem da postoji poseban krug džehennema za ove što smaraju sa judeokršćanskim zavjerama...
ja prije svega sr nadam posebnom dzehenemu za muslimane kojj z ovo navijaju planiraju i izvrsavaju u ime boga
i posebno mjesto za one koji zele kriminalce i teroriste strpati u vjersku zajednicu.
Bodkin

#36 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Bodkin »

Maraschino wrote:
commendatore wrote:
i posebno mjesto za one koji zele kriminalce i teroriste strpati u vjersku zajednicu.
Sto bi znacilo sta tacno?
Maraschino

#37 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Maraschino »

Zato sto ni jedna ''vjera'' ne propagira nasilje niti potice ovakve stvari. To sto se neko krije iza vjere i opravdava svoje zlocine, ne znaci da uopste vjeruje u Boga.
Sa njima bi se mogli izjednaciti oni koji sve trpaju u isti kos.
Bodkin

#38 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Bodkin »

Aha znaci da ovo nisu muslimani napravili. To je ta prica i ako kazes da jesu isti si kao ovi sto su pobili ljude. Ima smisla
Maraschino

#39 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Maraschino »

Musliman koji pravilno provodi islam ne moze takve stvari ni pomisliti a kamo li raditi a ti ga trpaj gdje hoces.
On je rodjen kao musliman a sa islamom nema veze i odstupio je od njega prvi put kada je pomislio da nekoga(neduznog) ubije.

Isto je i sa zlocincem sa N.Zelanda.
Ako je clan moro kluba ne znaci da su svi ubice.
commendatore

#40 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by commendatore »

Maraschino wrote:Musliman koji pravilno provodi islam ne moze takve stvari ni pomisliti a kamo li raditi a ti ga trpaj gdje hoces.
On je rodjen kao musliman a sa islamom nema veze i odstupio je od njega prvi put kada je pomislio da nekoga(neduznog) ubije.

Isto je i sa zlocincem sa N.Zelanda.
Ako je clan moro kluba ne znaci da su svi ubice.
:thumbup:
Krokodajl

#41 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Krokodajl »

Strašno, ali ovo je još jedan dokaz svjetskog licemjerja, neće se o ovom pričat 2-3 dana, a brojka smrtno stradalih će vjerovatno ići preko 250.

Ja sam na prvu pomislio da je riječ o Tamilskim Tigrovima, čudan pojam da na Šri Lanci postoje grupe sa muslimanskim predznakom.
Maraschino

#42 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Maraschino »

Ma zalosno da zalosnije ne moze biti.
U paklu gorjeli.
Bodkin

#43 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Bodkin »

Standardna forumska suplja. Odredjuju “prave” :D
Jek ko od vas bio ikad na SL? Jeste dva puta popricali sa nekim sa SL?
Čitalac

#44 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Čitalac »

Ministar odbrane Šri Lanke apelovao je na medije da ne objavljuju imena uhapšenih i osumnjičenih za terorističke napade. Kako je rekao, ekstremističke grupe bi mogle da iskoriste situaciju i izazovu sukobe između verskih zajednica u zemlji. Po rečima tamošnjeg premijera, uhapšeno je osam osoba.
Kaligrafija

#45 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Kaligrafija »

Teroristi iz jedne manjine napali drugu manjinu, kakvi debili...Krscana je 7%, otprilike kao i muslimana 7%, ne kontam fol...!?! Ostalo su vecina budisti i hindusi...!! Ne tako davno budisti Singalezi vlast vecinski narod, su ratovali sa hindusima Tamili. Tamilski tigrovi ako se sjecate, koji su porazeni poslije dugo godina, nekad 2009...Za sranja izmedju muslimanske zajednice i krscanske nikad nisam cuo...mada priznajem nisam bas nesto upucen...E sad mi nije jasno, koji kurac nekakvi teroristi napadaju manjinsku krscansku zajednicu, a ne vlast, gdje je poenta jbt!??
Ako si ugrozen, pa postao terorista, uvijek ides sa takvim napadima na vlast, vecinu. Kakve veze ima krscanska zajednica u Sri Lanci koja se ne pita nista!?? Ima li ko da mi objasni te odnose!?? Jos na uskrs, pa jebo ti ja mater ludu...! Kakav je to mozak...Satare ih cunami 2004, pogine 30k i kazu hajmo opet ratovati i ratovali su do 2009 Singalezi i Tamili i sad haj ponovo, ocito im dosadno...! Nesto meni ovde smrdi...!
forumskivojnik

#46 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by forumskivojnik »

dječak sa šibicama wrote:Nista novo u svijetu radikalno-islamskog terorizma i njegovih pokrovitelja.

Samo se mete mijenjaju.

Otkud Sri Lanka, zasto Sri Lanka, mozda sto je laka meta a mozda da se kvazi-jihad sto vise rasiri.
A zasto krscani u Srilanki kada su manjina kao i muslimani?? Budisti i Hindusi cine 70% stanovnistva. Mogli su napasti "miroljubive" Budiste ???
Islamofobija je kod tebe ocigledno sastavni dio tvog svakodnevnog zivota?!
forumskivojnik

#47 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by forumskivojnik »

GandalfSivi wrote:
NeDirajSirotinju wrote:Ma samo postavi pitanje kome odgovaraju ovakvi teroristički napadi? Muslimanima sigurno ne. Svakom normalnom muslimanu je neugodno i ima potrebu da se svaki put pravda svaki put kada tamo neko počini teroristički napad kao u ime Islama. Stvari treba nazvati pravim imenom i reći otvoreno da ovo čine kršćanskojudejske službe kako bi nabacili što veću ljagu na Islam i muslimane. Ovo nema veze sa Islamom.
Prvo, jos se ne zna ko je, imaju oni dole vecih problema od muslimana.

Drugo, nemam ja nikakvu potrebu da se pravdam za akcije idiota, bez obzira koga oni misle da predstavljaju.

Trece, “Markale su operacija stranih sluzbi u dogovoru sa dzihadistima da bi se nabacila ljaga na Srbe”.

Nemam rijeci, neka je pokoj dusama nevino stradalim ljudima...
:lol: :lol: :lol: Da, da i Srebrenica i Tuzlanska kapija i Vukovar, sve je to djelo "stranih sluzbi".
dječak sa šibicama

#48 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by dječak sa šibicama »

Do sada uhapseno 13 terorista, pronadjena kuca u kojoj su planirali napade, jedna bomba na aerodromu deaktivirana.

Tri policajca izgubila zivote prilikom hapsenja terorista.
asker

#49 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by asker »

Bodkin wrote:Standardna forumska suplja. Odredjuju “prave” :D
Jek ko od vas bio ikad na SL? Jeste dva puta popricali sa nekim sa SL?
Jesi li se ti u ime onog debila na NZ izvinio forumasima Bosnjacima muslimanima?
On je u tvoje ime pobio ljude, slusao je srpske pjesme i cirilicom pisao srpske historijske licnosti?
Sarkazam naravno.

Vidis li koliko ti je prica bezveze?
Nadzornik

#50 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Nadzornik »

Da se prisjetimo kako je sve pocelo:
Evo vec punih 18 god. od kako je amerika sama,ne zna se na osnovu cega,objavila rat svjetskom terorizmu da se sve cesce i cesce
isti taj terorizam pojavljuje po cijelom svijetu... :?
Post Reply