Neznam ja,nemam ja pojma,ma sta ja znam.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mali jomu

#26 Re: Neznam ja,nemam ja pojma,ma sta ja znam.

Post by mali jomu »

japin_mutapi wrote: to ne znam, nemam pojma, nemoj mene, slijeganje ramenima može se protumačiti i kao kurcobolja

To su sve najbolji odgovori koje straiji mogu dati mladjima, a kako cete to protumaciti...... boli ih kurac :lol:
mali jomu

#27 Re: Neznam ja,nemam ja pojma,ma sta ja znam.

Post by mali jomu »

Sjedim sjaranima u carsiji na kahvi, ispucali sve teme i dosadno nam, u neka doba poceli traziti razlike...... i naidjemo u koja je razlika medju omladinom, i skontasmo da je razlika u samo jednom slovu, OMLADINA I OMLATINA :mrgreen:
TRANCE

#28 Re: Neznam ja,nemam ja pojma,ma sta ja znam.

Post by TRANCE »

Šta se to pametno može očekivati od starije generacije koja je uništila već dvije države? A sudeći prema pismenosti postavljača teme, nije ni on puno bolji.
mali jomu

#29 Re: Neznam ja,nemam ja pojma,ma sta ja znam.

Post by mali jomu »

TRANCE wrote: Šta se to pametno može očekivati od starije generacije koja je uništila već dvije države? A sudeći prema pismenosti postavljača teme, nije ni on puno bolji.

neznam, nemam pojma........... :mrgreen:
TheMule

#30 Re: Neznam ja,nemam ja pojma,ma sta ja znam.

Post by TheMule »

DZONPI wrote:Neznam jeste li primjetili,ali sve cesce cujem ove nebuloze od malo starijih ljudu,da se razumijemo nisam ni ja nesto mlad.Koja god tema,prica o necem,da se malo nesto konstruktivno diskutuje o necem,dogadjaju,desavanjima non stop cujem odgovor.Neznam ja,nemam ja pojma,sta ja znam i ono ramenima na nize ko u stilu nemoj mene.Sta je ba ovo koja je ovo disciplina pa nemozes niskim starijim malo prohaberit sve nesto slijezu ramenima,neznaju jadni ko da im je zadnji dan u zivotu,ko da ih je neko osudio.Apslolutno podrzavam i postujem starije od mene ali ovo nesto sve utuceno.Koja pasivnost drustva.Prije si od starijih peko zanate,pricu,iskustva sad mladji poceli pametovat starijim sta i kako.a izgleda da su i u pravu.
Mislim da kad covjek stigne u neko zivotno doba, vecina zivota mu je iza, a samo malo ispred, izgubi onu slast za zivotom i vjerovatno se izgubi interes za svijet i sta ce biti. Posveti ono malo vremena sto ima onome sto misli da je vazno ili interesentno. Nekim je to politika, nekim sport, porodica, ribolov itd...

Ja kad mi je bilo 20 godina imo sam citav zivot ispred sebe i bio spreman na sve, ali kad sa navrsio 30-tu, odmah sam imo drugacije poglede. Sad me ne interesuju neke stvari koje su me interesovale kad mi je bilo 20 i 30, umoran sam od svega, skonto sta mi se svidja sta ne, itd. Kad mi bude 60 godina vjerovatno cu biti nepodnosljiv
Seyfo

#31 Re: Neznam ja,nemam ja pojma,ma sta ja znam.

Post by Seyfo »

Cesto je najpametnije sto mozes reci : nemam misljenje, ne znam,nisam kompetentan. Jer danas svi sve znaju,svi se u sve petljaju,pogotovo u ono o cemu pojma nemaju. A s druge strane,imao sam situacija u zivotu kad me neko pita za misljenje oko neke dileme,i ako kazem i tako uradi,kasnije krv popi; sto sam puta u takvim situacijama pomislio: "kud ne rekoh 'ne znam,nisam kompetentan' ".
Maraschino

#32 Re: Neznam ja,nemam ja pojma,ma sta ja znam.

Post by Maraschino »

TheMule wrote:
Mislim da kad covjek stigne u neko zivotno doba, vecina zivota mu je iza, a samo malo ispred, izgubi onu slast za zivotom i vjerovatno se izgubi interes za svijet i sta ce biti. Posveti ono malo vremena sto ima onome sto misli da je vazno ili interesentno. Nekim je to politika, nekim sport, porodica, ribolov itd...

Ja kad mi je bilo 20 godina imo sam citav zivot ispred sebe i bio spreman na sve, ali kad sa navrsio 30-tu, odmah sam imo drugacije poglede. Sad me ne interesuju neke stvari koje su me interesovale kad mi je bilo 20 i 30, umoran sam od svega, skonto sta mi se svidja sta ne, itd. Kad mi bude 60 godina vjerovatno cu biti nepodnosljiv
Kljucna rijec umor/zamor.
U neka doba dodje i smrt a covjek tako lahko to prihvati upravo iz gornjeg razloga.

Prica mi jedna bliska osoba kako se iznenadila kada je jednom dedi saopstila da je umrla ta i ta osoba. Kaze nije ni trepnuo, nikakvu reakciju nije imao. Pa kako ce imati kada se takvih vijesti naslusao da je potrosio i reakcije.
graue_maus

#33 Re: Neznam ja,nemam ja pojma,ma sta ja znam.

Post by graue_maus »

ono citav zivot cekas penziju, da se odmoris i naspavas :D i onda tek skontas neke stvari.......
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#34 Re: Neznam ja,nemam ja pojma,ma sta ja znam.

Post by japin_mutapi »

kurcobolja je kul
mali jomu

#35 Re: Neznam ja,nemam ja pojma,ma sta ja znam.

Post by mali jomu »

Sta je ba, hoce li iko da upita ista......??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
fakat

#36 Re: Neznam ja,nemam ja pojma,ma sta ja znam.

Post by fakat »

Kad si mlad u svasta vjerujes i lako ti je isprati mozak. Idealno topovsko meso za razne ideologije, da budes neciji obozvatelj. Kad si star ne vjerujes vise nikome, zivot te sto puta razocarao i prevario, i to je to, ionako nije vise ni vazno.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#37 Re: Neznam ja,nemam ja pojma,ma sta ja znam.

Post by Velkoski »

dabogda nestalo interneta na cijeloj planeti, jedina solucija
hAZNADAR

#39 Re: Neznam ja,nemam ja pojma,ma sta ja znam.

Post by hAZNADAR »

DZONPI wrote:Neznam jeste li primjetili,ali sve cesce cujem ove nebuloze od malo starijih ljudu,da se razumijemo nisam ni ja nesto mlad.Koja god tema,prica o necem,da se malo nesto konstruktivno diskutuje o necem,dogadjaju,desavanjima non stop cujem odgovor.Neznam ja,nemam ja pojma,sta ja znam i ono ramenima na nize ko u stilu nemoj mene.Sta je ba ovo koja je ovo disciplina pa nemozes niskim starijim malo prohaberit sve nesto slijezu ramenima,neznaju jadni ko da im je zadnji dan u zivotu,ko da ih je neko osudio.Apslolutno podrzavam i postujem starije od mene ali ovo nesto sve utuceno.Koja pasivnost drustva.Prije si od starijih peko zanate,pricu,iskustva sad mladji poceli pametovat starijim sta i kako.a izgleda da su i u pravu.
Tranzicija. Stariji malo sporije prerastaju stari sistem.
Post Reply